Donald Trump som president exponerar svenska etablissemangets hjärnkapacitet

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 10 november 2016
- Torbjörn Sassersson
Michael Winiarski och Peter Wolodarski
Torbjörn Sassersson 15 juni 2016 - Foto: Anna Böhlmark
Torbjörn Sassersson – Foto: Anna Böhlmark

Etablissemangets röster i Sverige ger uttryck för dåliga attityder och minimal hjärnkapacitet efter att Donald Trump vunnit USA-valet. Peter Wolodarski på DN skriver om ”isande vindar över hela världen” och anser att Trump borde sitta i fängelse. Michael Winiarski som är utländsk kommentator på DN skriver att USA fått ”en okvalificerad president” och att ”världens diktatorer applåderar”.

Text: Torbjörn Sassersson, artikeln är uppdaterad kl 11:51, 10 nov | Bild ovan: Michael Winiarski och Peter Wolodarski i Brokeback Mountain-version

Michael Winiarski i DN 9 nov 2016
Skärmdump: Michael Winiarski i DN kommenterar Trump den 9 nov 2016

DN väljer en bild på en Trump som passionerat kysser Putin. Vi på NewsVoice svarar DN med en omgjord bild baserad på en affisch från biofilmen Brokeback Mountain om två gaycowboys. Wolodarski omfamnar i vår version Winiarski.

Vad dessa två män inte förstår och inte respekterar är att Trumps goda sida representerar amerikanska folkets hopp och önskan om att luckra upp en maktfullkomlig elit som regerat i USA sedan Bush den äldre och längre.

Obama var en flopp för USA:s folk och världen. Nu känner miljontals människor över hela världen samma hopp som när Obama vann valet 2008. Förväntningarna är stora att Trump verkligen ska göra ”America great again” och att USA ska bromsa sina imperialistiska krig och erövringar i världen som dödat över en miljon kvinnor, män och barn senaste 15 åren och på senare tid skapat enorma flyktingströmmar.

Men dessa röster i Sverige, ett land som förvandlats till ett otäckt litet land av sina ledare och gammelmedia, som styrs av vidriga attityder och okunskap, fortsätter att visa sitt sanna ansikte även i kommentarerna efter valet. Man skiter i och på folk och vi bland folket är mycket medvetna om det. Er arrogans är ute i det öppna mer än någonsin.

Donald Trump

Trump är en man från näringslivet som inte är politiskt förstörd. Han har offentligt uttryckt många gånger att han vill ha vänskapliga relationer med andra länder tex Ryssland, men det vill inte mediaeliten i Sverige ens se. Dessa vill tydligen hellre ha fortsatt ovänliga relationer med Ryssland och de fattar inte att aggressionerna mot Ryssland kan tvinga landet in i ett självförsvarskrig, inringat av USA:s militärbaser och europatrupper som det nu är.

Svenskmedierna har ljugit det svenska folket i ansiktet om Krim, där Ryssarna i överlägsen majoritet har rätt att stationera 25,000 soldater enligt ett avtal med Ukraina. Man har ljugit om ryska aggressioner, om påhittade ryska ubåtar och man har överdrivit ryska militära överflygningar som i realiteten legat på samma nivå som tex Tysklands överflygningar över svenskt territorium, enligt Mattias Göransson som skrev om den svenska propagandan i Magasinet Filter. Man har låtit USA-NATO fritt härja med militär upptrappning i hela Europa, vilket gjort hela regionen osäker.

Peter Wolodarski

Peter Wolodarski om Donald Trump den 9 nov 2016
Peter Wolodarski om Donald Trump den 9 nov 2016 – Skärmdump från DN

Jag undrar hur dessa röster som älskar USA:s dåliga sidor nu ska hantera samma USA, förhoppningsvis med de goda sidorna uppväckta tack vare Trump. Låt oss titta närmare på DN:s chefredaktör Peter Wolodarski. Han chansar vilt i sin artikel ”Isande vindar över hela världen”.

Wolodarski ger helt sonika Trump skulden för att tidigare amerikanska presidenter startat krig efter krig och nu på senare tid även hetsat upp kärnvapenkrigets hot mot Ryssland.

”Det är han [Trump] som nu kommer att sitta på koderna till USA:s kärnvapen. Det är han som har befogenheten att skicka soldater i strid.”

Har Wolodarski helt missat att Trump flera gånger deklarerat att han inte vill ha krig med Ryssland, att han istället vill ha vänliga relationer med dem?

Peter Wolodarski stannar inte där i sina vanföreställningar:

”Han [Trump] föraktar demokratin. Han sparkar på de mänskliga rättigheterna. Han förespråkar protektionism, nationalism och en ohelig allians med Putins Ryssland, vars auktoritära styre och aggressiva utrikespolitik Trump applåderat. De massiva bombningarna i Syrien? Inget problem.”

Wolodarski verkar överhuvudtaget inte förstå vad Trump står för. Läser bara Wolodarski Dagens Nyheter? Trump vill i själva verket återställa demokratin och transparens i USA. Han vill satsa på inrikespolitiken istället för destruktiv utrikespolitik. Han vill ha goda relationer med Ryssland, och inte vad Wolodarski kallar ”en ohelig allians”. Trump vill upphöra med USA:s bombningar av syriska trupper och han vill precis som Ryssland bekämpa IS, terrorister som USA fram till nu finansierat i samarbete med bla Saudi.

”Trumps seger framkallar rädsla hos miljontals människor över hela världen.”

Ja, absolut för de som bara läser massmediernas vinklade artiklar. Wolodarski vill självklart inte se att miljontals människor känner lättnad över att slippa se krigshöken ”Khillary Clinton” vid makten, som hotat med att attackera Iran, efter att hon varit med och fullständigt krossat det Libyska folket.

Peter Wolodarski skriver:

”Vi måste förbereda oss på svåra år. Även det som verkat självklart i tillvaron kan äventyras.”

Ja, det kommer att bli svåra år för maktmedierna som propagerar för krig istället för att producera verklighetsanknutna oberoende nyheter. Jag förstår varför Peter Wolodarski vill hålla hand med Michael Winiarski.

Vad Wolodarski inte förstår är hur förvirrad han låter med sina ord:

”Demokratierna måste fortsätta hålla ihop. Demokrater i alla länder måste gemensamt stå upp mot hetsen och hatet och försöken till splittring.”

Inser inte Wolodarski att han nu gör sitt USA till hotet? När ska Wolodarskis högra hjärnhalva börja prata med den vänstra?

Michael Winiarski

Att sedan försöka kommentera Michael Winiarskis lika förvirrade artikel: ”USA får en okvalificerad president – och världens diktatorer applåderar” känns lika hopplöst. Winiarski verkar också bara läsa Dagens Nyheter. Alla som stödjer Trump är enligt honom allt från högerextrema och nazistbeskyddare till diktatorer.

Winiarski förklarar med tvärtomspråket:

”Än allvarligare är att Trump också blir ledare för ett USA som inte längre ska ta något ansvar för den internationella säkerheten och sina försvarsallierade i Nato, utan vänder sig inåt för att i första hand ta itu med sina egna problem.”

Vad det i praktiken betyder enligt Trump är att USA ska fokusera på USA och där hemma rätta till sina egna inre problem. Hur kan det vara fel? Att USA slutar lägga sig i den internationella säkerheten betyder att USA kommer att sluta hetsa mot ryssarna och att sluta bekriga länderna i Mellanöstern. Det kommer att betyda att flyktingströmmarna avstannar och att de flyende kan börja flytta hem igen.

Stefan Löfven

Statsminister Stefan Löfven
Statsminister Stefan Löfven

Vår statsminister ger inte ett bättre intryck. När Aftonbladet i artikeln ”Statsministern orolig för konsekvenserna” intervjuar Löfven om att Donald Trump nu tar över som USA:s president blir han alltså orolig över konsekvenserna.

”Han vill gå mot ett mer introvert USA, det är inte bra för Sverige. Vi måste påvisa vikten av en fortsatt handel mellan Europa och USA”, säger Löfven.

Löfven är väl rädd för att han inte ska få skriva på globalisternas TTIP avtal, som gör att amerikanska tobaksbolag kan stämma Sverige för att vi har rökförbud på allmänna platser, eftersom rökförbudet är ett handelshinder.

På Aftonbladets fråga om han är besviken på valutgången svarar han:

”Jo, eftersom jag hellre hade sett Hillary som president. Men jag är statsminister i Sverige och jag måste förhålla mig till resultatet. Den professionella attityden har jag hela tiden haft.”

Och exakt vilken professionella attityd menade du? Du har ju just visat din icke-professionalitet.

Text: Torbjörn Sassersson

Swisha Sassersson valfri summa


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq