Kongressens krav på NASA: Sätt en människa på Mars innan år 2033

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 mars 2017
- NewsVoice redaktion
The Martian, Matt Damon, 2016. Filmbild
NASA Authorization Act of 2017 kräver att NASA ska sätta folk på månen innan år 2033
Bild: Kongressledamöter i USA kanske inspirerades av skådespelaren Matt Damon som odlade potatis på Mars i filmen “The Martian” från 2015 – Bildkälla: Twentieth Century Fox Film Corporation.

NewsVoice la den 10 mars ut artikeln “Chilla på Mars 2032 om rymdkartellen tillåter det” . Den handlar om det europeiska projektet Mars One som ska nå Mars år 2032. Den 17 mars klubbade den amerikanska kongressen NASA Authorization Act of 2017 som ställer kravet att USA ska landa på Mars med astronauter innan år 2033.

Det är bara 16 år till år 2033 och därför är allt bråttom. Även om NASA har erfarenheter av rymdfart sedan 1950-talet måste de i stora drag börja tänka nytt och kreativt. Att ta människor levande till Mars, få dem att överleva på Mars och sedan ta hem dem levande är förenat med enorma risker. En tur och returresa till Mars är ett projekt som kan spänna över 3-4 år.

Kongressen ger 19, 5 miljarder dollar till NASA för att lyckas och NASA –  som redan forskat på Marsresor sedan många år – måste innan den 1 december 2017 presentera en detaljerad plan för hur Mars ska erövras. NASA har redan en generell plan.

NASA:s ingenjörer ska nu uppfinna nya redskap, växthuslösningar, raketer och rymddräkter.

Läs på NASA:s hemsida om hur den övegripande planen ser ut

ArcanumSkolan 2024

Text: NewsVoice

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Meddelande från Vita Huset idag:

  “American footprints on distant worlds are not too big a dream.”
  -President Donald J. Trump

  “This week, President Trump signed the National Aeronautics and Space Administration (NASA) Authorization Act of 2017, the first comprehensive NASA authorization passed by Congress in more than six years. The bill demonstrates strong bipartisan support for our Nation’s space program and helps ensure that NASA remains at the forefront of exploration and discovery.

  The Act, passed unanimously by Congress, authorizes the development and execution of a long-range plan for deep space human exploration; invests in robust science, technology and aeronautics portfolios; and endorses the Agency’s successful efforts to nurture a new commercial market that will boost our economy and create more jobs. Additionally, it guarantees vastly improved health care for the heroes who risk their lives in the exploration of space.”

  “To hear a special message from President Trump…”:
  https://www.facebook.com/WhiteHouse/videos/1259054194182311/

 • Varför börja med Mars?
  Tycker det borde vara mer logiskt att försöka sätta en astronaut på Månen först!

  Den som tycker att jag har en skruv lös kan ju först se följande synnerligen förbluffande 7-minuters video producerad av NASA själva, där en av deras ingenjörer berättar att man (NASA) ännu inte har listat ut hur de ska ta en astronaut oskadd genom strålningen från de s.k. van-allen-belts.
  NASA hoppas att en ny form av “kapsel” med projektnamn “Orion” ska klara det uppdraget:
  http://www.youtube.com/watch?v=NlXG0REiVzE

  En annan MKT sevärd och avslöjande 27-minuters film är denna:
  http://www.youtube.com/watch?v=Ci-nOZb9XmM

  Så hur trovärdigt är det att astronauter redan varit på Månen?
  Med teknik från 1960-talet?!!?
  Nej, det där är enbart en “Fake News” av äldre årgång, vilken jag aldrig trott på….

 • Make America go straight to hell again. Istället för att städa upp sin bakgård och sin framsida ska alltså det Nya USA ut i rymden igen.

  Det måste tydligen vara motbjudande att ge alla männsikor rätt till fri sjukvård, skola och utbildning. Så svårt som det verkar vara för världens mest omfattande ekonomi.. organisera fattigdom och utslagning, kriminalitet och terror sker så oblygt att hälften vore nog.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *