Rudolph Giuliani twittrade knappast om Pizzagate

5
Rudolph Giuliani - Bildkälla: Mafia Wiki
Rudolph Giuliani – Bildkälla: Mafia Wiki

På nätet sprids en uppfattning om att den tidigare borgmästaren i New York – Rudolph Giuliani – gått ut med en varning för Pizzagate, en pedofilring som sägs involvera USA:s maktelit. Enligt Snopes, en nättidning som fokuserar på att granska rykten och “urban legends”, har Rudolph Giuliani inget officiellt Twitter-konto.

Text: Torbjörn Sassersson

@RudolphGiuliani:

“I know time is short. I will not waste words. You have seen my comments on the so-called “PizzaGate” scandal. I can tell you that yes, it is completely true. This is common knowledge among those in power. The pedophile ring in Washington D.C. is the biggest in the world, with London’s probably coming in second.”

Se den sparade sidan av twittret

Ryktet om att Giuliani skrivit om Pizzagate började strax efter att någon publicerat ett öppet brev på kontot @RudolphGiuliani varpå Twitter stängde av kontot. Det öppna brevet gör gällande att Pizzagate är en sann historia, men brevet tar även upp specialeffekter i filmen Star Wars och avrundar med tips om hur allmänheten ska förstå hur tvillingtornen i New York fälldes 2001.

Sammantaget andas hela det öppna brevet [alt länk] en frustration över att ingen “fattar läget” och resultatet förlöjligar samtliga berörda ämnen oavsett om de är sanna eller inte och det kanske var syftet med Twitter-kontot innan Twitters administration stängde av twitter.com/RudolphGiuliani.

På ett annat falskt twitterkonto i Giulianis namn (twitter.com/RudyGiuliani) postas tweets med ett grovt språk om Fidels Castro.

Relaterat

web.archive.org/web/20161009104359/https:/twitter.com/rudolphgiuliani

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Roger
Roger
Gäst
22 december 2016 kl 15:46

Min teori är att media i maskopi med makteliten har skapat begreppet “fake news” för att Pizzagate har blivit oerhört besvärande för bl.a. demokraterna i USA. Begreppet “fake news” kom ju förra veckan i de stora amerikanska tv stationerna- snabbt följt av bl.a. Aktuellt i Sverige.
Man kan ju undra vad Trumpadministrationen kommer att göra nästa år. Förmodligen ingenting. Business as usual.

Anders Björk
Anders Björk
Gäst
22 december 2016 kl 14:13

”Snart får vi med oss allt fler yrkesarbetande journalister som byter sida.”

Jag hoppas verkligen att du har rätt. Det gör mig deprimerad att läsa alla lögner som MSM matar ut och jag är inte ens journalist. Särskilt efter att jag har förstått hur vedervärdigt vi i västvärlden har behandlat Syrien blir jag nästan illamående. Kan bara ana hur en del yrkesarbetande journalister måste känna sig.

per
per
Gäst
22 december 2016 kl 14:13

Det påstådda brevet från Giuliani läste jag via en kommentar här på NewsVoice igår, men jag tyckte inta att det kändes trovärdigt, utan konstruerat.

NewsVoice 22 Dec, 2016 at 13:03

Ja, någonting håller helt klart på att ske med G-P, annars skulle dom inte låta Teodorescu hållas.

Mona Nilsson
22 december 2016 kl 12:47