Google svartlistade alla sökträffar för NaturalNews

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 23 februari 2017
- Torbjörn Sassersson red.
Mika Adams, NaturalNews.com - pressphoto

Mika Adams,  NaturalNews.com - pressphotoDen ledande amerikanska hälsoprofilen Mike Adams meddelar att Google den 22 februari helt utan förvarning svartlistat alla sökträffar för hälsoportalen NaturalNews.com, vilket visar att Google tagit ett massivt steg för att censurera internet från nyheter som kritiserar vårdetablissemanget och lyfter fram naturliga vägar till hälsa.

NewsVoice har gjort flera sökningar på sökordskombinationer och konstaterar att den amerikanska ledande sajten för alternativ information om hälsa NaturalNews.com inte längre kan hittas på Google.

Läs mer: “Google blacklists Natural News… removes 140,000 pages from its index…” 

Den naturalnews-domän som Google fortfarande släpper igenom är domänen “natural.news”, vilken startades av Mike Adams i händelse av att Google skulle utesluta NaturalNews.com. Nu har det alltså hänt och Adams fick rätt. Andra sökträffar som är relaterade till Mike Adams som Google fortfarande redovisar är hans sajt HealthRanger.com och tex hans Facebooksida.

Mike Adams hotades

Mike Adams skriver den 16 februari att han personligen hotats av en vänstergruppering att om han inte attackerar Alex Jones och InfoWars kommer man att förstöra Mike Adams rykte. Mike Adams har varit värd på InfoWars tidigare år och är även gäst i kanalen. Istället för att vika sig för hotet offentliggjorde han det i sin artikel: Health Ranger threatened by left-wing media goons: “Destroy Alex Jones or we will destroy you”. Sex dagar senare utesluter Google sajten NaturalNews.com från sökträffarna. Återstår att se om samordnade mediaattacker kommer att riktas på personen Mike Adams.

Totalt verkar svartlistningen av NaturalNews.com omfatta över 140,000 sidor och artiklar på NaturalNews.com:s hemsida. Censuren är inte algoritmbaserad utan verkar vara resultatet av att Google tagit ett beslut om att svartlista hela domänen, säger Mike Adams. Google har inte förvarnat om nedtagningen och det finns inga indikationer på att Mike Adams på något sätt försökt indexera sajten högt på Google genom otillåtna metoder.

NewsVoice kommentar

Denna svartlistning av NaturalNews.com förverkligar våra värsta mardrömmar när det gäller censur på internet av information som lyfter upp naturliga metoder för hälsa, censur av granskningar av en vårdapparat som misslyckats och censur av avslöjanden om läkemedelsindustrins korrupta metoder.

Swisha Sassersson valfri summaSvartlistningen är en direkt attack mot yttrandefrihet och pressfrihet. Den visar att etablissemanget inte skyr några medel för att vidmakthålla kontrollen på berättandet (narratives) och för att hålla kontroll på hur populationer ser på hälsa och vård. Att använda ordet “populationer” är ingen överdrift eftersom sajten är på engelska och besöks av människor över hela världen.

Text: Torbjörn Sassersson

Lyssna på Mike Adams kommentera Googles svartlistning


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Varför siten försvann… Men som Jack skriver – knasbollar ska också få bluddra.

  Jack Werner, Metro (via Facebook)

  Newsvoice kvalar alltså inte in på (svart-) listan eftersom 1) dess skribenter tar faktiskt tokigheterna på allvar och 2) artiklarna får för lite spridning.

  Man kan också resonera som så, att knasbollar inte ska ges mer uppmärksamhet än de är värda. Men om någon av deras artiklar uppmärksammas, så ska man inte behöva gräva för att göra klart för sig vilka figurer det är som driver den. Vare sig det är knasigheter på skoj (som The Onion, Grönköpings veckoblad eller andra briljanta källor) eller knasigheter på allvar (som Avpixlat, Vaken.se, Världen Idag eller Newsvoice).

 • Google släpper banningen mot NaturalNews.com.

  Mike Adams är förvånad över hur stora reaktionerna har blivit över hela världen i och med Googles bannande av NaturalNews.com och nämner som exempel en svensk publikation som skriver: “Om Google kan stänga ner Natural News, kan de stänga ner sajter de inte gillar även här?”

  Kanske kan detta få Adams att bli mindre provinsiell och rikta uppmärksamheten lite mer utanför det egna landets gränser. Detta vore bra, större samhörighetskänsla mellan oss människor i Sverige, övriga Europa, andra delar av världen och USA är viktigt.

  Han beskriver vidare bland annat hur CIA-startade Google och YouTube spionerar på allt du gör och bokstavligen vet vad du tänker:

  https://www.youtube.com/watch?v=Zj365xDegW8

 • Mike Adams kommenterar idag:

  “As the blasklisting of Natural News continues into its 5th day, Google is now refusing to provide any evidence to justify the blacklisting of Natural News.
  Instead, Google asserts we’ve done something wrong in maybe just a tiny number of pages somewhere on the site, but they won’t tell us what that is (or how to find it).
  With this outright censorship of Natural News, Google has truly become a totalitarian techno-tyrant.”

  http://www.naturalnews.com/2017-02-26-google-refuses-to-provide-any-evidence-to-justify-blacklisting-of-natural-news-webmaster-guidelines-a-black-box-of-total-bull.html

 • Vårt största problem idag är att vi inte med säkerhet kan lita helt och fullt på någon media-kanal.

  Själv håller jag Mike Adams högre än de flesta, ändå har jag på senare tid mer än någonsin tidigare sett och hört saker även ifrån honom som jag inte gillar.

  Han har till exempel varit generaliserande i negativ bemärkelse när det gäller “leftists” i USA, ägnat sig åt att piska upp hatstämningar mellan demokrater och republikaner och förberett högern på att de snart kommer behöva försvara sig med skjutvapen i ett oundvikligt inbördeskrig, eftersom de “sinnessjuka, galna demokraterna kommer att försöka döda dem”:

  https://www.youtube.com/watch?v=XYKVbdVXiAE

  Han har också förberett sina läsare och lyssnare på att de sannolikt kommer behöva acceptera “martial law”, militär diktatur, på initiativ av Trump, vilket låter riskabelt:

  https://www.youtube.com/watch?v=kJ_F0PYrp8k

  Trots att så mycket han säger är bra och sant, framför allt när det gäller alternativmedicin och Big Pharma, och trots hans helylle-image, undrar man ibland om han i själva verket ytterst inte bara är ett av maktens bästa redskap för att tussa ihop människor med varandra och skapa osämja och i förlängningen kaos.

  När Alex Jones för en del år sedan, vad det verkade, behövde bättra på sin image, så kom Adams till hans kanal InfoWars och gästspelade en hel del som programledare och intervjuobjekt. Detta hade en positiv effekt på Jones trovärdighet. Kan de båda vara styrda av samma maktintressen?

  Intressant är också att både Adams och Jones ger en helt okritisk bild av Trump, trots att mycket av det denne säger och gör är galet.

  Bara för att två mäktiga läger ligger i luven på varandra behöver inte det betyda att ett av dem är gott. Sannolikare är kanske att de båda lägren är som två maffiafamiljer som kämpar om makten i en och samma stadsdel och ger blanka fasen i hur det går för dess invånare.

  Eller också är Mike Adams faktiskt en oberoende rapportör som så gott han kan faktiskt gör sitt bästa för att hjälpa oss människor.

 • Trevligt av dig, Torbjörn, att vissa solidaritet med din kollega Mike Adams på andra sidan Atlanten, genom att sätta Natural News logga högst upp på NewsVoice sida.

 • Mike Adams är 100 procent säker på att det vi nu ser hända ifråga om Googles censur av NaturalNews.com med flera alternativa sajter och utpressningen mot alternativa politiska analytiker på nätet är ett förspel i USA till inbördeskrig eller en enorm false flag-attack eller en intervention från globalisterna. Dessa måste få bort all alternativ rapportering innan planerna sätts i verket, så att de har ensamrätt på rapporteringen efter att katastrofen är ett faktum. Mike Adams skriver och The Common Sense Show intervjuar honom om saken:

  https://www.youtube.com/watch?v=Ji4HRD96pbs

 • Jag kommer inte att starta en namninsamling mot Google. Det kommer aldrig att ge något. Däremot vill jag uppmana andra att tex använda webbläsaren Epic som är en Google Chrome-klon. Epic funkar exakt som Chrome när man surfar, men all spårning och allt spionerande på din surfning är borttagen.

  Om man har svårt att sluta Googla är det bättre att byta till Startpage.com är samma som Google minus allt spionerande på dig.

  Men eftersom Startpage.com inte heller visar tex NaturalNews.com kan det vara bättre att byta sökmotor till Duckduckgo.com

 • Om jag känner Internet rätt kommer det lösa sig. Google kommer bojkottas av alla med självrespekt nu. Själv började jag bojkotta dem då de började kräva påslaget script för sökningar. Nu finns det tydligen ytterligare en anledning. Internet har redan visat massvis med gånger att ingen är oersättlig.

 • Detta är nog bara början…När det gäller News Voice, har ni någon klar ‘sight’ färdig så vi inte missar er också? Torbjörn, kan du inte starta en namninsamling mot Google på den här sidan?

 • Mike Adams har i snart femton år varit och är fortfarande en viktig upplysare beträffande hur man blir frisk och motverkar sjukdom i grunden, dels genom att äta bra mat och kosttillskott, dels genom att undvika skadliga läkemedelsindustri-behandlingar. Han har på detta sätt hjälpt miljontals människor i hela världen till friskare liv.

  Adams har också bland annat varit med och avslöjat mainstreammedias och makthavarnas notoriska ljugande inom områden som vacciner, cancer, och politik i allmänhet.

  Jag kan rekommendera att man prenumererar på NaturalNews.com,

  http://www.naturalnews.com/,

  liksom på Dr Mercolas hemsida, som har en liknande, om än mindre politisk, informationsprofil,

  http://www.mercola.com/.

  Sigge Johansson 23 Feb, 2017 at 11:52

  Natural News egen sökmotor Good Gopher http://www.goodgopher.com/About.asp är ett annat alternativ, liksom DuckDuckGo https://duckduckgo.com/?t=h_.

 • Jag sökte på NaturalNews och denna länk som skriver om händelsen är också blockerad som skadlig webbplats:

  http://www.healthnutnews.com/google-blacklists-natural-news-removes-140000-pages-index/

  Jag upphävde blockeringen. Texten nedan

  Check out Mike Adam’s video from Natural News. It’s really him. Whether you like him or not, google has removed links that go to NaturalNews. There are still likes up to Natural.News (notice the .news) but NOT NaturalNews.com. No links appear to go to his site anymore (just sites that talk about his site)
  Again, no matter what your politics; you will want to check it out.

 • Om inte ett misstag så är det allvarligt.
  Allt som Adams och infowars skrivit om ökar plötsligt exponentiellt i trovärdighet om det inte är en olyckshändelse. Kanske en test som bortförklaras med “tekniskt missöde”, samtidigt som Adams klassas av media ‘igen’ som konspirationsteoretiker.
  Namninsamlingar till Google genom sajts som inte är styrda av Soros lär komma och dom skriver vi på. Men eftersom alltför mycket etablissemang köpt in sig i Google är det nog ända dags att byta.
  Godgopher behöver en hel del förbättringar av det lilla jag sett.
  Vad som saknas (?) i Google är en ny sökordning där resultaten ordnas efter “närhet”. Alltså om (bägge/alla) orden finns på olika sidor blir det låg poäng och i samma stycke högre, i samma mening högre osv..
  Förmodligen finns det sådana sökmotorer redan, någon som vet ?
  Google gräver nu sin egen grav om dom verkligen tagit ned Adams och låter det stå, som jag ser det! I så fall blir det snart “google??,.. ahaaa,… you mean our new Pravda? No, we don’t use any more.”

 • Google har hållit på med olika former av censur och blockeringar av “obekväma” nätsidor en längre tid…

  Som medborgare har man emellertid den inte helt obetydliga makten att kunna bojkotta!
  Och det formligen vimlar av alternativa sökmotorer för internet, t.ex:
  A9.com, Alexa, All the Web, AltaVista, AOL, Bomis, DipBox, DogPile, EuroSeek, Excite, Findfast, Lycos, IceRocket, Infoseek, Mamma, MetaCrawler, Multicrawl, Northern Light, Open Directory, Ruhim, Search Engine Colossus, Web Crawler, Who Where, Yahoo.

  Testade nyligen Yahoo och AltaVista — de presenterar NaturalNews.com utan prblm…..

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *