Tror du på telepati kan du behöva psykiatrisk vård enligt IIG

9

Den undersökande journalisten Carrie Poppy som specialiserat sig på paranormala fenomen menar att det övernaturliga alltid kan förklaras vetenskapligt. Hon ser “vetenskapen” som det som räddar oss från tron på det övernaturliga. Tror du på telepati – hör du röster i huvudet – kan du ha psykiska störningar och du kan behöva vård, resonerar Poppy. 

Carrie Poppy berättar om Independent Investigations Group (IIG) som studerar påståenden om paranormala fenomen och förmågor. Den som kan bevisa en paranormal gåva kan vinna 100, 000 dollar. Hittills har ingen lyckats, säger Poppy.

“The $100,000 Challenge is underwritten by the Committee for Skeptical Inquiry (CSI) , publisher of Skeptical Inquirer magazine.”

Carrie Poppy nämner ett fall med en person som ärligen ansåg att han kunde kommunicera telepatiskt. I samband med att hans förmåga skulle testas av IIG kom personen till insikt om att de röster han hörde i huvudet berodde på ett sjukt psyke, och det var en framgång både för individen och vetenskapen, menar Poppy.

Grundaren av IIG vill sprida tvivel som en pest över världen

James Underwood grundade IIG - Foto: Sgerbic, Wikimedia
James Underwood – Foto: Sgerbic, Wikimedia

IIG grundades 2000 av James Underdown i Kalifornien och enligt IIG ska hans vision och drivkraft vara att sprida en pest av skepticism över hela världen.

“The Independent Investigations Group (IIG) was formed in 2000. It is the brainchild of CFI-Los Angeles Executive Director James Underdown , whose goal was to “spread a plague of skepticism across the world.” – IGG:s hemsida

IIG säger sig vara den största gruppering i världen som undersöker det paranormala. James Underdown är högsta chef på “Center for Inquiry” (CFI) sedan 1999. CFI som är en icke vinstdrivande organisation har som mål att fostra ett sekulärt icketroende samhälle baserat på vetenskap, förnuft, granskningsfrihet och sekulära humanistiska värderingar.

Text: NewsVoice

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

9 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Birgitta
Birgitta
Gäst
16 mars 2018 kl 12:50

Hllviken 07:23. Islamofobi som en sjuklig föreställning?

Johan Westerholm på ledarsidorna avslutar sin artikel under länken med att säga “En del sjukdomstillstånd inom psykiatrin medger att staten kan tillämpa tvångsmedel i form av tvångsinläggning. Är det där vi är på väg att hamna?”

Ja, det är precis där vi snart kan riskera att hamna. Staten har våldsmonopol och kan därför bestämma sig för att bekriga dess fiender såväl innanför som utanför riket. Eftersom staten även har utbildningsmonopol (en annan variant av våldsmonopol) kan de t ex låta psykiatrin bestämma vilka åsikter och föreställningar som ska försjukligas beroende på om de går med eller på tvärs emot förhärskande globalpolitiska etablissemang. Andra försjukligande diagnoser som snart kan segla upp är föreställningar om att vägra GMO eller vaccinering eller andra typer av globalistiska degenerativa fenomen.

siv [email protected] Bra beskrivning av fenomenet. När globalisterna inte erkänner telepati så kan det uppfattas som att de är rädda för den telepatiska makt som vi var och en besitter. Tänk om vi skulle rikta våra tankar mot dem och se dem upplösas inför vårt inre öga?

siv rodin
siv rodin
Gäst
16 mars 2018 kl 10:20

Hur många känner inte igen fenomenet: Du fäster din uppmärksamhet på någon, han/hon vänder sig om och tittar på dig. Alternativt du “känner” att någon tittar på dig, vänder dig om och möter blicken på den som tittat. Vad är det om inte telepati? Detta har hänt mig och händer mig så fort jag går ut bland folk. Har också fått det fenomenet bekräftat av de flesta jag frågat, alla med fötterna på jorden och i allra högsta grad välfungerande människor.

Hllviken
Gäst
17 augusti 2017 kl 08:10

En ny psykiatrisk diagnos – befogad? 🙂

http://pbs.twimg.com/media/DHYANR0WAAASXJZ.jpg

Hllviken
Gäst
17 augusti 2017 kl 07:23
Brynolf Flonyr
Brynolf Flonyr
Gäst
16 mars 2017 kl 20:52

Tre av kommentarerna är glasklara och har sina poänger men det “Åke i Sörmland” skriver blir jag inte klok på, oavsett hur många gånger jag läser. Vad menar du egentligen Åke?

ME
ME
Gäst
6 mars 2017 kl 08:27

Ines Uusmann 20 år senare: Var inte felciterad

“Uttalandet om att internet är en fluga har förföljt Ines Uusmann (S) i två decennier.
– Mina kollegor var så upprörda för att det var felciterat, men det var ju inte så, avslöjar hon nu i en intervju om tiden som ifrågasatt minister.”

https://www.svd.se/internet-en-fluga–var-det-en-groda-ines-uusmann

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
5 mars 2017 kl 10:07

Detta med fysiskt universum och andlighet behöver ju förneka varandra, utan man kan se det som en linjär utveckling. Först behövs en definition på en ande; en enhet utan massa eller tid med förmåga till beslut.
Så denna enhet har det tråkigt i sin tomma andevärld och beslutar sig för att göra något, Kör igång; varde ljus! Energi kommer till i dennes universum och noll grader Kelvin gränsen skapas. Andra andar i sina genomuttråkade egna universa finner av en slump att “vår första” skapelse verkar kul och är full med sensationer. Vi dyker in där och retas med skaparen! Ett spel kommer igång… och håller på så än!
All vetenskap blir då ett rotande i den första adliga enhetens olika vibrationskombinationer och så kan man skriva imponerande artiklar med hög imponanskvot inför andra. Och så rullar det på i all oändlighet.

Sigge Johansson
Sigge Johansson
Gäst
5 mars 2017 kl 08:25

sten bjorsell 5 Mar, 2017 at 00:39
“Ungeför som USAs patentverkschef sa 1929…”

Eller som IBM:s VD Thomas Watson kläckte ur sig 1943:
“Jag tror att det finns en världsmarknad för kanske fem datorer”! ☺

Ja, det finns otaliga exempel på när profetior från maktberusade företrädare för etablissemanget slagit fullkomligt fel….

sten bjorsell
sten bjorsell
Gäst
5 mars 2017 kl 00:39

Har dom tagit del av CIA-analyserna av URI Geller?
Dom har nog rätt i att allt kan förklaras men vetenskap. Men att det räcker med den kända vetenskapen är samma som att säga “vi känner till all vetenskap”. Ungeför som USAs patentverkschef sa 1929: “I stort sett alla uppfinnigar som kan göras är redan gjorda.”, 50 år sedan fanns minst dubbelt så många. Men etablissemanget har alltid lutat åt att “man vet allt värt att veta.” Alltså IIG är en etablissemangfinansierad organisation. Dom som jobbar för den är lika bakom flötet som dom som hävdade att jorden var platt på 1500-talet, såvida dom inte söker och kommer på ny mekanismer…
Resten lät som “slå sönder allt som folk tror på.” Globalistiska sekulära tendenser som är onödiga och leder till tomhet och bl.a. drogberoende. “Lättstyrda” individer, som jag ser det.