CBS: Varning för möjlig terrorattack i USA 7 nov 2016 utfärdad

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 5 november 2016
- NewsVoice redaktion
Bild: Terrorvarning 4 nov 2016 i USA - CBS News
Bild: Terrorvarning 4 nov 2016 i USA - CBS News
Bild: Terrorvarning utfärdades 4 nov 2016 i USA – CBS News

Den amerikanska TV-kanalen CBS News meddelar på kvällen den 4 nov om en möjlig terrorattack i USA på måndag, en dag innan valet. Uppgifterna kommer från ”US intel”.

Enligt CBS källor har underrättelsetjänsten varnat för att al Qaeda kan vara i färd med att planera en terrorattack på måndag den 7 november 2016, dagen innan USA-valet. Antiterrorstyrkorna är beredda för attacker i tre delstater: New York, Texas och Virginia.

”A U.S. law enforcement source briefed on the threat information told CBS News’ Milton that the threat is possibly legitimate and concerning. The source said the threat may be aspirational and hence the lack of specificity.”

Myndigheterna ska vara mest bekymrade för att extremister inom landets gränser (home grown terrorism) kan slå till utan förvarning. Medborgarna i USA uppmanas ha tolerans för ökade säkerhetsåtgärder i landet. I USA finns över 100 st aktiva antiterrorstyrkor (Joint Terrorism Task Forces), skriver CBS.

Läs mer på CBS News: Sources: U.S. intel warning of possible al Qaeda attacks in U.S. Monday

Text: NewsVoice

 

 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq