Pilger: Liberalerna gjorde Trump till president – Nu är de förvånade över att Clinton förlorade

publicerad 13 november 2016
- av NewsVoice
John Pilger, nov 2016 - Foto: RT.com

RT undersöker underströmningarna som låg bakom valresultatet i USA i denna intervju med författaren, filmaren och journalisten John Pilger. Intervjun tar även upp vad Trump som president kan innebär för Mellanöstern.

John Pilger menar att valframgången för Trump var uppenbar. Liberalerna tillsammans med media, politiker och finanskrafter fick Trump att vinna genom att framställa Clinton som den självklara presidenten, men Clinton är både krigshetsande och korrumperad och folk visste det.

Nu är liberalerna förvånade och de är de enda som är det, säger Pilger. Vi kommer att få höra deras frustration [oro-argumentationen red anm] lång tid framöver.

“They told us that only the status quo – a corrupt, war-mongering candidate [Clinton] will be acceptable to the majority. We will have their hyperventilating, and their frustration, and their frenzied reaction for a long time. But, they’ve created Trump...”

"Pilger criticized Clinton’s entourage, noting that she was backed not only by Wall Street heavyweights, but nearly all of the major arms manufacturers in the US, creating an unappealing image for a woman those at home and abroad already saw as a “warmonger.”

Text: NewsVoice | Källa RT: John Pilger: Liberals created Trump by pushing corrupt Clinton, but now act surprised