Bechir Rabani knackar dörr hos Thomas Mattson och Diamant Sahilu

9
Bechir Rabani
Bild: Bechir Rabani, eget verk

Efter att den oberoende medborgarjournalisten Fabian Fjälling hängdes ut av Expressens Thomas Mattson och Diamant Sahilu i samarbete med Expo beslöt Bechir Rabani att utmana Mattson och Sahilu på hemmaplan på samma sätt som Expressen knackade på Fjällings dörr. Ingen av de besökta ville dock svara på några frågor.

“Jag befinner mig just nu [13 mars] i Stockholm. Jag såg klippet där chefredaktören på Expressen skickar ut sin så kallade oberoende “journalist” Diamant Sahilu, för att skrämma Fabian på granskning Sverige till tystnad.

Fabians enda brott var att utmana makteliten och deras privatägda media.
Jag känner inte Fabian och visste inte ena vem han var innan Expressen röjde hans identitet. Jag kände med en gång att jag har ett ansvar att värna om yttrandefriheten och att stå upp för Fabian och hans familj.

Därför tänker jag nu konfrontera både chefsredaktören Thomas Mattson och den av ett privat företag avlönade reportern Diamant Sahilu. Spelplanen är densamma, kommer de hem till oss, så kan vi gå hem till dom. Låt er aldrig tystas och lämna inget utrymme för den korrupta makteliten och deras propagandamaskin.”

Se videon med Bechir Rabani

Bechir Rabanis familj kommer urpsrungligen från Palestina. Hans familj flydde till Syrien 1948 när Palestina ockuperades. Bechir Rabani är uppvuxen i Syrien och han flyttade till Sverige på 1980-talet. Rabanis pappa var byggingenjör och han stred för Hafez al-Assad i Libanon och mot israeliska styrkor. Han var även livvakt åt befälen i armén.

Om du vill stödja Bechir Rabanis medborgarjournalistik swisha gärna en slant till 0707325905. Besök även hans Facebooksida eller hemsida.

Läs mer: Bechir Rabani intervjuas av Lasse Wilhelmson


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

9 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
MOB
MOB
Gäst
23 april 2017 kl 16:50

“Hans familj flydde till Syrien 1948 när Palestina ockuperades.” Detta är ju osant. Palestina, d.v.s. Västbanken och Gaza ockuperades inte 1948. Israel grundades folkrättsligt korrekt. Arabstaterna startade ett krig mot Israel direkt efter att Israel grundats, men förlorade detta. Sedan angrep Arabstaterna Israel igen vid flera tillfällen, men förlorade då Västbanken och Gaza. Gaza lämnades tillbaka för länge sedan, men eftersom Hamas-regeringen i Gaza angriper Israel är Gaza försatta i blockad för att hindra insmuggling av t.ex. kärnvapen. Att lämna tillbaka Västbanken är svårt eftersom risken finns att det utvecklas på samma sätt som Gaza.

Mayne Sundewall Hopkins
Gäst
17 mars 2017 kl 00:05

Bravo Bechir Rabani! ..det är så sant som det är sagt! Instämmer med tidigare kommentarer..

Julius
Julius
Gäst
15 mars 2017 kl 19:58

Super bra Rabani,önskar att det skulle finnas många fler än du som står upp för folket och kämpar mot orättvisorna som dessa högmodiga s.k. journalister manipulerar den svenska folket till.De är avskyvärda landsförrädare allihopa som har vilseledt den svenska folket i decenier.Ni borde skämmas för det som ni gör mot ert eget folk och för mammons skull och för makten skull.Hoppas att era barn får äta upp det skiten som ni har hjälpt till att skapa i Sverige för det är tack vara er vårt land är på fall eftersom ni skriver artiklar för politikernas räkning och makteliten räkning som är helt borta från verkligheten i dagens Sverige.

Inga-Britt
Inga-Britt
Gäst
15 mars 2017 kl 18:51

Bra jobbat Bechir!
Kan bara applådera….äntligen en människa med lite ryggrad.

Andreas
Andreas
Gäst
15 mars 2017 kl 15:24

Härligt Bechir!!
Vi medborgare och medmänniskor behöver verkligen göra liknande saker..

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
15 mars 2017 kl 15:16

Kaviarvänstern och kaviar högern skriver högtravande åt monopolkapitalistisk press. Riktiga journalister, medborgarjournalister knackar på hos kaviarvänstern och kaviarhögern och ställer rimliga frågor. Utmärkt jobbat Rabani!

Mer av mina kommentarer och några citat:
https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2017/03/14/bechir-rabani-levererar-en-demokratisk-varning-till-expo-researchgruppen-och-kaviarvanstern/

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
Gäst
15 mars 2017 kl 15:13

Förbannat bra gjort. Lite fler vardagshjältar som Rabani som inte visar någon som helst rädsla så blir vi snart av med pk-terrorn och maktmissbruket. Men musiken ??? Det finns ingen anledning till dessa taffliga försök att ytterligare dramatisera situationen. Än mer irriterande när det hindrar en från att höra vad som sägs.

sanna Jonsson
sanna Jonsson
Gäst
15 mars 2017 kl 13:46

Tack Bechir Rabani.. Du inger hopp om Sverige.. Vi är många som står bakom dig och som önskar se mer om detta..!!

Birgitta
Birgitta
Gäst
15 mars 2017 kl 13:19

Underbart – mer av sådant här!