Sveriges Radio startar mystikpod mitt i fake news-debatten

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 23 februari 2017
- NewsVoice redaktion

Mitt under debatten om “fake news” gör Sveriges Radio ett oväntat drag och startar en pod om “utomjordiska berättelser inspirerade av verkligheten”. I det första avsnittet avhandlas mysteriet vid Dyatlovpasset, en gåtfull händelse 1959 i Uralbergen. 

“Nio döda hittas i snön i bara underkläderna. En uppriven tältduk, en utskuren tunga och radioaktiva spår. Skidolyckan i Uralbergen för snart 60 år sen söker fortfarande sina svar. Nio döda hittas i snön i bara underkläderna. En uppriven tältduk, en utskuren tunga och radioaktiva spår. Den mystiska skidolyckan i Uralbergen för snart 60 år sen söker fortfarande sina svar. Vad var det som hände egentligen?” – P3, Sveriges Radio

“Dramatiserade ufo-mysterier baserade på verkligheten med Moa Gammel som berättare. Medverkande: Johan Rabaeus, Sigge Eklund, Ann Petrén, Lia Boysen, Happy Jankell, William Spetz, Matias Varela, Malou von Sivers m.fl. Ansvarig utgivare: Louise Welander”

Lyssna på P3:s dramatisering av mysteriet vid Dyatlovpasset

Se fler foton från katastrofen

Discovery Channel: An Unsolved Mystery Since 1959: The Dyatlov Pass Incident

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Och….. var står du själv? Håller du med Åkesson? Eller inte?

   Det kunde vara intressant att veta…. annars kan det ju inte bli en debatt.

 • Gamla radioteatern i ny tappning, det är bra det. Historien om dramat i Dyatlovpasset väcker upp hela registret av olika skräck-genrer vi människor har åstadkommit genom tiderna. Från Goth till Science fiction, från mördande mumier till hus med förbannelser. Här översatt till hemliga militärbaser, de dödas förbannelse och elaka utomjordingar så kommer frågan varför har Dyatlovdramat fastnat i UFO-podden?

 • Är inne på samma spår som Åke. Werner von Braun lär på äldre dar ha varnat sin närmaste medarbetare för att man kommer att spela ut hotet från utomjordingar som det sista ultimata hotet (efter hotet från terrorismen) mot mänskligheten. Efter ett 60-tal år av förlöjligande av allt vad UFOs heter kanske det nu är dags att vänja massorna vid tanken på att UFOn faktiskt finns, så att folkmassan kan förstå att ta hotet från utomjordingarna på allvar när det så småningom dyker upp. Tror också att det finns jordiska UFOs med för oss okänd teknik som kan användas för att iscensätta en false flag. Är tyvärr inte lika optimistisk att tillräckligt många har genomskådat historiska false flag attacker i sådan omfattning så att det inte skulle fungera längre. Speciellt inte om en false flag genomförs med “utomjordisk” teknik.

 • Det kan också vara en konditionering till vad Reagan och Gorbaschov sagt om att en samfälld snabb förening av jordens folk under en “kejsare” behöver en “attack” från yttre rymden.
  En false flag med andra ord a la 9/11. Men false flaginstrumenet såsom Maine, Lucitaia, Pearl Harbor, Tonkin, London, 9/11 och Irak och kanske många fler, är nu så kända att det troligen inte fungerar längre.
  Jordiska UFOn finns alldeles säkert redan med en ny dold antigravitationsteknik.

 • Ber att få anmäla avvikande uppfattning.
  Pratade med Clas Svahn som varit med och bidragit till podcasten. Det finns svenska fall som är äkta som kommer att tas upp. Jag tänker inte berätta allt jag själv vet, men mera ställa frågan:-
  ponera ATT de svenska fallen är vad de sägs vara? Vad innebär det för just DIN världsbild? Jo, jag vet, du ryggar tillbaka – det får inte vara sant eftersom just din världsbild då får en dödsstöt. DU måste börja tänka om. Alltså – FÖRNEKA in absurdum så slipper DU tänka om. Svårare är inte psykologin i detta fall.
  Dessutom – vad skulle det innebära för trovärdigheten hos venska myndigheter att de inte kan freda sitt eget luftrum trots alla hundratals miljarder som läggs på JAS och ubåtar?
  Således – detta MÅSTE förnekas för om man erkänner att de finns, att de kommer och går efter eget behag, då rasar tilltrons sista lilla rest.
  Jag pratade med en jaktpilot runt 1969 och som några år tidigare hade fkugut med en rote J29 i Norrland och fick sällskap av en ca 10m stor lysande skiva som lade sig i formation med roten under ca 10 minuter. Sedan gjorde den en snabb acceleration och försvann rakt ut i rymden utan chans för J29-piloterna att följa efter. Piloten jag pratade med krävde av mig att aldrig uppge hans namn, men han medgav att han blivit rejält chockad av det inträffade.
  Den enkla utvägen är nu: 1. anklaga mig för lögn, 2. förneka att piloten talar sanning, 3. påstå att piloterna sett i syne.
  Alternativ så har det hänt precis som jag beskriver och vad innebär det då?

 • Jag har inte satt på min radio på flera år. Slutade lyssna sedan jag kom på deras propagandaagenda. Fick abstinensbesvär i början men det har gått över.
  Jag har tidigare varit en av landets största fan av P1. P1 har dessvärre med tiden vattnats ur alltmer intellektuellt. Detta tidigare vattenhål har blivit kontaminerat. Man får nuförtiden släcka sin intellektuella törst på annat håll…

 • Gäller det att rikta bort uppmärksamheten? Program om det som verkligen berör idag förväntar man sig naturligtvis inte i en totalitär stat, utan iställer just avledande program om oviktigt.
  Då missas pågående viktiga utrensning av ISIS i Irak och Syrien åtföljt av ÅTERVÄNDANDE lokala flyktingar i bl.a. Aleppo och Mosul, migrationsproblematiken i EU och Sverige, ökande brottslighet och no-go områden relaterade till migranter, öppen diskussion om Fake News och censur.
  Fler och fler tycker att både EU och Sverige bör hjälpa till i ISIS utrensningen så att mellanöstern kan bli fredligare snabbare, åtminstone som det var innan USA och UK invaderade. Istället målar man upp de som aktivt rensar ISIS idag som våra fiender! Ryssland och USA under Trump!
  Ett någorlunda fredligt mellanöstern innebär att migranter, åtminstone de som inte har jobb, kan återvända hem och bli viktiga kuggar i återbyggnaden av vad ISIS och vi i väst har förstört, det sista först, baserat på lögner som nu alla känner till. Istället löper många migranter amok här och ingen politiker vågar öppna munnen då endast PK politiker blir befodrade medans icke PK medför utfrysning och mobbing i MSM. Vargflockssyndrom.
  Det blir UFO-konspirationer istället, 100% PK, bra att avleda uppmärksamheten!
  Skräpsändningarna om UFO är en annan typ av “weaponized words”, som Assange förklarade häromdan.

 • @Sigge Johansson

  Helt på samma spår som dig med undantag av korsordet i metro som kan ses som oskyldigt men oxå ingår i indoktrineringen. Personerna på bilderna har undantagslöst någon anknytning till något tv-program vilket förstås inte är tillfälligheter utan är tänkt att styra oss mot tv-tittande. Denna skräpblaska är från början helt o hållet i marknadskrafternas ägo och varenda liten detalj av det redaktionella materialet är uttänkt för att manipulera läsarna ( utom sporten då , förslagsvis).

  För att uppehålla mig lite vid korsordet så är det oxå medvetet lättlöst för att hålla intresset vid liv även hos de mindre skickliga lösarna. Denna strategi går igen i resten av tidningen eftersom info-kriget i första hand riktar sig mot de mindre bemedlade , intellektuellt sett. Den som inte har en egen uppfattning i ämnet är ju förstås den mest lättpåverkade. Detta kan nog uppfattas som både väl cyniskt och konspiratoriskt , icke desto mindre är det så verkligheten ser ut.

 • Eftersom människor är mera intresserade av utomjordliga fenomen så gäller det att ligga ett steg före och ge mänskligheten kontrollerad information.

  Jag har läst några artiklar om händelser i Ryssland där nyckelvittnen försvann spårlöst så att inga efterkommande undersökande journalister kan komma åt sanningen.
  Därför tycker jag att all information i mainstream är riggad utan att de inblandade programskapare behöver vara medvetna om detta.

  Vad ger det för signaler att i samband om UFO fenomen skriva om utskuren tunga?
  Har det någonsin skrivits positivt om utomjordingar eller UFO fenomen?

  Steven M. Greer har skrivit en bok om sina kontakter med UFO. En kvinna kom till honom och sa att hon är mycket påläst i ämnet för att hon läste alla böcker som har med dessa fenomen att göra. Steven sa till henne att hon läste bara skit i dessa böcker för att det inte finns några böcker som beskriver sanningen.

  På den vägen är det. Därför tror jag inte på denna UFO satsning heller.

 • SVT:s produkter lägger man inte särskilt mkt tid på…
  Försöker fånga upp någon av nyhetsutsändningarna i radio/tv varje dag för att få en inblick i vad MSM-hjärntvätten vill att menigheten ska tro på just den dagen — enligt mottot att man alltid bör hålla ett öga på vad “fienden” håller på med.
  En bra “hjärntvätts-indikator” är även Metro-tidningen, vars enda egentliga behållning är det lilla korsordet i slutet.

  Annars är det bara lördagarnas Naturmorgon och söndagarnas veckosammanfattning av Vetenskapsradion i P1-kanalen som kan innehålla ngt av intresse.
  Tyvärr solkas i regel innehållet i varje sändning av någon form av fel- och lögnaktig “klimat-hjärntvätt” i BÅDA dess prgrm, vilket direkt reducerar trovärdigheten i det övriga programinnehållet…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *