Orwellska förslag vill kartlägga dina åsikter och begränsa pressfriheten

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 25 november 2016
- Torbjörn Sassersson red.
Jill Stein - Foto: RT.com

Torbjörn Sassersson, sep 2016
Torbjörn Sassersson, sep 2016 – Foto: Anna Böhlmark, Pelican Media

ANALYS. På ytan verkar det bara handla om att begränsa rysk propaganda, men i realiteten kartläggs våra åsikter i ett pågående psykologiskt krig mellan allianser där allmänheten är det primära objektet för en aktiv påverkan. Samtidigt förleds vi att tro att det finns en yttre fiende som vi ska mobiliseras mot. Medan allt detta sker begränsas stegvis din tanke- och yttrandefrihet samt länders pressfrihet. Demokratier avvecklas. Det planeras för krig och storföretagens intressen säkras.

Text: Torbjörn Sassersson, uppd. kl 12:06, 25 nov

Den amerikanska presidentkandidaten och partiledaren för det gröna partiet i USA, Jill Stein, menar att RT blivit en kanal för dissidenter och hon ställer sig främmande till det nya EU-förslaget om att begränsa ryska mediers frihet. Hon får stöd av den amerikanska advokaten Mike Papantonio som har TV-showen “America’s Lawyer” på RT.com.

Mike Papantonio säger att storföretag inte gillar att RT sänder “unwanted stories” och att det motiverat EU att försöka begränsa RT. Papantonio förklarar att företagsstyrda medier (“corporate media”) favoriserar krigshökar och storföretagens intressen. Han menar att dessa mainstream-medier självklart är en del av storföretagsvärlden (world of mega corporations).

“Now think about this. Let me tell what the real propaganda is. If I call ABC, or CBS, or NBC, and I say ‘Will you please do a story about a drug that is killing thousands of women every day? And by the way the drug is manufactured by Pfizer, or whatever, or some advertiser.’ They’ll say ‘No we can’t do the story, because our advertiser won’t let us.’That’s what Jill Stein was just talking about – you can’t get the stories out in corporate media”. Mike Papantonio

Ryska RT kan publicera den typen av artiklar på engelska, som kritiserar västliga storföretag, artiklar vilka inte är vanligt förekommande inom västmedier vilka finansieras av annonser från samma storföretag.

Papantonio påpekar att resolutionen togs fram av Anna El?bieta Fotyga* inom EU:s kommitté för utrikesaffärer. Hon har ett förflutet inom Världsbanken. Det handlar inte bara om politik utan det finns pengar involverat i ett sådant här propaganda-spinn, säger Papantonio.

Mike Papantonio - Foto: RT.com
Mike Papantonio – Foto: RT.com

“The woman who came forward with that proposal. Look at her history, she was with the World Bank, she has all these connections to corporations all over Europe. There’s always a money trail on something like this.”

Partiledaren Jill Stein beskriver sig själv som en dissident och hon säger att mainstream media i USA delvis blockerat henne under årets presidentvalskampanj, men att hon kunde nå den amerikanska allmänheten genom RT.com.

Stein var alltså tvungen gå omvägen via ett ryskt media för att säkerställa den amerikanska demokratin och pressfriheten under presidentvalet.

Brittisk tankesmedja vill kartlägga alla individer som dyker upp i ryska medier

ankesmedjan Henry Jackson Society
Tankesmedjan Henry Jackson Society tycker att “Putins nyttiga idioter” ska identifieras (PDF).

Det nya EU-förslaget handlar om att begränsa de ryska mediernas inflytande över Väst och förslaget får stöd av den brittiska tankesmedjan Henry Jackson Society som i en ny rapport menar att “Putins nyttiga idioter” ska identifieras, kartläggas och exponeras. Det räcker med att blott förekomma på tex RT, för att bli stigmatiserad.

Från rapporten “Putin’s Useful Idiots: Britain’s Left, Right and Russia”:

 • Activists, journalists and politicians should point out the pro-Russian connections of individuals and parties on the left and right of the political spectrum and challenge the credibility of these entities via political debates.
 • The personal and organisational connections of left- and right-wing parties and their Russian counterparts should be mapped across Europe.
 • Parliaments should amend current legislation or pass new legislation that forces politicians to declare all media appearances they make, whether they receive money for them or not.

Mccarthyism, IB och övervakning

En journalist på RT kallar detta för “mccarthyism” vilket syftar på den amerikanska senatorn Joseph McCarthy som under det första kalla kriget drev upp en paranoid stämning i USA genom att sprida vidlyftiga anklagelser om att alla amerikanska myndigheter hade infiltrerats av kommunistiska agenter som arbetade för Sovjetunionen.

Swisha Sassersson valfri summaI Sverige hade vi IB-affären på 70-talet, ett kartläggningsprogram för att finna kommunister i Sverige. IB var på den tiden en svensk, statlig spionorganisation som inte ens riksdagen kände till, men som avslöjades av Peter Bratt och Jan Guillou som då var journalister på tidningen Folket i Bild, Kulturfront. Det framkom att militären åsiktsregistrerade svenskar och att det bröt mot den svenska neutraliteten.

Idag är vi alla mitt inne i detta igen, men nu sker kartläggningen av oss alla med stöd av övervakningsteknologi. 

Text: Torbjörn Sassersson, inte kommunist, bara medborgarjournalist

Relaterat

*Anna El?bieta Fotyga (1957-) is a Polish economist, politician, Member of the European Parliament and former Minister of Foreign Affairs of Poland. During 1996-1998 she was press editor (1992-94), staff member on programmes of the World Bank (1995-1996), operations expert for the World Bank. – Wikipedia mfl


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Nu utsätts Jill Stein för häxjakt à la McCarthy-stil

  Danielle Ryan skriver för RT (22 Dec, 2017): McCarthy-style targeting of Jill Stein proves Democrats have truly lost the plot

  “The collusion circus is coming for Jill Stein. The US Senate Intelligence Committee has asked the 2016 Green Party presidential candidate to hand over documents amid accusations she was part of a Russian plot to elect Trump.”

  “…Stein committed the unforgivable sin of running for office and winning some votes. There can only be one explanation for this, the ‘Russiagaters’ say: Stein was a Russian plant, designed to pull votes away from Clinton to tip the election in Trump’s favor. In their increasingly warped minds, nothing else could possibly make sense.”

  https://www.rt.com/op-edge/413960-jill-stein-collussion-russiagate/

 • Mer om Henry Jackson Society:

  “The Henry Jackson Society is an odious [avskyvärd] organization that was founded in Cambridge eleven years ago. One of its initial signatories was Sir Richard Dearlove, former head of the UK’s foreign intelligence agency MI6, and of some personal notoriety for peddling the lies about Iraq’s weapons of mass destruction, that took the UK into the disastrous and illegal Iraq war in 2003, as well as feeding in the fake intelligence about Iraq trying to acquire uranium from Niger that US Secretary of State Colin Powell used as a justification for the same war at the United Nations.”

  De skriver:

  “Annie Machon is a former intel­li­gence officer for MI5, the UK Secur­ity Ser­vice, who resigned in the late 1990s to blow the whistle on the spies’ incom­pet­ence and crimes with her ex-partner, David Shayler. Draw­ing on her var­ied exper­i­ences, she is now a pub­lic speaker, writer, media pun­dit, inter­na­tional tour and event organ­iser, polit­ical cam­paigner, and PR con­sult­ant.”

  https://www.rt.com/op-edge/368436-memory-hole-perils-censorship-digital/

 • I det turkiska kuppförsöket i somras bistod Kyle Griffin på NBC kuppmakarna med desinformation som sedan tiotusentals medieföretag spred vidare.  NewsBud åkte tvärsöver kontinenten för att konfrontera NBC på plats, då de inte svarade på annat sätt, och Kyle Griffin blockerade alla på Twitter som frågade om detta.

  Newsbud Spotlight 2016-08-09:
  http://www.youtube.com/watch?v=t_7kgSxLBB8

  The Fifth State Exposed- Media Watchdog NGO’s Pocketed & Controlled    In this episode of Newsbud Spotlight, Sibel and Spiro expand upon Newsbud’s Confront NBC Campaign by taking a deeper look at the illusionary role of the so-called media watchdog organizations (NGOs), the inherent conflict of interest between the public’s right to know and their funding, and their role in controlling dissent and opposition.  We also discuss the revolving door between these NGOs and the mainstream media.

  Catherine Austin Fitts menar att eftersom falsk verklighetsrapportering i media saboterar produktivitet bör media ställas till rättsligt ansvar.

  Greg Hunter 2016-11-26:
  http://www.youtube.com/watch?v=IeYDHfp9P_g

  Catherine Austin Fitts-2017 Destruction of the Old & Creation of the New.

  — LegeNet Holistisk detektivbyrå, 2016-11-27.

 • Henry Jackson Society är ett sällskap för neokonservativa, dvs neomarxister, som använder sin think-thank för att sprida sin trosuppfattning världen över. De får bl a bidrag från Rockefeller Foundation, som enligt deras hemsida, har som målsättning att sprida globalism (nyliberalism/nymarxism) = same shit under different names.

  Sällskapet vill väl kartlägga alla som är emot deras världsrevolution genom “war on terror”.

  https://www.rockefellerfoundation.org/our-work/grants/henry-jackson-society/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *