Tror du på telepati kan du behöva psykiatrisk vård enligt IIG

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 4 mars 2017
- NewsVoice redaktion
Carrie Poppy okt 2017 - Foto: TED.com

Den undersökande journalisten Carrie Poppy som specialiserat sig på paranormala fenomen menar att det övernaturliga alltid kan förklaras vetenskapligt. Hon ser ”vetenskapen” som det som räddar oss från tron på det övernaturliga. Tror du på telepati – hör du röster i huvudet – kan du ha psykiska störningar och du kan behöva vård, resonerar Poppy. 

Carrie Poppy berättar om Independent Investigations Group (IIG) som studerar påståenden om paranormala fenomen och förmågor. Den som kan bevisa en paranormal gåva kan vinna 100, 000 dollar. Hittills har ingen lyckats, säger Poppy.

”The $100,000 Challenge is underwritten by the Committee for Skeptical Inquiry (CSI) , publisher of Skeptical Inquirer magazine.”

Carrie Poppy nämner ett fall med en person som ärligen ansåg att han kunde kommunicera telepatiskt. I samband med att hans förmåga skulle testas av IIG kom personen till insikt om att de röster han hörde i huvudet berodde på ett sjukt psyke, och det var en framgång både för individen och vetenskapen, menar Poppy.

Grundaren av IIG vill sprida tvivel som en pest över världen

James Underwood grundade IIG - Foto: Sgerbic, Wikimedia
James Underwood – Foto: Sgerbic, Wikimedia

IIG grundades 2000 av James Underdown i Kalifornien och enligt IIG ska hans vision och drivkraft vara att sprida en pest av skepticism över hela världen.

”The Independent Investigations Group (IIG) was formed in 2000. It is the brainchild of CFI-Los Angeles Executive Director James Underdown , whose goal was to ”spread a plague of skepticism across the world.” – IGG:s hemsida

IIG säger sig vara den största gruppering i världen som undersöker det paranormala. James Underdown är högsta chef på ”Center for Inquiry” (CFI) sedan 1999. CFI som är en icke vinstdrivande organisation har som mål att fostra ett sekulärt icketroende samhälle baserat på vetenskap, förnuft, granskningsfrihet och sekulära humanistiska värderingar.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq