Redaktören på den nya hälsotidningen AlmaNova har ordet

publicerad 29 november 2016
- av NewsVoice
Anna Böhlmark, AlmaNova pressfoto

Anna Böhlmark,  AlmaNova pressfoto

2000-Talets AlmaNova

AlmaNova tar med sig all den kunskap och expertis som fanns i 2000-Talets och fortsätter skriva i samma spår som tidigare. Vi fördjupar oss ytterligare i hälsoämnen och vidgar vyerna ytterligare mot omvärlden.

AlmaNova betyder – den nya själen. Det innebär att vi inte bara skriver om kroppen utan även väljer att ta med själen som en viktig aspekt.

I kommande nummer som utges under 2017 bjuder AlmaNova bland annat på reportage om homeopati, ögonproblematik som rättas till vid klinik i Norge och i Peking (Almanova var på plats), Popps upptäckter av biofotoner, healing på Karolinska, ryske forskaren Konstantin Korotkov berättar om det senaste inom frekvensteknologi, intervju med Uruguays förre president José Pepe Mujica och grundaren av Slow Food-rörelsen i Europa, Carlo Petrini. Dessutom finns ett reportage och en film om Peter Götzsche samt den berömde kvantfysikern Rupert Sheldrake.

För de 500 första prenumeranterna på AlmaNova utlovas en gratis tillgång till den kommande dokumentären “Cancer och mikrober” som handlar om läkarna Erik Enby och Tullio Simoncinis upptäckter på området. Dessutom intervjuas andra forskare på mikrober från andra delar av världen. Filmen kommer ut under 2017 och produceras av AlmaNova.

Läs mer på AlmaNova

Text: Anna Böhlmark


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Vi övriga i styrelsen för Föreningen SARA/2000-Talets Vetenskap undrar verkligen vad det handlar om för starka, ekonomiska krafter som försöker att uppnå informationsmonopol.

  Vi undrar även vilka personer det är som skulle ha “nästlat” sig in i styrelsen? Hur gör man när man nästlar sig in i en styrelse? Jag trodde att alla ledamöter blev föreslagna och valda till sina respektive funktioner av årsmötet/föreningsstämman.

  Jag lämnade i förrgår över ordförandesysslan till Linda Karlström som, precis som jag, har varit ledamot i föreningsstyrelsen i många, många år. Siv Wernborg, Erik Enby och David Tiger har även de suttit i styrelsen tidigare år. Carina Pettersson, som har varit frånvarande under de senaste 5-6 styrelsemötena är väl tillsammans med Frank Nilsson den enda som är nyinvald i styrelsen och jag har för mig att det var ditt förslag att hon skulle vara med i styrelsen. Kanske var det även du, Ingemar Ljungqvist, eller möjligen Leif Lundberg som föreslog Frank Nilsson som ledamot i föreningsstyrelsen.

  Michael Zazzio, f d ordförande i föreningen SARA/2000-Talets Vetenskap

 • Men det blir svårt att “utreda” för i nästan varje inlägg lanserar f.d. chefredaktör en helt ny teori till varför han har ”diskats”. Här är några:

  1) Dubbla-roller-teorin
  ”En av grundorsakerna till att jag fick lämna 2000-Talets Vetenskap var min dubbla roll som både kassör och chefredaktör. Och det är faktiskt ett helt riktigt argument.”

  2) Kräftgångsteorin
  ”Många goda kamrater i styrelsen drabbades av förvirringens budskap. Man letade en enda syndabock för en viss kräftgång. Antalet medlemmar hade minskat med några hundratal sedan rekordåret 2015”

  3) Usain Bolt- / avundsjuksteorin
  ”Usain Bolt kan man förhålla, sig på olika sätt. Beundra och applådera, försöka hänga med för att eventuellt hamna på silverplats eller be honom sakta ner för att inte hamna alltför långt efter. Inom styrelsen fanns alla dessa ingredienser dessutom kryddade med avundsjuka, girighet, bekvämlighet och stora egon (inklusive undertecknad).”

  4) Konspirationsteorin (nu senast lanserad!)
  ”Först ut i frågestunden var jag som i fyra -fem minuter la ut texten om vilka som är de verkliga korrumperade: Läkemedelsjättarna … Det kanske var för mycket för de stora aktörerna, som inte längre kunde stoppa undertecknad enbart genom att ignorera och tiga ihjäl 2000-Talets Vetenskap. Via sina verktyg så har man nu avsatt mig från alla funktioner inom tidningen”

  Ibland måste man våga se sanningen i vitögat och ha självkritik. Ovanstående teorier är varken realistiska eller innehåller någon som helst gnutta sanning. De är och förblir paranoida fantasier. En förening i vår storlek måste skötas genom ett ärligt, genomskinligt och demokratiskt samarbete mellan styrelsens förtroendevalda.

  Även Usain Bolt, som f.d. chefredaktör tydligen ser när han tittar i spegeln, hade diskats på sekunden om han tjuvstartat eller trampat på någon annans bana, oavsett hur många guldmedaljer som hänger runt halsen. Men detta är ingen tävling överhuvudtaget.

 • @Percy. Detta är inte en fråga om ankdammar, däremot kanske en del av oss involverade ibland uppträder som sandlådebarn (jag har nog själv lockats med). Det skedde en enorm omsvängning i 2000-talets Vetenskap i och med våra nya djärva journalistiska grepp, när vi filmade och agerade på presskonferenser på KU. Då stod Margareta Åberg inför skarprättarna efter DNs drev mot RiksRevisonsverket och deras påstådda inre korruption.
  Först ut i frågestunden var jag som i fyra -fem minuter la ut texten om vilka som är de verkliga korrumperade: Läkemedelsjättarna och det var ju det som RRV sakligt påpekade. Inför hela den nationella MM-pressen sades dessa ord som filmades Se http://2000tv.se/artiklar/?id=56 intervjun med Margareta Åberg t.ex.
  Det kanske var för mycket för de stora aktörerna , som inte längre kunde stoppa undertecknad enbart genom att ignorera och tiga ihjäl 2000-Talets Vetenskap. Via sina verktyg så har man nu avsatt mig från alla funktioner inom tidningen, men man försöker också knäcka mig ekonomiskt genom att exempelvis kräva att jag återbetalar de tusenlappar det kostade att producera och redigera filmsnutten.
  Jag tycker inte det är en ankdamm Percy utan det ligger helt i linje med hur oerhört starka ekonomiska krafter också försöker uppnå informationsmonopol. Hur de sedan lyckats nästla sig in i Föreningens styrelse hoppas jag du skulle kunna hjälpa till att utreda.
  Ingemar Ljungqvist, chefredaktör för 2000-Talets Vetenskap tom Nyårsafton sedan chefredaktör för AlmaNova se wwwalmanova.eu

 • 2000-Talets Vetenskap nr 5-16

  Årets sista nummer av 2000-Talets Vetenskap kommer i brevlådorna idag måndag 12 december eller i morgon. Tidningen håller som vanligt hög klass, men hur ska det gå nästa år, då hela redaktionen på tre personer , har försvunnit därifrån. En Bo Zackrisson avgick frivilligt; Två sparkades, undertecknad och Anna Böhlmark, med full effekt vid nyårsafton.

  Följebrev

  Med tidningen följde också ett följebrev –till de allra flesta.
  Viktigast är dock att jag allra helst med AlmaNova vill fortsätta att beskriva de naturliga och andra vägar som till hälsa bär – men samtidigt inte underlåta att visa fram de som profiterar på människans sjukdomar. Påhoppen från de fem i styrelsen som skrivit under följebrevet stjäl dock en del tid och får inte stå oemotsagt.

  Ordföranden koncentrerar makten
  Angående styrelsemöten så är det ordföranden som sammankallar dessa. Jag har upprepade gånger uppmanat flera ordförande genom åren till detta. Sedan skriver man att jag drivit föreningen med ”monarkistisk järnhand”. Detta ska jämföras med dagens förhållande då nuvarande ordförande tillika är tf chefredaktör, firmatecknare, tf kassör, redigerare och sköter layout.

  Precis samme person som i uppsägnings brevet till oss två , Anna och Ingemar, kryddar sin uppsägning med (tomma) hot som försök till bedrägeri respektive medhjälp till bedrägeri. Detta för att jag som kassör funnit det helt adekvat att ytterligare stötta filmen Silverbibeln med ytterligare 15000 kronor. Det blir ca tre kronor per medlem för en utomordentlig både viktig och sevärd dokumentär. Alla kan se den gratis på http://www.almanova.eu

  Hälsoportalen almanova.eu
  Det är precis den hälsoportal som jag själv finansierade genom att avstå från lönen för ett nummer genom att betala ut det till Torbjörn Sassersson och Anna Böhlmark. Huvuddelen av totalbeloppet 36 000 kronor betalades ut först då hemsidan låg ute. Till salen hör att två av Föreningens hemsidebyggare faktiskt var inbjudna att vara med i detta hemsidebygge. Frank Nilsson, kunde inte just då pga tidsproblem. David Tiger kom med en rad motfrågor. Men det var inte frågorna som behövdes. Det gällde att komma ut med svaren på hur en bra hemsida ser ut. Var och kan på http://www.almanova.eu själva kontrollera om den hemsidan är ett värdefullt tillskott på alternativhimlen.

  Plagiat
  Man använder sig i följebrevet ofta av ordet plagiat. Det var undertecknad som kom på tidningens namn 2000-Talets Vetenskap likadant vår slogan ”Tidningen som törs tala – när andra tiger”. Allt godkänt av tidningens andre grundare Bengt Larsson . Bo Zackrisson kortade sedan vår slogan genom att ta bort ordet ”törs”. Det var också jag som byggt upp vårt medlemsregister, och detta köpte jag användarrätten till för en symbolisk summa för 100 kronor, förutsatt att det används i samma syfte som Föreningen SARA alltid haft: Att sprida information om naturnära, holistiska vägar till hälsa. Vem är det som plagierar vem borde man istället undra sig.

  Jag gjorde detta med medlemsregistret för att jag hyser en viss oro in för den framtida utvecklingen av 2000-Talets Vetenskap. Detta besannades faktiskt i nummer 5-16, där man går ut och annonserar efter nya skribenter i tidningen. 14 av tidningens cirka 28 textsidor är utförda av de avgående redaktörerna. Så då var det lätt att fylla ett helt nummer med läsvärt material. Men framtiden verkar svårare.

  Vad säger de två andra i styrelsen?
  Detta försöker man skyla över med raderna : ”Styrelse , chefredaktör och tidning står mer enade starka och målmedvetna än någonsin tidigare!” Då hör det till saken att trots Bengt Larssons avhopp från styrelsen så är vi två styrelseledamöter som knappast håller med.

  Här är man till och med odemokratiska . Jag är tillsatt av medlemmarna på årsmötet som chefredaktör . Michael Zazzio är enbart tf chefredaktör sedan han medverkat till att jag berövats alla funktioner som chef. Titeln har jag kvar till nästa årsmöte, enligt föreningsdemokratin. Jag ställer mig uppenbart frågan hur han fortsättningsvis ska klara av detta, speciellt som han blir involverad i två stora rättegångar i februari mot Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan i förtalet av kolloidalt silver.

  Där önskar vi självfallet lycka till. Liksom vi önskar lycka till inför framtiden för 2000-Talets Vetenskap och den nya Hälsofrihet .

  Ingemar Ljungqvist

 • Jonulf: Jag köper ditt resonemang om sjukdom och hälsa i inspiratoriska veckotidningsformat. Jag är prenumerant på 2000-talets sedan några år. Och visst blev det för mycket, det håller jag med om. Det finns en enkel sanning när det gäller sjukdom/hälsa som jag har i tankarna när jag arbetar som naturläkare.
  Sjukdom beror på dåliga energier, näringsbrister och förgiftningar.
  Hälsa är det motsatta, fri från de allvarligaste förgiftningarna, förbättra/förändra näring och förändra kroppens energier. Låter ju enkelt eller hur. Men det bästa är att det behövs inte så mycket kunskaper för att komma till rätta med de västerländska sjukdomarna. Bara att ta bort vacciner, förgiftningar och den katastrofala födan och förändringar i miljön.

 • Gissar att många vill att det finns EN tidning som är bra, och tror att i längden kommer det inte att fungera att överleva med mångfaldsförsök. Det finns redan alldeles för mycket information. Det är inte mer kanaler, tidningar och alternativ media som behövs. Det är blir bara en plattform för enskilda egons olka hangups kring världbild och måbragrejer, som det sjuka med alla falska yogasammansättningar som förs ut på den sjuka arenan – ingen blir frisk av allt det där, utan bara mer förvirrad och konstig… många kanaler/portaler/analer/tidningar är mest ett bevis för att man inte vet att sanningen är det enklaste, det har inte många ord , utan är enkla grundläggande principer, och blir en slags kuliss som ersätter fakta och sanning. Det ska drunkna i krönikor och böcker, det är en slags tidsspillande underhållning, som kallas för hälsotips, forskning, humanism och annat vedervärdiga illusioner som leder bort från allt som har med sanna vetenskap och hälsa att göra.

  Att skriva om hälsa och sjukdomar… det kan man reda ut med några få sidor, det är ju inga märkvärdigheter och ska inte dras i långbänk. Fokusera på det friska. Det är väl redan klarlagt varför det finns sjukdom, hur man kan bli frisk etc? De sidorna kan ligga på denna ENDA tidnings nätsajt, och vara med i julnumret i varje nummer, som en påminnelse om svunna tider då folk skulle invaggas in i att det var mysterier med “symptom”. etc.

  Den bästa tidningen förr var Lars Adelskoghs Nexus. Den gillade inte EXPO och VoF. 2000-talets vetenskap hade jag ett kort tag på nittiotalet, den var bra. Skapa EN tidning, den kan förslagsvis heta 2000-talets Nova. Demokrati… typiskt svenskt. Det fungerar inte och är ett falzzkt koncept. Det ska vara en pyramid. Monarki, ja det är ju trevligt. De som har dugligheten betros med att vara i toppen. Makt utgår från toppen, och så kan dugligheten och förmågan regera för att alla i tidningen kan vara med och göra det de kan och är bra på. Men man ska absolut inte köra SAS-Jan Carlzons-grejen med “Riv pyramiderna”. Man kan ha kungakrona som skiftar genom kröningsceremoni, alternerande i kolloidalt silver ett år, och rött vin ett annat år. Men överkung är den som skapar ett projekt, men han kan ju låta en prins känna sig som kung också.

 • Ingemar Ljungqvist!

  Antingen så ljuger du eller så har du ett synnerligen dåligt minne. Din dementi av det som du kallar för ett rykte visar återigen på hur du är som person. När jag för drygt två år sedan berättade för dig om att jag hade köpt 40 % av aktierna i Ion Silver AB och gått in i företaget som delägare och kompanjon med Anders Sultan, så svarade du mig omedelbart ungefär så här:
  – Varför sade du ingenting till mig?. Jag hade ju också velat vara med!
  Det som du inte begrep var att Ion Silver AB inte är något publikt (börsnoterat) aktiebolag och att de två ägarna inte är intresserade av att blanda in fler personer i verksamheten.
  Om din kommentar berättade jag för Anders Sultan, strax efter att du hade sagt det, och om det finns någon som har ett synnerligen gott minne så är det jag.

  Jag kan tillägga för dig att jag i år inte längre är kassör i NHF Sweden men att den kassör som vi har haft sedan det föregående årsmötet alldeles nyligen har lämnat sin kassörssyssla på grund av att vederbörande inte klarade av uppdraget. I och med det så beslutade styrelsen att jag fram till och med det kommande årsmötet ska ha hand om den föreningens räkenskaper eftersom jag är den ende i styrelsen som klarar av det.

  Varför kan du inte hålla dig till sanningen, Ingemar? Är det så jobbigt för dig att det finns människor som klarar av saker bättre än vad du själv gör?

  Förhoppningsvis kommer Bosse Z att till det kommande numret i februari skriva en kort artikel om vad som verkligen hände i Föreningen SARA under din monarki med din dotter som din bisittare på redaktionen. Ni hade som mål att utmanövrera honom för att Anna skulle få bestämma mer, göra layouten och mota in tidningen i meditations- och yogafållan. Hon var utvald att ta över rodret i föreningen den dag som du inte längre skulle komma att orka med att hålla i det. Nu är det i stället en hel styrelse som styr “skutan” gemensamt och det fungerar för tillfället ypperligt bra.

  Föreningen SARA är inte längre något forum för personkult eller persondyrkan utan numera är det en demokratisk förening, precis så som en förening ska vara.

  Ingemar! Sluta nu upp med allt tjafs och trams! Att du håller på så som du gör pekar bara i en enda riktning. På så sätt som du under de senaste veckorna har skrivit och yttrat dig här och där, riskerar du en hel bransch. Ditt beteende riskerar att förstöra det arbete som Föreningen SARA, National Health Federation Sweden, Dagens Homeopati, Canal 2nd Opinion, Newsvoice, LCHF-magasinet, Kostdemokrati med flera bedriver till förmån för folkhälsan.

  Under de senaste åren (många år) har du i stort sett tömt föreningskassan i slutet av varje år. Du har kallat det för lönebonus. Så fort det fanns pengar kvar i föreningskassan så tog du de pengarna och gav dig själv mer i lön. Det är många som har vänt sig till mig, bland annat den före detta ansvarige utgivaren, och som har sagt att du alltid sa att det inte fanns några pengar till deras kostnadsutlägg och reseersättningar etcetera. Mönstret i ditt beteende visar att du hade som ett primärt mål att förse dig själv. I september i år sade du till mig att det fanns mycket pengar i föreningskassan och att du därför kunde ta ut en riklig bonus. Jag sade då åt dig att det inte skulle komma att bli någon bonus till dig i år. Det sket du i och tog ändå ut bonuslön.

  Föreningens ändamål blev genom åren lika mycket ditt eget resande och dina egen inkomster som ändamålet var föreningens uppgift att sprida hälso- och miljöinformation. Så småningom anställde du din dotter som redaktör trots att ingen av er ens kan uttrycka er på korrekt svenska. Snacka om mannamån!

  En förening är en grupp av människor – inte en regent som styr de andra och som ser sig som förmer än var och en som deltar i verksamheten. Det har under de senaste veckorna varit många som har kontaktat mig och som har sagt att det var en jäkla tur att ni äntligen blev av med despoten som äventyrade hela hälsosveriges rykte och som gjorde sig till ovän med många företrädare för den branschen!

 • @David. Begreppet “rättskaffens monarki” har en historia. I en exceptionell artikel i 2000-talets Vetenskap nr 2 – 2014 vittnar min vän och tidigare mentor, tillika Anna Böhlmarks morfars bror: John Böhlmark, hur han fick order att osäkra sitt vapen en aprildag 1940 när han som värnpliktig vid en svensk-norsk gränsstation konfronterades med tre bilar från den norska sidan. I bilarna reste bland annat norske kungen Haakon och kronprins Olav. I såväl 2000-Talets Vetenskap nr 4 0ch 5 2016 som i AlmaNovas reklamtidning återfinns ånyo kopplingar till detta kungahus – men där förbjuder min tystnadsplikt att säga mer. Våra funderande läsare får själva dra sina slutsatser. Och det gör de. Vår tidsskrift 2000-Talets Vetenskap har hittills haft ett mycket stort förtroende för våra läsare och vi överlåter till våra läsare att själva dra egna slutsatser, Så länge de läser mina och andras texter, bland annat ledaren i AlmaNova med kritisk blick och utan förutfattade meningar så kan det inte ske någon förvillning.

  När det gäller ryktet ovan om mitt ägarintresse för Ion-Silver kan det dementeras. Däremot har vi genom åren haft ett mycket gott samarbete med Anders Sultan och hans uppoffrande arbete för att likt vi sprida information och kunskap om möjligheter till hälsa . Däremot aktar jag mig för att hamna i en jävssituation. Jag beskyller inte nuvarande ordföranden för något – däremot har jag från den dag för över två år sedan, då han själv annonserade sitt aktieköp, till honom själv påpekat att den situation han befinner sig i kan vara problematisk ur ett jävsperspektiv. Det gäller att hantera den situation med varsam hand.

 • Huvudorsaken till att f.d. chefredaktör fick sparken sammanfattas mycket bra med hans egna ord i ledaren för nummer 4/2016, där han säger sig villa upprätta en “monarki” i Föreningen SARA. Vi andra i styrelsen vill arbeta i en demokrati.

  Vi har i princip aldrig haft ett enda styrelsemöte i föreningens 25-åriga historia. F.d. chefredaktören och kassör har varit samma person hela tiden och tagit beslut själv. När vi nu började med styrelsemöten under sensommaren 2016, på mitt och ordförandes initiativ, vägrade f.d. chefredaktör att rätta sig efter normal föreningspraxis och störde styrelsens arbete genom att nonchalera de beslut som togs.

  Ingen i styrelsen, förutom f.d. chefredaktör själv (i inlägget ovan), har framfört argumentet att han sitter på dubbla poster, som en orsak till att han blivit sparkad. Och det argumentet blir inte trovärdigare av att skriva att “det är faktiskt ett helt riktigt argument”. Snarare tvärtom.

  Eftersom f.d. chefredaktör själv valde att avgå som kassör den 16/11 utgjorde han själv orsaken till att ordförande blev tvungen att belastas med även detta tunga jobb. En ny kassör hittar man inte under första bästa buske på bara 23 dagar. Därför har den mest lämplige personen fått ta jobbet tills en ny kompetent kassör (den här gången med datorvana) utses, senast vid kommande föreningsstämma. Så går det till i föreningar. Jag förstår inte poängen?

  I de nya stadgarna som styrelsen håller på att ta fram är vi alla eniga om att chefredaktör inte kan sitta i styrelsen (d.v.s. vara ordförande). Det måste för f.d. chefredaktör upplevas pinsamt ironiskt att det var just nuvarande ordförande Michael Zazzio som föreslog just den punkten. Dina poänger faller i hop som ett korthus.

  I de gamla stadgarna har chefredaktören däremot själv använt en s.k. “VETO rätt” så att han kan stoppa alla förslag som har med tidningen att göra. Den ”vetorätten” påstod han fanns till för att hindra “voffare” från att ta över tidningen. Istället missbrukade f.d. chefredaktör den “VETO rätten” i ett försök att stoppa att Bo Zackrisson att återfå jobbet, efter Annas Böhlmarks kritiserade layout.

  I övrigt har vi tillfrågat sakkunnig Björn Lundén angående vad som gäller vid VETO rätt i föreningsstadgar. Han menar att man inte har någon ideell förening om man har ett system med VETO i stadgarna. ”Att låta sådana system påverka beslutsprocessen tyder istället på att man driver någon slags näringsverksamhet”, skriver han. Och det har han ju rätt i, eftersom föreningen drivits som ett enmansföretag i 25 år.

  Slutligen skulle jag villa ställa en fråga till f.d. chefredaktör. Jag har hört ryktas om att du själv blev lite besviken över att du inte tillfrågades om att få gå in som delägare i företaget Ion-Silver under den tid du satt på kassörsposten i Föreningen SARA. Vill du vara vänlig och upplysa läsarna om hur det ligger till i den frågan innan du beskyller nuvarande ordförande för samma sak?

  Till skillnad från f.d. chefredaktör ser vi det inte som en “tävling” eller konkurrens med fler tidningar. Vi vill istället samarbeta med de tidningar som är seriösa och inte lurar sina läsare.

  Jag önskar att AlmaNova och f.d. chefredaktör, för trovärdighetens skull, ber våra medlemmar, särskilt de äldre, om ursäkt till den förvillning de orsakat genom att få dem att tro att det är tidningen 2000-Talets Vetenskap som de har fått i sina brevlådor.

 • En av grundorsakerna till att jag fick lämna 2000-Talets Vetenskap var min dubbla roll som både kassör och chefredaktör. Och det är faktiskt ett helt riktigt argument.
  Men hur ser det ut i nuläget när nummer 5 -16 av tidningen ligger på postterminalerna. Jo nu är ordförande, firmatecknare, tf kassör, tf chefredaktör , ansvarig utgivare och redigerare/layout man en och samma person.
  Men här finns också en annan svår balansgång för vederbörande . Han har direkta ägarintressen i hälsokostbranschen. Inte i Big Pharma men väl en ansenlig aktieandel i företaget Ion-Silver, som i och för sig tillverkar den fantastiska produkten kolloidalt silver. Detta förhållande kan skada trovärdigheten om inte övriga i styrelsen snarast rättar till att en och samma person nu intar en fem-sex-sjustolssits. Antalet stolar beror på hur man räknar, för han är också kassör i NHF- Sverige som nu aviserar att de ska komma ut med en tidning Hälsofrihet. Välkomna! Det blir ytterligare stimulans för alla alternativvurmare. Från AlmaNovas sida ser vi detta som en uppfodrande tävling där vi kan sporra varandra att bara bli bättre.
  Men jag önskar att Föreningen SARA för trovärdighetens skull gör upp med mångsyssleriet.

 • till Birgitta:

  Hej Birgitta!! Anledningen till att Almanova har en adress som lyder almanova.eu är endast för att både almanova.com och almanova.se redan var tagna!
  Vi ville inte heta almanova.org eftersom vi inte är en organisation.
  Det enda alternativet som fanns kvar var almanova.eu
  Dessutom siktar vi på sikt att bli internationella – kanske komma ut på engelska!
  Men du misstar dig om du ser någon koppling till EU! Vi ställer oss neutrala inför
  politiken då vi inte är en politisk tidning!
  Du missar en oerhört stor mängd med spännande reportage om du inte prenumererar!
  Du har även sista chansen nu att få gratis tillgång till filmen “Cancer och mikrober” som innehåller
  både Erik Enby och Tullio Simoncini.

 • Jag har nu kontaktat flera av våra medlemmar och många äldre människor tror fortfarande att de har fått sitt förväntade nummer 5/2016 av “2000-Talets Vetenskap – tidningen som talar när andra tiger” från den ideella föreningen SARA, när de i själva verket har fått en kommersiell tidning med det förrädiska liknande namnet “2000-Talets AlmaNova – tidningen som talar när andra tiger”.

  Det är sorgligt att tidningen AlmaNova, som dessutom säger sig “syfta till kärlek”, utan någon som helst samvetsbetänkligheter kan vilseleda människor i den omfattning som gjorts.

 • Att samarbetsproblemen inom 2000-talets vetenskap har mynnat ut i att det nu finns två stycken, som jag tror, utmärkta tidskrifter är ändå problematiskt. Man kan behöva välja. Månne tror jag att de personer som är drivande inom “Vetenskap och folkbildning” skrattar högt just nu.

 • Jag har prenumererat på 2000-talets tidningen sedan några år tillbaka. Tråkigt att det blivit en separation. Det kommer inte att bli aktuellt för mig att prenumerera på Alma Nova pga av att de har en toppdomän som slutar på .eu. Jag vill inte att mina pengar används till att stödja något som har med eu att göra. Sedan kan tidningen vara hur bra som helst, men man måste hålla på sina principer.

 • Jag kan bekräfta att det är något mycket lurt med “2000-Talets AlmaNova – tidningen som talar när andra tiger” och det kommer alla medlemmar i Föreningen SARA snart att bli varse om när nästa nummer av 2000-Talets Vetenskap – tidningen som talar när andra tiger” kommer ut om några dagar. Vänta tills dess innan ni gör något överilat, som att t.ex. betala avgifter.

 • Fick Alma Nova i brevlådan i dag och däri fans en lapp som förklarade detta “avhopp” från 2000TV men jag låter andra förklara läget.
  Tidningen var väldigt tunn, men ett jättebra reportage om riskerna med trådlös teknik.
  Vi får se hur 2000TV ser ut i kommande nummer, men Tidningen Alma Nova! Ni har iallafall en prenumerant här!

 • Det är något lurt här med förhållandet mellan AlmaNova och 2000-talets vetenskap. Men det vet bara de djupast inblandade. Hoppas bara det visar sig så småningom, och att det löser sig. Detta att publicera alternativa metoder och diskutera hälso-frågor som skolmedicinen inte vill röra vid är alldeles för viktigt för att störas av samarbetssvårigheter.

 • Om någon undrar så har “Almanova” inget att göra med tidningen 2000-Talets Vetenskap eller Föreningen SARA (även om den försöker efterlikna “originalet” i sin logotyp).

  Tidskriften 2000-Talets Vetenskap kommer som vanligt i brevlådan inom en vecka till alla medlemmar som prenumererar! Hemsidan är http://www.2000tv.se.

 • Spinner vidare på Eriks kommentar. Alma, det latinska ordet, kan tydligen betyda litet olika beroende på var man befinner sig. Exempelvis: Nya näringen, ny fostran, främja ny, nya själen m.m. Det latinska språket tog olika riktningar efter Romerska riket/imperiet föll. Ser ut att bli en spännande tidskrift iaf.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *