CJ Åkerberg rustar för hög vaccintäckning i Sverige

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 3 mars 2017
- Torbjörn Sassersson red.
Influensavaccin – Foto: LuAnn Hunt, CC0 Creative Commons

Vaccinkritiker har skapat oro inom svenska Folkhälsomyndigheten och nu har skepticismen fått en stark röst i Vita huset, Donald Trump. Det gör att svenska myndigheter följer utvecklingen skriver ETC.

Att vaccinationer alltmer ifrågasätts på vissa håll i USA är någonting som oroar svenska myndigheter. Vaccinkritiker har fått upp ögonen på svenska medborgare. Ifrågasättandet av vaccinationer har idag en stark spridning tack vare internet.

“Det är viktigt att vara förberedda på att den diskussionen kan komma här också” … “Vi följer hur debatten går så att vi har bra argument på den typen frågeställningar som kommer upp, så att vi snabbt kan komma ut med bra och objektiv information” – Anders Tegnell, statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten

Anders Tegnell inte oroad för minskad vaccinationstäckning trots SIFO-undersökning som visar på motsatsen

Tegnell uppger för Daniel Rossetti på ETC att han inte är oroad och han påstår att det inte finns någon tendens att motviljan mot vaccinationer skulle ha ökat den senaste tiden. Han lutar sig mot att det råder en hög vaccinationstäckning i Sverige.

“De signaler vi får är att man på barnavårdscentraler och i skolan har mer av en diskussion med föräldrar och barn om nyttan med vaccinationer. Men det har inte gått så långt så att det har blivit ett avståndstagande.”


ETC skriver att en SIFO-undersökning från 2016 visar att skepsis mot allmänna vaccinationsprogram för vuxna har ökat. Studien visade att endast 37% skulle låta sig vaccineras om det kom en ny influensaepidemi. – SvD: “Sex av tio tänker inte vaccinera sig vid ny pandemi”


 

ETC lyssnar på elnätsexpert CJ Åkerberg

Daniel Rossetti på ETC har talat med skeptikern Carl Johan Åkerberg (CJ Åkerberg) som helt saknar utbildning inom medicin, toxikologi eller biologi och driver bloggen Tankebrott.nu. CJ Åkerberg som arbetar med anläggningsdokumentation på ett elnätsbolag tror att vi har mycket att lära av hur amerikanska myndigheter bemöter nyheter kring tex risker med vaccinationer, som han anser är falska.

CJ Åkerberg är aktiv på pro-vaccinbloggar och internetforum där han propagerar för att alla ska vaccinera sig eftersom han anser att vacciner är ofarliga narkolepsiskandalen till trots.

“Amerikanerna har varit tvungna att jobba mycket mer för att informera och ta fram program hur de ska hantera folks oro som uppstår kring falska nyheter just kring hälsa.”

CJ Åkerberg är en förespråkare för HPV-vacciner mot livmoderhalscancer där det uppstått diskussioner om riskerna. Åkerberg skriver om det och andra vacciner på sin blogg Tankebrott.nu som i sidhuvudet på bloggen har en bild på en skrikande man med ögonbindel.

Text: Torbjörn Sassersson


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • När jag var ung 15-16 år fick min far idén att vaccinera oss mot förkylning ett år. Jag och min bror var lika mycket förkylda ändå, under detta år och när vi slutade vaccinera oss, blev vi ännu mer förkylda. Jag var förkyld hela tiden vintern därpå och fick kroniskt ont i bröstet vid hjärtat. Vaccinerar man sig mot förkylning blir immunförsvaret försvagat. Eftersom det bildas nya virus hela tiden, kan man inte vaccinera sig mot förkylning, men man försvaga immunförsvaret. Detta borde man känna till idag, att virus förändras hela tiden, att man inte kan vaccinera sig mot förkylning.

 • För att visa hur CJ arbetar vill jag gärna ge ett exempel som är färskt.
  I SVT har det debatterats om vacciner där Karlström som är känd vaccinmotståndare får sina utsagor dissekerade av CJ direkt klipp från tankebrott.se
  ***************************
  Karlströms Konstighet 2:

  (13:34, påstående att vaccin mot mässling är värre än sjukdomen) – När det gäller barnsjukdomar som mässling, som ansågs tidigare vara en fullständigt banal barnsjukdom som alla barn genomgick utan komplikationer. Visste man att det fanns mässling i granngården så skickade man dit alla sina barn för att de skulle genomgå den här sjukdomen och utveckla en livslång immunitet. Idag så tillåts inte barn vara sjuka längre…

  Vad säger verkligheten:

  Så här säger Nordisk Familjebok (1913) om mässling (min förstärkning):

  Dödligheten i sjukdomen är mycket växlande alltefter epidemiens art och de sjukes vård. I ena epidemien kan den uppgå till 2-3 proc., i den andra till 8-10 proc. Under samma epidemi kan den under goda ekonomiska förhållanden uppgå till 3 proc., under sämre förhållanden till 6-8 proc. och under usel vård ända till öfver 50 proc. Då få barn undgå sjukdomen, skördar den alltså ingalunda få offer.********************

  Lägg märke till att CJ refererar till 1913 års upplaga av Nordisk familjebok.
  Dom flesta som varit med ett tag vet att näringsbrist och dåliga boendeförhållanden var utbrett under denna tid.
  Men det är så CJ jobbar o det är förrädiskt för dom som ärligt vill sätta sig in i olika frågor.
  Det finns fler exempel på källor som blivit starkt kritiserade.
  Under nära 40 år har jag arbetat inom skolan. Jag har aldrig hört att någon av mina skolors elever som fått mässling skadats på något allvarligt sätt.
  Inte heller i min bekantskapskrets. Inte heller har några elever som insjuknat i de andra vanliga barnsjukdomarna fått några varaktiga men vad jag känner till.
  Kanske har någon här på NV andra erfarenheter?

 • Man måste ställa sig frågan om varför det skapar oro på “folkhälsomyndigheten”.
  Dom är väl vaccinerade hela bunten.
  Folkhälsomyndigheten har inte ett skit med att göra vad vi gör och inte gör så länge dom inte har klart för
  sig vad som ställer till verklig och omfattande skada för oss.
  Överläkare Tore Persson berättar här
  https://www.youtube.com/watch?v=Un1OsLIXefk
  hur han på olika sätt försökt få reda sockerkonsumptionen i landet
  och även jobbat med nämda verk för att få dom att ta bort sockret ur maten.
  Bara dom frågor som gynnar storföretagen kommer upp till debatt.
  Vad gäller CJ Åkerberg så verkar han driva någon form av agenda mot människor
  som på ett eller annat sätt vaknat till i sin omvärldsuppfattning.
  Likt Diamant upprepar han samma sak dock från olika vinklingar och ett övertygande språkbruk.
  Trist att han ibland lyckats få människor att se sig själva som okunniga o lite dumma.
  Människor som sedan inte vågar sig ut i debatt trots kloka tankar.
  Har följt honom sedan jag själv deltog i diskussioner på hans site.
  Ibland lade han in fler inlägg under olika pseudonymer för att få stöd för sin sak.
  Inte omöjligt att han får en slant för sitt lobbjobb.
  Så tänker jag åtminstone nu..

 • Hur var det egentligen? Var det inte folk med efternamnet Rockefeller, som bland annat tyckte att det skulle bli alltför många människor på planeten, samt att något borde införas som ändrade på den risken! Kanske vacciner och GMO numera blivit ett led för att begränsa invånarantalet på planeten framöver? Inga andra metoder skulle behövas … och därmed skulle planeten räddas för framtiden … för vem och vilka???

 • När pengar prioriteras osmakligt, och bidrar till planetens förstörelse, tillika att ända och förstöra människoliv – då är vi extremt farligt ute…

  – Hur så många idag kan vara utan en inre kompass, som värnar om livet – det kan med all säkerhet många av oss som är engagerade och läser newsvoice – svara på (med vissa variationer i svaren förstås… ).

  Jag uppskattar otroligt mycket eldsjälar som skriver om, och vaskar fram – obehagliga fakta som behöver synliggöras allmänt – som den alltid läsvärda informationen på Natural News.

  Det finns ytterligare en som gör en hedervärd insats, och det sker på Green Med Info. Här är en länk till än mer tydlig information rörande vaccinationers inverkan (med mängder av daterade artiklar från en längre tidsperiod): http://www.greenmedinfo.com/anti-therapeutic-action/vaccination-all

  Här är ytterligare en nyligt gjord sammanställning av information (från Green Med Info), som har dolts för både allmänhet, och för dem som absolut bör ha insyn:
  http://www.greenmedinfo.com/blog/vaccine-safety-commission-50-studies-aap-failed-send-president-trump

  – Utifrån all denna information som finns att läsa i ovanstående länkar, samt filmerna i serien – Vaccines Revealed, och tillsammans med så enormt mycket annan information, så undrar jag än mer över hur de som förordar vaccinationer egentligen är funtade??

  Om ca 10 år, kommer sannolikt vart annat barn som föds (i USA) att utveckla autism!
  Cancer är på extrem frammarsch i USA!
  Finns det någon (dold) agenda bakom detta, eftersom eländet med all giftpåverkan kontinuerligt fortsätter, och i allt större mängder, så att barn idag föds med närmare 200 gifter i sina kroppar?

  – Borde inte ett naturligt liv – i alla sina bemärkelser – vara världsledande, i ett ställningstagande som dessutom värnar om kommande generationer, och ett liv på planeten jorden?

 • Jayant Bäckström 5 Mar, 2017 at 20:37

  Håller med, ETC är en riktig skittidning. De började lobba för tvångsvaccinering för länge sedan, genom chefredaktören Andreas Gustavsson, en feg krake som inte vill svara på obekväma frågor. Han påstår att tvångsvaccinering har stöd i den vetenskapliga empirin, men slutar svara på mejl så fort han märker att den han argumenterar mot är insatt i ämnet.

  http://www.etc.se/sites/all/files/styles/mega/public/atoms/images/2016/10/stark.jpg?itok=sfSLayq7

 • Tidningen ETC ( som rimligen betyder just etc etc osv osv) gäller för att vara nåt sorts “alternativmedia” – men har en 100% konventionell syn vad gäller hälsa – där ska man lita på etablissemanget. Är ETC helt enkelt bara ett kontrollerat, statsunderstött “alternativ”, kontrollerad “opposition”. Jag har följt ETC under många år och tycker dom är värdelösa. Helt värdelösa. Spara skogen! – Sluta med ETC!

 • Anledningen till kontakten med Anders Tegnell, Folkhälsomyndigheten var att en yngre familjemedlem drabbats av typiska komplikationer efter en vaccination mot svininfluensa! Varefter han somnade när som helst, samt fick problem med skolarbetet! I ledande dagstidning fanns vid samma tid avslöjande reportage att myndighetsanställda kunde erhålla ersättningar från företag, som levererade produkter till myndigheter – trots att det nog torde röra sig om korruption.
  Vid samtalet med Anders Tegnell ställdes då förutom “raka” frågor om sådana ersättningar även förekom där, något han inte kunde förneka, men som utan tvivel måste räknas som korruption!

  I detta sammanhang finns det anledning att ifrågasätta om inte det finns många olika sätt på vilka våra svenska myndigheter inte bryr sig om situationer vilka torde gränsa till just ämnet korruption! Antag att trafikskadade nekas få ut ersättningar de är berättigade till! – En återkommande historia där myndigheten Försäkringskassan är boven! Trots att utredningar med senaste teknologi kan påvisa att allvarliga skador finns – förnekas dessa när myndighetens anställda handläggare och doktorer vägrar erkänna sambanden mellan skadorna och drabbades uppkomna besvär. Detta sker med hänvisning till begrepp som “vetenskap och beprövad erfarenhet”, trots att ledande experter hos SANCO, EUkommissionen hänvisar till att detta begrepp varken får användas i medicinska eller juridiska sammanhang, samt att detta även gäller lika för Sverige liksom alla länder i EU/EES-området!
  Att där aktuella doktorer tjänstgör både som professorer och docenter vid ledande institutioner (Karolinska, Sahlgrenska, etc) – men även som anställda hos försäkringsbranschens Trafikskadenämnd, eller alla dess olika bolag!
  Att JÄV då ofta uppstår, eller trots att ledande internationell expertis kan fastställa drabbades skador med senaste teknologi – tycks ingen bry sig om detta! Att försäkringsläkarna inte får träffa eller undersöka dem med skador – utan skall med hjälp av andras utredningar opartiskt fastställa rådande samband – är något som är minst sagt förvånande! Att Trafikskadenämnden, som ägs och styrs av försäkringsbranschen är en kartellbildning – något som EU-domstolens fastställt inte får finnas/agera inom EU/EESområdet – tycks inte Sverige och dess regering bry sig det minsta om!
  Att försäkringsläkarna då bryter mot läkaretikens grundläggande principer – vilket är kriminellt och skulle bestraffas med att bl a bli av med sin legitimation (vilket Folkhälsomyndighetens Anders Tegnell bekräftat), tycks inte Svenskt domstolsväsende bry sig det minsta om! Till vilken nytta finns då JO eller JK???

  Det finns mycket mer att ta upp i dessa sammanhang, men detta borde vara tillräckligt för att starta en riktig debatt om bristande rättvisa i enlighet med EU-domstolens alla domar – som Sverige skriftligen lovat att följa – men inte gör!

 • En Holländsk studie visade att barn som vaccinerats mot de vanliga barnsjukdomarna som små drabbades av fler sjukdomar senare i livet än de som gick igenom samma sjukdomar utan vaccinering. De som vaccinerats drabbades även av cancer i högre grad. Immunsystemet är alltså en försvarsstyrka vi får från födseln. Om vi tränar denna likt varje vettig arme tränar sina soldater lär vi få ett tränat immunsystem, och vice versa.
  De som får allvarliga komplikationer av barnsjukdomarna har i allmänhet underliggande sjukdomsbilder och bär se till att få vitamin-D status och diverse annan hälso status optimerad innan vaccinering, eller därigenom komma ur högriskgruppen. Eftersom tjänstemän i “Folkhälsan” tydligen delvis betalas av vaccinindustrin kommer det fortsätta som idag tills allvarliga politiska beslut tas. Emellanåt får vi se till att
  “obligatorisk vaccinering” som i California aldrig ens diskuteras här. I vår familj var vi sex som utsattes får polio genom vattnet i en brunn under en sommar. På 3 märktes ingenting, 2 fick smärre åkommor och en var nära döden på sjukhus i veckor. De tre som drabbades var blekare än resten av oss och skyddades därför från sommarsolen så snart det “behövdes”.

 • ”Utan tvivel är man inte riktigt klok” – för att travestera Tage Danielsson, och rörande att man anser att potenta gifter som kvicksilver och aluminium hör hemma i en människas kropp, och särskilt i ett litet spädbarn. Efter att ha sett alla avsnitt av den ytterst välgjorda dokumentära serien – http://www.vaccinesrevealed.com/waitlist/ – och hur så kallade ”vetenskapliga fakta” har blivit manipulerade, med avsikten att dölja extrema sammanhang för berörda individer, kan jag personligen påtagligt enkelt dra slutsatsen att Tage D:s citat är väl anpassat för den som inte begriper detta faktum.
  – Så många sjuka barn, ungdomar och även vuxna – för i serien ingick även en film om hur många soldater det är som har blivit skadade av vaccinationer. Här är även en länk till facebook: https://www.facebook.com/VaccinesRevealed/

  Dessa vaccinationer som egentligen ej är anpassade för mänskligt bruk, innehåller dessutom mängder med andra ytterst tveksamma ingredienser. Kanske är alla de lögner som förekommer runt omkring vaccinationerna det allra mest upprörande. Lägg då till sammanhanget att det i USA ges desto större mängd av vaccinationer, och jämfört med här i Sverige. Således har Big Pharma goda inkomster trots sin i alla avseenden avvikande väg från uppriktig sanningsenlig moral. – Dör någon eller blir sjuk och skadad för livet, förnekas konsekvenserna – eftersom pengarna går före… Och i USA är unikt många sjuka idag!

  Det är tur att det finns ”hjältar” som kämpar med upprättelse, varav somliga dessutom själva har barn med vaccinationsskador. Här är en mycket bra artikel rörande innehållet i vaccnationerna: http://www.greenmedinfo.com/blog/dirty-vaccines-every-human-vaccine-tested-was-contaminated-metals-and-debris-new-

  Till de två personer som omnämns i denna artikel , har jag enbart en kommentar – se till att ni och andra förespråkare för vaccinationer, tar del av all den dokumentation som förekommer i vaccines revealed – så kanske ni vaknar upp till den krassa verkligheten som ni bidrar till. – Är ni dessutom på något vis kopplade till dem som tillverkar vaccinationerna, är det en stor skandal, och korruption – utan tvekan.

  Ja förutan tvivel… saknas medmänsklighet!

 • Bo Sonnsjö: Intressant. Eftersom Anders Tegnells roll begränsar sig till “vaccininköpar” enligt citat ovan, borde han inte yttra sig om vaccinsäkerhet överhuvudtaget.
  Att han som anställd i Folhälsomyndigheten får “en del av sin lön” från de han upphandlar produkterna från kan endaqst beskrivas som att räven sitter vakt i hönshuset. Det är alltså klara mutor, av hitintills okänd storlek som månadsvis betalas till dessa korrupta tjänstemän. Korruption som till synes även tillåts öppet. Det är okänt och ofattbart för gemene man hur man från statens sida kan agera så idiotiskt dumt. Eller vilka har “tagit över” den reella styrelsen?

 • Problemet är väl det att Anders Tegnell, som framstående representant för skrået, som skall se till att svenska folket ständigt blir vaccinerat om och om igen mot alla typer av åkommor – inte tycker sig ha någon anledning att ens vilja diskutera alla påtalade problem med vaccinations-komplikationer!

  På frågan om de på Folkhälsomyndigheten, vilka ser till att svenska folket ständigt var ny- eller om-vaccinerat hade någon form av bonus från vaccinproducenterna, råkade det raka svaret från Anders Tegnell i hastigheten bli – att en del av deras lön faktiskt kom från vaccin-producenterna!!!

  Samtidigt framhöll han att det inte var Folkhälsomyndighetens sak att registrera eventuella komplikationer av vaccinationer! Hans del i verksamhet gick helt enkelt ut på att beställa nya omgångar vaccin, så att det alltid skulle finnas vacciner på lager!

  Hans ständigt återkommande besked var – att om någon trots allt blev drabbad av komplikationer skulle en annan myndighet ägna sig åt att bedöma om ersättning verkligen skulle kunna komma att bli aktuell!

  D V S – Det var inte något, som han, den ledande representanten för Folkhälsomyndigheten, skulle ha något alls med att göra! – En synnerligen märklig inställning kan tyckas, med tanke på hur han ständigt varit och är engagerad i att den verksamheten verkligen skulle se till att hela svenska folket ständigt skulle förses med nya vacciner! – Eller hur????

  Undras just om han själv låter vaccinera sig, med tanke på alla registrerade komplikationer från jordens alla hörn???

 • Vet alldeles för mycket för att någonsin överväga att låta vaccinera mig. Vaccineringsskandaler har kommit och gått men köpta hantlangare för den omoraliska och giriga läkemedelsindustin har bestått.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *