Obamaregimen hjälpte ISIS in i det sista och fallet Deir-Ezzor i Syrien

4
1418

DEBATT. När USA under hösten förstod att Ryssland, Turkiet och Syrien kunde samarbeta för att få slut på det krig som USA initierat i Syrien mulnade Uncle Sams ansikte. USA var visserligen världsbäst på att starta krig, men hur man avslutar ett krig och sluter fred hade man aldrig funderat på – underligt med tanke på att USA anser sig vara överlägset på alla områden.

Det fanns också en annan anledning för USA att köra på som om inget hade hänt. Man ville överlämna så många krigsproblem som möjligt till gaphalsen Trump.

Av den anledningen skickade man i elfte timmen trupper till Afhganistan, senator MacCain sändes till Ukraina i julhelgen för att elda på nynazisterna och stora mängder krigsmateriel och pengar skickades till de “moderata” förbanden i Syrien, som sedan hade i uppgift att överlämna de mest verkningsfulla vapnen till ISIS.

Därför kan det inte förvåna någon som får veta att 100000-tals civila och flera tusen syriska soldater är i omedelbar fara i den östsyriska staden Deir-Ezzor. Till dess omgivning hade 1000-tals ISIS och andra terrorister flytt från Aleppo, men också från Mosul i korridorer som USA-förband höll öppna. Starka ISIS-förband är i dag på väg till Deir-Ezzor regionen som till stor del behärskas av ISIS. De stöds av USA, som har luftherravälde i denna delen av landet.

Video: “Stahlgewitter Syrien”

I slutet av september omkom ett stort antal syriska soldater när USA bombade deras ställningar på Tharda-kullarna nära stadens flygplats. Kullarna övertogs omedelbart därefter av ISIS. Efter detta har flygtransporter av livsmedel, som Syrien och Ryssland uppehållit till Deir-Ezzor, varit omöjliga på grund av USA:s herravälde i luften.

Kommande massaker i Deir-Ezzor

I början januari förstörde US-Airforce kraftverken vid Omar som förser staden med el. Även oljetillförseln har reducerats. Flygplatsen har redan intagits och snart faller hela Deir-Ezzor för ISIS-förband stödda av USA. På så sätt öppnar man dörren för ett nytt helvete med stympningar, våldtäkter och avrättningar. Deir-Ezzors 100,000 invånare kommer snart att reduceras kraftigt.

Bild: Syriska soldater och ortsbor i Deir-Ezzor – NewsVoice saknar info om fotografen

Man kan ju fråga sig om det är USA eller ISIS, IS eller vad man nu kallar sig, som är mest demoniskt? Det blir en svår fråga för framtidens historiker att ta sig an eller du kanske redan vet svaret.

Ett folkmord är under uppsegling i Deir-Ezzor. Olika islamiska terrorgrupper kommer helt naturligt att få skulden för detta. Men arrangör och supporter av detta Deir-Auschwizt är USRAEL som vad man själva sagt är i behov av ett starkt islamistiskt fäste i denna delen av landet för att kunna slå mot både Syrien och Irak.


Det här skriver och talar man inte om i västerländska media, där journalisterna har fullt upp med att beskriva” den ryska aggressionen “, som man dock har svårt att reda ut vad den består i.


Inte att undra på att allt fler civiliserade människor kräver att Obama överlämnar sitt fredpris till Putin. Mer om kriget i Syrien finns i min bok: Nato – ett monster på katastrofkurs.

Text: Hans Myrebro


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
4 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Anders Romelsjö
Gäst
21 januari 2017 kl 15:20

Hur få fram detta i vanliga media? I september anföll USA syriska soldater i 4 anfallsvågor och samtidigt ryckte ISIS fram och förbättrade sina positioner. (http://jinge.se/allmant/usa-hjalper-isis-inta-stora-staden-deir-ezzor-i-syrien.htm). Korridoren från Mosul har tyvärr kunnat förutses länge. USA & Co har lämnat en öppning för ISIS att fly den vägen. I Idlib pågår strider mellan Fateh al-Sham och Ahrar al-Sham (CIA-stödda salafister). Bra. Från Idlib rapporteras också (Fars News) att 124 militanter i Damaskustrakte avböjer fredsförslag från Syriens regering och får fritt åka till Idlib av den mycket milda regeringen. Men 2 274 har lagt ned vapen till Syriens regering.

Kerstin Unger Salen
Kerstin Unger Salen
Gäst
22 januari 2017 kl 12:37

Var kommer denna information från och vem är Hans Myrebo?

Torbjörn Sassersson red.
Admin
22 januari 2017 kl 19:22

Hans Myrebo är en pseudonym. Personen kanske träder fram senare.

Nej, jag är inte Hans Myrebo, om någon tror det.

red

Torbjörn Sassersson red.
Admin
22 januari 2017 kl 19:37

Genom hjälp från Myrebo har vi nu lagt in originalvideon ovan i artikeln. Den visar hur syriska armén bekämpar ISIS-krigare över ett krön. De kastar handgranater fram och tillbaka. Närstriden börjar 4,5 minuter in i videon. Det här är den verklighet som marktrupperna upplever i en lång kamp i ett proxykrig mot Syriska folket och deras ledare Assad.