Inga bevis framlagda att Ryssland hackade USA-valet 2016

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 22 december 2016
- Torbjörn Sassersson
Glenn Greenwald, dec 2016 - Foto: MSNBC

NOTERAT. Den undersökande journalisten och Snowden-kontakten Glenn Greenwald (ovan), Ben Swann från CBS, Julian Assange och andra bedömare förkastar CIA:s påstådda bevis på att Ryssland hackade det amerikanska valet 2016. NewsVoice sammanställer några trovärdiga källor som väger upp mot mediaetablissemangets okritiska förhållning till CIA:s påståenden.

Bakgrunden är att CIA påstår att de har bevis för att Ryssland hackade USA-valet på ett sådant sätt att det gynnade utgången, så att Trump vann. Under normala “vetenskapliga” förhållanden är ett bevis giltigt först när det presenterats och sedan granskats.

I den politiska världen där ett påstående baseras på en uppfattad trovärdighet behöver dock bevis varken visas eller prövas. Det räcker med att en part med pondus hävdar att det finns och det är precis som vad som hänt. CIA har med sin “trovärdighet” övertygat ett okritiskt mainstream media om att bevis finns. När intelligenta undersökande journalister (ofta från alternativmedia) ber att bevisen läggs på bordet hävdar CIA att de är hemligstämplade.

Glenn Greenwald och Ben Swann mfl redovisar svagheterna med CIA:s “bevisföring” som massmedierna likt “sociala medier” fritt sprider till allmänheten.

Text: Torbjörn Sassersson

ArcanumSkolan 2024

CNN: Russia challenges US to prove campaign hacking claims or shut up
“Dmitry Peskov, President Putin’s spokesperson, addressed the “Russian Hacking” accusation in Tokyo, telling President Obama to publish any proof they hacked our election.”

The Duran: Julian Assange tells Fox News Sean Hannity, definitively, ‘Our source is NOT the Russian government’

PBS: RNC strategist Spicer: ‘Zero evidence’ Russian hacks had any impact on the election

5 Problems with CIA Claim That Russia Hacked DNC/Podesta emails

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • “Other News” skickar ut sina mail till “subscribers”. Nu fick jag anledning att säga upp utskicken från dom, då de i sitt senaste mail hade med om en artikel från The New York Times:

  http://www.other-news.info/2016/12/how-a-putin-fan-overseas-pushed-pro-trump-propaganda-to-americans/

  Det var ockå att de högst upp till höger på sin sida – alltså den plats på en yta, som en skärm eller tidningssida, där man vill visa det viktigaste, det man vill ge av information (falsk eller sann) – till den plats dras våra ögon först. Att “Other News” kör med globen i sin logga hade varit skäl nog att inte ha med dom att göra. Globen är själva brännpunkten i den kampen som nu pågår mellan de gamla onda krafterna. Humanister och andra New Age-iga kommunist-globalister kontra sanningen. Vi ser nu att överallt kastar man globen och/eller den runda kurvan i ansiktet på oss. I våra språk så skiftats det alltmer ut ord som “hela världen”, världen, jorden, hela jorden – något sägs nu inte gälla i hela världen, utan nu gäller det globalt – massa vridningar till globen/globalismen.

 • Intressantast i mina ögon med detta är ursprunget. Superetablerad mainstreamnews som gör ett riktigt arbete, förvisso ganska sent påkommet. Tillfällighet eller tecken på trendbrott?

 • Ett avslöjande från periskopdjup alltså. Inga bevis = ingen trovärdighet. Utom att valmaskinerna är osäkra vapen i valen och senare visat sig hackbara.. att göra köttfärs av vilket val som helst.. Tja vad säger man! Det borde de kollat redan vid installationen.. Att de är otillförlitliga för det de skapats för har ignorerats sedan flertalet val.

  Men CIA-kampanjen i det blå hjälper säkert Svensken förstå att vårt Ubåtshot i våra skär och gränsvatten av den försmädlige ryssen har inte ett enda bevis heller. Avdelningen sjuka, förlåt sjunka fantasier har en volym av ansenliga mått för att sakna så mycket bevis… Självbedrägeriet har för länge sedan passerat paranoian.

  Så är det väl med den politiska lobbyorganisationen CIA som lånar sig till vad som helst också… Allt i den suspekta korrumperade maktens tjänst.. USA behöver inga murar för att hålla sin befolkning i schack.. Tre meter hög skrämsel och ett nätverk av hot fungerar utmärkt för att milstolpa den dystra bild betraktare få av spektaklet.

  Som genom ett miserabelt under ska den nya friheten fakturera oss för en rustningsnota vi aldrig blir av med och skrämseln, hoten, terrorn får vi som livslång ränta..

  Bernie Saunders tweet-magneten och -magnaten hade enkelt vunnit valet och frågan för DNC ska ju för evigt vara, varför man satsade på HRC.. Till förmån för en synnerligen makaber valarnas kamp.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *