Google svartlistade alla sökträffar för NaturalNews

publicerad 23 februari 2017
- av Torbjörn Sassersson red.
Mika Adams, NaturalNews.com - pressphoto

Mika Adams,   NaturalNews.com - pressphotoDen ledande amerikanska hälsoprofilen Mike Adams meddelar att Google den 22 februari helt utan förvarning svartlistat alla sökträffar för hälsoportalen NaturalNews.com, vilket visar att Google tagit ett massivt steg för att censurera internet från nyheter som kritiserar vårdetablissemanget och lyfter fram naturliga vägar till hälsa.

NewsVoice har gjort flera sökningar på sökordskombinationer och konstaterar att den amerikanska ledande sajten för alternativ information om hälsa NaturalNews.com inte längre kan hittas på Google.

Läs mer: "Google blacklists Natural News… removes 140,000 pages from its index…" 

Den naturalnews-domän som Google fortfarande släpper igenom är domänen "natural.news", vilken startades av Mike Adams i händelse av att Google skulle utesluta NaturalNews.com. Nu har det alltså hänt och Adams fick rätt. Andra sökträffar som är relaterade till Mike Adams som Google fortfarande redovisar är hans sajt HealthRanger.com och tex hans Facebooksida.

Mike Adams hotades

Mike Adams skriver den 16 februari att han personligen hotats av en vänstergruppering att om han inte attackerar Alex Jones och InfoWars kommer man att förstöra Mike Adams rykte. Mike Adams har varit värd på InfoWars tidigare år och är även gäst i kanalen. Istället för att vika sig för hotet offentliggjorde han det i sin artikel: Health Ranger threatened by left-wing media goons: “Destroy Alex Jones or we will destroy you”. Sex dagar senare utesluter Google sajten NaturalNews.com från sökträffarna. Återstår att se om samordnade mediaattacker kommer att riktas på personen Mike Adams.

Totalt verkar svartlistningen av NaturalNews.com omfatta över 140,000 sidor och artiklar på NaturalNews.com:s hemsida. Censuren är inte algoritmbaserad utan verkar vara resultatet av att Google tagit ett beslut om att svartlista hela domänen, säger Mike Adams. Google har inte förvarnat om nedtagningen och det finns inga indikationer på att Mike Adams på något sätt försökt indexera sajten högt på Google genom otillåtna metoder.

NewsVoice kommentar

Denna svartlistning av NaturalNews.com förverkligar våra värsta mardrömmar när det gäller censur på internet av information som lyfter upp naturliga metoder för hälsa, censur av granskningar av en vårdapparat som misslyckats och censur av avslöjanden om läkemedelsindustrins korrupta metoder.

Swisha Sassersson valfri summaSvartlistningen är en direkt attack mot yttrandefrihet och pressfrihet. Den visar att etablissemanget inte skyr några medel för att vidmakthålla kontrollen på berättandet (narratives) och för att hålla kontroll på hur populationer ser på hälsa och vård. Att använda ordet "populationer" är ingen överdrift eftersom sajten är på engelska och besöks av människor över hela världen.

Text: Torbjörn Sassersson

Lyssna på Mike Adams kommentera Googles svartlistning