Bechir Rabani knackar dörr hos Thomas Mattson och Diamant Sahilu

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 15 mars 2017
- NewsVoice redaktion
Bechir Rabani
Bechir Rabani
Bild: Bechir Rabani, eget verk

Efter att den oberoende medborgarjournalisten Fabian Fjälling hängdes ut av Expressens Thomas Mattson och Diamant Sahilu i samarbete med Expo beslöt Bechir Rabani att utmana Mattson och Sahilu på hemmaplan på samma sätt som Expressen knackade på Fjällings dörr. Ingen av de besökta ville dock svara på några frågor.

“Jag befinner mig just nu [13 mars] i Stockholm. Jag såg klippet där chefredaktören på Expressen skickar ut sin så kallade oberoende “journalist” Diamant Sahilu, för att skrämma Fabian på granskning Sverige till tystnad.

Fabians enda brott var att utmana makteliten och deras privatägda media.
Jag känner inte Fabian och visste inte ena vem han var innan Expressen röjde hans identitet. Jag kände med en gång att jag har ett ansvar att värna om yttrandefriheten och att stå upp för Fabian och hans familj.

Därför tänker jag nu konfrontera både chefsredaktören Thomas Mattson och den av ett privat företag avlönade reportern Diamant Sahilu. Spelplanen är densamma, kommer de hem till oss, så kan vi gå hem till dom. Låt er aldrig tystas och lämna inget utrymme för den korrupta makteliten och deras propagandamaskin.”

Se videon med Bechir Rabani

Bechir Rabanis familj kommer urpsrungligen från Palestina. Hans familj flydde till Syrien 1948 när Palestina ockuperades. Bechir Rabani är uppvuxen i Syrien och han flyttade till Sverige på 1980-talet. Rabanis pappa var byggingenjör och han stred för Hafez al-Assad i Libanon och mot israeliska styrkor. Han var även livvakt åt befälen i armén.

Om du vill stödja Bechir Rabanis medborgarjournalistik swisha gärna en slant till 0707325905. Besök även hans Facebooksida eller hemsida.

Läs mer: Bechir Rabani intervjuas av Lasse WilhelmsonDu kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • “Hans familj flydde till Syrien 1948 när Palestina ockuperades.” Detta är ju osant. Palestina, d.v.s. Västbanken och Gaza ockuperades inte 1948. Israel grundades folkrättsligt korrekt. Arabstaterna startade ett krig mot Israel direkt efter att Israel grundats, men förlorade detta. Sedan angrep Arabstaterna Israel igen vid flera tillfällen, men förlorade då Västbanken och Gaza. Gaza lämnades tillbaka för länge sedan, men eftersom Hamas-regeringen i Gaza angriper Israel är Gaza försatta i blockad för att hindra insmuggling av t.ex. kärnvapen. Att lämna tillbaka Västbanken är svårt eftersom risken finns att det utvecklas på samma sätt som Gaza.

 • Super bra Rabani,önskar att det skulle finnas många fler än du som står upp för folket och kämpar mot orättvisorna som dessa högmodiga s.k. journalister manipulerar den svenska folket till.De är avskyvärda landsförrädare allihopa som har vilseledt den svenska folket i decenier.Ni borde skämmas för det som ni gör mot ert eget folk och för mammons skull och för makten skull.Hoppas att era barn får äta upp det skiten som ni har hjälpt till att skapa i Sverige för det är tack vara er vårt land är på fall eftersom ni skriver artiklar för politikernas räkning och makteliten räkning som är helt borta från verkligheten i dagens Sverige.

 • Kaviarvänstern och kaviar högern skriver högtravande åt monopolkapitalistisk press. Riktiga journalister, medborgarjournalister knackar på hos kaviarvänstern och kaviarhögern och ställer rimliga frågor. Utmärkt jobbat Rabani!

  Mer av mina kommentarer och några citat:
  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2017/03/14/bechir-rabani-levererar-en-demokratisk-varning-till-expo-researchgruppen-och-kaviarvanstern/

 • Förbannat bra gjort. Lite fler vardagshjältar som Rabani som inte visar någon som helst rädsla så blir vi snart av med pk-terrorn och maktmissbruket. Men musiken ??? Det finns ingen anledning till dessa taffliga försök att ytterligare dramatisera situationen. Än mer irriterande när det hindrar en från att höra vad som sägs.

 • Tack Bechir Rabani.. Du inger hopp om Sverige.. Vi är många som står bakom dig och som önskar se mer om detta..!!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *