Trailer under ABC-intervju med Trump insinuerar mord på en president

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 27 januari 2017
- NewsVoice redaktion
Designated Survivor promo för avsnitt 11 säsong 1 2017

Mitt under en personlig intervju med Trump sänder den amerikanska kanalen ABC News reklam för avsnitt 11 i TV-serien “Designated Survivor”. I trailern visas hur en president som deltar under offentlig ceremoni kan ha blivit skjuten, men frågan lämnas öppen, rapporterar InfoWars.

Intervjun är den första som hålls i Vita Huset med Trump som sittande president.

“The shot that shocked the nation! Who took the bullet? Find out when Designated Survivor returns March 8th [2017] on ABC.”

Det är inte första gången politiska TV-kanaler, redaktörer, journalister och programledare i Väst insinuerar att Trump kan eller borde bli skjuten, skriver InfoWars. Samma insinuationer och ibland till och med direkta uppmaningar om att döda en kontroversiell person, har även riktats mot visselblåsarna Julian Assange, Chelsea Manning och Edvard Snowden, konstaterar NewsVoice.

InfoWars:

“Back in February last year, New York Times columnist Ross Douthat caused outrage after he joked about how an assassination attempt could end Donald Trump’s presidential campaign. Douthat tweeted a clip from a movie in which a political figure is gunned down by an assassin.

The day before his inauguration, CNN aired a piece asking what would happen if Trump was killed in an attack, along the same lines as the plot in Designated Survivor.As we reported yesterday, German newspaper publisher and editor Josef Joffe appeared on a panel show during which he “joked” that someone in the White House could “murder” Trump to end his presidency.”

Text: NewsVoice

Designated Survivor promo för avsnitt 11 säsong 1 2017
Bild: TV-serien “Designated Survivor”, promo för avsnitt 11 säsong 1, 2017


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • jonulf 29 Jan, 2017 at 16:46

  Jag har ingen agenda mot Trump, men det är en del saker han säger och gör som jag inte tycker är bra. Självklart har jag rätt att ta skriva om det.

 • jonulf 29 Jan, 2017 at 16:46

  Du försvarar tortyr genom att jämföra den med andra företeelser som enligt din bedömning är värre. Själv kan jag inte relativisera på det viset, tortyr är aldrig acceptabelt. Det är sanning för mig.

 • [Fake comment-varning. Läs mer om trollet Sylthammar/ red]

  Men Per, du verkar är inte ute efter att “belysa alla aspekter av varje fråga”, utan du sedan en tid ute efter att förfölja Trump med det du kan nyttja.

  Här är vad Trump säger om det:
  https://www.youtube.com/watch?v=mA_3sbK7EW0&feature=youtu.be&t=27m4s

  Regimer har alla möjlöiga metoder och medel de anser sig behöva i olika lägen, ibland kritiska. Water boarding är inte att “dränka någon”. Regimer har mycket värre saker för sig än det, tex att terrorisera sin befolkning med “fake news”, olika agendor för att omstöpa samhället, pseudoscience, indoktrinering och förstörelse av alla livets aspekter – de som attackerar Trump, såsom Soros med protester på gatorna var tex “planned parenthood”, vilket bara i USA ibland innebär över en miljon dödade bebisar bara under ett enskilt år – detta program sprider satanisterna ut i världen – de dödar miljoner oskyldiga människor på ALLA möjliga sätt, såsom i Irak. Att som i Väst kulturmarxismen och media mm förstör våra sinnen är mer är tortyr – det är oreparabelt – water boarding är “bara” en slags metod för särskilda tillfällen. Jag tycker inte du längre bedriver “… komma så nära sanningen som möjligt…” i dina kommentarer.

 • Rolle 29 Jan, 2017 at 10:08

  Skojigt med din von oben-attityd gentemot mig beträffande vilken funktion NewsVoice fyller, Rolle. Hur kommer det sig att du är så insatt i den frågan, har Torbjörn informerat dig personligen eller är du möjligtvis medgrundare av tidningen?

  Ambitionen med NewsVoice borde enligt min mening vara att försöka komma så nära sanningen som möjligt, genom att alltid så gott det går belysa alla aspekter av varje fråga, annars är man inte bättre än det agendastyrda mainstreammedia.

  Samma sak tycker jag gäller de som skriver i kommentarsfälten.

 • Varför ska newsvoice “reagera” på Trumps inställning till tortyr? Det finns ju gott om andra medier som gör det. Per verkar inte riktigt ha förstått vilken funktion newsvoice fyller, nämligen att rapportera det som andra medier undlåter att rapportera.

 • Lika intressant som att man försöker göra kopplingar i media mellan Donald Trump och presidentmord tycker jag det är att Trump ställer sig positiv till tortyr. Det är ju helt sanslöst. Varför reagerar ingen här på NewsVoice på det?

  Jag vet lika bra som någon annan att tidigare amerikanska presidenter har tillåtit tortyr, men det legitimerar inte att Trump fortsätter på samma sätt. Hans inställning i den här frågan är ju helt förkastlig och raserar trovärdigheten för honom som president och som person.

 • Palme var utsatt för en liknande kampanj men inte fullt så groteskt öppen och uppbackad av folk i offentliga maktpositioner. Våra politiker har öppet placerat Trump i samma kategori som Kim Il Jung, Putin, Marine Le Pen och deklarerat sin avsky. Det innebär att Sverige har problem med sina relationer med Ryssland och kommer att få problem med sina relationer med USA och eventuellt även Frankrike om inte något radikalt händer. Förhoppningsvis är det inte ett mord på Trump våra politiker hoppas skall lösa problemet utan att de vaknar upp och inser att USAs befolkning genomskådat vad Hillary Clinton och den maktelit hon representerar står för.

 • Mycket dåligt ! Om man söker inspirera mördare tror jag att man istället väcker mer vrede.
  Trumpadministrationen väntar inte tills efter första mordförsöket att öka säkerheten. Vid inaugerationen fanns ett ca 25 mm tjockt skottsäkert plexiglas uppsatt så att endast (?) TV-kameror såg “ovanför”.
  Med hänvisning till Kennedy, den sista “oberoende” presidenten som alltså inte köpts och styrts av rika “handlers” vad vi vet, sköts ju i en öppen bilparad. Alltså inga sådana eller “vinkparader” i stil med Poppomobil där figuren är omgiven av mobilt skottsäkert plexiglas. Ett enda attentat kommer ändra reglerna till att det i stort sätt blir omöjligt att skjuta presidenten. Men man kan även använda ABC news klumpiga agerande som direkt anledning till att stärka säkerheten direkt.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *