Rudolph Giuliani twittrade knappast om Pizzagate

publicerad 22 december 2016
- av Torbjörn Sassersson red.
Rudolph Giuliani - Bildkälla: Mafia Wiki
Rudolph Giuliani - Bildkälla: Mafia Wiki
Rudolph Giuliani - Bildkälla: Mafia Wiki

På nätet sprids en uppfattning om att den tidigare borgmästaren i New York - Rudolph Giuliani - gått ut med en varning för Pizzagate, en pedofilring som sägs involvera USA:s maktelit. Enligt Snopes, en nättidning som fokuserar på att granska rykten och "urban legends", har Rudolph Giuliani inget officiellt Twitter-konto.

Text: Torbjörn Sassersson

@RudolphGiuliani:

"I know time is short. I will not waste words. You have seen my comments on the so-called "PizzaGate" scandal. I can tell you that yes, it is completely true. This is common knowledge among those in power. The pedophile ring in Washington D.C. is the biggest in the world, with London's probably coming in second."

Se den sparade sidan av twittret

Ryktet om att Giuliani skrivit om Pizzagate började strax efter att någon publicerat ett öppet brev på kontot @RudolphGiuliani varpå Twitter stängde av kontot. Det öppna brevet gör gällande att Pizzagate är en sann historia, men brevet tar även upp specialeffekter i filmen Star Wars och avrundar med tips om hur allmänheten ska förstå hur tvillingtornen i New York fälldes 2001.

Sammantaget andas hela det öppna brevet [alt länk] en frustration över att ingen "fattar läget" och resultatet förlöjligar samtliga berörda ämnen oavsett om de är sanna eller inte och det kanske var syftet med Twitter-kontot innan Twitters administration stängde av twitter.com/RudolphGiuliani.

På ett annat falskt twitterkonto i Giulianis namn (twitter.com/RudyGiuliani) postas tweets med ett grovt språk om Fidels Castro.

Relaterat

web.archive.org/web/20161009104359/https:/twitter.com/rudolphgiuliani