USA stänger ned ett fritt internet – Du anses arbeta för Putin om du motsätter dig det…

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 22 mars 2017
- Torbjörn Sassersson red.
Rob Dew - Foto: InfoWars, 2017-03-22

Rob Dew rapporterar för InfoWars om hur Obama-administrationen tog avgörande steg för att stänga av ett fritt internet och ersätta det med ett kontrollerat nät styrt av ett narrativ från de stora mediakanalerna. Detta gäller även Sverige. Ett fritt internet är snart historia.

Text: Torbjörn Sassersson | Video ovan: Se hela inslaget på 1 tim 40 minuter på InfoWars

NewsVoice har skrivit om hur lagar godkänts som leder till nedmontering av press- och yttrandefrihet och nu knyts säcken ihop. Rob Dew lägger fram exempel på att den som inte håller med rätt narrativ anklagas för att arbeta för Ryssland. Vi ser exakta samma utveckling i Sverige. Personer på hög nivå uttalar allvarsamma inlindade varningar. I ett klipp blir republikanen Rand Paul anklagad av senator John McCain för att arbeta för Putin enbart för att han inte håller med McCain. Det säger McCain trots att han själv tiggt pengar från Ryssland – enligt WikiLeaks – för att försöka nå presidentposten i USA-valet 2008.

Swisha Sassersson valfri summaDen amerikanska kongressen meddelade i december 2016 att en ny lag signerats av president Barack Obama, en lag som lägger grunden för ett ”Global Engagement Center”, vilket ska hantera avvikande nyhetsrapportering som Centret anser ska konfronteras med ”true narratives” dvs ”sant berättande”.

Läs mer: Obama godkände ”Global Engagement Center” för ”korrekt berättande”

Text: Torbjörn Sassersson

Rob Dew om hur ett fritt internet ska stängas ned- Foto: InfoWars, 2017-03-22
Rob Dew – Foto: InfoWars, 2017-03-22


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • DN: Ebay-grundare donerar 900 miljoner till krig mot fejknyheter

  “Entreprenören Pierre Omidyar, som grundade e-handelssajten Ebay, har donerat motsvarande 900 miljoner kronor till medieföretag och människorättsorganisationer. Satsningen ska gå till investeringar i undersökande journalistik och en omfattande kamp mot hatsajter och fejkade nyheter.”

  http://www.dn.se/ekonomi/ebay-grundare-donerar-900-miljoner-till-krig-mot-fejknyheter/

 • Jag har slutat lyssna på InfoWars, de driver en vad det verkar osund agenda på ett uppenbart osunt sätt. Mycket hat-retorik, strävan att ställa människor mot varandra och uppvigling till bland annat inbördeskrig.

  De intressanta inslagen utgör helt enkelt numera en alltför liten andel av deras massiva propagandaflöde.

 • Svar till per 23 Mar, 2017 at 18:09

  Nej, inte avseende “internet 1”, men jag måste säga att det ser lovande ut med .BIT det decentraliserade domännamnsystemet, men jag har lite svårt att de hur censurförsök inte skulle kunna stoppa även det alternativet.

  Låt säga att Google webbläsare Chrome ställs in så att surfare inte kan besöka några BIT-sajter. Eller?

  Google kan ju tex hävda inför sina användare att de säkrat webbläsare från att nå porrsajter och kontroversiella sajter som sprider fake news. Rimligt antagande?

  Newsvoice.bit är nu skyddsregistrerat av mig. Tack för detta tips om denna video, Linda.

  Det här området är inte jag 100% hemma på.

 • Linda, svar ja. Om jag hinner så brukar jag ta inbäddningskoden från YouTube och posta om den i redan postade läsarkommentarer. Det kan ni också göra direkt. Att bara lägga in länken till YouTube-filmen ger inget annat än bara länken som man måste klicka på.

 • Linda, måste fråga hur du lyckades med att få in YouTube klippet. Har provat två gånger med embedkoden men det fungerar inte för mig.

 • Birgitta 22 Mar, 2017 at 23:04
  “…inte ens kan förmå sina soldater att hålla tassarna borta från barn som de ska skydda.”

  Ja, Birgitta vi har verkligen ALL anledninga att varna för FN/UN!

  Har alltid betraktat FN/UN som en helt igenom korrupt organisation — det räcker med att se Vem/Vilka som grundade det ursprungliga “Nationernas Förbund” 1920 för att inse vad det skulle bli av den “föreningen” (jmfr med t.ex. IPCC eller Federal Reserve Bank — samma korrupta “elit” drar i trådarna).

  Och när det gäller uppträdande och disciplin på FN-/UN-soldater ska man ha klart för sig att det har MKT stor betydelse vilken etnisk tillhörighet soldaterna har — alldeles oavsett pk-mantrat “Alla är lika”!

  Därför är det ingen högoddsare att påstå att de aktuella kriminella soldaterna i den “fredsbevarande” styrkan i Centralafrika garanterat INTE heter t.ex. Andersson, Määkinen, Finnbogadottir, Haraldsen, Jensen, Müller eller Schmidt….

 • Per. Vi har all anledning att varna för F-N. Det som hände(r) i Centralafrika med våldtäkter och övergrepp på barn är nog bara toppen på ett isberg eftersom FN har “freds”-bevarande styrkor på många olika håll i världen. Noterade att Anders Kompass sade något i stil med att vi nog inte kan räkna med att F-N ska skapa fred på vår jord när de inte ens kan förmå sina soldater att hålla tassarna borta från barn som de ska skydda. Censur på nätet gynnar FN:s skumraskaffärer.

 • Det är av yttersta vikt att vi lyckas behålla ett fritt internet!

  Så länge internet är fritt kan de vi att vinna över globalisterna. Det är bara en fråga om tid. Möjligen kan de lyckas starta ett stort krig och på så sätt vinna men jag tvivlar på det. Det fria internet komer att besegra deras propagandaapparat.

  Men de inser det. Det är därför de kämpar för att motverka det fria nätet. Detta är den viktigaste kampen. Låt dem inte vinna!

 • Varning för UZA. UZA är en massmördarregim som inte tar hänsyn till mänskliga rättigheter eller de internationella avtal man skrivit under. Man torterar sina fångar som förvaras i hemliga fängelaser över hela världen. UZA är ondskan själv och är verkligen något att oroa sig för. Varning för Amerika !

 • Det kommer bli mer censur och åtalbart att sprida riktig information. Därför skall man spara sidor som Newsvoice och ha flera hårddiskar för detta som ej är uppkopplade på nätet. Jag har varit med om att myndigheter stänger ner ett flertal sidor. I 15 år som jag hållit på med alternativt har jag sett detta samt att polisen har beslagtagit datorer, titta bara på vår käre läkare Erik Enby. Jag har sett i den sista tiden att de stänger ner hemsidor och tar över dem o sprider felaktigheter.

  Väldigt viktigt att spara information!

 • @ Per

  Angående Eliasson så försökte ville han ju bara diskutera att Kompass inte hade brytt sig om att hålla namnen hemliga på offren , i stället för att hylla hans initiativ att gå utanför FN:s byråkrati som dittills visat noll intresse att vidta handlingar för att driva fallet till rättslig instans. Den oberoende utredningsgruppen hade dessutom inte hållit detta emot Kompass utan endast noterat att så var fallet , men Eliasson ville inte släppa det.

 • Beträffande ovanstående oro; det finns en öppning som är utprovad och fungerar mycket bra och den ligger på ett litet enkelt upplysningssteg och det är att förklara hur bankerna skapar pengar ur intet. De flesta som har varit med kontanter till banken förstår direkt vad som är på gång i den sektorn. Att Storbanken inte behöver dina futtiga sparpengar förstår man direkt eftersom det är upplevt. Nästa steg blir att snacket om räntegapet mellan in- och utlåning är en fantasi!
  Detta ruckar på den falska föreställningen att affärsbanken är en ärlig institution. Jag har träffat prick varenda gång detta har kommit på tal. När väl den biten är på plats är även lagstiftarna inte betrodda längre. Därifrån förstår de flesta att storbankerna sponsrar båda parter i en “konflikt”.

 • Det stämmer att fler har blivit medvetna. Man ser tydligt i olika forum att fler börjar kritisera vacciner, MSM, globalismen o.s.v. Problemet är att ska vi kunna göra någon skillnad så måste en kritisk massa av sådana personer uppnås och det är tyvärr långt kvar. Den stora majoriteten av människor är fortfarande väldigt omedvetna. Händelserna med Pizzagate var intressanta. Även om Pizzagate gick ganska obemärkt förbi här i Sverige så var det en stor händelse i USA och MSM där har fått sig en rejäl bläcka. Jag är dock rädd för att våra makthavare kommer att hinna lägga locket på denna gryende upprorsanda bland vanligt folk innan den utgör något större hot.

 • Till Per 22 Mar, 2017 at 13:58

  Jag kanske har för mörka glasögon på mig, men när Stat, myndigheter, universitet, medier, industri talar samma språk om vissa saker så blir det som att möta en absolut makt. Men det är naturligtvis en illusion. Överallt finns det personer – även inom makten – som är pålästa, intelligenta med hjärtat på rätt plats som genomskådar globalismen, makten och PK-maffian. Frågan är om de ska fortsätta vara tysta.

  Just nu är Trump en av de få på riktigt hög nivå som säger nej till globalismen. Åtminstone verkar det så. [Jag är varken för eller emot Trump. Jag betraktar Trump som ett fenomen]

 • Kan den här websiten göra något för att stoppa detta i Europa?
  https://openmedia.org/

  Fick ett mejl med bl.a. detta:

  In the European Parliament MEPs have recently been turning against the link tax and mandatory online filtering in unprecedented ways.[1]

  One key decision maker, Therese Comodini Cachia, has even put forward plans to put a stop to both censorship machines and the link tax. She’s responsible for drafting Parliament’s position on the law: this is huge! [2]

  Big industry groups are scrambling to reverse our progress, and lobbyists are branding her as controversial.

  Now key MEPs have just 10 days to put forward amendments to Cachia’s plan. With a crucial debate happening this week, you can reach MEPs — including representatives on this influential committee!

 • NewsVoice 22 Mar, 2017 at 12:3

  Jag uppfattar själv att allt fler i västvärlden genomskådar etablissemangets narrativ. Detta grundar jag på den ökade upplysningen hos människorna inom områden som vacciner, immigration, GMO, läkemedelsindustrin och en gryende ny inställning till sakrosankta institutioner som FN. De styrande kan fortfarande påtvinga oss diktatoriska lagar, som tvångsvaccinering i Finland, men hur länge till?

  Märks det inte också en uppluckring av PK-media i Sverige, med fler journalister som vågar sticka ut hakan inom tidigare åsiktsmässigt cementerade områden. Jag misstänker att en hel del journalister ligger i startgroparna beredda att på ett seriöst sätt ta sin an ämnen som de ovan.

  Det att Uppdrag Granskning i SVT alls lämnar sina undersökningar av småpåvar i Sverige och istället ger sig på FN skulle kunna vara ett gott tecken.

  Det känns inte självklart för mig att makthavarna redan har vunnit slaget, jag tänker mig det mer som ett tävlingslopp där man ännu inte kan veta vem som kommer först i mål.

  Å andra sidan är du mer insatt i vad som händer i världen än vad jag är, Torbjörn.

 • Per, efter allt som dokumenterats om hur övervakningen fördjupas, etablissemanget PK-radikaliseras, korrigerandet till ett korrekt narrativ och censur av länkar och hela sajter kan jag inte se någon annan slutdestination än att allt blir ännu värre. Etablissemanget är ju inte klart än.

  Man kommer självklart skryta vit och brett om att de skapat ett öppet och fritt internet, ett internet fritt från desinformation. De kommer ge sig själva högsta betyg.

  Naturligtvis kan en polis-informationsstat stoppas och backas, men jag ser ett mycket svagt motstånd bland folk i allmänhet. Vi kanske förtjänar det vi får. Det enda jag kan göra är att bevaka händelseutvecklingen.

  Ser du några tecken på att något av det jag nämnt ovan backas?

 • “Den som inte är med oss är mot oss” basunerade Busch ut efter fällningen av WorldTrade center, det får vi aldrig glömma liksom Komeini basunerade “Islam ska erövra hela världen”!!!!!!!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *