Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Vem älskade Selliot? – Ett offer i homorörelsen

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 mars 2017
- NewsVoice redaktion
Homorörelsen - Crestock.com

Homorörelsen - Crestock.com

För tre veckor försvann 15-årige Selliot från HBT-sajten Qruiser – nyligen berättar storebrodern att lillebror tog sitt liv efter att ha blivit våldtagen av en äldre man.

Text: Carl Gram

Än en gång har en ung homosexuell kille fallit offer för den kultur som råder inom delar av homorörelsen. Det handlar om Selliot – en femtonårig homosexuell kille som tog sitt liv för tre veckor sedan. Idag har många medlemmar på HBT-sajten Qruiser uppmärksammat ett gripande dagboksinlägg skrivet av storebrodern som berättar att lillebror Selliot gått bort.

Storebror berättar i dagboksinlägget att lillbrorsan var ”en fantastisk ”liten skit” full av liv och livsglädje men hans liv blev ett helvete”. Endast femton år gammal och alldeles ny på Qruiser spelade Selliot med i homovärldens kinkyfantasier i ett försök att bli accepterad i en för honom ny värld. Selliot träffade en kille och blev tokförälskad och lycklig – men killen lekte bara med Selliots känslor, dumpade honom och spred ut en massa sjuka rykten. Selliot kraschlandade.

Släkten vände Selliot ryggen när de fick reda på att han var gay. Selliot ville inte till skolan på grund av all ryktesspridning och en natt sov han i en okänd trappuppgång för att han inte hade någonstans att ta vägen. Han (red. Selliot) var så fruktansvärt ensam, skriver storebrodern i dagboksinlägget på HBT-sajten Qruiser.

Förtvivlad ringde Selliot till brodern som befann sig utomlands och bönade och bad honom att komma hem. Det skulle dröja två dagar innan Selliots storebror kom hem. Under tiden fick Selliot kontakt med en man som han åkte hem till. I dagboksinlägget skriver Selliots storebror att han tror att lillbrorsan och den äldre mannen fick kontakt med varandra på Qruiser.  Selliot fick aldrig någon kram av mannen när de träffades. Istället för en kram och tröst blev Selliot våldtagen av mannen.

Selliots storebror avslutar sitt dagboksinlägg med följande rader:

”Jag kom hem försent. För ca tre veckor sedan orkade han inte längre och avslutade sitt liv.

Han blev bara 15 år. Allt han ville var att älska, bli älskad och vara accepterad.

Jag kommer att älska dig så mycket en bror kan göra och sakna dig för varje sekund resten av mitt liv.”

Det är inte första gången som unga homosexuella utnyttjas av äldre bögar. För några år sedan rönte en annan ung bög ungefär samma öde som Selliot. Den gången blev den unge killen hembjuden till en äldre man, han blev nerdrogad och lämnades ensam kvar över natten i sina egna spyor som kvävde honom.

Den gången blev det också stor uppståndelse bland medlemmarna på HBT-sajten. En tid under sorgearbetet fanns mamman på Qruiser för att hålla kontakt med alla som lärt känna sonen. Men någon debatt inom homorörelsen blev det aldrig den gången – trots att det är vida känt att unga homosexuella är överrepresenterade beträffande självmordsstatistik.

Text: Carl Gram


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq