John Podesta kommenterar konspirationsteorin Pizzagate

publicerad 23 februari 2017
- av NewsVoice
John Podesta - Bildruta från Empire Files, 2016

John Podesta som var Hillary Clintons kampanjordförande under presidentvalet i USA 2016 och innan det rådgivare för Barack Obama, kommenterar konspirationsteorin som kallas för Pizzagate. Detta är förmodligen Podestas första offentliga uttalande i en video om Pizzagate.

Hypoteserna och konspirationsteorierna runt begreppet Pizzagate spänner mellan att vara löjligt fantasifulla till att låta mer eller mindre möjliga. Ett exempel på fantasifull version är den som finansminister Magdalena Andersson exemplifierat i media så sent som igår via Aftonbladet TV.

Finansministerns version av konspirationsteorin handlar om att Hillary Clinton ska ha drivit ett pedofilnätverk från en pizzeria i Washington DC. Hon tror inte på den teorin ska nämnas. Andra teorier handlar om att vissa pizzerior i Washington är träffpunkter för pedofiler precis som en viss bar i stan kan vara en träffpunkt för frimärkssamlare.

I intervjun ovan inspelad av NewCo får John Podesta chansen att tala ut om Pizzagate som han bestämt avfärdar som "fake news". Han berättar om hur han personligen drabbats och att hans familj fått lida av de negativa projektioner som riktats mot honom.

Se hela intervjun med Podesta på NewCo:s Youtube-kanal. Intervjun avhandlar även de påstådda hackningarna av det amerikanska valet. Intervjun kommenteras i artikeln: "Still Angry: John Podesta’s First Interview Since the Hacked Election".

Läs mer om John Podestas karriär

Text: NewsVoice

John Podesta - Bildruta från Empire Files, 2016
John Podesta - Bildruta från Empire Files, 2016