Diplomater i Brüssel försöker i hemlighet stoppa Brexit – Storbritannien

3
1025

Brittiska diplomater försöker i hemlighet och odemokratiskt förhandla i Brüssel om att förhindra att Storbritannien lämnar EU, uppger en tidigare Tory-minister, skriver Independent.

I själva verket är det i vissa fall samma diplomater som förhandlar om hur Storbritannien ska lämna EU som samtidigt ligger bakom försöken att få England att stanna i EU, enligt tidigare handelssekreteraren Peter Lilley.

Sir Ivan Rogers hoppade av som Storbritanniens EU-ambassadör i tisdags och Peter Lilley kommer med sitt utlåtande strax efter det plötsliga avhoppet.

”Many diplomats, Eurocrats, are actually in the business of trying to negotiate a way back in, rather than committing to getting us out”. – Peter Lilley

EU:s populäritet hos medlemsländerna

EU-populäritet
EU-populäritet i Europa- Källa: country-facts.findthedata.com

”It would be very unusual to have somebody leading the team who was not really committed to leaving.” – Peter Lilley

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat


 • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

3 KOMMENTARER

 1. Engelsmännens kapitalister vill ha kakan kvar och äta upp den samtidigt. De vill ha frihandeln men inte migrant-problemet som Merkel skapat på Bilderberggruppens order. SD är likadana. Kapitalister i Tyskland och i Frankrike tycker att England och Sverige ska ta emot de migranter som de själva släppt igenom i utbyte mot frihandeln.

  Brexit används som ett påtryckningsmedel på EUs kapitalister, men det fungerar dåligt. Ger man Englands kapitalister gräddfil så vill fler kapitalister ha gräddfil och så är den fria rörligheten historia. Men det är den nog ändå snart.

  Den tullmur och den passkontroll som skyddade oss, innan EU skapades, är på väg tillbaka. Folken kräver den och kommer få tillbaka den om de röstar på nationella partier för protektionism och rättvis handel genom tullmur som genom detta kan beskatta företagen och skapa välfärd åt folken.

  Swexit så snabbt som möjligt är det bästa för Sveriges folk.

 2. Europaportalen idag:

  ”EU-diplomater i Storbritannien säger till The Guardian att den brittiska regeringen backar från tidigare hot om att hellre bli utan ett utträdesavtal med EU än att få ett dåligt. I morgon onsdag lämnar Storbritannien in sin utträdesansökan.”

  Referenser:
  https://www.theguardian.com/politics/2017/mar/28/brexit-uk-backing-away-from-threat-to-leave-with-no-deal-say-eu-diplomats

  https://www.europaportalen.se/2017/01/may-hotar-eu-kraver-frihandelsavtal

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här