Omfattande valfusk avslöjat i USA – Det gick bara att välja Clinton

0
1568

Både medier och privatpersoner i USA meddelar att det varit ”problem” med valmaskinerna i USA på många ställen. Röstare visar med egna videos att det inte gick att välja Trump på valmaskinerna,  att rösten gick till Clinton trots att de tryckte på Trump.


valfusk-usa-valet2016En kvinna visar i en video att lappar där det står att man ska välja Clinton delats ut framför en vallokal och när hon påpekar att det är valfusk säger en av männen som delar ut dessa att det är lag på att de ska delas ut.

Myndigheter medger att det varit problem med valmaskinerna i vissa fall. Det framgår inte i denna videosammanställning om det omvända förekommer, att det inte gick att välja Clinton på en valmaskin.

En man i en vallokal blev uppmanad att ta av sig en T-shirt där det står att man ska rösta på Trump. Vilka regler som gäller varierar i olika amerikanska delstater. Flera stater förbjuder att röstaren filmar inuti en vallokal och att röstare bär reklam för någon särskild kandidat. Det är i skrivande stund oklart om reglerna ute i de amerikanska vallokalerna varit hårdare för Trump-anhängare i jämförelse med Clinton-anhängare.

NewsVoice har tidigare skrivit om att mjukvaran som valmaskinerna har kan manipuleras så att decimalerna kan utnyttjas tillfördel för en kandidat. Project Veritas har också avslöjat valfusk.

Text: NewsVoice


  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här