Migrationen: Karriärister, kulturelit och flyktingindustrin lever på godhetsindustrin

34
"Refugees welcome",   Helsinki - Foto: Helisusa, Wikimedia Commons
Godhetsindustrin – “Refugees welcome”, Helsinki – Foto: Helisusa, Wikimedia Commons
Harriet Larsson om godhetsindustrin
Harriet Larsson

DEBATT. En stor del vänsterliberala medborgare och dess politiker lever i symbios med lögn och förnekelse, så fort det gäller landets flyktingpolitik. Jag förstår att ja-sägare, som politiska karriärister, kulturelit, flyktingindustrins ockrare och andra som har nytta av godhetsindustrin ställer upp som frontsoldat för dess försvar, så att egen livskvalité inte skall förändras.

Text: Harriet Larsson, ”Utanför åsiktskorridoren”

Däremot förstår jag inte hur vanliga väljare i opinionsundersökningar fortfarande kan lägga sin röst på politiker som ljuger, förnekar, sviker sina medborgare och riktiga flyktingar i erbarmliga läger.

Att över hälften av de som kommer hit saknar asylskäl och att majoriteten som får stanna vägrar anpassa sig till svensk lag i sina parallellsamhällen, verkar vara försumbart.

Att sharialag tillämpas och att kvinnor och unga förföljs, när de vill bestämma över sitt eget liv, är inget som uppmärksammas av de annars så talföra feministerna. Att kämpa för småflickors rätt att slippa få sjal om huvudet är inget som finns i deras koncept, som innehåller stöd för burkini och könsseparerade badtider.


De och andra förnekare vägrar se sambandet massinvandring och samhällets kollaps inom allt fler områden, därför tvingas vi betala allt högre skatt för tjänster som reduceras eller aldrig levereras.


Födande kvinnor i norr tvingas till långa transporter på dåliga vägar och några förbarmar sig Finland över, när platser saknas hemma, men när det gäller att få nyanlända att känna sig välkomna, då finns det gott om pengar, för invandrarkvinnor får nu kulturkompetenta barnmorskor, som skall hörsamma önskemål om deras gamla seder.

Vi får ändå vara glada över att de inte deltar i könsstympningsfester som hitflugna barnmorskor gör, enligt Angie Marriott, expert från Storbritannien, som varit på besök I Göteborg (Gp.se 2017-02-07).


Så går det när rädsla för rasiststämpel segrar över sunt förnuft i landet, som dess politiker förvandlat till en stormakt i humanitet, vars bränsle är övermod och egen karriär.


Väntetider på akutkliniker är nu absurda, vårdplatser saknas, många hinner avlida i oändliga köer, svårt sjuka kan skickas hem från akuten med hurtiga råd om panodil och en nypa frisk luft.

Polisen tvår sina händer, när härkomstfaktorer är bannlysta i signalement, en jacka med huva kan gå an, men aldrig en utländsk brytning och mörk hudfärg. Kanske är det en förklaring till att utbildningsföretaget Lernia, som fått miljoner från dess ägare staten, för att omvandla rikssvenska till mer Rinkebysvenska, för att alla skall känna sig inkluderande?

Det är viktigare att brottslingen inte blir ledsen för utpekande av etnicitet, än att offret får upprättelse och lindring, genom att gärningsmannen lättare grips och hamnar inom lås och bom.

Vi får bara hoppas att Lernia inte får projektmedel till skriftspråkets förstörelse.

Godhetsindustrin leder till nationellt självmord

Ett skäl till förnekelse är politikers lyckosamma megafon, där systemmedia inte legat på latsidan med desinformation, när det gäller invandrares överrepresentation för brottsliga gärningar.

En annan förklaring är framgångsrik indoktrinering från förskola till högskola och universitet. Kunskap förmedlas under hela uppväxten, endast om den är av rätt virke rörande allas lika värde.

Skuld levereras i stora sjok om hur elaka våra förfäder varit och då måste vi ha förståelse för att invandrare kan löpa amok.

Känslor får företräde framför saklighet och fakta, för dessa impulser från känslohjärnans amygdala filtreras inte av någon kognition.

Inbillar förnekare sig att Sveriges välfärd inte går att sänka, med massinvasion av lågutbildade män från Mellanöstern och Afrika, som fastnar i eller gläds åt livstids försörjning?

Många av dessa män blir förbannade över att ingen villa med fru erbjuds som människosmugglarna lovade, när de fick släktens ihopsamlade pengar till farlig resa över Medelhavet, så att familjen kan komma efter.

Resultatet blir ännu större Svenneförakt utöver det, som Koranens verser påbjuder för otrogna själar. Solidaritet med värdlandet tas som ett skämt och som straff för utebliven lyxleverans så blir kriminalitet ett lyckat koncept.

Är det av rädsla dessa förnekare hamnat i ett ”Stockholmssyndrom” eller tror de på landets osänkbarhet, precis som passagerarna på Titanic? Varför vill de inte se att lögn går i armkrok med förnekelse?

Text: Harriet Larsson, ”Utanför åsiktskorridoren”

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

34 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  Harriet Larsson
13 februari 2017 kl 15:58

En detalj som det är bra att vara medveten om utan att det för den skull i det kortare perspektivet hjälper oss med Sveriges situation:
Samuel Huntingtons bok är en programskrift för oligarkins geopolitik. Han bortser från att Britterna sedan 1870 målmedvetet fångat upp och förstärkt arabvärldens mest reaktionära sidor samt bekämpat och saboterat de sekulära progressiva nationalistiska krafterna. Inget var oavsiktligt och Usa fortsatte samarbeta med det muslimska brödraskapet som byggts upp under Brittisk överhöghet. MB och radikala islamister som förekommit sen årtionden är infogade i angloamerikas nyliberala ideologiska tänkesätt. Britternas orientalister studerade muslimernas historia just för att det Samuel Huntington beskriver skulle kunna förverkligas. Det har inte inträffat av sig själv utan är resultatet av en infernalisk komplott av samma angloamerikanska elit som nu påtvingat Europa massinvandringen. Tex var även störtandet av Shahen av Iran 1979 ett verk av Britter och Amerikaner som ville förhindra ett självständigt Iran.
Deras påläggskalv galningen Ayatolla Khomeini var medlem i MB. Han talade inte ens persiska ordentligt och hans ursprung var enligt hans egen son höljt i dunkel. Det finns tom rykten om att han var son till en Brittisk spion.

Pål BergströmD
12 februari 2017 kl 14:23

En briljant annons för danska TV2 som talar till hjärtat. Flera av oss som försöker lyfta fram sanningar om Syrien, Ryssland, 11 september, m m, hamnar tyvärr utanför. Där är jag. Sedan finns andra som vill tala fördomsfritt om invandringen, där jag inte riktigt hör hemma men erkänner som ett relevant samtalsämne. Det som binder oss alla samman är att vi inte får vara med i den allmänna debatten då våra frågor anses falla utanför det som anses politiskt korrekt. Demokratin gäller inte oss. Något att tänka på för de som är kritiska till Harriets artikel och uppsåt. En annan sak att fundera på är varför det existerar en öppnare dialog i Danmark än Sverige.

Pål BergströmD
12 februari 2017 kl 14:04

@Manne

“finns det tidigare domar på” Har du exempel på det? Tvivlar på det när man talar i generella termer. Om så vore fallet är vi många som skulle kunna åtala mainstream media för deras förolämpningar mot alla som vill lyfta fram sanningar om världens tillstånd t ex 11 september. Vi blir kallade både det ena och andra. Väldigt obehagligt.

Det är inte lätt att tala om det här utan att kliva vissa på tårna. Men jag ger dig lite rätt. Många som uttalar sig har en illa dold motvilja mot andra människor på grund av deras ursprung. Om det är med flit kan det som du säger vara frågan om förolämpning om det gäller en individ eller specifik grupp av människor (personer) som blir utsatt men jag tror inte det är så i detta fall.

Frågan är, hur ska vi kunna tala om detta möjliga, hypotetiska, misstänkta samband mellan ökad invandring och förändringar i samhället utan att benämna det vid namn? Försök att tysta ner den sortens debatt är direkt odemokratisk och samhällsfientlig.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
12 februari 2017 kl 11:38

Manne. Jag ber Harriet att specifikt visa referenser eller observationer som visar att ”majoriteten som får stanna vägrar anpassa sig till svensk lag” (exakt citat från Harriets text). Jag skulle tro att det saknas “vetenskapliga” bevis för det i form av någon typ av statistisk undersökning. Kanske det handlar om en uppfattning inom en region med mycket migrantrelaterat våld. Jag vet inte. Jag spekulerar.

I övrigt vill jag naturligtvis inte att NV ska bli en plats för fördomar. Det är därför jag jag vill att kommentarsfälten ska vara öppna och debatten fri. Vem som helst kan försöka motbevisa med en egen text. Jag har tagit ned artiklar tidigare från NV som visat sig vara för inkorrekta i sin helhet.

Redaktören

Manne
Manne
Gäst
12 februari 2017 kl 10:12

Jag har inget intresse att debattera med Harriet Larsson. Vad jag vill är att hon belägger det hon presenterar som fakta i artikel. Framför allt då påståendet att en majoritet av de asylsökande är kriminella.

Ja, jag tycker det skett en glidning på NV i publistiken de senaste åren, där en människa, som tidigare skrivit på kolumnplats i Fria Tider, nu oemotsagd tillåts sprida sitt gift i form av lögner i NV. Jag är inte ute efter att polisanmäla någon. Jag hade hoppats att du som redaktör reagerat och tagit ett annat ansvar; Avkrävt Harriet Larsson konkreta belägg för att majoriteten skulle vara kriminella eller avpublicerat artikeln.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  Manne
12 februari 2017 kl 12:14

Manne, Harriet menade som jag tolkar henne att majoriteten inte samarbetar med polisen med vittnesuppgifter i sina parallellsamhällen. Och det är ju isf ett brott, men lättare att förstå iom att dom kanske riskerar repressalier.
Och definitionen av majoritet blir här lite otydlig. Majoritet i parallellsamhällen eller majoritet av dom som kommer hit. Den förstnämnda tolkningen verkar fullt rimlig.
Polisen diskuterar ju nu behovet att använda anonyma vittnen vilket är en konsekvens av våldsspiralen. Det är inte oproblematiskt, det har jag själv erfarenhet av men jag hoppas dom får till stånd ett fungerande system. Den angloamerikanska oligarkin som håller igång narkotikahandeln världen över är en betydande del av problemet. Den eliten vill som Birgitta berör försvaga medelklassen för att lättare kunna exploatera nationer.
Du vill att NV skall hjälpa till att tiga ihjäl allt det övriga Harriet skriver pga en otydlig formulering. Du har nog gott uppsåt men det är inte det samma som gott omdöme.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
11 februari 2017 kl 23:58

Manne, det verkar som om du agiterar för att det ska vara som du vill att det ska vara, att det är något fel på NV.

Harriets artikel är endast en röst i ett hav av åsikter där vissa aggressiva personer försöker få alla andra att tycka likadant. Det är en typ av våld. Om du har ett problem med hennes åsikter, tja vad kan du göra? Inte mycket egentligen. Du kan polisanmäla henne eller mig som ansvarig utgivare, men då måste anmälan vara välgrundad annars blir anmälan i sig en brottslig handling. Ett annat förslag är att du inkommer med en replik till Harriets artikel. Då stannar du på en civiliserad nivå i debatten. För detta är endast en debatt. / red

Sigge Johansson
Sigge Johansson
Gäst
11 februari 2017 kl 20:07

Håller med Harriet Larsson på de flesta punkterna.
I synnerhet meningen “9 Feb, 2017 at 23:20”:
• “Ordet flyktingar om alla som söker asyl är missvisande, när ca 50% saknar asylskäl enligt internationella konventioner.”

Och det av den enkla tillika logiskt oantastliga anledningen att samtliga “nysvenskar” — alltså de kabala-median beskriver som “flyktingar” — inte ens kan betraktas som ASYLSÖKANDE pga regeln att ASYL skall ansökas/behandlas i den FÖRST beträdda nationen efter flykten!

FLYKTING är nämligen ENDAST den som lämnat sitt ursprungsland och passerat en (1) nationsgräns — möjligen två — och inte längre svävar i livsfara!
Individer från t.ex. MENA-länder eller Afghanistan som dyker upp i t.ex. Tyskland, Danmark, Finland, Sverige eller Norge har passerat långt fler nationsgränser än så och skulle därför sökt asyl på ett betydligt tidigare stadium.

Saknar dessa långväga “flyktingar” dessutom identifikationshandlingar — vilket besvärande ofta är fallet — betraktas de dessutom (helt riktigt!) som brottslingar i de flesta Europeiska stater eftersom respektive stats lagar betraktar ID-lösa individer som “olagligt uppehåll” och därför har rätt att fängsla/internera dessa tills identitet är fastställd. Därefter gäller utvisning till hemlandet eller retur till och möjlighet att söka asyl i det FÖRSTA land som beträddes då ursprungslandet lämnades — det är nämligen bara DÄR en flyende ÄR en flykting.

Tyvärr har denna självklara paragraf gravt åsidosatts av pk-etablissemanget och kabala-median i Sverige genom att medvetet avdramatisera/ljuga och benämna okända individer från främmande nationer som ”papperslösa” vilket medför en — idag MKT stor — potentiell säkerhetsrisk för varje Europeisk nation och dess invånare!

Manne
Manne
Gäst
11 februari 2017 kl 18:05

Att förtala flyktingar som grupp kan falla under lagen. Det finns det tidigare domar på. Det finns även dom där en bloggare hävda att vita är intelligentare än svarta. Här pekas heller ingen etnicitet ut, utan hudfärg.

Det är väl fint att du värnar en yttrandefrihet, vilket tydligen innebär att Newsvoice upplåts till liknande smörja. för några år sedan markerade du duktigt mot alla former av rasism, men vinden verkar ha vänt.

Pål BergströmD
11 februari 2017 kl 17:55

@Johan Bonander

Det påstår jag inte heller. Däremot finns det sannolikt ett samband som beror på kulturella och värdemässiga skillnader. Min slutsats efter att ha granska fakta och nyheter.

Jag tänker inte diskutera detta utifrån ditt perspektiv där du tycks anse att invandringskritik är rasism och att fri invandring enbart är positiv utan konsekvenser. För mig är det fel perspektiv. Se den större frågan. Baksidan är nämligen att vi förstör resten av världen så människor tvingas fly. Med Sveriges goda minne. Västs krig mot Syrien och förstörelsen av Libyen är två exempel. Utnyttjandet av Afrika ett annat. Hjärtlöst.

Jag ser till människors lika värde och vill att man ska kunna leva i fred och välstånd oavsett var på jorden man är född. Jag vill att olika kulturer ska få leva, utvecklas fritt, organiskt och inte smetas ut till en grå massa enligt västligt snitt, gärna en svensk teknokratisk sådan om man ska tro alla stela svenskar som förespråkar öppna gränser vilket i mina ögon blottar en attityd av smygrasistisk överlägsenhet. Mångfalden är på väg att suddas ut om det fortsätter som nu.

Kulturkrockar inom ramen för samma grundvärderingar är oerhört berikande. Alla länder har utvecklats av kulturell påverkan utifrån så även Sverige. Vi har haft nytta av en lagom dos av detta för att lätta upp den stela svenska personligheten. Men det är skillnad på en gradvis påverkan och en plötslig kraftig påverkan där människor som kommer hit radikalt annorlunda syn på kvinnan som för oss 150 år bakåt i tiden. Även om jag älskar alla mina medmänniskor blir jag beklämd över att se hel- och halvtäckta kvinnor. Det är inte vad vår skapare vill.

Detta var bara utifrån ett kulturellt perspektiv. Nästa pusselbit är ekonomiskt där världen, inklusive Sverige, är på väg mot ett totalt sammanbrott. Situationen är med andra ord ohållbar.

Vi måste starta om från grunden med ett nytt politiskt, socialt och ekonomiskt system med full demokrati som utgår från grundläggande rättigheter. Något vi inte har idag utan en semi-fascistisk ordning. Vi går mot en global världsordning där demokratin får ge vika. Flyktingströmmar är en del av denna agenda. Som någon sa: framtidens fascism kommer vara anti-fascismen. Eller “international-socialism” med ett annat ord.

Vi måste kunna samtala om detta på en hövlig och civiliserad nivå. Jag tycker invandring och stora folkströmningar är ett symtom på ett misslyckande. Vad tycker du?

Torbjörn Sassersson red.
Admin
11 februari 2017 kl 16:22

Manne. Jag tror inte texten ”majoriteten som får stanna vägrar anpassa sig till svensk lag” kan klassas som hets mot folkgrupp eftersom ingen folkgrupp är definierad om inte flyktingar ska anses vara en folkgrupp.

I övrigt värnar jag om pressfrihet och yttrandefrihet. Uttalandet/texten ”majoriteten som får stanna vägrar anpassa sig till svensk lag” är ett exempel på fritt uttalande även om jag personligen inte håller med om att det skulle röra sig om en majoritet. / redaktören

Johan
Johan
Gäst
11 februari 2017 kl 14:47

@Pål Bergström: Det är inte jag som skall belägga att majoriteten av de asylsökanden INTE är brottslingar. Det finns inget stöd för detta befängda påstående.

Att invandrare är överrepresenterade, alltså har en högre procentuell andel brottslingar än infödda är ju välkänt och belagt i forskningen, men det är inte det samma som att majoriteten asylsökande skulle vägra anpassa sig till svensk lag.

Manne
Manne
Gäst
11 februari 2017 kl 13:12

Påståendet om asylsökande att ”majoriteten som får stanna vägrar anpassa sig till svensk lag” kan faktiskt mycket väl falla under Hets mot folkgrupp, och redaktören borde aggera därefter

Birgitta
Birgitta
Gäst
11 februari 2017 kl 11:23

Politikerna ljuger när de säger sig vilja ha integration när de i verkligheten fattar beslut som alla leder till desintegration av ett gott samhälle på alla nivåer och områden. Migranter är inte här för att bli svenskar utan för att snabba på globaliseringen där produktionsländer ska omvandlas till konsumtionssamhällen där man lever på lånade luftpengar. Medelklassen måste utrotas för att förhindra fortlevnad av en stark samhällsklass med gemensamma intressen och intellektuellt kapital.

Vid Harriets Larssons sida kan man ställa andra viktiga sanningssägare som t ex socialantropologerna Friedman och Ekholm-Friedman som bl a “menar att dagens globalisering i västvärlden karakteriseras av:

1. Massiv export av produktivt kapital till det nya centrumet (Sydostasien), och ett skifte från produktivt till finansiellt kapital – något som i sig bara är ett luftslott. Detta innebär att Västvärlden rör sig från ett samhälle av producenter till ett samhälle av konsumenter som lever på lånade pengar.
2. Tilltagande horisontella och vertikala spänningar i samhället. De horisontella spänningarna handlar om sociala identiteter såsom etnicitet, religion, region och kön. De vertikala spänningarna handlar om ökad ekonomisk och social ojämlikhet, där stora delar av medelklassen rör sig nedåt medan den ekonomiska makten koncentreras till en allt mindre elit.
3. Massiv invandring som, i ett läge av ekonomisk nedgång, fungerar destabiliserande och förstärker konfliktlinjerna i punkt 2.”

http://www.realiaposten.com/2016/12/07/globaliseringen-och-vastvarldens-kris/

Ivan Björn
Gäst
11 februari 2017 kl 11:22

Harriet har fullständigt rätt från hennes utgångspunkt liksom många kommentarer har rätt från sin utgångspunkt.
Att vi i nutid tillverkar vapen och suger ut rikedomar i andra länder genom att stötta korrupta regeringar är ett faktum.

Att alla människor överallt i världen längtar efter ett bättre liv är inget konstigt med det.
Att säga om människor att många är ekonomiska flyktingar är inget fel med det, men man ska ha i åtanke att vi i Väst med USA i spetsen suger ut dessa länder!

Sluta suga ut, sluta bomba och vi kommer inte ha några flyktingar alls!

Energimässigt!: Den inre tillstånd återspeglar de yttre omständigheterna! Så som du mår och strålar ut så kommer omgivningen att reagera och skapa de yttre omständigheterna i ditt liv! Förändrar du dig själv – förändras de yttre omständigheterna också. Detta beskriver skeende på det personliga planet. Samma sak gäller för landet och dess kollektiva medvetande.

Harriet skriver att : ”Tyvärr är grupptrycket mycket stort, det är betydligt lättare att befinna sig inne i åsiktskorridoren än utanför.”

Jag beskrev att det inre återspeglar det yttre! Hur är det då med oss svenskar? Hurdana är vi? Hur många av oss vill inte säga sin åsikt – sticka upp ur mängden?
Hur är det högre upp i hierarkin? I Riksdagen t.ex.? VARFÖR LÄSER JAG HÄR PÅ NEWSVOICE OM TRAKKASERIER, UTFRYSNING, KAMRATANDAN, KORRUPTION OSV!?
DETTA I DET SVENSKA SAMHÄLLET!!!

Hur kan vi förvänta oss något annat från invandrare? De kommer till en miljö full av orätt, rädsla och korruption!

Förändrar vi oss själva, kan vi tala fritt utan att bli trakasserade, kan vi förverkliga oss själva utan rädsla, kan vi ha en öppen demokrati utan hemliga stämplar, kan vi prata med varandra utan konsekvenser, ja då kan vi integrera i olika idéer och lösningar även nyanlända!

Birgitta
Birgitta
Gäst
11 februari 2017 kl 10:12

All heder åt Harriet: “Jag anser inte att det är rasism att ta upp invandringens negativa konsekvenser”. Harriet har full koll på situationen. Det är inte rasism att kalla en spade för en spade.

Pål BergströmD
10 februari 2017 kl 19:52

@Johan Bonander

Hur vet du att de är falska? Kan du ge exempel?

Min bild är att Sverige är förändrat. Jag tror den kraftigt ökade invandringen är en delförklaring. Sexualbrotten har t ex ökat och jag tror det finns ett samband man ser till annan information.

http://www.bra.se/bra/nytt-fran-bra/arkiv/press/2016-11-03-utsatthet-for-sexualbrott-har-okat-bland-kvinnor.html

Jag tycker vi måste våga stå upp för svenska värderingar. I synnerhet synen på kvinnan. Det är inte rasism. Rasism är när du uttryckligen tycker illa om andra människor på grund av ras/etnicitet.

Peter
Peter
Gäst
10 februari 2017 kl 18:01

Har just lyssnat på Tino Sanandajis presentation av sin bok i riksdagen. De s.k. “utmaningarna” blir med Tinos ord problem, enorma problem. Sverige har ensamt tagit emot 3 ggr fler invandrare än de övriga nordiska ländern tillsammans, till stor del utomeuropeisk invandring från vitt skilda kulturer.
De problem vi ser i Sverige finna även i övriga nordiska länder men inte i lika stor omfattning.
Integrationen har i stora delar misslyckats, lite drygt 50 % av utomeuropeiska invandrare har idag någon form arbete, och så har det varit under lång tid. Problemet var inte så stort när denna del av befolkningen var liten, men idag med 1.000.000 invandrare blir det en halv million utan egen försörjning. Migrationsverkets prognos 2017-2020 ca 700.000 nya invandrare. Känner någon oro ?

Johan
Johan
Gäst
10 februari 2017 kl 16:55

@Inga-Britt: Finns överhuvudtaget rasister eller rasistiska åsikter i Sverige idag. Du får gärna utveckla var gränsen går. Jag är genuint nyfiken.

Johan
Johan
Gäst
10 februari 2017 kl 16:52

@Pål Bergström: Harriet uttrycker mer än oro över invandringen; Hon kommer med en massa falska påståenden kopplat till gruppen asylsökande. Berätta gärna för mig var du anser gränsen går vid rasism, om du nu inte tycker att denna artikel luktar unket. Vilka falska påståenden är INTE rätt att tillskriva gruppen asylsökande? Ge gärna exempel var DU ser rasism i det svenska samhället.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
10 februari 2017 kl 14:58

Jag har bett Harriet kommentera dessa saker från en kritisk kommentar ovan.

”majoriteten som får stanna vägrar anpassa sig till svensk lag” – vilket trams och lögn
”Lernia, som fått miljoner från dess ägare staten, för att omvandla rikssvenska till mer Rinkebysvensk” – helt felaktigt och lögn
”Många av dessa män blir förbannade över att ingen villa med fru erbjuds ” – trams. Hur många då??
”Känslor får företräde framför saklighet och fakta” – jaa sannerligen

JohnnyD
Johnny
10 februari 2017 kl 14:30

Enligt Hans Rosling skulle Sverige kunna hjälpa hela världens flyktingar utomlands för bara halva kostnaden som idag orsakas av massinvandringspolitiken.

Men Sverige väljer i stället att ge 99% av resurserna till mindre än 1% av migranter som olagligen lyckas ta sig till Sverige, de övriga 99% flyktingar som blir kvar får dela på 1% av resurserna. Detta kallas generös, solidarisk och god flyktingpolitik, när det är precis tvärtom, slösaktig, solidarisk och ond flyktingpolitik.

Alla som stödjer dagens migrationspolitik är dumma eller onda människor.

Inga-Britt
Inga-Britt
Gäst
10 februari 2017 kl 14:27

Jag tycker också att det var bra skrivet. Och sluta kalla folk som har en annan åsikt än er egen för rasister, var vuxna nog att acceptera och respektera att andra kan tycka annorlunda! För övrigt kanske ni kan visa på vilket sätt det skulle vara trams och lögn. Vi har stora problem i Sverige p.g.a flyktingar men det verkar finnas en nästan sjuklig motvilja mot att se detta, och om man vägrar se så kan man heller inte lösa något.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
10 februari 2017 kl 13:18

Martin Gustavsson vill att Vänstern skall bli mer Marxistisk. Det är svårt att tolka det på annat sätt än att Vetenskapspartiet har en i grunden Marxistisk analys och alltså förordar klasskamp.
Hans kritik mot Harriet Larsson berörs av det. Hon kan sägas representera en attackerad medelklass (en stor del av Sveriges befolkning fram till helt nyligen) som ser vad som har gått förlorat och urholkas alltmer. Martin vill betona det större perspektivet men underbetonar denna medelklass’ rätt att ha intressen som inte måste inbegripa den intellektuelles världssamvete.
Jag har samsyn med Martin om att många invandringskritiska bloggar är alldeles för okritiska mot det bredare perspektiv som Martin som hastigast försöker beskriva.
Det ligger i allas intresse att vara medveten om den ludna handen som drar i tåtarna.
Och inte i onödan underlätta för den illvilliga splittrande avsikten. Men i en demokrati måste den nämnda medelklassen ha rätt att agera i egenintresse. Och ngt krav på att vara allsidig kan inte generellt ställas. Tiden går.

Pål BergströmD
10 februari 2017 kl 12:50

@Johan Bonander

Din anklagelse om rasism är fördomsfull. Att uttrycka oro över invandringen är inte det samma som rasism. Kan hålla med om att den som generaliserar går på gränsen men om vi ser till fakta är det min uppfattning att Harriet Larsson har en poäng. Och hur ska man tala om trender och tendenser baserade på fakta utan att använda generaliseringar då det mest sannolikt handlar om kulturella och värderingsmässiga skillnader? Låt oss ta bort locket och föra en välbehövlig debatt utan personliga påhopp.

Clas Kling
Clas Kling
Gäst
10 februari 2017 kl 11:34

Bra skrivet Harriet Larsson!
Lögnerna från regeringar och vänster och massmedia är bara helt otroliga. Dessutom är alla dessa så självgoda att de inte fattar det själva.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
10 februari 2017 kl 04:11

Stor fet lögn.

Att använda ordet “vänsterliberaler” om kapitalistiska ja-sägare till EU:s monopolkapitalism, politiska karriärister, kulturelit, flyktingindustrins ockrare och andra som har nytta av godhetsindustrin är inte enbart förbannad lögn, vilket är uppenbart, det är yttermera ett olämpligt ord att använda över huvud taget, ens när ordet används rätt.

Detta är de borgerliga tankesmedjornas egna astroturfing-ord på Avpixlat. De använder ordet i ett försök att lasta ordet “vänster” som i “Vänsterpartiet” på borgerlighetens, MP:s och sossarnas spektakel, i vilket ett förvirrat Vänsterparti endast utgör en litet grundlurat bihang.

Vänsterpartiet försöker stoppa monopolkapitalets spektakel. Tyvärr inser inte Vänsterpartiet att den nationella frågan är viktig för internationalismen som en motvikt till globalismens spektakel. Monopolkapitalisterna har lurat Vänsterpartiet att lägga Karl Marx på hyllan till förmån för fjollerier. Ett fett misstag som splittrar arbetarklassen.

Manne
Manne
Gäst
9 februari 2017 kl 21:13

Ursäkta, men vad mycket lögner det var i den här artikeln. Att majoritet som får stanna inte vill anpassa sig till svenska lagar är ju bara strunt, och jag kan inte tolka det som annat än ren rasism från Harriet Larssons sida.

Varför fortsätta publicera hennes rasistiska alster?

Andersson
Andersson
Gäst
9 februari 2017 kl 21:12

Socitetsvänstern är arbetarklassens fiende. Socitetsvänstern talar om godhet och hyllar liberala åsikter. Det de värnar mest om är att deras fonder skall ha en bra utveckling och att deras godhet skall belönas med feta arvoden från skattebetalarna som i regel betalar deras löner om de inte utför tjänster åt kapitalet. Dessa tjänster faktureras i regel i efterhand efter att de lämnat sina offentliga uppdrag.

Hoberga
Hoberga
Gäst
9 februari 2017 kl 20:05

När man tycker att godhet mot dem som tvingats fly sina hem för att överleva är fel är det ondskan som styr.
Då är det fara för människorna överlevnad.
Man lever gott på vapen tillverkning men när offren för dessa vidriga verktyg behöver hjälp blundar man och hånar Finns det några värre människor än dessa självgoda livrädda onda.
själva skulle de göra i byxorna om de utsattes för bara en liten del av vad de flyende får utstå.

Johan
Johan
Gäst
9 februari 2017 kl 19:18

Vilken rasistisk smörja!

“majoriteten som får stanna vägrar anpassa sig till svensk lag” – vilket trams och lögn

“Lernia, som fått miljoner från dess ägare staten, för att omvandla rikssvenska till mer Rinkebysvensk” – helt felaktigt och lögn

“Många av dessa män blir förbannade över att ingen villa med fru erbjuds ” – trams. Hur många då??

“Känslor får företräde framför saklighet och fakta” – jaa sannerligen