Celia Farber: Efter Trumps valseger Del 1 – Uppror, George Soros och en osynlig ekonomi

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 november 2016
- NewsVoice redaktion
George Soros - Pressfoto: Georgesoros.com
Stoppa Trump-annons
Stoppa Trump-annons – Tjäna 1500 USD per vecka – Foto: Celia Farber

Den svensk-amerikanska journalisten Celia Farber berättar i detta reportage för NewsVoice om hennes intryck i New York dagarna efter att Donald Trump vunnit det amerikanska valet. Hon finner en aggressiv proteströrelse med “professionella” demonstranter, som enligt polismän i tjänst, är finansierade av miljardären George Soros, som vill ersätta den ordinarie polisstyrkan i USA med en “One World Police Force”.

Celia Farber, 2016, eget verk
Bild: Celia Farber, 2016, eget verk

Text och foto: Celia Farber, på plats i New York för NewsVoice och Truth Barrier | Översättning: Torbjörn Sassersson

I går kväll, runt klockan 22 hörde jag att det var ytterligare en Anti-trump-protest med slogan “Not My President” vid Trump Tower i New York. Jag anlände vid 57:e och 5:e där gatan var avstängd och bevakad av poliser som hade olika sorters personlig skyddsutrustning på sig, vissa av dem var så bepansrade att de knappt kunde gå.

En NYPD-polis (New York Police Department) skötte barrikaderna, kontrollerade ID och släppte igenom personer som kunde bevisa att det bor i byggnaden. Vad som återstod av protesterna var 200 personer i andra änden av korsningen bakom ytterligare en barrikad. De var främst intresserade av bilarna som kom ned längs 5:e avenyn. Bilisterna antingen tutade eller svor.

Det var väldigt kallt. Jag tittade på barrikaden och frågade en polisman, som utstrålade lugn, hur jag skulle göra för att komma till den motstående delen av korsningen.

Han förklarade att jag var tvungen att gå till 6:e avenyn och sedan gå tillbaka via street 56, som kunde vara delvis blockerad, vilket i så fall medförde att jag måste testa street 55.

Trump vann valet tidigt på onsdagsorganen och idag är det fredag. Det verkar som om jag var den enda person som tänker att något ofattbart just har hänt i det här landet sedan det där kväljande ögonblicket runt kl 2:30 på morgonen när alla TV-människor i de olika TV-nätverken slutade med att ändlöst visa sina röda och blåa elektoratkartor och blev sittandes gapande medan de försökte formulera sig kring det ”chockerande” valresultatet.

Det var som om de kämpade på insidan med att dölja, fördröja eller hålla tillbaka en våg av egendomlighet och den införstådda konsekvensen av Donald Trumps seger. Segern skedde i ett val som Trump inte kunde vinna, enligt massmedia. Slutligen gav de efter och, så att säga, dumpade oss alla i en eftervals-chock, där vi fortfarande befinner oss. Att hävda att omständigheterna blivit väldigt mörka och underliga är inte att överdriva.

Intellektuella från Berkeley: “Fucking piece of shit racist”

Berkeley var naturligtvis stället där det började. Hälften av studenterna, ungefär 1500 stycken, lämnade studierna vid klockan 8 morgonen därpå och fakulteterna följde med. Att delta i studierna blev plötsligt otänkbart eftersom alla upplevde ett sådant ”trauma”. Sedan började ett narcissistiskt ursinne ta form, skrikande, chanting, vredesutbrott, en ”fredlig” demonstration, vilket inkluderade krossning av fönster, butiksfasader och människor.

“Not My President” löd kamporden vid sidan av charmlösa:“Fuck Trump”, “Pussy Grabs Back” och av någon anledning ”Bitch”. Amerikanska flaggor brändes, mexikanska flaggor hissades och viftades jämsides långa röda banderoller med hammare och skäran som stod för något som kallades: ”The Revolutionary Student Front”.

Äldre, hemlösa, tonåringar och även barn blev fysiskt attackerade i olika delar av landet, i en video blir en liten snyftande pojke utslängd från hemmet av sin mamma för att han sa att han gillar Trump.

Jag förstod omedelbart att något verkligen elakartat var i görningen, men de flesta av mina ”liberala” vänner tycktes tänka att det inte var något särskilt alarmerande med karaktären på dessa protester. Det ansåg att de bara uttryckte förståelig frustration.

För mig handlade det om den politiskt korrekta massan som ena stunden förment representerar en vänligare mer sensitiv amerikansk dialog i olika frågor för att därpå i en blinkning, och jag citerar min far: “…they went all ISIS on us”.

I en video finns 100-tals unga ilskna män maskerade med shemagh-halsdukar i rött eller svart. Deras spänstiga kroppar var överspända av våld som söker utlopp. De såg verkligen hotfulla och skrämmande ut, som terrorister. “Fucking piece of shit racist”, en av dem spottar på personen med kameran. Varför han var racist för att han filmade var oklart, men plötsligt är allt i Amerika “piece of shit racist”, förmodligen även en Starbuck-mugg. Dockor av Donald Trump brändes. Amerika har officiellt spruckit upp. Nu händer det.

“History is hard to know, because of all the hired bullshit, but even without being sure of “history” it seems entirely reasonable to think that every now and then the energy of a whole generation comes to a head in a long fine flash, for reasons that nobody really understands at the time—and which never explain, in retrospect, what actually happened.” – Hunter S. Thompson, Fear and Loathing in Las Vegas

George Soros - Pressfoto: Georgesoros.com
Bild: George Soros – Pressfoto: Georgesoros.com

Intervju med polisman i tjänst

Celia Farber: “Jag skriver en artikel om protesterna”, sa jag till polismannen. “Min känsla är att det är något underligt med dem”

“Well, they’re paid to do this.”

De är betalda för att göra detta, sa alltså polisen lugnt medan han lyfte på barrikaden för två personer som visade ID innan de kunde gå in i Trump Tower.

Farber: “Soros?”

Polismannen nickade.

”Jepp”

Farber: “Jag har läst det och jag tvivlar inte på det, men är det fakta eller är det bara något du misstänker?”

”Jag vet att det är fakta.”

Farber: ”Hur vet du det?”

”Intel”

Farber: ”Ah, så ni har blivit meddelade om det internt?”

Stoppa Trump-annons
Stoppa Trump-annons – Tjäna 1500 USD per vecka – Foto: Celia Farber

”Ja, absolut. Det har pågått under lång tid. Jag har känt till det under 12 år. Soros betalar för alla protester. Dessa människor, många av dem, bor inte ens här. De kommer in från andra stater.”

Farber: ”Så var sover de på nätterna?”

”De placeras i lägenheter som de hyr för dessa ändamål”

Farber: “Och ni måste stänga av gator för att ackommodera dem?”

Han ryckte på axlarna.

”Soros har sina planer på att ta över polisstyrkan och ersätta den med sin egen, någon slags – One World Police Force – som de kan kontrollera, efter att de avvecklat polisväsendet.”

Jag tappade hakan, bokstavligt.

Farber: “Ursäkta mig, vad?”

”Ja, det är djupt. Ingen fattar vad som ligger bakom allt detta.”

Jag fångade den sällsynta insiktsfulla fjärilen som han just gett mig och placerade den i ett imaginärt kassaskåp, för att ta hem och undersöka senare.

Donate to Celia Farber
DONERA – KLICKA HÄR

Farber: “Så de vill driva sin egen polisstat och samtidigt kallar de Trump för fascist?”

”Ja, där har du läget.”

Farber: “Wow”

”Det var samma med Occupy Wall Street. Alla dessa människor var betalda för att vara där.”

Farber: “Hur är det med Black Lives Matter?”

”Det var en mix mellan genuin “street rage” vilket Soros utnyttjade och expanderade genom att investera mycket pengar. Alla protesterna är finansierade av Soros. Alla dessa människor är professionella demonstranter.”

Del 2: Efter Trumps valseger Del 2 – Likriktning och politisk korrekthet

Denna artikel skrev Celia Farber för NewsVoice utan ersättning. Donera gärna en valfri summa till Celia för hennes arbete. / Redaktören, NewsVoice

Text och foto: Celia Farber, Truth Barrier

 

Relaterat

RT: George Soros predicts riots, police state and class war for America
RT: Soros-fronted orgs among groups calling for anti-Trump protests (video)

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq