Donald Trump vinner USA-valet 2016 när NewsVoice läsare röstar

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 november 2016
- NewsVoice redaktion
Donald Trump
Donald Trump
Bild: Donald Trump, 2013 – Foto: Gage Skidmore, Wikimedia Commons

Under 12 timmar den 8 november 2016 parallellt med valets slutspurt i USA fick NewsVoice läsare möjligheten att välja bland några kandidater för presidentposten i USA.


Trump vann med 64% av rösterna en jordskredsseger över Hillary Clinton som bara fick drygt 4%. Hillary kördes även om av både Bernie Sanders och Jill Stein.


Röstningen på NewsVoice visar vad läsarna har för dragning och antalet röster var endast 410 stycken, men det är ändå förmodligen signifikant för hur läsarskaran tänker, av de som läser NewsVoice.

Vem vet, kanske Trump trots allt kan vinna valet i USA i natt, svensk tid.

usa-valet-2016-newsvoice-resultat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Donald Trump
 • Birgitta 9 Nov, 2016 at 10:06

  Det är inte lätt att förstå hur allt hänger ihop. Visst framstår Hillary som en fruktansvärd människa, men varför får hon stöd av Bruce Springsteen, Paul McCartney och Madonna? Är de också as, eller har maktmaffian hållhakar på dem, som gör att de måste spela med i farsen? Eller är de bara politiskt imbecilla?

  Och om McCartney är ond, varför umgås då till exempel Elvis Costello och “rockbranschens snällaste person”, Foo Fighters frontman, tidigare Nirvana-trummisen Dave Grohl, med honom?

  Varför stöder Beyonce och Jay Z Hillary, de är ju kompisar med McCartneys låt-kollegor Kanye West och Rihanna, vilka polar med Coldplay, som verkar så normala och snälla.

  Hur vet vi att ockultism är dåligt? Finns det olika former av ockultism? Vad betyder egentligen de olika handsymbolerna de visar upp? Jag vet inte med säkerhet, trots att dessa diskuteras mycket på internet.

  Anstränger sig kyrkan för att ge ockultism dåligt rykte, för att den inte vill ha konkurrens? Kristendomen är ju till och med kritisk även till sådana, vad det verkar, harmlösa aktiviteter som meditation och yoga.

  Marcus Gullberg skriver att kristendomen är viktig för oss, men hur väl har den egentligen tjänat människan, om man ser tillbaks på historien.

 • @Birgitta
  Vad får dig att tro vi får en fredligare värld med Trump? Tänkte du likadant med Obama?
  Trump har precis som Bill och Hillary Clinton festat på Orgy Island.
  MSM media har svartmålat Trump så automatisk så ska vi känna att detta på nåt sätt är en vinst?????? Kanske inte en jättevinst men iaf bättre än Hillary.
  Kommer Trump stänga ner USA’s heroin produktion i Afghanistan?
  Stänga ner IS träningsläger?

  Tror inte det…..

 • Jag missade att rösta. Självklart hade jag röstat på Trump också. Känner mig nästan gråtfärdig när det nu står klart att han vunnit. Kanske kan vi våga hoppas på en mer fredlig värld nu när den blodtörstiga tanten Killary inte vann. Hon sysslar med ockultism och vem vet vilka röster hon hade tagit råd ifrån?

  Det bästa hade naturligtvis varit om USA hade kunnat skaka fram någon mer moraliskt och etiskt högstående president.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *