Pedofiler greps och barn räddades vid samordnat polistillslag i Kalifornien

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 4 februari 2017
- Torbjörn Sassersson
"Operation Reclaim and Rebuild" genomfördes för att komma åt pedofiler och sexförbrytare

Under “Operation Reclaim and Rebuild” i Kalifornien USA genomfördes 474 arresteringar av misstänkta pedofiler och andra sexförbrytare. 28 barn som utsatts av pedofiler togs om hand meddelar LA County Sheriffs Department den 31 januari 2017.

Arbetet var en samordning mellan över 30 polismyndigheter och genomfördes under tre intensiva dagar. Organisationer som deltog var bland annat ”Coalition to Abolish Slavery and Trafficking” och ”Saving Innocence” vilka koordinerade räddningen av de utsatta barnen.

Enligt ett pressmeddelande handlar operationen om att komma åt ”human trafficking”, rädda offer och gripa förbrytare med målet att dessa ska få fällande domar.

”Operation Reclaim and Rebuild focused on rescuing victims of sexual slavery and human trafficking, providing victims with much-needed services, identifying and arresting their captors, seeking successful prosecutions, and disrupting the demand for vulnerable victims by targeting their customers.” Pressmeddelande, Jim McDonnell, Sheriff Los Angeles County Sheriff’s Department

Åklagaren Jackie Lacey (Los Angeles County District Attorney):

“It is our job in law enforcement to protect children – all children – especially those who have fallen prey to adults who seek to profit from their bodies” … “We will not tolerate the sexual exploitation of children by anyone, not the sex traffickers and not the people who pay to sexually assault them.” – LA County Sheriff’s Dept. YouTube-channel

Internationellt nätverk av pedofiler krossades 2011

NBC News och Europol meddelade 2011 att en av världens största pedofilringar på internet blottats med 70,000 medlemmar. Europol skrev i mars 2011 att 670 misstänkta sexbrottslingar identifierats i flera länder. Minst 184 arresteringar genomfördes och 230 barn utsatta barn räddades. De gripna männen använde det holländska forumet Boylover.net för att komma i kontakt med pojkar. Polisen hade under flera år infiltrerat forumet för att identifiera de mest grova pedofilerna. Boylover.net stängdes efter ett tillslag.

Text: Torbjörn Sassersson

Referenser

"Operation Reclaim and Rebuild" genomfördes för att komma åt pedofiler och sexförbrytare
Bild: Poliskapten Chris Marks presenterar ”Operation Reclaim and Rebuild” för att komma åt pedofiler och sexförbrytare – Presskonferens 31 jan 2017 – Pressfoto: LA County Sheriff’s Dept.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq