Expert: Nu pågår en mycket farlig Kubakris mellan USA och Ryssland

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 10 februari 2017
- Torbjörn Sassersson
Dr Stephen Cohen diskuterar kallt krig med Ryssland, 2017 - Foto: Empire Files, TeleSUR

Torbjörn Sassersson,  sep 2016
Torbjörn Sassersson – Foto: Anna Böhlmark, Pelican Media

Dr Stephen Cohen som är en ledande expert på Ryssland kritiserar ett amerikanske kallt krig med Ryssland och den bild som politiker och media trumpetar ut om att Ryssland är det primära hotet mot USA. Det pågår en mycket farlig Kubakris, menar Cohen. 

Cohen intervjuas av den amerikanska journalisten Abby Martin för Empire Files och han säger att den riktiga faran är en ny Kubakris som nu sker på flera fronter.

De inledande frågan som journalisten Abby Martin ställer handlar om varför USA:s ledning går från att driva ett “War on Terror” till att istället bedriva ett “War on Russia” i formen av ett kallt krig mot Ryssland.

Cohen säger att hetsandet mot Ryssland inte bygger på fakta. Han radar upp flera exempel på när underrättelsetjänsterna i USA försett politiker och media med helt fel uppgifter lagt grunden för aggressioner mot andra länder. Han tror och att det nu även pågår ett krig inom CIA som handlar om anklagelserna riktade emot Ryssland om att de hackat det amerikanska valet 2016. Underrättelsetjänsterna i USA är oeniga, menar han.

En ny Kubakris

Stephen Cohen säger till Abby Martin:

ArcanumSkolan 2024

“I know as close I can say for a fact, and since we don’t seem to do facts in America anymore when it comes to Russia, we should be careful, that there are very different views about Washington’s policy towards Russia, inside the intelligence community.

I don’t want to be hyperbolic but to me this [ohörbart] maybe the single most single most dangerous moment in american-Russian relations”.

Stephen Cohen är aktuell med boken “Why Cold War again?”.

Text: Torbjörn Sassersson

Swisha Sassersson valfri summaDr Stephen Cohen är en professor Emeritus vid Princeton University och New York University där han lär ut “Russian Studies”. Han är en välrenommerad författare och kommentator på USA-Ryssland-policy sedan flera decennier.

Abby Martin är en undersökande journalist som ligger bakom mediasatsningar som Empire Files och Media Roots. Hon var under flera år programledare för Breaking the Set på ryska RT Amerika och hon är ordförande för mediaorganisationen Project Censored.

New York Times spred den 7 januari 2017 fejknyheten om att Abby Martin lämnade Russia Today (RT) för att hon var missnöjd med hur RT arbetar. Martin dementerar detta i sin artikel: “Abby Martin Responds to Exploitation by NY Times”.

Dr Stephen Cohen diskuterar en ny Kubakris och kallt krig med Ryssland, 2017 - Foto: Empire Files, TeleSUR
Dr Stephen Cohen, 2017 – Foto: Empire Files, TeleSUR

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Åke i sörmland, av alla handlingsmönster som pågår så har ett slagit mig och det lutar lite åt det håll som du antyder. Innan stora saker händer i världen visas ofta filmer, tv-serier på samma tema som händelsen. Innan 9/11 gick exemplvis en dokumentärserie om comtrolled demolition. Att han blivit soff-expert på detta ämne gjorde att jag direkt såg vad som skedde vid 9/11, helt spontant. Idag får man väl anse att den officiella storyn om 9/11 har överbevisats så många gånger att det inte längre kan finnas något att tvivla på hur det gick till. Åter till zoombie-temat. Med ex. Det jag nämnde om teman inom bla underhållning i bakhuvudet så håller jag det inte för otroligt att någon typ av “zombi-händelse” kan bli aktuell. Jag vill knte spekulera mer i det just nu, men de sista åren har mina prognoser eller min magkänsla alltod stämt. Zombi-grejen har jag inte grävt i så för tillfället har jag varken en prognos eller magkänsla kring detta. Men, vi lär bli varse.

 • Per, du har uppenbarligen börjat analysera omvärlden. Jag började av rent affärsmässiga skäl göra det också för ca fem år sedan. Självkalrt fanns det inte ens i min sinnevärld sådant som Pelle nämner. Men när du har följt alla dina spår och sökt efter motiven bakom det som pågår så kommer det inte riktigt att gå att motivera det som man då hittat. När jag vid ett sådant läge fivk för mig att motbevisa en sån där konspiratoriker så belv jag förvånad att det han påstod stod svart på vitt i, om det nu var agenda 2030 eller 2000. Påståendet som jag tyckte måste varit helt befängt var att de skulle beskatta regnvatten om man samlat in det och grönsaker man odlat mm mm. I det läget ville jag veta vilka som igentligen kontrollerade detta internationella organ. Därefter föll många nya bitar på plats men ett vettigt motiv för dessa personer kunde jag inte finna. En vän skckade en läng till michael telligner som är forskare i afrika och bland annat intresserat sig för de sumeriska skrifterna. Länken samal först damm i några månader, av ungefär samma skäl som du hävdar mot pelles påstående. När jag sedan tittade på några av hans videos om gamla civilisationer som det finns massor av lämningar från, men som det aldrig talas om, så började bilden klarna. Jag vill inte säga mer, det blir inte lika spännand för dig då. Jag vill bara påminna om att du inte behöver tro på någonting bara för att lära dig vad dessa höga herrar tror på och varför de gör som de gör. Jag tycker du gör rätt i som inte tror det Pelle påstår, men sluta för all del inte att lägga pusslet! Bevisen kommer Till slut att vara extremt tydliga och många, oroa dig inte för den saken. Alla som grävt igenom “allt” hamnar i samma slutsats. men gör det gör och gör det på ditt sätt, sluta inte föräns det är kristallklart. Verkligheten kommer visa sig vara mycket mer absurd än fantasin!

 • pelle 12 Feb, 2017 at 18:06

  Det gör inte ont i huvudet och förnekanden är inte min grej, saken är bara att man inte kan tro på sånt som inte stöds av bevis.

 • Den som läst de sumeriska lertavlorna och studerat Bilderbergarna i alla sina detaljer, ser mönstret.
  Men visst är det svårt för en vanlig människa att ta till sig att det skulle funnits utomjordingar här för flera tusen år sedan. Förnekanden är den enklaste utvägen när det gör ont i huvudet av nya fakta.
  Du kan inte stoppa det du inte förstår.
  Så sök då förståelsen först.
  Annars gör du bara fel.
  ps: jag har haft med dem att göra…..

 • pelle 12 Feb, 2017 at 13:48

  Extraordinära påståenden kräver extraordinära bevis.

  Vore jätteintressant att se belägg för påståendet att klanerna Rockefeller och Rothschild kan spåras bakåt till “utomjordingar med en mycket tvivelaktig etik”.

  Tills dess att sådana belägg presenteras håller jag “pelle”:s text ovan för att vara en distraktion, avsedd att rikta människors uppmärksamhet bort från viktiga skeenden i realtid, som att maktelit-maffian oförtrutet fortsätter sina krigståg och plundringar av land efter land som har naturresurser och/eller försöker ta sig ur petrodollarn och de västerländska bankernas ekonomiska strypgrepp.

  Råd till NewsVoice läsare: Fall inte för lockelsen att lägga tid på osannolika teorier som inte kan bevisas, titta istället på vad som sker konkret i världen, just i detta nu, ifråga övergrepp på länder och människor. Vi behöver lägga vårt krut på att förstå hur vi kan stoppa den ondska som idag drar över världen och föröder land efter land.

  Relaterat: Rapporteringen om Lady Gagas satanistiska show under Super Bowl, även den ytterligare en av många distraktioner.

 • Rockefeller och Rothschildt (Bilderbergarna) gillar inte Trump. Därför har man gått till frontalattack mot honom och sagt åt alla som tillhör sekten Bilderbergarna att trakassera Trump.
  Så länge vi förstår detta enkla faktum kommer deras terror inte att betyda nåt.
  Dessa två klaner som anser sig vara Gudars barn, anser sig ha rätten att skjuta vem de vill som står i vägen för deras personliga makt. Spårar man dem baklänges så finner man den gamla sumeriska kulturen med sina Gudar och deras ättlingar. Men dessa Gudar var inga Gudar, de var utomjordingar med en mycket tvivelaktig etik.
  Så se upp med dem! Dit hör även klanen Wallenberg som ingår som en nyckelspelare i Bilderberggruppen.

 • USA är enormt skuldsatt och har enorma underskott i bytesbalansen, det man är bra på är krig och militär verksamhet. Trump verkar haft idéer om att göra något åt bytesbalansen vilket Clinton häxan som globalist inte brydde sig om. Möjligt att Trump tagit del av fakta som visar att det är ännu värre än han trodde och förklarar varför USA är beroende av konflikter mellan olika maktcentra för att kunna bibehålla sin position och fortsatt kunna betala med USD. EU och EUR är ett konkurrerande maktcentra som är för starkt och därför vill man bryta upp detta för att få mindre svagare vasallstater som lättare kan kontrolleras. Att då lösa detta genom att skapa en konflikt mellan Ryssland och EU är genialiskt. Sedan förstärker man det hela genom att orsaka en flyktingkatastrof som skapar inre konflikter mellan EUs stater, men även inom dessa stater. Det otroliga som sker är då är att dessa staters ledare vänder sig till USA och ber om beskydd mot Ryssland. USA kan omöjligt fortsätta den väg som Obama vandrat och Clinton skulle fortsätta på med dessa gigantiska underskott i bytesbalansen utan att det leder till konflikt och troligen krig. Det återstår att se om Trump fortfarande tror att det går att vända denna utveckling nu när han troligtvis erhållit information om hur illa det ligger till och förklaringen till hur föregångarna resonerat.

 • Har inte sett alla Abby Martins intervjuer men de jag sett har varit väl värda att se. Ett väldigt bra tips jag fick från Abbys intervjuer är ett projekt som kallas ”Forbidden Bookshelf” där man kan köpa böcker (e-book format) som varit mycket kontroversiella och nedtystade. Ett exempel är ”The Phoenix Program” som handlar om hur CIA använde fruktansvärda metoder mot civila under Vietnam kriget.
  https://www.youtube.com/watch?v=U0czUr2imGY
  http://www.openroadmedia.com/series/forbidden-bookshelf/

 • Klart synliga Ryssfobiska och krigshetsande krafter är senatorerna John McCain och Lindsey Graham.
  Vid Ukrainabesök 2/1/17 i år var budskapen till Poroshenko med soldater:

  “Ni måste gå på offensiv nu 2017”
  “När vi kommer hem till USA ska vi se till att Ryssland straffas”.

  Ett par dar senare rapporterade BBC att Ukrainska tanks rullat in i fredszonen och brutit vapenvilan. Sköt bl.a på bostadshus, i försvar.
  Sådana krigshetsande senatorer bör exponeras åtminstone i Svensk press men vårt MSM verkar tycka som senatorerna.
  Uttalanden finns på video från mötet 2/1/17.
  Länk till video och rapport: https://www.rt.com/op-edge/376587-us-ukraine-relations-poroshenko/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *