• George Orwell berättade i boken 1984 om hur framtidens medborgare skulle styras av de svin som tog makten från medborgarna! – Förmodligen kommer restupplagor av den boken att dras in med omedelbar verkan, samt bli förbjuden att ha tillgång till! – Medborgare med innehav av “1984” får vara nöjda med att de inte drabbas av böter, samt bli uppsatta på listor på alla dem “samhället” inte längre kan tillåtas få öppna sina åsikter! -“Sanningsministeriet” kommer att finnas på plats oavsett i vilket land man då än bor!
  Undras just om medborgarna i längden kommer finna sig i att bli styrda av makthavarna – hur mycket de än försöker att dölja konsekvenserna …..
  Nya stiftade lagar kommer alltid att finnas, men kommer medborgarna att bry sig om dem????
  – Det blir nog frågan om att divergerande åsikter i slutändan kommer att leda till stora konflikter mellan dem på maktens allra högsta positioner … Så har det alltid varit och kommer att så förbli!
  Se bara hur oredan i toppen av USA har startat … Vilka där kommer inte finna sig i att utan pardon bli avslöjade när framtidens alla “sanningar” framöver skall fastställas????

 • Förr, t.ex. vid Kubakrisen krävdes bevis som detaljrika fotografier för att övertyga oss, eller våra tidningar.
  I och med, kanske innan, Irakinvasionen räckte det sedan med at säga “vi har bevis” , “vi vet”. “Källan kan ej avslöjas av säkerhetskäl”, och därmed fick vi heller inte se några bevis.
  Senare blev det ju klart att “försäljningen” av invasionen till “oss” var baserad på skrämselpropaganda för att få alla i Väst att “hålla ihop”. Inga “Weapons of massdestruction”, Inga “Uraniuminköp i Afrika” och ingen inblandning i Twin Tower Terror eller Al-kaeda av Irak.
  Men varken utredning, ursäkter eller bestraffningar av de inblandade lögnarna. Vet ej hur många miljoner som dog pga av lögnerna, men de var varken Amerikaner, Eroupeer eller Judar, så de kan enkelt glömmas. Hitler eller de som överlevde honom fick stå till svars, men i vinnarens “rättssystem” döms idag bara förloraren och ibland en enstaka på den egna sidan om man vill straffa. Urspårningen i och med detta Orwelliska sanningsministerium verkar ofattbar! Men i perspektiv har vi varit på denna väg ett bra tag, och Svenska MSM repeterar numera allt utan faktacheck så länge det kommer från rätt håll. Alltså säger Reuters “så är det”, då frågar man inte, har modellen utvecklats till. De medverkande journalisterna gör sig dagligen skyldiga till allvarliga brott, och många begriper inte ens. Men fler och fler av oss vaknar och vågar höja våra röster.

 • Andreas (28 Dec, 2016 at 23:39)

  I mars var “Global Engagement Center” ännu ett förslag. Per den 23 dec 2016 godkändes förslaget och därmed blev “the bill” lag vilket inkluderar skapandet av centret. Se här:

  White House: “For Immediate ReleaseDecember 23, 2016 – Statement by the President on Signing the National Defense Authorization Act for Fiscal Year 2017”

  “Today, I have signed into law S. 2943, the “National Defense Authorization Act for Fiscal Year 2017.””

  https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2016/12/23/statement-president-signing-national-defense-authorization-act-fiscal

  ”The Countering Foreign Propaganda and Disinformation Act” var en del av “National Defense Authorization Act”. Inom den akten fanns förslaget om inrättandet av ett “Global Engagement Center”.

 • “Från och med sommaren 2017 kan du att få nya problem med vilket ”berättande” du tror på, länkar till, citerar eller uttrycker.” Har skett flera gånger i historien. Därför har vi nu sagor och myter om människans ursprung och tidiga historia. Sanningen fick vi inte säga då heller, och sanningen om vår historia har censurerats många gånger, och censureras fortfarande. Mycket snart kommer vi få bli mycket kreativa när vi ska leverera sanningen.

 • Jag funderar på om detta inte lika gärna vänds mot dessa skurkar. Riskerar inte de riktiga “fake news” aktörerna som CNN, ABC och resten av byket i MSM som ljuger om allt från “9/11” till “förintelsen” via vaccin och klimatbluffar mm att själva falla i den grop som nu grävs? Förhoppningsvis sprids det då som ringar på vattnet så att “våra” egna ljugemedier som DN, Aftonhoran och resten av fekaliepressen tas om hand. Den som gräver en grop åt andra..

 • Va, är det redan 1a april? Det här kan väl inte vara på riktigt?
  Sitter det bara kålhuvuden i kongressen? Det vet väl alla att det inte finns någon sanning utan bara olika intressen när elitister konstruerar något. De är emot alla naturlagar och naturligt; där den verkliga sanningen finns. De skapar en artificiell lag och låtsas (fake:ar) att den är “sann”. USA:s intressen överensstämmer ALDRIG med majoriteten av världens befolkning. Hur demokratiskt är att inte tillåta att folk läser andra media än toalettmedia?
  Om de vill att folk ska läsa deras propagandablad så borde de ju börja med att ha något intelligent att säga.

 • @ C Lundberg o M Gabrielsson
  Javisst , Conny , kan det tyckas otroligt att man i MSM hejdlöst vinklar , ljuger och undanhåller fakta med
  det väldiga utbud av alt. media som finns numera. Men svaret på detta mysterium hänger ihop med vad
  M Gabrielsson kommenterar : “Jag betvivlar inte att hon verkligen tror det”. Sanningen är ointressant för majoriteten av mänskligheten , det är grupptillhörigheten som är det viktigaste och den hittar man i den
  konsensus som trumpetas ut i MSM. Det är inte nyheter som de tillhandahåller , det är åsiktspåbud.

  Jag brukar likna blaskornas löpsedlar vid Moses stentavlor. Det är de moderna budordens dito.

  Jag kanske låter högtravande och det här är gamla sanningar , likväl måste jag påminna mig själv
  om sakernas tillstånd när saker tenderar att bli alltför förvirrande.

 • Demokrati, yttrandefrihet, pressfrihet är alla relativa. Så länge Sovjetunionen existerade var deras relation till ovanstående rättigheter den absoluta bottennivån. Man höll sig i väst på betryggande nivåer ovanför dessa.
  Men sedan föll Sovjetunionen och nu blev det också fritt fall i väst med rättigheterna. I början lite försiktigt men nu i accelererande takt och också i takt med ägarkoncentration bakom media. Undantaget Internets websidor. Det är faktiskt en paradox att ryska Tv-media nuförtiden kanske bäst och mest objektivt skildrar verkligheten i väst.
  Ingemar Ljungqvist , chefredaktör för 2000-Talets Vetenskap t.om nyårsafton, därefter för AlmaNova i ett djärvt försök att skriva om sanningarna på hälsans och vetenskapens front.

 • Snart också i Sverige enligt Svenska (Falska) Dagbladet: MSB varnar för att “främmande makt” “utnyttjar den grupp som flitigast delar falska artiklar – samtidigt som myndigheterna har svårast att nå just dem. Regering, myndigheter och teknikjättarna kraftsamlar nu mot falska nyheter för att skapa en källkritisk och motståndskraftig befolkning”….http://www.svd.se/kraftsamling-mot-falska-nyheter-riskerar-att-misslyckas/om/falska-nyheter

  En sann och objektiv beskrivning skulle kunna vara att MSB varnar för att främmande makter, bland annat USA och multinationella bolag, utnyttjar svenska MSM och myndigheter för att sprida falsk propaganda till en godtrogen svensk allmänhet beslutsfattare i många olika frågor.

 • Även jag såg denna nyhet för några dagar sedan, lustigt nog när jag satt och redigerade ett projekt om yttrandefrihet där jag citerar en journalist på Expressen som i programmet “medierna” hävdar att hon och de “seriösa medierna” verkar i “sanningsbranchen”, som hon uttyckte det. Jag betvivlar inte på att hon verkligen tror det. Samma journalist hänvisade till Washington Post och uppkomsten av “fake news” och anklagelsen om att ryska staten påverkat valet till nackdel för Hillary Clinton, något som det helt saknas belägg för. Washington post hänvisar till “forskare” på en nyligen påhittad sida på nätet kallad propornot. News Voice blir allt viktigare för förmedlingen av nyheter när andra inklusive public service sviker.

 • Tack Torbjörn, för en belysande artikel som uppenbarligen inte kommer att publiceras av våra lögnaktiga medier. Så som saker o ting utvecklas sig så har jag förresten svårt att förstå att man fortfarande försöker vinkla och ljuga om stormaktspolitik när sanningen finns utlagd på x antal sociala medier!? Löjeväckande kan jag tycka :)))
  Mvh
  Conny

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *