Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Tege Tornvall: “Tänk om det blir kallare?” – ny bok

publicerad 29 januari 2017
- Tege Tornvall

Klimatets växlingar och betydelse för människan och Jordens övriga livsformer står högt på Sveriges och Norges politiska agenda. Mindre högt på många andra länders. De facto spelar våra länders klimat- och energipolitik en ytterst marginell roll för Jordens och världens fortsatta öden.

Text: Pressmeddelande | Chicago Skyline, källa: Wallpapersafari.com

Det har fått flera nordiska forskare och kvalificerade skribenter att kritiskt granska klimatlarmen med föreslagna åtgärder. För detta kallas de ”klimatförnekare” och ses i klimatdebatten som ogräs som måste rensas bort.

Många utbyter information och fakta på den svenska sajten Klimatupplysningen. Många är medlemmar i den aktiva norska föreningen Klimarealistene. Många verkar i det öppna och fria svenska nätverket Klimatsans för balanserad, faktagrundad klimatinformation till media och beslutsfattare.

Dess redaktör Tege Tornvall lanserar nu boken ”Tänk om det blir kallare?”. Den går lättläst och överskådligt igenom klimatets historia, processer och drivkrafter allt ifrån Jordens ungdom till sena tiders upprepade istider med mellanliggande varmare perioder – varav vi nu tycks leva i slutet av en. Hotet mot Jordens liv är därför knappast mer värme utan återkommande kyla.

Detta betonade flera forskare på en klimatkonferens på Lidingö utanför Stockholm den 8 oktober. Den samlade 83 kvalificerade deltagare från främst Norge och Sverige, men även Danmark och Nederländerna.

Konferensen hölls på initiativ av polarforskaren dr. Fred Goldberg i samarbete med den norska föreningen Klimarealistene och det svenska nätverket Klimatsans. Norsk projektledare var astrofysikern, prof. em. Jan-Erik Solheim. Svensk projektledare var redaktör Tege Tornvall från Leksand.

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq