Ryske ambassadören Andrey Karlov mördades i Ankara

18
1677

Endast 24 timmar före de turkisk-ryska-iranska samtalen om läget i Syrien mördades Rysslands ambassadör i ett skottdrama i Ankara. Ambassadören Andrey Karlov sköts i ryggen och avled senare på plats – ytterligare tre personer har skadats.

Text: Carl Gram | Video: Medyascope.tv

En okänd person öppnade eld i ett konstgalleri i Ankara. Där skottskadades den ryske ambassadören i Turket, säger det ryska utrikesministeriets taleskvinna Maria Zakharova uppger den ryska nyhetsjätten RT.

Det var i lördags som Irans utrikesdepartement tillkännagav att representanter för Ryssland, Iran och Turkiet skulle träffas på ett möte i Moskva på tisdagen – mötet hade tidigarelagts från 27 december till 20 december för att avhandla senaste händelseutvecklingen i Syrien uppger Stratfor.

Ingen vet ännu om mordet på den ryske ambassadören i Ankara ska bero på morgondagens möte i Moskva eller om det handlar om en hämndaktion för befrielsen av Aleppo i Syrien.

Following the shooting of Karlov, the assailant shouted: “Don’t forget Aleppo! Don’t forget Syria!” “Only death can take me away from here. Whoever has a role in this cruelty, they will pay for it one by one. They will,” the man went on to say. – RT.com

Attentatsmannen ska vara i åldern 20-25 år och skrek ”Allahu Akbar” (Gud är stor) under skottdramat. Turkiska medier uppger att skytten ska ha tagit sig in i byggnaden genom att identifiera sig som polis skriver Aftonbladet.

CNN Turk citing witnesses quoting the gunman who attacked #Russian ambo in #Ankara as saying ”we have taken revenge of Aleppo” among others.

— Humeyra Pamuk (@humeyra_pamuk) 19 december 2016

Ögonvittnen på plats uppger att skytten som dödade Andrey Karlov ska ha ropat ”vi hämnas för Aleppo”. Personen som dödade den ryske ambassadören ska senare ha skjutits till döds i en eldstrid med turkisk polis.

Andrey Karlov killed in Ankara
Andrey Karlov killed in Ankara, Turkey, 2016 – Photo: Hurrlyet
 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

18 KOMMENTARER

 1. Historien upprepar sig, det är inte första gången ”en ensam galning” kör in en pinne i getingboet precis när oron håller på att lägga sig.

  Man undrar vilken maktsfär som ligger bakom det här attentatet. Så lätt det är för den onda lilla delen av mänskligheten att hålla kvar oss andra i osämja och krig.

  När ska det bli slut på eländet.

 2. Känns mer som skytten är en klassisk psykos. En Anti-rysk turkisk polis fick spel och fick för sig att göra en insats för saken han var övertygad om. Har svårt att se något motiv i en false flag. Vad jag kan föreställa mig, så finns det ingen part som kan dra någon direkt fördel av det skedda.

 3. Snusförnuftets experter kan inte lösa detta, varför man behöver tillsätta en utredning med utbildade utredare, vilket den Ryska och Turkiska regeringen också gör tillsammans.

 4. Ambassadören ska ha blivit skjuten i ryggen med 9 skott, men inte en droppe blod på varken det vita podiet eller på det vita golvet. De måste tro att precis hela världens befolkning är mentalt efterblivna.

 5. Tony: Intressant observation där, fast offret ligger på ju rygg där du även påstår att skotten tog och bilderna jag har sett är inga närbilder. Att det inte går att observera blod i de bilder jag sett bevisar inte något för mina otränade ögon. Men det hade varit intressant att få höra exempelvis i mordutredares syn på den här saken.

 6. jax o jonulf. Jag har sett klipp där människor verkligen har blivit skjutna med ett antal skott i överkroppen. Det blir rätt kraftiga blödningar av sådana skottskador. Jämför hur det ser ut efter att den påstådda gärningsmannen blivit nedskjuten.
  http://www.bestgore.com/wp-content/uploads/2016/12/photo-mevlut-mert-altintas-kill-russia-ambassador-andrei-karlov-01.jpg

  Tror att det är en skugga under huvudet på ambassadören, inte blod. Här ser man hur han blir skjuten och hans vita skjorta fläks upp, men inget blod. Senare har media maskat delen med skjortan med röd text. Lite misstänkt.
  http://redefininggod.com/2016/12/why-the-assassination-of-the-russian-ambassador-appears-faked/

 7. Den första länken fungerar inte så ni får testa den här.

  [länk borttagen eftersom de leder till en sajt som blandar bilder på mord, självmord, olyckor, hårdporr, våldsporr]

 8. per. Som det framgår i texten så visar bilden skillnaden mellan nedskjutningen av ambassadören och gärningsmannen och fyller således en funktion för själva diskussionen. Troligtvis ingenting värre än de Hollywoodfilmer du redan sett och det är ingen som tvingar dig att klicka på länken. Men du kan ju alltid be dina vårdnadshavare konfigurera föräldrakontrollen på datorn, så du känner dig trygg.

 9. Om blod flyter på golvet eller ej beror på typ av ammunition och tex klädernas täthet och om kulorna passerar igenom kroppen eller ej etc. Det är inte otänkbart att ambassadören hade en skottsäker väst. Låt oss utgå från att detta mord är på riktigt och inte dra iväg i spekulationer. Jag stänger kommentarsfältet eftersom de som kommenterar här tydligen mest vill diskutera false flag och få det bekräftat med spekulationer. / red

Comments are closed.