En ny hälsoportal “TV Helse” lanseras idag

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 30 november 2016
- NewsVoice redaktion
TV Helse, logo

TV Helse,   logoIdag lanseras TV Helse en norskägd hälsoportal riktad till svenska läsare. Kanalen ska främst basera sitt innehåll på video. Visionen är att informera om hälsa, medicin, skönhet, kosthåll och träning, kunskaper som ökar livskvaliteten.

Den nya hälsoportalen presenterar naturnära holistiska alternativ framförallt till det alltmer försämrade kostutbud som erbjuds i affärerna. Kanalen gör också intervjuer med sakkunniga om hur man själv kan undvika att utsätta sig för miljöfarliga alternativ.

“Vi gör detta genom att med kameran och mikrofonen i handen hälsa på kunskapare i Sverige och Norge, men vi besöker även universitet och lärosäten i andra länder, där man inte ger upp kroniska sjukdomar utan behandlar dessa med framgång”.

Ambitionen är att hälsoportalen ska ha en expertpanel som ska svara på besökarnas frågor och ge goda råd som kan bidra till bra hälsobeslut. Svenska TV Helses systerportal i Norge finns på adressen TV-Helse.no som varit online i ett år.

TV Helse är en reklamfinansierad kanal och material som är sponsrat markeras tydligt. TV Helse annonserar bara för produkter och tjänster som granskats av hälsoexperter.

Redaktör för TV-helse.se är Anna Böhlmark som också arbetar för hälsoportalen AlmaNova som igår lanserade en pappersutgåva.

Text: NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq