Tim Pool: Så här ser framtidens nyhetsrapportering ut

publicerad 15 mars 2017
- av NewsVoice
Tim Pool 14 mars 2017 - selfie

Den oberoende medborgarjournalisten Tim Pool berättar om hur han tror att framtidens nyhetsrapportering bör utvecklas och hur den bör utformas för att nå läsare och tittare.

Spola fram till 3 min 30 sekunder i videon

Sedan 5 år har han experimenterat i fält med drönare, action-kamera och metoder för att dokumentera händelser runt om i världen. Pool har rapporterat från oroshärdar i Ukraina, Egypten och svenska Rinkeby. Just nu befinner han sig insnöad i New York i väntan på att ta flyget till Europa för att rapportera från valet i Holland.

Tim Pool säger att nyhetsrapportering baseras på förtroende för att medierna rapporterar så sanningsenligt och objektivt som möjligt. Detta förtroende dalar. Det öppnar upp för nya aktörer. Pool berättar om att CNN experimenterar med framtidens nyhetsrapportering och försöker efterlikna hur medborgarjournalister arbetar, men han tror inte att de kommer att lyckas.

Text: NewsVoice

Tim Pool 14 mars 2017 - selfie
Tim Pool diskuterar framtidens nyhetsrapportering