“I Am Jane Doe” – En dokumentär om barn-trafficking

1
872

I dokumentären “I Am Jane Doe” får vi insyn i hur sajten Backpage.com bekämpas av mammor till döttrar som dragits in i prostitution och barn-trafficking genom sajten. Minderåriga flickor berättar om hur de blir drogade för att våldtas av Backpages kunder.

Text: Torbjörn Sassersson, text uppdaterad kl 15:19

Filmaren Mary Mazzio intervjuade några av de 100,000-tals barn och ungdomar som varje år köps och säljs som könsobjekt i USA. Manliga hallickar med sina kvinnliga medbrottslingar lockar sina offer med löftet att barnen aldrig ska utsättas för några faror. Barn och ungdomar får testa heroin och “meth” som förhindrar offren från att rymma när de snabbt blivit beroende av drogerna.

Kodord

Offren marknadsförs genom annonser som använder kodord som “fresh off the boat”. De blir sedan våldtagna upp till 20 gånger per dag. Dokumentären “I Am Jane Doe” intervjuas en flicka som lyckades fly bara 13 år gammal.

Child rape has become a huge, entrenched business, Boies pointed out: “Backpage is owned by a Netherlands company that runs a web of nefarious Web sites. One is called Cracker. Backpage is mild compared to Cracker.”

“Have you gone on Cracker, David?” Mazzio asked.

“I have not,” he said. “I’ve had people go on it.” He added, with barely tempered outrage, “I don’t know of another organized-crime group that’s as sophisticated in their corporate structure.” – The New Yorker: “I Am Jane Doe” Takes on Backstage

Backpage.com har sedan filmen blev känd valt att stänga sidor som handlar om eskortservice. Man kan fråga sig hur länge och om kunderna ändå hittar vad de söker (red anm).

Filmen har premiär i februari 2017 i USA

Filmens hemsida: iamjanedoefilm.com

Kubiiki Prides dotter drogs in i barn-trafficking - Foto: R. Schultz
Bild: Kubiiki Prides dotter drogs in i barn-trafficking – Foto: R. Schultz

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer