Rudolph Giuliani twittrade knappast om Pizzagate

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 22 december 2016
- Torbjörn Sassersson
Rudolph Giuliani - Bildkälla: Mafia Wiki
Rudolph Giuliani - Bildkälla: Mafia Wiki
Rudolph Giuliani – Bildkälla: Mafia Wiki

På nätet sprids en uppfattning om att den tidigare borgmästaren i New York – Rudolph Giuliani – gått ut med en varning för Pizzagate, en pedofilring som sägs involvera USA:s maktelit. Enligt Snopes, en nättidning som fokuserar på att granska rykten och “urban legends”, har Rudolph Giuliani inget officiellt Twitter-konto.

Text: Torbjörn Sassersson

@RudolphGiuliani:

“I know time is short. I will not waste words. You have seen my comments on the so-called “PizzaGate” scandal. I can tell you that yes, it is completely true. This is common knowledge among those in power. The pedophile ring in Washington D.C. is the biggest in the world, with London’s probably coming in second.”

Se den sparade sidan av twittret

Ryktet om att Giuliani skrivit om Pizzagate började strax efter att någon publicerat ett öppet brev på kontot @RudolphGiuliani varpå Twitter stängde av kontot. Det öppna brevet gör gällande att Pizzagate är en sann historia, men brevet tar även upp specialeffekter i filmen Star Wars och avrundar med tips om hur allmänheten ska förstå hur tvillingtornen i New York fälldes 2001.

Sammantaget andas hela det öppna brevet [alt länk] en frustration över att ingen “fattar läget” och resultatet förlöjligar samtliga berörda ämnen oavsett om de är sanna eller inte och det kanske var syftet med Twitter-kontot innan Twitters administration stängde av twitter.com/RudolphGiuliani.

På ett annat falskt twitterkonto i Giulianis namn (twitter.com/RudyGiuliani) postas tweets med ett grovt språk om Fidels Castro.

Relaterat

web.archive.org/web/20161009104359/https:/twitter.com/rudolphgiuliani

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Min teori är att media i maskopi med makteliten har skapat begreppet “fake news” för att Pizzagate har blivit oerhört besvärande för bl.a. demokraterna i USA. Begreppet “fake news” kom ju förra veckan i de stora amerikanska tv stationerna- snabbt följt av bl.a. Aktuellt i Sverige.
  Man kan ju undra vad Trumpadministrationen kommer att göra nästa år. Förmodligen ingenting. Business as usual.

 • ”Snart får vi med oss allt fler yrkesarbetande journalister som byter sida.”

  Jag hoppas verkligen att du har rätt. Det gör mig deprimerad att läsa alla lögner som MSM matar ut och jag är inte ens journalist. Särskilt efter att jag har förstått hur vedervärdigt vi i västvärlden har behandlat Syrien blir jag nästan illamående. Kan bara ana hur en del yrkesarbetande journalister måste känna sig.

 • Det påstådda brevet från Giuliani läste jag via en kommentar här på NewsVoice igår, men jag tyckte inta att det kändes trovärdigt, utan konstruerat.

  NewsVoice 22 Dec, 2016 at 13:03

  Ja, någonting håller helt klart på att ske med G-P, annars skulle dom inte låta Teodorescu hållas.

 • Mona, Snopes kan självklart ha fel, men till dess att motsatsen bevisats om Giulianis påstådda tweets om Pizzagate anser jag att det mest troliga är det handlar om fake tweets.

  Personligen är jag övertygad om att USA:s elit precis som Englands elit är involverad i “professionell pedofili” (läs om Jimmy Savile på NewsVoice).

  Vi har oändligt mycket att göra inom medborgarjournalistiken. Allt möjligt från fake news i MSM och tweets till spekulationer inom sociala medier ska undersökas. Vi kan tom granska myndigheters “psykologiska krigföring” mot allmänheten.

  Vi är dock inte ensamma. Magasinet Filter och Fokus gör tex bra jobb. Snart får vi med oss allt fler yrkesarbetande journalister som byter sida. GP är på gång.

  / Torbjörn Sassersson, redaktör

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *