Pizzagate analyserad av Ben Swann

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 20 januari 2017
- Torbjörn Sassersson
Ben Swann om pizzagate

Uppdatering 2 februari 2017: Ben Swann tog ned videoreportaget ovan och stängde alla sociala konton – läs mer i NewsVoice

Uppdatering 20 februari 2017: Videon läggs upp igen ovan.

Ben Swann la ned en månads arbete på att undersöka vad som är sant bakom pedofilihistorien pizzagate som baseras på bla mail som läckts ut via WikiLeaks. Vissa av mailen är skickade till och från Hillary Clintons kampanjsamordnare John Podesta.

Mailen innehåller samma ord som pedofiler använder för att identifiera sexuella preferenser och sexuella aktiviteter med barn. Enligt vissa bedömare är Podesta-mailen exempel på hur pedofiler kommunicerar.

I de missankar som riktats mot Podesta figurerar James Alefantis en restaurangägare som har restaurangen Comet Ping Pong. Alefantis anses vara en av de 50 mest inflytelserikaste personerna i Washington, säger Ben Swann. Alefantis restaurang ligger intill en annan restaurang Besta Pizza som använder en logo som, innan logon justerades, liknar en symbol som enligt pedofilkretsar representerar en sexuell preferens som står för pedofili med småpojkar.

pizzagate
Symbol som representerar preferensen att vilja ha sex med pojkar, enligt FBI. Till höger Besta Pizzas logo.

Dessa symboler har ett verklighetsunderlag redovisat i en FBI-utredning från 2007.

Vad som är graverande är att James Alefantis på sitt Instagram-konto även postat foton på barn som är placerade i utsatta positioner. Alefantis har tagit ned dessa foton, men de finns sparade på webbarkiv.

Black Pilleds sammanställning av pizzagate

NewsVoice återkommer med fördjupade analyser av pizzagate.

Reservation: Denna text gör inte sken av att vara en komplett undersökning som leder till någon särskild slutsats eftersom det skulle kunna betraktas som ”fake news”. Texten och dessa videos bör betraktas som en introduktion till fallet pizzagate. 

Ben Swann - Foto: Gage Skidmore, Wikimedia Commons
Ben Swann – Foto: Gage Skidmore, Wikimedia Commons

Ben Swann är en journalist som gjorde sig känd genom den faktakontrollerande TV-serien ”Reality Check”. Han startade senare i samarbete med en annan TV-kanal serien ”Truth in Media”. Swann tog en Master i historia vid California State University bara 16 år gammal, enligt Wikipedia.

 

 

Referenser

FBI report (page 1) on pedophile symbols ”Symbols and logos used by pedophiles to identify sexual preferences”, January 31, 2007 (complete report, PDF)

FBI report on pedophile symbols - 2007 - page 1
FBI report on pedophile symbols – 2007 – page 1


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Pizzagate