Assange om senaste WikiLeaks-läckan: CIA skapade ISIS

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 30 november 2016
- NewsVoice redaktion
Julian Assange - Foto: Dartmouth Films

Wikileaks grundare Julian Assange säger att CIA är ansvariga för att bygga vägen som ledde till att ISIS skapades. Den 29 november 2016 släppte WikiLeaks mer än 500, 000 konfidentiella diplomatiska mail daterade tillbaka till 1979.

Mujahideen – al-Qaeda – ISIS

Assange säger i intervjun att CIA tillsammans med Saudiarabien plöjde in flera miljarder dollar för att beväpna Mujahideen-krigare i Afghanistan för att bekämpa dåvarande Sovjetunionens angrepp på afghanerna. Finansieringen ledde till att al-Qaeda skapades för att kriga mot de sovjetiska inkräktande trupperna. Efter att USA invaderat och erövrat Afghanistan och Irak uppstod grogrunden för nästa motrörelse, ISIS, förklarar Assange.

“The rise of al-Qaeda eventually bore the September 11, 2001 attacks in the United States, enabling the US invasion of Afghanistan and Iraq and over a decade of war, leaving, at its end, the ideological, financial and geographic basis for ISIS.”

Men denna gång var fienden USA och Väst.

Det är nu sex år sedan – den 28 november 2010- som WikiLeaks skapade “Cablegate” genom frisläppandet av hemligstämplad information bla om hur USA massakrerade Reuters-journalister.

Läs hela artikeln på Daily Express: ‘CIA created ISIS’, says Julian Assange as Wikileaks releases 500k US cables

Text: NewsVoice

Julian Assange - Foto: Dartmouth Films
Bild: Julian Assange, 2016 – Foto: Dartmouth Films (Dartmouthfilms.com)


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • RT: WikiLeaks releases new batch of leaked documents on US-German intel cooperation

  “Today, 1 December 2016, WikiLeaks releases 90 GB of information relating to the German parliamentary inquiry into the surveillance activities of Germany’s foreign intelligence agency Bundesnachrichtendienst (BND) and its cooperation with the US National Security Agency (NSA),” as statement on the website reads.

  https://www.rt.com/news/368921-us-germany-secret-intel/

 • Det är helt rätt vad du skriver. Ser man tillbaka vad Afghanistans medborgare hade under tiden då Sovjet hjälpte landet, när den valda Afghanska regeringen bad Sovjet om hjälp mot Talibanerna, måste vi konstatera ett par viktiga saker.
  1. De afghanska kvinnorna fick gå i skolor och på universiteten.
  2. De behövde inte bära burka eller andra täckande kläder.
  3. Afghanistans invånare fick se filmer, samt lyssnar på musik och dansa.
  4. Kvinnorna kunde lämna husen helt ensamma, och var inte så förtryckta som idag.
  Jämför vi hur den amerikanska ”befrielsen” och införandet av ”DEMOKRATI” ser ut, så tror jag inte det behövs kommenteras, det kan vi se i dag ”katastrof”.
  Vi i väst får alltid höra den förljugna västerländska pressens kommentarer, vilka för det mesta är helt felaktiga, och bygger på en politisk propaganda styrd av amerikanska nyhetsmedier.
  Washington eliten gjorde allt för att beväpna talibanerna, d.v.s. Mujahedin.
  Vi behöver bara lyssnar på Wolfowitz den krigshetsaren inom Washingtons eliten, så hör man hans egna ord hur man gjorde allt, för att få Sovjet ut ur Afghanistan och för att försvaga Sovjet, enligt honom. Nu har vi en massa flyktningar som kommer till Europa, men inte för att Ryssland fört ett krig utan ett krig som har startads av USA, helt emot folkrätten, för som man påstod, leta reda på Usama bin Laden i de Afghanska bergen.
  Viken hyckleri, först beväpna man dessa krigare, och begär att de attackera Sovjet, när dessa Mujahedin fick Sovjet att lämna landet, invaderade USA, för att införa ”DEMOKRATI” och samtidigt avrätta alla som hjälpte USA.
  Vi vet idag att inte Usama bin Laden låg bakom september attacken.
  CIA ändra sig och skylla senare på Saddam Hussain och hans massförstörelse vapen som Irak inte hade, men väst världen undersökte inte närmare sanningen i detta påstående. Därför invaderades även IRAK helt utan bevis. Genom historien får vi nu mer och mer information hur hela denna illegala invasion skedde, och på vilka grunder den byggde på
  Absolut hypokrits.
  Se http://topdocumentaryfilms.com/new-american-century/

 • Kommentar från Facebook:

  “Dock börjar artikeln med ett felaktigt pågående, oturligt nog… Den afghanska regeringen hade BETT Sovjetunionen om hjälp med att bekämpa Muddjaheddin som redan då ställde till oreda i landet, utrustade och utbildade av USA såklart.
  Dessa felaktigheter grundade på västs alltid pågående propaganda mot Sovjetunion eller nuförtiden Ryssland gör mig lite oroliga när de även sprids via alternativa informationskällor.
  Sovjetunionen har anfallit Afghanistan lika lite som de har gjort det i Syrien, där Assad har BETT Ryssland om hjälp.
  Sovjetunionen har alltså inte gått mot folkrätten, vilket USA och väst alltid gör när de bara ta sig friheten att gå in i länder och kriga när det passar dem.”

  Inkom gärna med mer fler kommentarer om detta. / red

 • Nu är väl assange död eftersom det varit helt tyst ifrån honom sedan ” pizza gate” vilket retade upp eliten.. Väldigt tyst från svensk media sedan förhöret vilket antagligen ledde till hans död !!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *