1000-tals amerikanska flyganfall i Mellanöstern rapporteras inte

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 10 februari 2017
- NewsVoice redaktion
Apache Helicopter - Foto: Staff Sergeant Mike Harvey, Wikimedia Commons
Apache Helicopter utför ett flyganfall - Foto: Staff Sergeant Mike Harvey,  Wikimedia Commons
Apache Helicopter – Photo: Staff Sergeant Mike Harvey, Wikimedia Commons – “An Apache Attack helicopter of the Army Air Corps in Afghanistan fires rockets at insurgents during a patrol in 2008.”

Den amerikanska militären har undvikit att rapportera 1000-tals flyganfall i Irak, Afghanistan och Syrien, enligt en studie utförd av Military Times som hänvisar till en inkomplett open source-databas som tillhandahålls av US Air Force Central Command.

Bara under 2016 genomfördes 456 flyganfall av attackhelikoptrar och drönare som aldrig rapporterades. Underrapporteringen har pågått sedan starten av “war on terror” år 2001, misstänker Military Times.

Författarna Andrew deGrandpre and Shawn Snow som ligger bakom studien och artikeln: The U.S. military’s stats on deadly airstrikes are wrong. Thousands have gone unreported skriver att det finns anledning att misstänka att den amerikanska militären även underrapporterar data såsom: antalet döda amerikanska soldater, krigskostnader och data kring de generella framgångarna i bekämpandet av fienden.

“Another discrepancy: Though it claims to use the Air Force airstrike data, the Defense Department’s public summary of operations in Iraq and Syria, current as of Jan. 31, fails to account for nearly 6,000 strikes dating to 2014, when the air campaign against ISIS began.”

Artikeln tar upp hur ett flyganfall [airstrike] ska definieras. En militär som tillfrågades säger att om en Apache-helikopter försvarar marktrupper under beskjutning från fiender på marken så anses det inte vara ett flyganfall.

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Relaterat: Endless War Keeps The Middle East On The Floor

  “For decades, successive American governments and their Western corporate media mouthpieces have attempted to cover up or underplay these kinds of indiscriminate atrocities because they are aware that their public exposure is counterproductive and undermines the winning of hearts and minds. This was vividly demonstrated, firstly, in Afghanistan from 2001 and then, most notably, in 2003 during the US occupation of Iraq.”

  https://renegadeinc.com/endless-war-keeps-the-middle-east-on-the-floor/

 • WAR CORRESPONDENTS DESCRIBE RECENT U.S. AIRSTRIKES IN IRAQ, SYRIA, AND YEMEN

  “SENTIMENT IN WASHINGTON may not reflect that the U.S. is at war, but two war correspondents described the astonishing extent and toll of recent U.S. military strikes in Iraq, Syria and Yemen on Intercepted, the weekly podcast by The Intercept’s Jeremy Scahill.”

  “In Iraq, U.S. forces are helping Iraqi and Kurdish soldiers in their months-long battle to drive ISIS out of western Mosul. As many as 600,000 civilians are trapped there, amid widespread hunger and destruction, and more than 1,000 civilians were killed or injured last month in Iraq.”

  https://theintercept.com/2017/03/22/war-correspondents-describe-recent-u-s-airstrikes-in-iraq-syria-and-yemen/

 • Bra att NewsVoice tar upp detta.

  En upprörd Luke Rudkowski på We are change är lika kritisk till den gamla som den nya amerikanska administrationen. Bland annat undrar han “where the fuck were you, when fricking Barack Obama…was murdering innocent women and civilians causing millions of women and children to starv inside Yemen”, och riktar sig till de demokrater som nu demonstrerar på USA:s gator mot Donald Trump.

  Rudkowski säger också att Trump fortsätter på Obamas krigiska bana, i dagarna slaktade amerikansk militär tio kvinnor och barn i Yemen:

  https://www.youtube.com/watch?v=zPce0aflXUY

  Som jag skrev före USA-valet, så hetsade Trump mot Iran. Detta har nu trappats upp till ren krigshets, vilket Luke Rudkowski på We are change rapporterar om.

  https://www.youtube.com/watch?v=L0yWdA8rhDY

  Det blir allt tydligare att Trump företräder lika makt- och pengahungriga galningar som Obama gjorde.

  En annan sak som är slående är att Trump bara stoppar människor från vissa muslimska länder vid den amerikanska gränsen. Orsaken verkar vara att de amerikanska ledarna har lönsamma affärer ihop med de länder vars invånare man inte stoppar vid gränsen, som Saudiarabien.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *