Inga bevis framlagda att Ryssland hackade USA-valet 2016

publicerad 22 december 2016
- av Torbjörn Sassersson red.
Glenn Greenwald, dec 2016 - Foto: MSNBC

NOTERAT. Den undersökande journalisten och Snowden-kontakten Glenn Greenwald (ovan), Ben Swann från CBS, Julian Assange och andra bedömare förkastar CIA:s påstådda bevis på att Ryssland hackade det amerikanska valet 2016. NewsVoice sammanställer några trovärdiga källor som väger upp mot mediaetablissemangets okritiska förhållning till CIA:s påståenden.

Bakgrunden är att CIA påstår att de har bevis för att Ryssland hackade USA-valet på ett sådant sätt att det gynnade utgången, så att Trump vann. Under normala "vetenskapliga" förhållanden är ett bevis giltigt först när det presenterats och sedan granskats.

I den politiska världen där ett påstående baseras på en uppfattad trovärdighet behöver dock bevis varken visas eller prövas. Det räcker med att en part med pondus hävdar att det finns och det är precis som vad som hänt. CIA har med sin "trovärdighet" övertygat ett okritiskt mainstream media om att bevis finns. När intelligenta undersökande journalister (ofta från alternativmedia) ber att bevisen läggs på bordet hävdar CIA att de är hemligstämplade.

Glenn Greenwald och Ben Swann mfl redovisar svagheterna med CIA:s "bevisföring" som massmedierna likt "sociala medier" fritt sprider till allmänheten.

Text: Torbjörn Sassersson

CNN: Russia challenges US to prove campaign hacking claims or shut up
"Dmitry Peskov, President Putin’s spokesperson, addressed the “Russian Hacking” accusation in Tokyo, telling President Obama to publish any proof they hacked our election."

The Duran: Julian Assange tells Fox News Sean Hannity, definitively, ‘Our source is NOT the Russian government’

PBS: RNC strategist Spicer: 'Zero evidence' Russian hacks had any impact on the election

5 Problems with CIA Claim That Russia Hacked DNC/Podesta emails