“I Am Jane Doe” – En dokumentär om barn-trafficking

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 11 februari 2017
- Torbjörn Sassersson red.

I dokumentären “I Am Jane Doe” får vi insyn i hur sajten Backpage.com bekämpas av mammor till döttrar som dragits in i prostitution och barn-trafficking genom sajten. Minderåriga flickor berättar om hur de blir drogade för att våldtas av Backpages kunder.

Text: Torbjörn Sassersson, text uppdaterad kl 15:19

Filmaren Mary Mazzio intervjuade några av de 100,000-tals barn och ungdomar som varje år köps och säljs som könsobjekt i USA. Manliga hallickar med sina kvinnliga medbrottslingar lockar sina offer med löftet att barnen aldrig ska utsättas för några faror. Barn och ungdomar får testa heroin och “meth” som förhindrar offren från att rymma när de snabbt blivit beroende av drogerna.

Kodord

Offren marknadsförs genom annonser som använder kodord som “fresh off the boat”. De blir sedan våldtagna upp till 20 gånger per dag. Dokumentären “I Am Jane Doe” intervjuas en flicka som lyckades fly bara 13 år gammal.

Child rape has become a huge, entrenched business, Boies pointed out: “Backpage is owned by a Netherlands company that runs a web of nefarious Web sites. One is called Cracker. Backpage is mild compared to Cracker.”

“Have you gone on Cracker, David?” Mazzio asked.

“I have not,” he said. “I’ve had people go on it.” He added, with barely tempered outrage, “I don’t know of another organized-crime group that’s as sophisticated in their corporate structure.” – The New Yorker: “I Am Jane Doe” Takes on Backstage

Backpage.com har sedan filmen blev känd valt att stänga sidor som handlar om eskortservice. Man kan fråga sig hur länge och om kunderna ändå hittar vad de söker (red anm).

Filmen har premiär i februari 2017 i USA

Filmens hemsida: iamjanedoefilm.com

Kubiiki Prides dotter drogs in i barn-trafficking - Foto: R. Schultz
Bild: Kubiiki Prides dotter drogs in i barn-trafficking – Foto: R. Schultz


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • The Telegraph (22 May 2016):
  Elijah Wood: ‘Hollywood in the grip of child abuse scandal similar to Jimmy Savile’
  http://www.telegraph.co.uk/news/2016/05/22/hollywood-in-the-grip-of-child-abuse-scandal-similar-to-jimmy-sa/

  “The 35-year-old former child actor said paedophiles had been protected by powerful figures in the movie business and that abuse was probably still taking place.
  In an interview with the Sunday Times, Wood said he had been protected from abuse as he was growing up, but that other child actors had been regularly “preyed upon” at parties by industry figures.”

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *