Bechir Rabani knackar dörr hos Thomas Mattson och Diamant Sahilu

publicerad 15 mars 2017
- av NewsVoice
Bechir Rabani
Bechir Rabani
Bild: Bechir Rabani, eget verk

Efter att den oberoende medborgarjournalisten Fabian Fjälling hängdes ut av Expressens Thomas Mattson och Diamant Sahilu i samarbete med Expo beslöt Bechir Rabani att utmana Mattson och Sahilu på hemmaplan på samma sätt som Expressen knackade på Fjällings dörr. Ingen av de besökta ville dock svara på några frågor.

"Jag befinner mig just nu [13 mars] i Stockholm. Jag såg klippet där chefredaktören på Expressen skickar ut sin så kallade oberoende "journalist" Diamant Sahilu, för att skrämma Fabian på granskning Sverige till tystnad.

Fabians enda brott var att utmana makteliten och deras privatägda media.
Jag känner inte Fabian och visste inte ena vem han var innan Expressen röjde hans identitet. Jag kände med en gång att jag har ett ansvar att värna om yttrandefriheten och att stå upp för Fabian och hans familj.

Därför tänker jag nu konfrontera både chefsredaktören Thomas Mattson och den av ett privat företag avlönade reportern Diamant Sahilu. Spelplanen är densamma, kommer de hem till oss, så kan vi gå hem till dom. Låt er aldrig tystas och lämna inget utrymme för den korrupta makteliten och deras propagandamaskin."

Se videon med Bechir Rabani

Bechir Rabanis familj kommer urpsrungligen från Palestina. Hans familj flydde till Syrien 1948 när Palestina ockuperades. Bechir Rabani är uppvuxen i Syrien och han flyttade till Sverige på 1980-talet. Rabanis pappa var byggingenjör och han stred för Hafez al-Assad i Libanon och mot israeliska styrkor. Han var även livvakt åt befälen i armén.

Om du vill stödja Bechir Rabanis medborgarjournalistik swisha gärna en slant till 0707325905. Besök även hans Facebooksida eller hemsida.

Läs mer: Bechir Rabani intervjuas av Lasse Wilhelmson