Independent-journalist feltolkar medvetet Assad

publicerad 7 november 2016
- Torbjörn Sassersson red.
Assad intervju sep 2015 - Foto: RT.com

MEDIADEBATT. Bashar al-Assad gjorde en generaltabbe under en intervju för The Sunday Times, han var ironisk. The Independent som allt oftare kör sitt namn i botten, var snabb med att utnyttja situationen för att bedriva propaganda mot Assad. NewsVoice visar hur.

Text: Torbjörn Sassersson, uppd. kl 14:42

NewsVoice som följt Assad och hur Väst demoniserar en tidigare respekterad ledare konstaterar att denne nu går igenom samma västliga modus operandi som Gaddafi fick utstå. Det börjar med smutskastning i media och den följs av Västliga militära attacker och arméer av köpta terrorister som får kallas frihetskämpar eller moderata rebeller. Målet är att byta ut en regering mot en församling av “puppets”.

Assad anklagas falskt för att döda sitt eget folk, precis som Gaddafi blev falskt anklagad för samma sak. Assad anklagas för att vara diktator trots att han valdes av sitt eget folk att bli Syriens ledare. Nu anklagas han av Independent för att skratta åt att Syriens barn dör, men tidningen har i själva verket vinklat Assads svar på en ledande fråga.

Eftersom Västmedier inte vill eller klarar av att ge en rättvis bild av Assad har han blivit luttrad och när han nyligen intervjuades av The Sunday Times uttryckte han ironi när han fick en fråga om skuld.

Av svaren och journalisten Christina Lambs egen text om Assad i artikeln “West is now weak, Assad claims” att döma är det tydligt att Lamb gått in i intervjun med förutfattade meningar och att Assad redan är dömd även om hans perspektiv återges korrekt i jämförelse med Syrienvänliga tidningar.

I slutet av den redigerade intervjun händer det som varje medietränare avråder från, att uttrycka ironi.

Artikeln avslutas så här:

Asked if he sleeps at night with all the children being killed every day in Aleppo and elsewhere, he laughs. “I know the meaning of that question,” he said. “I sleep regular, I sleep and work and eat normal and do sports.”

Helt avgörande för att tolka Assad rätt är hans ord: “I know the meaning of that question”. Assad förstår här självklart att journalisten syftar på att Assad är ansvarig för att barn dör i kriget, men eftersom Assad inte bedriver ett krig mot sitt eget folk utan istället försvarar sitt folk mot utländsk intervention kan han inte ha dåligt samvete. Utifrån det måste hans svar utläsas, ett svar som i ögonblicket främst var riktat mot journalistens attityd.

Policyskribenten Samuel Osborne, som är i 25-årsåldern och som skriver för bla The Indendent, författade artikeln: “President Assad laughs and says he sleeps fine when asked about all the children killed in Syria” där Assad framställs som kall och sadistisk.

Samuel Osborne utnyttjade Assads ironi.

För att stärka budskapet placeras en bild på en skrattande Assad i artikeln (se ovan). Mycket mer behöver egentligen inte tilläggas. Det räcker med att förstå hur enkelt det är för en smart redaktion att förstärka och sprida det budskap som den attackerande sidan vill sprida till omvärlden för att försvara ett Västkrig som förstör ett land, dess regering och dess folk.

Väst bär istället skulden till barnens död i Syrien och eftersom Västs medier är av samma skrot och korn som de västliga regimer som bedriver kamouflerade industriella krig i Mellanöstern och Afrika är det enkelt att istället skylla på offren och att använda dessa som mänskliga sköldar i en psykologisk krigföring inom mainstream media, riktad direkt mot dig som läsare. 

När Hillary Clinton vinner valet imorgon den 8 november kommer vi att få se mycket mer av denna vara. Var så säker.

Text: Torbjörn Sassersson

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Instämmer i ditt resonemang förutom på den sista punkten där jag är övertygad om att MSMs ägare är välinformerade om den globalistiska världskuppen(via tex Bilderberg/Illuminati etc) till skillnad från våra politiker och fotfolket på MSM. MSMs strategi kommer att bli att servera de demokratiskt valda politikernas huvuden på ett fat till folken inom kort för att skapa opinion för världsdiktaturen som avslutning. Räkna med att de har bevis på all korruption och privatliv via mail/mobilavlyssning. Se tex Pieczeniks utspel(när blev CIA-agenter från CFR folkets vänner??…) som försmak på vad som komma skall. Men först skall eliten se till att de demokratiskt valda politikerna trycker på knappen till WW III innan man utpressar världens folk med att demokratin och ateismen är slut som idéer och då är det dags för Lucifers världsreligion/diktatur…

  Hade Sverige haft en fri media hade vi inte haft så svåra problem så det första steget är att skapa en verklig oppositionsmedia. För det krävs att alternativmedias läsare sprider informationen vitt och brett för att skapa en stark opposition. Egentligen hänger hela MSMs strategi på att det inte finns någon alternativ röst så på det sättet är de extremt sårbara. Det räcker med 1000 NV-läsare delar ut ett par hundra NV-flyers vardera så kommer MSM att börja tappa kontrollen(hint till Torbjörn:)…).

 • Jag anser det av många skäl. MSM i Väst har lyft Clinton konstant under veckor och månader. Samtidigt har MSM sänkt Trump. Valmaskinerna har riggats enligt ett trovärdigt avslöjande i USA. FBI lägger ned utredningen kring Hillary, vilket fått effekten som om att hon skulle vara toppen. Hillary har vapenindustrin bankerna, Saudi och andra maktspelare som stöd. Trump har bara folkets stöd.

  När Hillary vunnit kommer hon starta fler krig. Hon har sedan många år flaggat för det. Nu kan det bli krig mot Iran, Ryssland, Nordkorea. Plundringen av Afrika kommer att eskalera.

  Så MSM inkl svenska gammelmedia kan känna sig nöjda nu. Nu har de fått vad de ville ha, Hillary, utan att de förstått vad de egentligen ställt till med: krig och elände och skuld. Allt kommer att kläs i ord av demokratiseringsprocess, tillväxt, utveckling av tredje världen, bättre ekonomi, rättvisa.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *