Ryske ambassadören Andrey Karlov mördades i Ankara

18

Endast 24 timmar före de turkisk-ryska-iranska samtalen om läget i Syrien mördades Rysslands ambassadör i ett skottdrama i Ankara. Ambassadören Andrey Karlov sköts i ryggen och avled senare på plats – ytterligare tre personer har skadats.

Text: Carl Gram | Video: Medyascope.tv

En okänd person öppnade eld i ett konstgalleri i Ankara. Där skottskadades den ryske ambassadören i Turket, säger det ryska utrikesministeriets taleskvinna Maria Zakharova uppger den ryska nyhetsjätten RT.

Det var i lördags som Irans utrikesdepartement tillkännagav att representanter för Ryssland, Iran och Turkiet skulle träffas på ett möte i Moskva på tisdagen – mötet hade tidigarelagts från 27 december till 20 december för att avhandla senaste händelseutvecklingen i Syrien uppger Stratfor.

Ingen vet ännu om mordet på den ryske ambassadören i Ankara ska bero på morgondagens möte i Moskva eller om det handlar om en hämndaktion för befrielsen av Aleppo i Syrien.

Following the shooting of Karlov, the assailant shouted: “Don’t forget Aleppo! Don’t forget Syria!” “Only death can take me away from here. Whoever has a role in this cruelty, they will pay for it one by one. They will,” the man went on to say. – RT.com

Attentatsmannen ska vara i åldern 20-25 år och skrek ”Allahu Akbar” (Gud är stor) under skottdramat. Turkiska medier uppger att skytten ska ha tagit sig in i byggnaden genom att identifiera sig som polis skriver Aftonbladet.

CNN Turk citing witnesses quoting the gunman who attacked #Russian ambo in #Ankara as saying “we have taken revenge of Aleppo” among others.

— Humeyra Pamuk (@humeyra_pamuk) 19 december 2016

Ögonvittnen på plats uppger att skytten som dödade Andrey Karlov ska ha ropat ”vi hämnas för Aleppo”. Personen som dödade den ryske ambassadören ska senare ha skjutits till döds i en eldstrid med turkisk polis.

Andrey Karlov killed in Ankara
Andrey Karlov killed in Ankara, Turkey, 2016 – Photo: Hurrlyet
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
18 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Torbjörn Sassersson red.
Admin
20 december 2016 kl 23:38

Om blod flyter på golvet eller ej beror på typ av ammunition och tex klädernas täthet och om kulorna passerar igenom kroppen eller ej etc. Det är inte otänkbart att ambassadören hade en skottsäker väst. Låt oss utgå från att detta mord är på riktigt och inte dra iväg i spekulationer. Jag stänger kommentarsfältet eftersom de som kommenterar här tydligen mest vill diskutera false flag och få det bekräftat med spekulationer. / red

Tony
Tony
Gäst
20 december 2016 kl 23:25

per. Som det framgår i texten så visar bilden skillnaden mellan nedskjutningen av ambassadören och gärningsmannen och fyller således en funktion för själva diskussionen. Troligtvis ingenting värre än de Hollywoodfilmer du redan sett och det är ingen som tvingar dig att klicka på länken. Men du kan ju alltid be dina vårdnadshavare konfigurera föräldrakontrollen på datorn, så du känner dig trygg.

per
per
Gäst
20 december 2016 kl 22:57

Tony 20 Dec, 2016 at 22:15

Vad är det för pervers, sadistisk, dj–la skitsida du länkar till.

Tony
Tony
Gäst
20 december 2016 kl 22:15

Den första länken fungerar inte så ni får testa den här.

[länk borttagen eftersom de leder till en sajt som blandar bilder på mord, självmord, olyckor, hårdporr, våldsporr]

Tony
Tony
Gäst
20 december 2016 kl 21:38

jax o jonulf. Jag har sett klipp där människor verkligen har blivit skjutna med ett antal skott i överkroppen. Det blir rätt kraftiga blödningar av sådana skottskador. Jämför hur det ser ut efter att den påstådda gärningsmannen blivit nedskjuten.
http://www.bestgore.com/wp-content/uploads/2016/12/photo-mevlut-mert-altintas-kill-russia-ambassador-andrei-karlov-01.jpg

Tror att det är en skugga under huvudet på ambassadören, inte blod. Här ser man hur han blir skjuten och hans vita skjorta fläks upp, men inget blod. Senare har media maskat delen med skjortan med röd text. Lite misstänkt.
http://redefininggod.com/2016/12/why-the-assassination-of-the-russian-ambassador-appears-faked/

jax
jax
Gäst
20 december 2016 kl 20:03

Tony: Intressant observation där, fast offret ligger på ju rygg där du även påstår att skotten tog och bilderna jag har sett är inga närbilder. Att det inte går att observera blod i de bilder jag sett bevisar inte något för mina otränade ögon. Men det hade varit intressant att få höra exempelvis i mordutredares syn på den här saken.

Roger
Roger
Gäst
20 december 2016 kl 19:51

Det borde flyta blod på golvet – men ingenting syns.

Tony
Tony
Gäst
20 december 2016 kl 19:14

Ambassadören ska ha blivit skjuten i ryggen med 9 skott, men inte en droppe blod på varken det vita podiet eller på det vita golvet. De måste tro att precis hela världens befolkning är mentalt efterblivna.

Kjell Holmsten
Gäst
20 december 2016 kl 16:36

Cui Bono, det gamla vanliga false flag upplägget.
Intressant inlägg om saken här: http://www.veteransnewsnow.com/2016/12/20/a-few-initial-short-thoughts-on-the-murder-of-the-russian-ambassador-to-ankara/

Patrique
Patrique
Gäst
20 december 2016 kl 11:17

Snusförnuftets experter kan inte lösa detta, varför man behöver tillsätta en utredning med utbildade utredare, vilket den Ryska och Turkiska regeringen också gör tillsammans.

Mia
Mia
Gäst
20 december 2016 kl 10:30

Hej, skicka en mycket trevlig och inspirerande. Min uppriktiga.

mia

Magnus
Magnus
Gäst
20 december 2016 kl 08:21

Musselman sprider verkligen fred över vår jord…

jax
jax
Gäst
20 december 2016 kl 00:32

Känns mer som skytten är en klassisk psykos. En Anti-rysk turkisk polis fick spel och fick för sig att göra en insats för saken han var övertygad om. Har svårt att se något motiv i en false flag. Vad jag kan föreställa mig, så finns det ingen part som kan dra någon direkt fördel av det skedda.

Danne
Gäst
20 december 2016 kl 00:28

Enligt Sputnik news så har angriparen kopplingar till Gülen-rörelsen. Lite märkligt dåd dessutom. Han skriker tydligen något i stil med ..Dom som slåss i Syrien/Aleppo har inte dödat civila.. Och detta efter att han precis skjutit en obeväpnad diplomat fem ggr i ryggen.

http://www.sputniknews.com/middleeast/201612191048763501-karlov-killing-tied-gulen/

Anders Björk
Anders Björk
Gäst
19 december 2016 kl 22:23

RT har precis gått ut med att de Syriska rebellerna bevisligen har använt sig av senapsgas.

https://www.rt.com/news/370653-syria-chemical-aleppo-militants-opcw/

per
per
Gäst
19 december 2016 kl 22:07

Historien upprepar sig, det är inte första gången “en ensam galning” kör in en pinne i getingboet precis när oron håller på att lägga sig.

Man undrar vilken maktsfär som ligger bakom det här attentatet. Så lätt det är för den onda lilla delen av mänskligheten att hålla kvar oss andra i osämja och krig.

När ska det bli slut på eländet.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
19 december 2016 kl 20:59

Man undrar om detta också är en “moderat rebell” sponsrad av USA eller Frankrike.

Linda
Linda
Gäst
19 december 2016 kl 20:44

Det stinker false flag på alla fronter.