Erdogan vill göra slut på Assad

1
Erdogan,   2016,   AA Photo
Erdogan, 2016, AA Photo

Den turkiska militären har startat en operation i Syrien för att störta Syriens president Assad och upprätta rättvisa, meddelade president Recep Tayyip Erdo?an den 29 november vid ett interparlamentariskt symposium i Istanbul, rapporterar turkiska Hurriyet Daily News.

Erdogan sa under sitt tal att han vill stoppa dödandet av människor och att han därför berordrat sina trupper att ansluta sig till den fria syriska armén [FSA].

“On Aug. 24, the Turkish Armed Forces launched an operation in Syria, the Euphrates Shield operation, with FSA fighters to ostensibly clear the country’s southern border of both the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL) and the Syrian Kurdish Democratic Union Party (PYD) forces, which Ankara considers as a terrorist group linked to the outlawed Kurdistan Workers’ Party (PKK).”

Läs mer: Turkey entered Syria to end al-Assad’s rule: President Erdo?an

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Torbjörn Sassersson red.
Admin
2 december 2016 kl 12:32

GULF NEWS (1:a december 2016): Erdogan backs down on Al Assad threat

“Erdogan had on Tuesday said Turkey launched the offensive ‘to put an end to the rule of the tyrant Al Assad’”

“President Recep Tayyip Erdogan said on Thursday that Turkey’s military operation in Syria was against “terror” groups, appearing to row back on his comments saying it was targeting President Bashar Al Assad.”

http://gulfnews.com/news/mena/turkey/erdogan-backs-down-on-al-assad-threat-1.1938433