NaturalNews.com back on Google – Mike Adams tackar alla för stöd utom InfoWars

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 3 mars 2017
- Torbjörn Sassersson

Under en vecka censurerade Google alla sökträffar på NaturalNews.com genom att hänvisa till otillåten reklamkod. Idag väljer sajtens grundare Mike Adams att gå ut med ett stort tack till alla som stött Natural News under dessa dagar, men han kritiserar även de som förblev tysta tex den idag mäktiga alternativa nyhetskanalen InfoWars.

Text: Torbjörn Sassersson, uppd. kl 15:00

Mike Adams skriver att Googles censur av NaturalNews.com innehåll på 140,000 artiklar och sidor är den mest brutala som någonsin skett i internet historia, åtminstone i Väst (red anm). Oavsett hur omvärlden ska bedöma utsläckningen av Googles indexering av sajten är händelsen anmärkningsvärd och Mike Adams vill därför värna om åsiktsfrihet även när det gäller alternativa hälsofrågor.

När NewsVoice testade att söka efter artiklar på NaturalNews.com på Google i början på veckan var resultatet noll. Idag när vi testar får vi långt fler än 140,000 träffar. En sökning görs genom att skriva in: “site:naturalnews.com” i sökfältet på Google. Då genomförs en specifik sökning på den domänen. Hela sajten är alltså tillbaka online på Google efter en veckas mörkläggning.

Många men inte alla valde att stå upp för NaturalNews.com

Sajtens grundare anmärker på att InfoWars inte skrev en enda artikel som tog Natural News i försvar.

“When I was threatened and told to publicly destroy InfoWars, I stood my ground and said “No.” But when I was attacked and blacklisted, InfoWars did nothing to help defend Natural News. They didn’t publish a single article in our defense. Very sad. Not very smart on their part, either.”

Mike Adams är besviken på att så många oberoende alternativa mediekanaler valde att ignorera attacken mot Natural News alternativt att de var tysta och därmed inte stod upp för vad Natural News representerar. En förklaring till tystnaden är att de som försvarar Natural News riskerar att själva drabbas av Googles framtida tillslag mot hälsoportaler och alternativa medier.

“Not everyone in the independent media actually fights for principles” – Mike Adams

Mike Adams nämner flera av de sajter som öppet faktiskt valde att ta Natura News i försvar. Adams noterar att så gjorde även många utländska alternativmedier. Adams tackade NewsVoice för vårt stöd i ett mail via Natural News pressekreterare Lacey Moore samt direkt via Natural News egen diasporakanal.

Adams ger denna tystnad tumme ner. I dessa tider av nedstängning av det fria ordet är det inte läge att vara tyst. Tvärtom, anser han, måste nu alla ta ställning.

Mike Adams - NaturalNews.com“What this entire event actually achieved across the indy news media is the sorting out of truly courageous, principled independent media voices versus the selfish and cowardly operations that only seem interested in their own survival. Seeing that Google had blacklisted Natural News, some indy news publishers decided to take a “stay quiet and hope they don’t come for me next” kind of approach… which is cowardly and doomed to failure in the long run.”

Adams skriver att det inte finns någon mening med att stå upp för de som inte har moralen att kämpa för uppenbara mänskliga rättigheter som åsikts- och pressfrihet på internet, vars ursprungstanke var att vara fritt. Inte alla röster inom oberoende medier drivs av dessa principer. Inte alla som hävdar att de står upp för frihet praktiserar det när det brinner i huset.

“Some people are driven solely by selfish agendas, making them almost as misguided as those whom they criticize in the establishment. For those individuals, I pray that they somehow find the spiritual strength to mature and embrace the principles of liberty through action rather than mere lip service” – Mike Adams

Läs hela Adams artikel: Special Thank You from the Health Ranger to all truth seekers who defend and protect human knowledge

Text: Torbjörn Sassersson

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Mike “The Health Ranger” Adams från Natural News meddelar ikväll, att YouTube nu censurerar en video i vilken han anklagar FBI för att bryta mot lagen. FBI skall enligt honom rutinmässigt undanhålla bevismaterial och producera falska bevismaterial.

  Adams analyserar särskilt skjutningarna i Las Vegas och riktar skarp kritik mot FBI för deras lagvidriga beteende under och efter den incidenten.

  YouTube hotar nu med att som straff stänga ner hela Health Ranger Channel.

  https://www.naturalnews.com/2017-12-14-youtube-threatens-to-shut-down-health-ranger-channel-over-this-podcast-that-discusses-the-fbis-obstruction-of-justice-forensic-science-fraud.html

 • Jag har skrivit tidigare om Mike Adams grova generaliseringar beträffande vänstern i USA, “leftists”. Här är ytterligare ett bra exempel:

  https://www.youtube.com/watch?v=EHVH7MGlSAc&index=2&list=UUAZaby1ZmxU50mfBPnZY0nQ

  Mike Adams kombinerar seriös rapportering om hälsa med uppviglande, onyanserad smutskastning av vänstern och skrämselpropaganda om vilka fasansfulla saker som snart kommer att inträffa. Det förra har skapat honom ett oklanderligt rykte, vilket gör att han kommer undan med det senare.

  Om det visade sig att Adams är en bricka i ett makteliten spel avsett att manipulera oss, så skulle inte jag bli förvånad.

 • Jag kommenterade detta under “Googles angrepp mot NaturalNews är ett hot mot alla svenska hälsosajter”, kunde inte förstå varför Alex Jones inte nämnde saken med ett ord. Har tidigare reflekterat över att InfoWars inte rekommenderar NaturalNews på sin YouTube-kanal, medan NaturalNews rekommenderar InfoWars på sin. Överhuvudtaget märkligt, Jones och Adams har ju varit såna polare tidigare.

  Andreas 3 Mar, 2017 at 19:45

  Har du verkligen hört Alex Jones prata om Natural News och Mike Adams i samband med Google-censuren, Andreas?

 • Stämmer ej så till vida att jag själv har hört Alex Jones prata om naturalnews och han har verkligen pratat om Mike Adams.

 • Ja, riktigt fegt av InfoWars att inte ta Mike Adams i försvar. Måste erkänna att jag har väldigt svårt för att lyssna på Alex Jones intervjuer då han är väldigt skrikig och har en otroligt irriterande ovana att avbryta folk ideligen. InfoWars har dock en del andra reportrar som är duktiga och de har varit viktiga för alternativrörelsen. Min respekt för Mike Adams har dock ökat ordentligt och man måste också ge Newsvoice en eloge för att de tog upp detta. Om de kan skrämma oss till tystnad en gång så kommer de att fortsätta.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *