AlmaNova startar papperstidning – Hälsofriheten måste värnas

1
935
2000-Talets AlmaNova
Bild: 2000-Talets AlmaNova, premiärnummer år 2016

NOTERAT. Den nystartade hälsoportalen AlmaNova lanserar idag en papperstidning. Bakom tidningssatsningen finns Anna Böhlmark och Ingemar Ljungqvist från 2000-Talets Vetenskap.

Anna Böhlmark och Ingemar Lungqvist har tidigare arbetat för 2000-Talets Vetenskap (2000TV) i många år, men har valt att gå sin egen väg. Med i redaktionen finns även Mona Nilsson, journalist och ordförande i Strålskyddsstiftelsen, samt undertecknad som främst kommer att ha en teknisk funktion för webbportalen.

Anna Böhlmark tog i samarbete med en art director i Indien fram designen, som liknar Time Magazine. Den var ursprungligen avsedd för 2000-Talets Vetenskap, men eftersom Böhlmark och Ljungqvist inte längre arbetar för 2000TV, en tidning som funnits i 20 år, används istället den nya designen för AlmaNova.

AlmaNovas pappersutgåva kommer att ha samma typ av innehåll som portalen.

Almanova.eu

NewsVoice kommentar

Sverige behöver fler portaler och tidningar som avhandlar naturlig hälsa, funktionell medicin och sund livsstil som kan bemöta etablissemangets uppfattning om vad hälsa och vård handlar om.

Statens myndigheter, landstingsvården, läkemedelsindustrin, universitet, gammelmedier och politiker delar idag ungefär samma uppfattningar om vård och hälsa. Detta maktkluster undergräver därför tyvärr ofta svenskarnas rättigheter till en hälso- och vårdfrihet som inkluderar alternativa vägar.

NewsVoice har kännedom om ytterligare två mediasatsningar inom hälsoområdet redo att snart lanseras i Sverige. Mellan dessa satsningar, inklusive NewsVoice, måste alla samarbeten värnas även om satsningarna ibland konkurrerar om prenumeranter, läsardonationer och annonsörer.

Text: Torbjörn Sassersson

 


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här