Rädda Sverige från svenskarna – Vi behöver verkligen andra kulturer

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 14 mars 2017
- Torbjörn Sassersson
Filmen: "Garden state", wallpaper
Garden state
Från filmen: “Garden state”. Tapetbilden får illustrera svenskarnas frenetiska iver att “passa in” sina tankar i åsiktskorridoren.

Torbjörn Sassersson - Foto: Anna Böhlmark,  2000tv.seLEDARE. Jag älskar Sverige och tror på svenskarna, men Sverige är inte längre det land vi en gång hade eller åtminstone trodde att vi hade. Våra meriter är förbrukade och landets goda rykte hålls vid liv med konstgjord andning, ofta genom subjektiva enkätundersökningar som visar att Sverige är bäst på allt möjligt, men Sverige har i verkligheten allvarliga problem.

Text: Torbjörn Sassersson

Svenskar intervjuas och Sverige omnämns allt oftare i utländska medier och det är inte en speciellt munter bild som ges av Sverige idag, ett land som förfaller på alla möjliga sätt när det gäller: social kompetens, kultur, moral, integritet, traditioner, sund nationalism, utbildning, andlighet, vård, hälsa, omsorg och förtroendet för politiker. Läget är inte akut, men det finns en påtaglig fara i utvecklingen.

Våra stackars myndighetsförespråkare, statstroende, statsministern själv, ledande politiker och kultursnobbar uttalar sig förbittrat om att allmänheten inte längre “förstår” att de borde ha ett fortsatt högt förtroende för den heliga kossan, den svenska modellen, medier, myndigheter och allt annat som bär upp chimären Sverige.

Därför iscensätts upplysningsprojekt som ska få svenskarna att lära sig att “förstå” husbondens röst. Vi ska utbildas i faktaresistens mot den nya verkligheten, som jag ser det. Naturligtvis kommer dessa projekt att misslyckas. Ökad medvetenhet kan inte backas. Projekten kommer bara att leda till att vi ytterligare förstår hur den gruppsykologiska neurosen ska vidmakthållas. Vi kommer att ställa fler kritiska frågor än aldrig förr om varför vi ska lita på allt från Staten till NATO Stratcoms världsbild och gammelmedia.

ArcanumSkolan 2024
Tim Pool, video selfie with quote
Bild: Tim Pool, video-selfie med citat

Folk har börjat ifrågasätta allt möjligt i Sverige parallellt som den vänstervridna kultureliten försöka skyffla alla “feltänkande dissidenter” in i en soptunna fylld av förmenta högerpopulister, främlingsfiender och SD-människor. De har de svettigt, alltså de som skyfflar, för de skyfflade ifrågasätter kontrollbehovet hos etablissemangets alla viktigpettrar och småpåvar som tar sig själva på stort allvar.

Lyssna till journalisten Tim Pool som lämnade sitt uppdrag i Sverige med en suck av lättnad…

Sverige behöver andra kulturer

Vad Sverige behöver mer av är visselblåsare, insiders och do-gooders och för att snabba på utvecklingsprocessen och återställandet av Sveriges rykte, men det måste baseras på nya meriter, på förvärvade mänskliga egenskaper och på nyanser. Här kommer människor från andra kulturer in som oerhört viktiga spelare.

2010 hade jag allvarliga planer på att lämna Sverige, och endast ha kvar sommarstugan. Jag stod helt enkelt inte ut med den svenska mentaliteten, det låga taket, statusjakten, att man måste vara inne och tillhöra en godkänd grupp. Jag tröttnade på att se hur gymnasiementaliteten regerar långt upp i åldrarna hos vuxna människor. Svenskarna verkar ha slutat att utvecklas djup-psykologiskt, mentalt och emotionellt.

När jag började umgås med andra nationaliteter kände jag hur jag kunde slappna av. Jag slapp anpassa mitt språk så att det skulle passa in i åsiktskorridoren. När jag tex tog upp ämnet korruption eller maktelitens övergrepp fick jag förståelse och utländska exempel på dessa problem istället för en tvivlande blick och dravlet om “konspirationsteorier”.

Ute på stan har jag generellt märkt att jag blir betydligt bättre bemött av en Ahmed eller Zoran än av masskopierade svenssons som spelar trevliga, men som du aldrig vet vad de egentligen tänker om dig.

En annan sak som “invandrare” kan göra är att de kan rädda den svenska vården förutsatt att de integreras på riktigt och sedan får läkartjänster och politiska uppdrag och förutsatt att de inte låter sig programmeras till att bli ängsliga svenskar som inte vågar gå emot korruptionen inom vården och forskningen, vilka mest handlar om “parametrar”, kemteknisk vård, antibiotika, vaccin och genteknik.

Sverige behöver andra kulturer för att lätta på åsiktsförtrycket, men må inga invandrare eller asylsökande flyktingar någonsin bli svenskar. Det enda som jag förväntar mig från andra nationaliteter är respekt för det goda i det svenska modellen, tex friheten att utrycka sina åsikter, som vi förvisso egentligen inte finns kvar, eftersom alla vaktar på alla (åt Staten).

Staten kan inte integrera – Det kan bara människor

Staten kan aldrig lyckas med integration. Det som integrerar blonda svenskar, med ickeblonda svenskar av andra/tredje generation och flyktingar är sociala allmänmänskliga möten mellan människor där vi visar intresse för varandra och för varandras personliga historier. Vi integrerar varandra genom ett socialt och respektfullt bemötande. Staten kan inte vara social, lyssna, berätta och umgås. Det kan bara människor.

Swisha Sassersson valfri summaStaten kan endast representeras av politiker i egenmäktiga karriärer som svansar runt i sin egen viktighet kring frågor om integration som de inte har svar på. De kan bara starta utredningar, satsningar och sedan ha eviga bekymmer. De kan på sin höjd se till att bostäder byggs.

Nej, vad Sverige behöver är andra kulturer, olika former av konstruktiva kulturella inflytanden minus jihad och sharia-lagar förstås. Vi behöver individer från andra tankekulturer som är intresserade av Sverige och vi behöver svenskar som är villiga att öppna dörrar och utvecklas. 

Text: Torbjörn Sassersson

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: integration
 • Fattar ni inte att vi ska dö snart .vid typ80. Det är ju det som allt handlar om. Inte massa politik hit och dit.

 • Vi kan vara tacksamma för att Erdogan är så uppriktig så vi inte kan avvisas som konspiratoriska..(Hans fiende Gulen är mer försåtlig men har uttryckt långtgående maktambitioner genom infiltration till dess att hela systemet är under hans rörelses kontroll, men han berättade det bara för insiders) Erdogan döljer inte sina avsikter så det finns snarare en sorts bitterhet över att inte accepteras av EU-länderna..
  Erdogan är medlem i muslimska brödraskapet. (Men kanske inte har ngn insyn i dess verkliga ledning) Han anser att muslimer i Europa är Europas framtid och uppmanar dessa invandrare att föda fem barn inte tre.
  Han tycks också drömma om att återupprätta det Ottomanska Imperiet i ngn form. Allt detta sker mot bakgrund av angloimperiets Bernard Lewis-plan. Där spelar just olika Turk-besläktade folk en roll som vapen mot Ryssland. Och Bernard Lewis ide var att dom skulle bilda en storregion på bekostnad av nuvarande nationalstater, Iran mfl.
  Höger-vänster perspektivet är inadekvat för att analysera situationen.

 • Den sordinlika stämningen anbefallen av SD kommer nog få idol att se ut som något man drömt.

  Nog hatas framgången som den avundsjuka diskurs missunnsamheten inte kan sluta bekräfta sig i. Till och med brottsligheten ser osvensk ut men ett enda parti har gjort allt för att återställa den svenska brottsliga hedern och göra förövarens ansikte mer svenskt och blekt i det kalla Nordiska ljuset…

  Småsinthetens inbillade faror med mångkultur manifesteras i skräckbilder över hur det avtagande bleka ska bli grått och omisskännligt. Lagom roade, inte allt för oroade ska färden inte skaka för mycket så att någon undrar vart vi är på väg.. De närmast sörjande har redan gett upp och det enda störningsmomentet är alla främlingar som hoppar omkring som om de hade liv framtid och hopp.

  Fram för det svenska ursinnet, slå någon oskyldig, låt makten gå fri. Försök för en okänd guds skulle inte enas om gemensam kamp emot förtryckarna utan bli en av dem. Slicka ett näringslivs enda ljusa lykta, torka munnen och se ut som om ingenting hänt. Svenskt näringsliv behöver någon som vågar mer än S och inte är rädda för offer eller förnedring. Återupprätta S & M, vinstriket och korruptionen behöver ett villigt och undergivet offer färdigt att sälja Svenska sin själ till nya underpriser.

  Framkanten älskar uppmärksamhet. Likt barrikaden önskar den var lägre. Om sedan resan gör målet omöjligt spelar ingen roll. Det svenska kynnets koma, det femte hjulets sömngångaraktiga briljans, fascismens oborstade svans hittar själv hem till sin förkroppsligade åsna i det Skandinaviska mörkret.

  Det finns inte en chans till ett rollspel för en klass som aldrig hittade en identitet. Offer för sina egna besvikelser och spelade på som hårt spända strängar av glödgad näringslivscynism.

 • Tack Peter!
  Det du skriver känns som steg i rätt riktning.
  Det kräver väl som du säger att man tar ansvar för att de som kommit hit har något att komma tillbaka till.
  För min del känns hela det politiska skiktet i Sverige suspekt. Så vad man kan hoppas på där är tveksamt.
  Frågan är hur vi skall få till ett ärligt folkstyre igen?
  Skall det verkligen behöva falla ihop för något nytt skall kunn ta form?
  Hoppas på ökat kommunalt styre och kanske att regioner bildas och bryter sig fria.
  Men som du säger – verkligen svårt att sia.
  Hoppfullt ändå att det finns så många fritänkande människor som ger intressant synvinklar på vår situation.
  Mvh Rolf Andersson

 • Rolf Andersson
  Jag har lagt ner min mesta ansträngning på att försöka sprida det jag anser vara nedtystade viktiga fakta.
  Vad man skall göra är jag inte säker på att jag är bäst på att klara ut.
  Jag vet att det finns en opinion om att det behövs en repatriering av en del av dom som kommit hit tex genom ekonomiska incitament. Det verkar klokt men jag vet inte hur stark den opinionen är.
  Araber och andra som drivits hit bör ju få tillbaka sina länder i ‘användbart’ skick och få utveckla dom i samarbete med konstruktiva krafter som Kina och BRICS. (Tänk om Saudierna kunde byta fot helt och hållet och stödja det i stf NWO….)
  Europa på Helmut Schmidts tid och Giscard D’Estaign och Brezhnev tillsammans med Japan och Opec hade långt gångna konstruktiva planer just i den riktningen 1978-79 men angloamerika krossade dem genom att slå till mot Iran och under hand hota Europa med att stänga oljekranen. Det var ett av skälen till att dom perfida Britterna lät Khomeini bedriva propaganda med alla BBCs resurser.
  Mitt råd är att under humana former våga tänka i den riktningen med repatriering och planera för det. Och minnas att både dom och vi är offer för angloimperiet. Men jag känner mig inte kapabel för några mer praktiska förslag.

 • Hej Peter,
  Ja någon form av utomstående kraft är det definitivt.
  Och den landsfader (och den dessförinnan) som skulle
  skyddat och värnat “familjen” har inte gjort sitt jobb.
  Tvärtom har han tagit skepnaden av en fiende.
  Vad ser du för möjligt scenario, vad kan göras för att
  motverka och skapa mesta möjliga framtid?
  Kan vi ta tillbaka folkstyret?
  Mvh
  Rolf Andersson

 • Birgitta: “strukturer och socialisation som stympt våra själsliv”

  Sant. Därför är det viktigt att upptäcka vårt rätta jag. Yttre påverkan hjälper till i den processen så länge den inte krockar med djupt liggande värderingar. Vi har så många styrkor som skulle kunna ge oss nya möjligheter om vi bara tillåter oss släppa dem fria.

 • Artikeln pläderar för ett mått av öppenhet. Och människor bör behandlas som individer. Men kloka invändningar har vädrats.
  Det är ingen slump att man ofta kombinerar ‘öppen’ med ‘sårbar’.
  Det som skett är inte slumpens verk. Mängder av unga män har skickats hit av krafter som ingalunda har gott uppsåt. Mansöverskott leder till konkurrens med ursprungsbefolkningen vilket var avsiktligt. En ‘lösning’ är att skicka hit partners utifrån för att jämna ut det. Och det var säkert också avsiktligt uttänkt. Ursprungsbefolkningens etniska typ skall utraderas och ersättas av den nya världsordningens rotlösa kollektiv.
  Både genom blandning och genom differentiell nativitet.
  Oligarkin själv däremot är eugeniker alltså tvärtom. Det är bara massorna som skall blandas.
  Observera att det har varit planerat sen 20-30-talet av elitens Fabianska eugeniker mfl att rasblandning skall tvingas igenom för massorna. Och en ond variant av Islam har sen länge stärkts av det Brittiska imperiet som vapen inte bara i form av terror utan också för ekonomisk makt som en del av storfinansens tentakler. Att dom bygger upp nätverk och makt i Sverige genom parallellsamhällen är ett betydande hot. Dom som bekämpar islamofobi utan att se den aspekten är grundlurade.
  Det angloamerikanska imperiet verkar GENOM inte mot Islam. Samtidigt utplånar dom araberna och hindrar dom att bygga moderna samhällen. Nu infiltrerar dom på den vägen Europa.
  Artikelns budskap hade varit mer på sin plats längre tillbaka i tiden. Nu är det en kapitulation inför förändringar som aldrig förankrats. Men jag förstår redaktörens dilemma. Det finns resursstarka fientliga krafter som gör det obehagligt att stå emot.
  Våldtäktsoffret Sverige försöker gilla läget. Bäst jag förtydligar med att jag syftar inte på fysiska våldtäkter utan använder uttrycket i bildlig bemärkelse.
  Det som sägs om design etc stämmer nog men då kan man vara mkt mer selektiv med vilka som tas in.
  Det var inte organiserad brottslighet som skulle berika oss.
  Och vänsterinriktade har ju i det sammanhanget rätt i att det också finns ett klassperspektiv. Naturligtvis är det så. Men även det är en följd av en medveten planerad avsikt från oligarkin för att späda ut samhällsresurserna och påtvinga mer skuldsättning.

 • Svensken har fått lära sig att:

  Bättre tiga än illa tala.
  Den som spar han har.
  Man ska ta seden dit man kommer.
  Man ska ta skeden i vacker hand.
  Man vet vad man har, men inte vad man får.
  Själv är bästa dräng.
  Man ska vända kappan efter vinden. ‘
  Som man bäddar, får man ligga.
  Synden straffar sig själv.
  Tala är silver, tiga är guld.
  Tänka först, tala sen.

 • Ordet: ”osvenskt” ges allmänt betydelsen: spännande, roligt eller på annat sätt överraskande. Det finns ingen politisk agenda bakom, utan begreppet har sprits från mun till mun underifrån. Orsaken är rätt trivial; Sveriges befolkning har genom tiderna varit tämligen homogen, med liten eller blygsam invandring, och man visste vad begrepp som t ex ”uppföra sig som folk” betydde. I en multietnisk kontext vore en sådan uppmaning omöjlig. Vi som är lite äldre än mins hur Sverige var när detta land var som allra framgångsrikast. Tråkigt. Mycket tråkigt och lågt i tak men tryggt. Inte mycket hände. Den yngre generationen av nationalromantiker känner inte till landets repressiva förhållning till svensk uppförandekod som t ex: Låt maten tysta mun. Se men inte röra (stick aldrig ut). Uppför dig som folk. Var tyst och vänta på din tur osv, osv… Det är kan hända en anledning till att uttrycket osvenskt gets en positiv klang.

 • “Jädrar i min lilla låda” vad bra skrivet Birgitta! Tack!
  TIllåt människor självbestämmande! När jag läser ditt inlägg så slår det mig
  att det nästan är som om vi utsatts för en omvänd rasism.
  Dom har försökt i nästan ett sekel, men dom kan inte riktigt lyckats trycka ned oss helt.
  Flera har också fört fram fakta om vikingar och dess andlighet samt vår släktskap med
  Buddhismen (genom asatron).
  Jag ser början på något nytt. Nya värden. Vad som är viktigt.
  Tack till alla som tror på oss svenskar och den inneboende kultur vi har.
  Tack till alla “nysvenskar” som ser att svensk kultur är värd att bevara och bygga vidare på.
  Och då talar jag inte om socialdemokrati, “folkhem” eller välfärdsfascism (allmosa genom tvång).
  Vi har något som sträcker sig långt mycket längre bakåt och som sträcker sig lika långt frammåt.
  En tyst revolution där oket upplöses av tanken.

  Mvh
  Rolf Andersson

 • Bra artikel i stort, men som enligt mig har problem i smått bl a att vi att vi skulle berikas av “förvärvade egenskaper” utifrån och att det därför skulle vara berättigat med den här massimporten av människor. Det här slår precis i motsatt riktning. Självklart berikar kulturmöten men då får det vara på ens egna villkor och växa fram organiskt istället för dikterat uppifrån.
  Problemet med svenskar är inte att vi skulle vara födda med “tråkiga” personligheter utan det beror på strukturer och socialisation som stympt våra själsliv sedan Alvar och Gunnar Myrdals med Co. härjningar, vilket fjättrat våra rika personligheter. Vi behöver mer av nya strukturer än mer av andra kulturer. Jag håller inte med att det med absolut nödvändighet behövs en “egyptier, afrikan m fl” för att berika mig. Det finns massor av svenskar som har härliga personligheter som jag blir “förlöst” av. Det är inte etniciteten som spelar roll utan människan.

 • Mycket bra artikel
  Jag instämmer i en känsla av gemenskap med invandrare som jag haft sen jag var liten.
  Idag arbetar jag i en multikulti-miljö där 6/10 är invandrare, otroligt inspirerande.

  Mats
  På Klar Sikt

 • @Mia

  För att berikas. Svenskar är ganska onyanserade och tråkiga vilket får konsekvenser för bl a design och i en förlängning för exporten. Att SAAB Auto gick under berodde på att det var den typen av svensk mentalitet i händerna på civilingenjörer (däri ligger mycket av problemet) som styrde skutan. Volvo har förstått galoppen och har lyckats tack vare design som kommit genom yttre påverkan. För att sammanfatta; vi svenskar fattar inte riktigt betydelsen av design då vi är stela, tråkiga, rationella och ensidiga. Vi har även andra starka sidor men om vi utvecklade våra svagheter skulle det kunna betyda mycket för vår konkurrenskraft.

 • Vad har hänt med det svenska folket! En del av er låter som några jävvla kärringar. Gå ut och rulla er i snön så ni kvicknar till. Detta håller inte!

 • Tack för en mycket bra text TS. Där fick du med en hel del som behöver sägas och upprepas igen och igen. Av kommentarerna att döma ser jag att du trampat på några ömma tår. Det behövs det också igen och igen.

 • Välformulerat. Instämmer. Vi behöver hitta oss själva, stå upp för våra starka och utveckla våra svaga sidor. En lagom dos av kulturell påverkan utifrån gör oss gott men inte genom massinvandring som är ett symtom på en sjuk värld som behöver fred och kärlek. Min “rasistiska” bekännelse: den stela rationella arroganta svensken som tror att vi är världsbäst på allt, går i rulltrappor, att “vetenskapen” ger alla svar och att det inte finns någon högre makt.

 • A propos att slå vakt om de nordiska kulturella rötterna
  Nordiska Asa-samfundet presenterar sin värdegrund på den svenskspråkiga hemsidan
  http://asa-samfundet.se/
  men på den engelsk-språkiga för vem? För invandrare?
  http://asa-community.se/
  Torbjörn skriver om hur folk intresserar sig för TV-kändisar etc. Det är intimt förknippat med den amerikanska ‘kulturens’ inflytande. Och det skapades av deras oligarki just för att folk skulle bli ett sånt lättmanipulerat kollektiv. Och inte tänka själva. John Dewey var en av deras ideologer och han tryckte speciellt på att folk skulle undvika tankar som inte kan delas av alla. Hans synsätt har också haft stort inflytande över Usas (och Sveriges) utbildningssystem.
  Det är monopolkapitalister i England och Usa och deras tankesmedjor som skapat det som är dåligt med socialism och liberalism. S i Sverige var en mix av vanligt sunt förnuft hos kloka kadrer som såg en del av avigsidorna med hur ekonomin fungerar och å den andra sidan ingick i mixen en ogynnsam ideologi som pådyvlats mänskligheten av angloimperiet för deras världsherravälde.
  Marxismen är dess ungefärliga innehåll och den är till för att försvaga nationers konkurrenskraft och preparera dem för angloimperiets totala makt.
  En modifiering som innebär att man uppskattar samhällsnyttigt entreprenörskap och slutar att generellt mana till klasskamp som även de mest upplysta bland vänsterfolk gör åtminstone implicit vore en väg ut. Det hänger intimt samman med förmågan till självständigt tänkande och konstruktiv individualism. Det inbegriper också utrymme för ett mått av kollektivism. För många har så mycket gemensamt att de bör kunna företrädas i stark organiserad form.
  Att lita på att invandrare skall förändra oss gör oss sårbara för manipulation. Det är just sånt som globaliserarna satsar på. Men jag förstår och sympatiserar ändå försiktigt med Torbjörns goda uppsåt.
  Resursstarka helskumma organisationer som muslimska brödraskapet utnyttjar alla svagheter i vår beslutsamhet.

 • Självbedrägeri är en bra beskrivning på svenska folket och många folk överhuvudtaget. Att nonchalera våra medfödda inneboende förmågor, oavsett människoetikett, som styrka, egna val, mod, klarhet, värdighet, inre fred.. är Själv-bedrägeri och leder till kaos. Står du förankrad i en egen inre praktisk upplevelse av ditt Själv då blir du tillslut autentisk och levande och kan agera människa. Det är det kanske kraftfullaste vapnet vi har – våra val. Välj att bli den du är med eller utan andra kulturer.

 • Att försöka fånga Sverige eller svensken, är som att försöka förklara vad eller vem man är. Allt för ofta blir man uppmanad att berätta lite om sig själv, t ex vid en anställningsintervju, och tänk att det är lika svårt var gång; ironiskt nog, då man sitter på förstahandsvittnesuppgifter. Tycker det är en inbillad föreställning att just människas uppfattning eller åsikter skulle säga något om vem man är? De flesta människor tycker vad majoriteten tycker utan att de är lika som idivider. Människors åsikterna och uppfattningarna ser jag bara som ett resultat av en mischmasch av intrycket från omkringliggande mediabrus – inte som ett utslag av en människas unika profil.

  Ju mer livserfarenhet jag har, ju mer kunskap jag besitter om vitt skilda ämnen och ju mer jag mins om min livshistoria ju mindre aning har jag om vem jag är. Samma förhållande gäller för var individ i relationen till sin nation. Anta att föreställningen om en identitet är en illusion men att individer inte är illusioner – då blir det bra mycket klarare att försöka förstå sin profil – de anlag man har som gör en unik. Kön, längd, ålder, vikt, fysiskt styrka och uthållighet, intelligens, gränser samt temperament.

  I det perspektivet är Sverige: noggrant, långsamt, intelligent, ängslig, osäker skamsen och samtidigt lättvinterligt, lättförförd, gränslöst, lättlurad och godtrogen. Detta gör Sverige till ett perfekt land att förvandla eller i vart fall omvandla till det man vill omvandla det till.

 • En eloge till redaktören som börjar bli poetisk:
  “Jag älskar Sverige och tror på svenskarna, men Sverige är inte längre det land vi en gång”
  Tyckte jag kände igen tongångarna, den här refrängen dök upp i mitt inre:
  “I Stockholm é jag född.
  Där har jag min familj,
  och jag hittar nästan överallt, men Stockholm har blivit kallt.”
  Med strofen “högt förtroende för den heliga kossan” tangerar du helt klart Lasse Stefanz “Ärlighet är a och o viktigast av allt” från hitlåten Kärleken Är Allt.
  Bästa redaktören behöver stöd här och nu, en musikal är i antågande och succén är given, ett praktverk som skall ge oss, folket, tillbaka de förlorade dygderna som “social kompetens, kultur, moral, integritet, traditioner, sund nationalism, utbildning, andlighet, vård, hälsa, omsorg och förtroendet för politiker”. Vem skall skriva musiken, spela huvudrollen och när kommer filmen?

 • Det är mängden som gör det
  eller
  det är mängden som förstör det….

  Rågflingor och vatten och salt blir i rätt proportioner en god gröt . .
  för mycket salt blir en dålig frukost….

 • apropå jihad vill jag bara hälsa att jag läste i en hadith häromveckan att Mohammad (frid över honom) sa att den bästa formen av jihad är att tala sanning till en tyrann.

 • Ni behöver inte andra kulturer, folkslag, raser, religioner osv på nåt sätt eller vis, ni behöver bara ändra er mentalitet och sluta acceptera “17-åriga” afrikanska våldtäktsmän i skolorna och afganska pedofiler på badhusen så löser sig de flesta problemen i det svenska samhället.
  Ni skulle slippa överfulla sjukhus, censur i politik och media, gängbrott, gruppvåldtäkter, bostadsbrist, terrorism, bilbränder osv

  Detta gäller hela Västeuropa, men istället för att inse hur verkligheten ser ut så går ni mot inbördeskrig, för det är ju viktigare att “hjälpa andra” även om de är kriminella än det är att säkra sina gränser, för det vore ju rasistiskt och extremt…

  Mvh en “Zoran”

 • Sverige har stora problem där är vi överens, men slutsatsen är felaktig. Det räcker med att gå tillbaka till Alva och Gunnar Myrdals idéer på 1930-talet, som har varit vägledande för socialdemokraterna för att förstå varför det ser ut som det gör. De har helt enkelt lyckats. Det tog cirka 50 år.
  Men det finns hopp. Den djupa kulturen är mycket svår att radera ut, vilket många makthavare har fått erfara. Förr eller senare slår det tillbaka. Det finns idag ett mycket stort intresse för svensk kultur innan kristendomen (Asatron). Marcus Gullberg tar också upp samma tidsperiod.
  Det finns författare, som menar att Vikingatågen var ett religionskrig inte vad vi fått lära oss. Sverige skulle försvaras mot kristendomen. (Den Forna Seden av Östen Kjellman). Vikingatiden var en högtstående kultur vilket framgår om man läser de skrifter som finns. (Kvinnosyn, kvinnan var en näst intill en helig varelse, synen på planeten, ärlighet, man säger vad man menar och menar vad man säger, håller sitt ord, beredda att dö får att hålla vad man lovat, ärlighet etc.etc.
  Munkarna gick hårt in för att radera ut alla tecken på Asatron. Mycket runskrifter skrevs på trä, vilket enkelt kunde eldas upp, men det var svårare med stenarna.
  Vi är nu inne i en period där allt oärlighet, svek, manipulation, lögner, korruption etc. lyfts fram och avslöjas Vi ser också att de vi har valt att representera oss, inte längre arbetar för oss (svenska folkets väl) utan styrs av en helt annan agenda. När tillräckligt mångas av oss inser detta kommer de nuvarande makthavarna att sopas bort av den förändringarnas vind, som är i antågande. De kommer också att ställas till svars för sina handlingar, vilket de kanske tror att de ska komma undan med.

 • Ytterligare en kommentar angående denne “Tim Pool”.
  En kille som springer omkring och snackar med folk och
  som är oförmögen att ta av sig mössan (kanske tillochmed
  när han sover). WHO CARES!
  Vem bryr sig om vad andra personer och länder tycker?
  Är det en PR verksamhet att vi siktar mot?
  Eller verklig frihet?
  Det är ju det staten håller på med. De är RÄDDA för vad andra
  skall tycka – för då kanske de blir påkomna med fingrarna i
  syltburken.
  Det enda som var intressant var när Trump påtalade Sverige
  och vi fick hjälp att sätta tryck på de kriminella inom politik
  och media.
  Mvh
  Rolf Andersson

 • Hej Torbjörn,
  Du säger att du skäms för “oss” lallande fånar (och det inkluderar dig själv antar jag).
  Och att vi har att lära av andra kulturer.
  Tja, allt du säger kan vara sant. Men jag tycker att jag kan ta mig friheten att stiga av den beskrivningen.
  Det som jag slogs av när jag (ganska intensivt) jobbade med människor från andra kulturer var att de var stolta över sitt ursprung och sin kultur. De var långt mer nationalistiska än vad jag var. Det de hade gemensamt var att de på olika sätt avskydde sina regeringar/styrande elit. Detta var i början av 90 talet.
  Man bygger inte nytt genom att slå sönder det dåliga. Det förment dåliga hos “oss” själva.
  Man bygger nytt genom att hitta det som är bra hos en själv (som individer) och bygga därifrån.
  Jag tänker inte skämmas för vare sig det ena eller andra. Bara det att sitta och skämmas för “en grupp” är i sig mer nationalistiskt än något annat – och dessutom sitter man och skäms för det som inte är det som man vill skall vara svenskt.
  Jag kan mycket väl tänka mig individer från andra länder som bidrar och vill vara med. Men jag är helt viss att om du kommer att känna dig kompis med dessa så är det för att de på något sätt hyser en respekt för dig och det land de befinner sig i – eller gillande om så vill.
  Det var någon som undrade över framtiden (eftersom vi kikat bakåt en del – vilket jag tyckte var intressant).
  Sverige som nationalstat under smygsocialistiskt styre är över. Värfärd och trygghet är demonterat.
  Men initiativ och egen förmåga kvarstår.
  Troligen kommer Sverige att falla isär som kommunstater (alternativt landskap) och människor kommer att söka sig till olika delar pga fördelar och förmåga att bidraga.
  Många kommer att utvandra.
  Förhoppningsvis kommer naturen att bibehållas – men risken är att vissa områden kommer att exploateras av internationella intressen.
  Det kommer att skrivas en hel del om denna tidsperiod och äldre kultur som vi håller kär (diktare, författare, konstnärer, kompositörer, uppfinnare mfl) kommer att bevaras.
  På lång sikt kommer det som var styrkan i denna del av världen att växa på nytt i annan skepnad – kanske på annat håll.
  Och precis som de som emigrerade för drygt hundra år sedan får vi nog klara oss själva utan välkomstkommité och bidrag.
  En del av etablissemanget kommer att göra avbön, och “inse” att de gjort skada. Men de flesta kommer att dö bort som själlösa varelser de är.
  Jag själv ser framtiden i självbestämmande varelser. Och jag tänker göra allt för att försöka se en fortsättning på det som är själen i det nordiska. Varför? Därför att jag anser det vara vackert.
  Mvh
  Rolf Andersson

 • Att skämmas över något är att lägga sig på ångernivå och det funkar inte i detta universum. Det går inte att vrida tiden tillbaka. Inse att man gjort misstag, korrigera till helhetens bästa och gå vidare.
  Detta med multikulti in på samma plan är som att släppa in publiken på plan under en fotbollsmatch och det har vi ju sett hur bra den matchen blir.
  Vad gäller andlighet så står Norden högt över all organiserad religion eftersom det har fungerat med ärlighet utan pekpinnar, en handskakning har gällt som kontrakt, den outtalade trohet till våra traditioner som inte gav rubriker, etc. Vi är nog närmare buddism i praktiken än något annat. (Norrön var nytt, tack för den).
  Symbolismen i den åttabenta ASA-hästen Sleipner är mycket snarlik gammal asiatiskt troende. Hästens kropp är livet, och De åtta benen som bär upp kroppen motsvarar de åtta element som bär upp mänskligheten, en själv, familjen, gruppen, arten människa, allt levande, fysiska universum och andlighet i form av etik och kunskap etc. icke materiellt. Universums skapare Oden styr dess färd.
  Hästen är grå! Men bibelns varde ljus (före 0 grader Kelvin) är ren energi och vitt, och sedan kommer levande ting in och missfärgar vitheten. Sagan är packad med symboler, troligen för att gemene man inte skulle fatta något fordomtida med klarspråk.
  Man kan läsa Orwells Grisfarmen och 1984 på samma vis. Om man också översätter gamla skrifters “profetior” i drömmar till förtäckta programförklaringar (forntida visselblåsare) så faller hela gamla testamentet på plats i nutid.

 • En ytterligare ny term efter den numera välbekanta “false flag” termen.
  Det är “derin devlet” (turkisk) för “the deep state” som finns även i Sverige eftersom politiken numera är lika på nationellt plan över tid oavsett vad som väljs in till Riksdagen.
  http://www.veteranstoday.com/2017/03/12/trump-deepstate/
  Trump har tydligen sprungit in i något han aldrig räknat med.

 • Jag tackar för intressanta länkar och kommentarer – speciellt Rolf L och Marcus G. Och tack Torbjörn som så ofta får en att tänka till s.a.s.
  Som utlandssvensk sedan många år, kan jag mkt väl förstå att Tim Pool var lättad att lämna Sverige – samtidigt känner jag mig sorgsen över att han inte ‘gillar Sverige’.
  Förr, när någon undrade var jag kom ifrån sa’ jag med stolthet ‘Sweden!’- men nu säger jag ofta Skandinavien ..för att slippa behöva diskutera allt negativt som florerar…

 • Jag tror du har rätt Torbjörn, men jag tror att svensken inte är ärlig eftersom han är stressad, förtryckt och rädd. Handlar det om en aggressiv svensk rör det sig ofta om en hjärnförsmutsad svensk som envist vill ha samma uppfattning som dagstidingen eller något annat. Lösningen är tålamod och att tala lugnande, ev. erbjuda meditation och yoga INNAN man diskuterar och steg för steg visar svensken på motsägelsefullheten i massmedia NÄR personen är redo.

  Den “vänstervridna” kultureliten, den s.k. kaviarvänstern, är inte så “vänster” som den vill verka. Dessa högt travande fisförnäma bloggare utan kommentarsfält föraktar vanliga människors fullt rimliga undringar och är i själva verket mycket ofolkliga i sitt sätt att agera.

  De äger gårdar, företag och aktier efter åratal av överbetalda politikerlöner eller korrupt PR-konsultverksamhet i monopolkapitalets tidningar. De har knappt någon kontakt med verkligheten. Detta är en irrelevant flock PK-lakejer som ofta arbetar för monopolkapitalets agenda.

  S.k. “högerpopulister” “eller “högerextrema” är inte alltid så “höger” eller så “populistiska” i negativ mening som de vanliga politikerna är med sina floskler och valfläsk, med sin “med oss får du mer i plånboken”-retorik. Populism brukade förresten vara ett fint ord som pekar på folkstyre, d.v.s. demokrati.

  T.o.m. “främlingsfiender” är inte så fientliga mot främlingar alls, bara det att de anser att etniska svenskar utsätts för rasism, diskriminering och nu är utrotningshotade i sitt eget land. De är inga fiender till främlingarna i landet som personer men vill repatriera dem från Sverige på ett humant vis.

  SD-människor är för övrigt människor med olika etniciteter som tillsammans har ett gemensamt intresse. De är islamkritiska såsom många andra människor är, inkl. apostater från sekten islam och de som är religionskritiker i allmänhet.

  Svenskarna behöver resa och se andra kulturer, men vi behöver också ett samhälle som inte injagar rädsla att uttrycka åsikter.

 • Ägnar man sig åt att lyssna på etablissemangets opinionsbildare och sedan lägga lika mycket tid på alternativa medier, så är det inte så svårt att se att detta etablissemang kommer att falla. Efter detta skett, kommer det vara omvänt lika “förbjudet” att inte hylla landets och dess kultur. Det är bara trams. Nya makthavare kommer att profitera på en nysvensk romantik. En längtan tillbaka till något som aldrig funnits. Förstår ärligt talat inte människor som håller på ett lag. Ser alla matcher laget spelar och gläds och känner sorg beroende på lagets utgång? Att vara nationalist är en falsk identitet. Att hylla sitt land och känna samhörighet betalar inte hyran eller ränta och amorteringar. Att känna tillhörighet till sitt land hjälper till på proven i skolan eller på annat sätt löser problem på jobbet. Att känna grupptillhörighet är att kväva sina frågeställningar i en viss riktning för sammanhållnings egen skull, som alltid gynnar den som styr sammanhanget.

  Nej, jag säger som Spinoza säger: ät och drick i goda vänners lag är höjden av livsnjutning. Det hjälper för en stund och lindrar plågan. Någon utopia finns inte. Sluta leta. Börja leva.

 • Främmande kulturer i lagom doser berikar medan för mycket kan bli en kulturell överdos. Kan dock hålla med dig om att Sverige skulle klarat sig bättre utan vissa svenskar och d.v.s. det senaste halvseklets politiska elit. Känner man sig sen tvingad att passa in i någon åsiktskorridor tyder det bara på att man har en svag karaktär och det kan inga yttre influenser avhjälpa.

 • Torbjörn skrev:
  “Staten kan inte vara social, lyssna, berätta och umgås. Det kan bara människor”.

  Sant Torbjörn. Saknade dig på Dalarö. Hade varit kul att lära känna dig.

  När jag läser kommentarerna kommer jag att tänka på identitetsgrubblerier. Varför måste man tillhöra något hela tiden? Har alltid varit en outsider, en dissident. Växte upp när Sverige var väldigt svenskt – 60-talet. Korridoren, vad man nu lägger i ordet – kan vara åsikter men också beteende, var bra mycket smalare då, mot i dag. Skulle Sverige vara en patient, som söker upp en behandlare, skulle samtalen handla just om identitet. Identitet är en illusion. Identitet är en kompromiss. En efterhandskonstruktion. En dragkamp mellan förståsigpåare med tydliga agendor och individens behov. Vad är det för fel på att vilja ha barnen nära sig, få till det så ofta som möjligt i sänghalmen med frun, samt röra sig i skog och mark. Äta och dricka gott? Jag behöver ingen identitet för att bli någorlunda tillfredsställd. Att leva med ett uthärdbart lidande. Tror ni att människor i detta land, när de slets som allra värst från 1860 till 1960 var upptagna med att fundera på vad det innebar att vara svensk?

 • Tack för era kommentarer. Mycket berikande. Jag godkände just 8 st som hamnade längre upp ovan när de postades.

  Jag tror på invandrare – alltså personer från andra kulturer – tex USA, Syrien, Egypten, Tyskland, Nigeria, Japan osv kan hjälpa oss svenskar att återerövra vårt egen sunda nationella och kulturella självkänsla.

  När vi speglar oss i andra kulturpersoner så ser vi förhoppningsvis att vi masskopierat oss kollektivt till tandlösa lallande fånar som älskar att titta på kändisar på TV som tävlar med varandra i att klättra, sjunga och dansa (som andra fånar).

  Vi må tycka att vi är grundade, trevliga, rejäla, utbildade, duktiga, men för fan, sluta upp med självbedrägeriet. Vi har blivit självgoda, självupptagna viktigpettrar och jag har skäms för mitt eget land.

  Jag skäms när jag hör Tim Pool säga att han inte gillar Sverige, att han känner lättnad att få åka härifrån.

  Så hur slutar jag/vi känna denna skam? Kanske svaret finns i era kommentarer ovan.

 • En annan intressant aspekt i artikeln är ju att utlänningar är positiva i Sverige. Faktum är att svenskar när de besöker eller bor i andra länder också förvandlas till öppnare och mer positiva människor – detta är min personliga erfarenhet. Varför?

  Alla människor har mer tryck på sig i sitt hemland, mer förväntningar att uppfylla, mer sociala normer att följa´och mer sociala konflikter mellan olika människor. Just därför blir livet enklare när man reser eller flyttar bort. Orsaken: Söndra och härska är tekniken som regeringarna använt sig av.

  Tänkvärt citat från Goethe:

  “Divide and rule, the politician cries; unite and lead, is watchword of the wise.”

  Hade världen haft bra ledare så hade alla trivts i sitt hemland. Enkelt och genialiskt.

 • Mycket bra skrivet. Är själv invandrare och håller med dig fullständigt! Det behövs nytänkande och folk som går emot strömmen.

 • “Nej, vad Sverige behöver är andra kulturer, olika former av konstruktiva kulturella inflytanden. .”
  och hur/varför har det blivit på detta viset . . .?
  när blev detta akut….?

  Kausaliteten där?

  För övrigt så tror jag inte på att den sedan decennier förda invandringen förbättrat demografin… N.B. endast hälften av de i arbetsför ålder kommer i ett helårsarbete… (15 års empiri) coh andelen barn bland utrikes födda är förfärligt låg…

  https://bjornwiklund.wordpress.com/2017/02/06/demografi-i

 • Ord, ord och åter ord. Varför inte uttrycka det enkelt ?

  Ett land vars folk i sin s.k. nationalhymn “tronar på minnet från fornstora dar” har ingen framtid. Det har ju dåtiden som vision.

 • Instämmer här med både Rolf och Torbjörn i olika avseenden. Leta först efter våra egna inneboende styrkor i folksjäl och gammal svensk kultur, annars ger vi upp vår egen identitet vilket också måste vara fel. Därefter se på våra svagheter där vi kan lära av andra länder. Men det är fel att säga att allt är värdelöst i Sverige(även om det ser ut så just nu) och därför skall vi bara importera allting bra från utlandet. Då tappar vi bort oss själva tror jag.

  Om det ser ut som om svenskar vore tämligen värdelösa, hjärntvättade och livrädda för sanningen idag så beror det på vår totalitära marxistiska kultur som sänker hela landet och söndrar oss inifrån. Ju fler som reagerar ju snabbare kommer allt att rättas till igen. Sverige och vår gamla, äkta kultur har ett existensberättigande i sig själv och vi har många bra saker som är unika för oss tror jag. Det är samma sak för alla länder tror jag, annars skulle de inte kunnat existera så länge. Om vi blivit hjärntvättade i 60 år så får vi helt enkelt avprogrammera oss själva först.

  Inneboende svenska styrkor som raderats ut av historien och den marxistiska överheten:

  1) Ärlighet – svenskar var mycket ärliga förr i tiden.
  2) Godhet – svenskar var generösa enligt historiebeskrivningar.
  3) Samarbetsförmåga – vi kunde samarbeta för att uppnå resultat
  4) Tålamod – många utlänningar har nämnt till mig att svensken har ett enormt tålamod jämfört med deras egna landsmän.
  5) Hela vår andliga historia med asatro och alla våra gamla legender sedan ett par tusen år tillbaka. Vilken svensk känner till dessa fantastiska historier idag? Nu finns tex Sagobygden i Småland som försöker återuppväcka några av dessa kulturskatter. Våra traditionella kläder för olika regioner är en annan bra sak där olikheter berikar.
  6) Lär av Norrland och norrlänningars mentalitet för att leva bättre var något som Linné rekommenderade för svenskarna. Norrlänningar sades ju också vara de ursprungliga(och rättmätiga) härskarna över Sverige och svenskarna enligt gamla legender(!!):)..

  Vi är så bra på att se negativt på oss själva tycker jag men mycket av det beror på att vår statsmakt och MSM åstadkommit ett samhällsklimat som är allt annat än mänskligt, öppet eller positivt – vilket påvisades i min artikel om de tio reglerna för kommunistiska revolutionärer. Efter två generationer av total fokus på sex, käbbel och idrott samt åsiktsförtryck av alla oliktänkare av SVT och MSM – hur skulle vi kunna vara starka, bildade och medvetna idag?

  En rolig grej är kulturen i Sverige innan kristendomen – där verkar enligt skrifterna ha funnits en verkligt positiv anda och livsglädje på den tiden även om vi alltid hör om att vi var barbarer i MSM… Så om svenskarna först kan lära känna sanningen om sig själva och sin historia så vore det bra tror jag.

  • Väldigt intressant kommentar av Marcus Gullberg.
   Det mest intressanta är det du lyfter om tiden innan kristendomen – väldigt befriande tanke.
   Vi har ju fått itutat oss från bröstmjölken att staten står för vår välfärd och trygghet och att
   människan/svensken mer eller mindre skulle gå under om hon inte hade den krycka som statens
   välfärd erbjuder. Men skulle inte en duperande parasit resonera just så? Skulle hon inte på alla
   upptänkliga sätt försöka intala sin värd att hon var livsnödvändig för värdens överlevnad.
   Hon skulle göra allt för att säkra sitt fortsatta parasiterande.
   Det har gjorts beräkningar att svensken (och säkerligen större delen av västvärlden) med tanke på tekniska landvinningar som ökat vår effektivitet med 10 gånger, också borde tjäna (och ha tjänat) en lön som är 10 gånger högre. Enda anledningen till att vi inte protesterat är billiga kapitalvaror från Kina. Vi tillåts känna oss rika.
   Om vi själva (oavsett hur lång tid det skulle ha tagit) tillåtits att besluta och ta ansvar för vår granne och därefter människor i nöd, och verkligen ur eget ansvar och beslut tillåtits att införliva de vi själva valt att ta
   in i vårt hem – så skulle inte ens ordet “integrera” ha nämnts.
   Frågan som dyker upp i sinnet är: Är våra politiker naiva eller är hela denna situation en kalkylerad plan med specifika mål och förändringar som avsikt? Kan man med fog säga: Genom effekterna och konsekvenserna av de åtgärder och handlingar och som genomförts och genomförs, så kan man se avsikten?
   Är avsikten Ond? Är avsikten God?
   Om vi kan börja bedöma människor efter dess handlingar och konsekvenser av dess handlingar – och sluta att tillåta oss bli hypnotiserade av ord – så kanske vi skulle inse att vi alla är olika och att kanske det var den största gåvan Gud (oavsett vem eller vad det är) gav oss.
   För genom att se individen bortom massan och se hennes kvaliteter så kan vi som grupp blomstra.
   Den själlöse älskar att leva i ett degenererat samhälle av ansiktslösa människor, där allt är utslätat och likriktat. Där ingen kan peka vartifrån ondskan kommer.
   Mvh
   Rolf Andersson

 • Det är inte den svenska kulturen som skapat det här samtalsklimatet. Medierna har en enorm makt att kontrollera och fösa in folk i åsiktskorridoren och det är mediaägarnas kultur som skapat situationen. De flesta börjar väl veta vad för slags kultur det är. Vi hade klarat oss utmärkt på egen hand.

 • Svenska folket måste resa sig upp och ta tillbaka sin äkta högt stående kultur, som rådde innan kristendomen kom, den Norröna. En kultur som går tillbaka till äldre bronsålder, 3500 – 4000 år sedan, dvs äldre än grekerna och judarna. Den Norröna kulturen rådde i Norden och Norra Europa.

  Böckerna Den Forna Seden vol 1 och 2. Ger en vägledning om denna kultur och det är mycket mer, än vad vi vet om vikingatiden.
  https://www.logik.se/Produkt/den-forna-seden-vol-1/

  “I slutordet till boken skriver Östen Kjellman: “Det budskap som denna bok vill framföra är att vid sidan av den grekisk-romerska och den judisk-kristna kulturen även finns en Norrön kultur, värd att ihågkommas och bevaras.”. Detta verk är proppat av tänkvärdheter och annat som gör en stolt över sin historia. ”

  http://www.arsundaviking.se/html/den_forna_seden.htm

 • Mycket av Sveriges kulturella och sociala utveckling kommer från andra länder. Rektor på Handelshögskolan i Stockholm på 60-talet var ekonomigeografen prof. Gunnar Arpi. Han betonade att Sverige behöver ca 30 miljoner invånare för att optimalt kunna utnyttja sina resurser och minimera sina höga marginalkostnader för att hålla hela landet öppet.

  Detsamma gäller förstås i dag – liksom på motsvarande sätt i likaså glesbefolkade grannländerna Norge och Finland samt även Kanada och Ryssland. Här finns massor av land och utrymme för flyende miljoner från krig, svält och oro i Mellanösterns och andra krisländer. Det är dels en rent human och solidarisk insats, dels ett sätt att öka vår otillräckliga befolkning med duktigt folk.

  Den som trotsar faror, fysiska svårigheter och ekonomiska och politiska hinder för att komma hit och till andra välståndsländer är nämligen bevisligen modig, initiativrik, uthållig och allmänt kapabel att skapa sig en ny tillvaro – precis som nordiska, irländska, italienska och på senare tid mexikanska invandrare till USA.

  Men de kan inte för alltid föra med sig sina samhällens och religioners egenheter och sedvänjor i strid mot vad som här gäller. Som invandrare till ett annat land skulle jag som första åtgärd lära mig landets språk, kultur och seder och anpassa mig efter dem. Men dit hör inte villkorslös underkastelse under påtvingad tro eller ideologi.

  Jag bekänner mig till, tror på och försvarar varje individs egen frihet att under personligt ansvar och gemensamt samarbete forma sitt eget och främja andras liv. Detta är liberalismens kärna och demokratins grundval. Demokrati gäller gemensamt beslutsfattande men garanterar tyvärr inte resultatet. Det är också dess svaghet, sorgligt tydlig i dessa dagar.

 • Jess.
  Fascismen är en svensk nationalkaraktär som uppstod i totalitär struktur under KarlXI med indelningsverket. Hela befolkningen blev en del av militären..
  Detta samhällssystem har överlevt fram till våra dagar och ingen förstod hur ett liberalt samhälle egentligen funkar utan betraktar “marknadsekonomin” som en korporativ rörelse, där “allt fungerar bra om alla följer reglerna”.

 • Om du hade frågat mig för 20 år sedan så kanske jag hade sagt att vi hade väldigt mycket
  att lära av andra kulturer etc.
  Jag anser inte det idag. Jag anser inte heller att andra människor eller kulturer är dåliga eller att andra människor inte kan lära oss saker.
  Men att vi “återigen” skulle vara så hjälplöst handikappade att vi måste ha en “rejäl” invandrare som skall
  tala om för oss när vi skall säga “NEJ!”
  Nej jag köper det inte.
  Jag har jobbat med människor från andra kulturer och jag vet vilka fördelarna och nackdelarna är. Och det är ok.
  Vi må vara trögstartade – vi må vara inkapslade – vi må vara likriktade – men varför kommer då folk hit om
  det är så förbaskat otrevligt och vi är så förbaskat tillkortakommande
  Det är helt enkelt inte sant!
  Tala istället om vad socialismen ställt till med genom att skapa ett dolt förtryck
  Tala istället om priset av ett statligt välfärdssamhälle under 100 år
  Tala istället om den svindlande stöld via skatter och inflation som vår kära “stat” har utövat
  Tala istället om vad materiell bekvämlighet och avsaknad av andlighet gör med en människa
  Och jag talar inte ens om kristendom – tom vikingarna var oändligt mycket andligare än vad den
  moderna människan är.
  Tala också om de dygder och moral som skapat välståndet.
  Jag skäms inte över mina föräldrar, mig själv eller mina far och morföräldrar.
  Jag inser att vi behöver resa oss
  Jag inser vad vi varit
  Tappa inte bort svensken pga den slöja av förtryck som lagts över landet
  Inse att när en människa från en främmande kultur stegar in och ställs i kontrakst till
  en svensk, att denne svensk har danats inte bara av ett nordiskt klimat och strävsamma föräldrar och släktingar utan också av ett försåtligt politiskt system samt bankelit som dränerat denne svensk på sin
  verkliga frihet.
  Denna frihet skulle vara eget ansvar, självständighet, tid till tanke, tid till samvaro, tid till framtid.
  Detta har stulits från Svensken.
  Om vi inte förstår detta, kommer resten att falla i samma fälla.
  Börja tala om inneboende förmågor; börja tala om individuella tillstånd; tala om vilka förmågor vi
  behöver och vilka vi kan bli – då kanske vi kommer någonstans.
  Och då kanske vi kan locka till oss de som faktiskt skulle kunna hjälpa oss.
  Ge oss tillbaks vår eget bestämmande.
  Man kan inte be någon att älska andra som förväntas hata sig själv.
  Vi har blivit så grundligt lärda att avsky oss själva. Jag är trött på det.
  Jag tycker vi är värda uppskattning och värme! Vi får börja ge det till oss själva.
  De människor jag känt har i de flesta fall arbetat väldigt hårt. Möjligen har detta förändrats – men det
  var det som byggde det som kriminella politiker nu river ned.
  Värdera de som byggde det land som vi fick till låns att förvalta
  Värdera deras verk genom att förstå vilka egenskaperna var som fick till stånd ett välmående samhälle.

  Mvh
  Rolf Andersson

 • Här kommer några utländska klipp:

  http://www.news.com.au/national/nsw-act/masked-men-attack-60-minutes-crew-in-sweden/news-story/cbeea138a8c48bd81280d9d659474eda
  https://www.rt.com/news/379093-journalist-sweden-rinkeby-police/

  och det finns många fler,bara man letar på weben.

  Det stämmer Torbjörn som du beskriver här och detta är flera deceniers av missledande av svenska folket som nu ser vi resultatet av.Svenskarna har blivit mycket rädda,de bara upprepar mantran att vi har demokrati,yttrandefrihet m.m. de vågar inte sticka ut från raden för att inte bli politisk korrekta.Vi ser att NWO hur hårt driver med Sverige när det gäller den pengarlösa samhället för att fasa ut pengarna helt för att sedan kunna visa upp Sverige framför världen som ett exempel land där man har fasat ut pengarna så att de kan driva deras agenda på denna fronten också mot andra länder.Den största problemet är våra landsförredare till politiker som struntar i folket och göra allt som de får order att utföra i Sverige för att behålla makten.Vi ser dag för dag vilka beslut de fattar som är helt mot folket och Sveriges välstånd.Värre blir om SD kommer till makten eftersom de styrs helt av israeliterna och kommer förstöra Sverige helt oavsätt deras snack att de är för svenska folket bla.bla.bla.

 • Nu så börjar skojeriet så sakteliga avslöjas … Vad mer kommer härnäst … “Hur ser det ut här i det hederligaste av länder …” när makten här börjar att avslöjas i allt snabbare takt …???
  När kommer svenska folket till slut inse att SMS-medier inte alls är att lita på … Inte heller våra myndigheter kan man lita på … Korruption även på den allra högsta nivån även här – tycks ske s g s dagligen numera … Vilka tillrättalagda utredningar brukar inte presenteras, som den “ultimata sanningen” … oavsett om det är Skatteverket, Finansinspektionen, Försäkringskassan, Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen, JO eller JK, m fl som det rör sig om … Hur kan personer som Göran Persson, Dan Eliasson, Fredrik Reinfeldt, Anders Borg, Anders Tegnell, Göran Ewerlöf m fl undgå att i grunden bli granskade och därefter självklart bli avslöjade hur de faktiskt manipulerat de verksamheter de varit satta till att hantera …. å svenska folkets vägnar ???
  Fler finns säkert i “det hederligaste landet i världen …”

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *