Sveriges Radio startar mystikpod mitt i fake news-debatten

publicerad 23 februari 2017
- av NewsVoice

Mitt under debatten om "fake news" gör Sveriges Radio ett oväntat drag och startar en pod om "utomjordiska berättelser inspirerade av verkligheten". I det första avsnittet avhandlas mysteriet vid Dyatlovpasset, en gåtfull händelse 1959 i Uralbergen. 

"Nio döda hittas i snön i bara underkläderna. En uppriven tältduk, en utskuren tunga och radioaktiva spår. Skidolyckan i Uralbergen för snart 60 år sen söker fortfarande sina svar. Nio döda hittas i snön i bara underkläderna. En uppriven tältduk, en utskuren tunga och radioaktiva spår. Den mystiska skidolyckan i Uralbergen för snart 60 år sen söker fortfarande sina svar. Vad var det som hände egentligen?" - P3, Sveriges Radio

"Dramatiserade ufo-mysterier baserade på verkligheten med Moa Gammel som berättare. Medverkande: Johan Rabaeus, Sigge Eklund, Ann Petrén, Lia Boysen, Happy Jankell, William Spetz, Matias Varela, Malou von Sivers m.fl. Ansvarig utgivare: Louise Welander"

Lyssna på P3:s dramatisering av mysteriet vid Dyatlovpasset

Se fler foton från katastrofen

Discovery Channel: An Unsolved Mystery Since 1959: The Dyatlov Pass Incident