Alternativmedia och yttrandefrihet bekämpas som ”fake news”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 december 2016
- NewsVoice redaktion
Alternativmedia censureras som fejknyheter
Alternativmedia censureras som "fake news"
Montage: Alternativmedia censureras som ”fake news”

ANALYS. När det blev känt via det internationella mätinstitutet QuantCast att Alex Jones Infowars numera är större än BBC News, New York Times, CNN News och Wall Street Journal har man uppfunnit en ny term ”fake news” för att misskreditera, svartmåla och underkänna alternativmedia. Det skriver Daniel Svensson i denna analys.

En kanske ännu mer avgörande orsak har varit att Donald Trump riktat massiv kritik mot officiella medier och helt korrekt sagt att de ljuger och sysslar med propaganda.

Washington Post har gått ut med en lång lista på sk ”fake news” där seriösa sajter som Russia Today (RT), Zerohedge, Breitbart, Infowars och tom Ron Paul Institute och WikiLeaks är med. I en sista ansträngning försöker nu Obamas administration tillsammans med officiella medier att införa en statlig kontroll av vad som är sant och vad som är falskt, liknande Orwells ”Sanningsministerium”.

Sociala jättar bekämpar alternativmedia med stämpeln ”fake news”

Facebook, Twitter och Google har alla gått ut och debatterat faran med ”fake news” och flaggat för att censurera nyhetsflödet på sociala media, tro det eller ej, Twitter har tom gått ut och pratat om att stänga ner Donald Trumps konto.

Här är exempel på ett några artiklar: ”Twitter says it would consider banning Donald Trumps account”, och ”EU demands social media websites cencor ”fake news” within 24 hours”. Det gör ont att skriva detta, men Orwells ”Big Brother” är nu här.

En amerikansk president som väljer Infowars som primär TV-kanal

Trump intervjuas av Alex Jones på Infowars den 11 nov 2016
Trump intervjuas av Alex Jones på Infowars den 11 nov 2016

Många pratar nu om ett nytt scenario där Trump faktiskt skulle kunna offentliggöra sina uttalanden via en egen TV-kanal eller via sociala media, alternativt att han väljer sig att i första hand vända sig till alternativmedia som Infowars för sina uttalanden och kommentarer. Incitamenten för detta är extremt starka och det skulle i sånt fall skapa ett helt nytt medialandskap. Att Trump följer Infowars och lät sig intervjuas av Alex Jones bara några dagar efter valet pekar i den riktningen.

Vi har alla följt Trumps kritik mot media, där han nu senast på sin tackturné, där han nu reser runt i de stater han vunnit i, vid ett tal i Wisconsin för några dagar sedan kallade officiella medier ”extremt ohederliga”, och vi har alla insett hur rätt han haft, när pratet om att Hillary Clinton skulle vinna var belagt med 80-90 procents säkerhet, visade sig vara ingenting annat än just propaganda.


När hela det företagsägda media – CNN, BBC, Washington Post, New York Times, Wall Street Journal etc gemensamt går ut och driver en och samma propagandalinje, blir det uppenbart att yttrandefriheten är en chimär.


Trump skrev också följande i ett av sina tweets den femte december:

”Om media citerade mig korrekt och hederligt, så skulle jag ha mycket mindre anledning att skriva tweets.”

Att Donald Trump lyckades vinna presidentvalet i USA har skapat panik bland eliten i Washington, den elit som i årtionden kämpat för vad man allmänt kallar globalism, mer känt som New World Order, ett begrepp som för övrigt George W. Bushs pappa Herbert Walker Bush introducerade i sitt omtalade tal den 11:e september 1990 (på dagen exakt 11 år innan ”attackerna” mot World Trade Center i New York år 2001, ingen tillfällighet kan man förmoda).

En intressant parentes är också att Nigel Farage, Ukips tidigare ledare och den person som haft störst inflytande över att ett Brexit blev av, var den första europeiska politiker som Trump personligen hade ett möte med, Farage blev bjuden till Trumps hem på Manhattan bara någon vecka efter valet.


Den nationalism, även kallad populism, som Trump representerar, och som tog rejäl fart i och med detta Brexit i våras, vill globalisterna bekämpa till varje pris.


Indikationerna på att de nationalistiska tendenserna är på frammarsch är starka, för ett par dagar sedan avgick Italiens premiärminister Matteo Renzi efter ett nederlag där han försökte sälja ut italienarnas självständighet till de globalistiska krafterna, och om Marine Le Pen vinner valet i Frankrike i vår finns det stora chanser att hela EU-projektet faller samman, vilket vore en katastrof för eliten.

EU-projektet har till stora delar implementerats genom Bilderberggruppen vilket ett wikileaks-dokument bekräftar där det står att man redan vid det andra mötet någonsin, i Garmisch-Partenkirshen 1955, talade om en gemensam valuta i ett gemensamt Europa.

På global skala har man drivit detta projekt på mötesplattformar som Council On Foreign Relations och Trilateral Commission tillsammans med frihandelsplattformar som GATT och NAFTA samt det påbörjade TTIP, även IMF, Världsbanken, ECB och BIS har naturligtvis varit nyckelspelare för att driva detta storskaliga projekt där endast de längst upp i toppen har varit medvetna om slutmålet.

Åsiktskorridorer och politisk korrekthet tar över

Jimmy Åkesson (SD): "Jag litar inte på några medier"
Skärmdump: Jimmy Åkesson (SD): ”Jag litar inte på några medier”, SvD, 4 december 2016

Utan självkritik och med uppenbar propaganda, där man förstås måste fråga sig om även opinionsinstituten i USA varit riggade, har officiell media, genom att backa upp globalisten Hillary Clinton, själva skapat den kris dom nu hamnat i, en kris så djup att man nu på allvar pratar om att stänga ner den blivande presidentens twitterkonto samt skapa en censur liknande den i kommunistiska Kina. Hur absurt är inte detta? Märklig, eller ska vi säga förutsägbar, är också tystnaden om detta i officiell svensk media.

  • När åsiktskorridorer och politisk korrekthet tar över och infiltrerar snart nog varje debatt, vad finns då kvar av den frihet så många trots allt anser sig värna om?
  • Och, vad har du och jag för ansvar, i varje situation, och i varje dialog med en medmänniska, att stå upp för vad vi egentligen tycker och tänker?

Ansvaret ligger nu på var och en att sprida informationen om ”fake news” och den censur som är på gång, till politiker och media, både officiella medier och alternativmedia, samt på sociala medier, innan det är för sent. Om vi inte står upp för detta nu så kommer alternativmedia även här i Sverige att censureras på sikt.

Text: Daniel Svensson

Relaterat

SvD: Åkesson: Jag litar inte på några medier

SR, P1 Kultur: Jimmie Åkessons uttalande om medier får kritik


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq