USA:s och Sveriges krig

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 7 november 2016
- Torbjörn Sassersson
Atomvinter - Pickywallpapers.com

NewsVoice har tidigare uppmärksammat de hemliga krigen ute i världen. Det har internationella kanaler och tom svenska medier gjort från och till, men hemlighetsmakeriet är stort. Journalisterna får veta mycket lite, men de vet ofta mycket mer än politiker och allmänhet.

Anders Romelsjö på Jinge.se skriver i artikeln: “Sverige drar ut i krig igen – utan debatt eller stöd i folkrätt”:

Massmedia har till slut märkt att Sverige åter gått ut i krig -utan debatt. Denna blogg har rapporterat om detta Tidigare: Första gången var 5/3 ”Sverige planerar gå i krig tillsammans med USA i Irak” och senast var det 24/8 ”Inget FN-mandat för svenska trupper!” .

Vinnarna är den globala bank- och militärindustrin. Det är nästan ofattbart märkligt att den reflektionen görs så sällan. Fortfarande tror en majoritet att krig handlar om säkerhetspolitik som styrs av politiker och att det bara rör sig om insatser för att rädda världen från global terrorism. Alltför många missar den överstatliga kontrollen som bedrivs av stora finans- och vapenindustrier.

Det är som om det utspelas två parallella verkligheter varav den ena är den som vi förväntas tro på och en annan som döljer sig, en verklighet som nu måste få komplett uppmärksamhet.

Det handlar om vad normannen Bård Wormdal kallar satellitkrigen vilket Martin Schori tog upp i artikeln: “Världen rustar för satellit-krig”. Agneta Norberg som är mycket insatt hur satteliterna spelar en central roll i dagens krigföring säger till NewsVoice att Esrange är en av världens mest frekvent använda sattelitstationer för krig. Esrange är och har varit inblandat i flera krig på andra sidan planeten.

Det handlar om Obamas drönarkrig vars ickeprecision avslöjades i “The Drone papers”. Det handlar om Sveriges misstänkta inblandning i bombningar av sjukhus i Afghanistan, en misstanke som framförts av fd försvarsministern Thage G. Peterson.

Wolfgang Hansson uppmärksammade de hemliga krigen i artikeln: “Hemlighetsmakeri kring svensk styrka i Irak märklig” och ingen bör ha missat dokumemtären “Dirty Wars” av Jeremy Scahill. DN tog upp de hemliga krigen i artikeln: ”Sveriges hemliga krig” vilket NewsVoice följde upp bla med artikeln “USA:s antiterrorstyrka JSOC bedriver krig i 75 länder – Svenska specialförbandet SOG inblandat i flera länder”.

Det handlar om Wallenbergs inflytande, finansfamiljen som låg bakom svenska regeringens och FOI:s inblandning i Saudiskandalen, vilket resulterade i boken “Saudivapen”. Vi har här även Wallenbergs inflytande över att Sverige blivit en testplats för Europas största militära drönare Neuron. Läs mer om det i artiklen: “Varför vill inte svenska medier skriva om att Jacob Wallenberg provflyger beväpnad jättedrönare i Jokkmokk?”.

Vi får inte heller glömma krigens eftermarknad, omhändertagandet av flyktingar, något som blivit en lönsam industri. Se artikeln: “Wallenberg täljer guld på krig och flyktingkatastrof i krigens kölvatten”. Det finns anledning att påstå att Wallenbergarna är svenska krigsindustrins största lobbyister.

Det handlar om de ständiga militära övningarna som det endast uppmärksammas fragment av. Fredsaktivisten Agneta Norberg skrev i en kommentar angående den just avslutade jätteövningen Trident Juncture Exercise:

“Lika nedtystad som denna övning är krigsövningarna i nordområdena med de ofantliga vinterstridsövningarna Cold Response 1,2,3,4,5,6 som genomförts i norra Norge och Norra Sverige. Cold Response nr.5.(16.300 soldater) fick allmänheten kännedom om, eftersom ett plan flög i Kebnekajse. Inför de ofantliga flygstridsövningarna Arctic Challenge Exercise och de stora landstigningsövningarna i Balticum har tystnaden varit dånande(Sverige är med). USA har idag omringat hela Euroasiatiska kontinenten med militärbaser och i de baltiska länderna Estland, Lettland och Litauen har USA etablerat flygbaser i alla länder. Ibland sniffar stridsflygplanen alldeles i närheten av St Petersburg. Med denna stads krigsminnen kan man förstå att stödet till Putin ökar.” Källa

Försvarsmakten redovisar de krigsövningar som Sverige officiellt deltar i och listar dessa på sin hemsida. De aktuella övningarna för 2016 är är Bison CounterVåreldAurora 17SwefinexSwedec EOD ExerciseBaltops och Flygvapenövning 2016. Övningarna presenteras som nödvändiga för att bevara Sverige fritt, men det handlar mest om att hålla vapenindustrin aktiv och kommersiellt het.

Mainstream-medierna, som påhejas av ägargrupperna bakom medierna, bedriver sedan flera år ett psykologiskt krig mot allmänheten och politiker om att ryssen är så farlig att hela Väst måste rusta upp och därför arrangera ändlösa militärövningar. Putin likställs i det närmaste med Osama bin Laden, en skenbild som Putin lyckats krossa genom att besluta om direktbombningar av ISIS i Syrien, vilket kritiserats av Pentagon, som klagat på att amerikanska “assets” i Syrien träffats.

Allt detta uppmärksammas av sociala medier och nya nättidningar, vilket givit bank-krigsindustrin problem. Vår Försvarsminister har därför uppmanats att ta hand om de sociala medierna genom att starta samarbeten med NATO STRATCOM och genom att försvarssamarbeten ska fördjupas, något som inleds inom några få dagar. Läs mer i pressmeddelandet: “NATO och försvarsministrar träffas i Stockholm 10–11 november 2015”.

Text: Torbjörn Sassersson

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq