Från ormoljeförsäljare till oljebaserad ekonomi i världen

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 24 mars 2017
- Torbjörn Sassersson
John D Rockefeller och Standard Oil

I denna historiska tillbakablick redogör James Corbett för bakgrunden till hur den oljebaserade ekonomin grundades i världen. Det började otippat med en simpel ormoljeförsäljare som lurade folk att hans “snake oil” kunde bota cancer.

Råoljan gav oss plaster, bensin, diesel, en gigantisk petrokemisk industri som avknoppades i en lika gigantisk kemteknisk läkemedelsbransch – Big Pharma – och företag som Monsanto som utvecklar ett globalt kemibaserat och gentekniskt jordbruk. “The story of oil is the story of the modern world”, säger Corbett i filmen.

Historien börjar med Bill Livingston från New York som gjorde sig ett namn som berömd cancerspecialist i början på 1900-talet. Problemet var att allt byggde på “fake news” och ett egenmäktigt skapat rykte om sig själv som förträfflig läkare. Bill Livingston var en kringresande skojare och ormoljeförsäljare som lovade bot och bättring med sin “snake oil”, en komplett värdelös produkt som såldes in till folkmassor under upptrissade former.

När “doktor” Livingston sålt slut på ormoljan for han snabbt iväg med sin vagn innan lurendrejeriet avslöjades. Vid nästa tillslag i nästa samhälle han besökte förändrade han sitt sätt att framställa produkten så att folk hade svårt att sammankoppla honom med tidigare besök på andra ställen.

“Oljegarki” och en oljebaserad ekonomi

Swisha Sassersson valfri summaInte ens hans namn Bill Livingston var äkta. Hans riktiga namn var William Avery Rockefeller far till John D Rockefeller urfadern till Rockefeller-dynastin med en episk makt över västvärldens ekonomiska utveckling. John D Rockefeller startade Standard Oil, la grunden för en oljebaserad ekonomi och blev världens första miljardär och därmed en av planetens mäktigaste män.

Textsammanställning: Torbjörn Sassersson

Läsa hela textutdraget baserat på filmen “How Big Oil Conquered The World”

Se hela filmen på 71 minuter på Corbetts YouTube-kanal

John D Rockefeller la grunden för en oljebaserad ekonomi - 1930-talet
John D Rockefeller, 1930-talet

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Myten att oljan håller på att ta slut. Driver upp priset på oljan på ohederligt sätt. Men det värsta är att politikerna använder detta för att trissa upp skatterna.

 • Mindre känt är att denne ormoljeförsäljare “uppfann” begreppet “FOSSIL OIL”!

  Påståendet/mantrat att oljan i jordens inre skulle vara resultatet av rester från växter och djur vilka levde för miljoner år sedan, är nämligen ingalunda baserat på VETENSKAPLIGA fakta. Nej det är enbart en TEORI, fastställd av just John D Rockefeller själv, på ett “vetenskapligt” möte i Europa i slutet av 1800-talet, med syftet att “avgöra” frågan “VAD är olja”!
  Anledningen till “beslutet” att olja är “biologiska rester” var givetvis att påvisa att den då nya produkten har en BEGRÄNSAD tillgång, för att kunna sätta ett HÖGT pris på den. Och som alla vet, blir ett påstående/en lögn upprepad tillräckligt många ggr, till slut en “sanning” — så även i detta fallet.
  Det är ju inga dumskallar som blir mångmiljardärer…. ☺

  Men ingen forskare/geolog/paleontolog förstår eller har ännu lyckats lista ut hur en hög växter och/eller djur kan förvandlas till olja, nere i sedimentlagren efter att ha förmultnat. Så det är fortfarande bara en OBEVISAD TEORI…

  Vetenskapligt fastställt är däremot att sedimentlagren kan gå maximalt ca 3 km ner — därefter tar urberget, planetens “mantel” vid.
  Men det märkliga är att man pumpar upp olja från betydligt större djup — från 5000, 7000, 9000 meter! Ryssarna, vilka är regerande experter på djupborrning, pumpar upp olja från hela 12 km ner….
  Och så långt ner i urberget har inte ett grässtrå växt, inte en alg, inte en insekt eller ngt slags djur NÅGONSIN levt!

  Bara detta obestridliga faktum ensamt spräcker teorin om att olja skulle ha ett “fossilt” ursprung. Det är därför uppenbart att olja produceras djupt ner i jordskorpan via en never-ending-process och därför ALDRIG kommer att ta slut.
  Och det har oxo visat sig att torra och sedan länge övergivna borrhål/oljekällor på den Amerikanska prärien, nu är fulla med olja igen!

  Men DET här håller givetvis kabbala-median väldigt tyst om….

 • Skolmedicinen har lanserats av världens största bedragare, och korrumperat, mutat och vilselett en hel värld. De måste garva ihjäl sig från sina gravar. Sanslöst. Och folk har låtit det ske. Vi kanske ska lära oss ett och annat?

 • “…ormoljeförsäljare som lurade folk att hans ”snake oil” kunde bota cancer”.
  Ser ut som det står och stampar på samma ställe idag. Nytt namn på undermedicinen idag, kemo eller cellgifter, tveksammma resultat kvarstår, men är industrin säkert en miljon ggr större idag.
  “Repeat customers” är bäst. Lurendrejerit fortsätter i hög fart idag, nu systematiskt drivet så att de med konkurrerande metoder som försöker bota cancer blir av med licensen, speciellt om ett hopplöst fall avlider kan det bli rättssfal, samtidigt som 95% av de hopplösa som avlider med hjälp av de godkända cellgifterna glöms. “Cancerforskningen” inriktas på gener trots att hypotesen “genetisk orsak” blir helt ohållbar vid mindre eftertanke: Antalet cancerfall ökar epedimiskt utan motsvarande förändringar i befolkningen, underliggande gendistributon är konstant och tar 100-tals år att förändra sig under normala betingelser.
  Man cancerforskar alltså medvetet i en återvändsgränd och inbillar folk att deras sjuka kommer inifrån, eller så är man PK med rent enfaldig ledartro. Bedrägeriet är nu så ofattbart stort att det blir svårt att tro att det är sant. Precis i ormoljans fotspår.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *