Vem älskade Selliot? – Ett offer i homorörelsen

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 mars 2017
- NewsVoice redaktion
Homorörelsen - Crestock.com

Homorörelsen - Crestock.com

För tre veckor försvann 15-årige Selliot från HBT-sajten Qruiser – nyligen berättar storebrodern att lillebror tog sitt liv efter att ha blivit våldtagen av en äldre man.

Text: Carl Gram

Än en gång har en ung homosexuell kille fallit offer för den kultur som råder inom delar av homorörelsen. Det handlar om Selliot – en femtonårig homosexuell kille som tog sitt liv för tre veckor sedan. Idag har många medlemmar på HBT-sajten Qruiser uppmärksammat ett gripande dagboksinlägg skrivet av storebrodern som berättar att lillebror Selliot gått bort.

Storebror berättar i dagboksinlägget att lillbrorsan var ”en fantastisk ”liten skit” full av liv och livsglädje men hans liv blev ett helvete”. Endast femton år gammal och alldeles ny på Qruiser spelade Selliot med i homovärldens kinkyfantasier i ett försök att bli accepterad i en för honom ny värld. Selliot träffade en kille och blev tokförälskad och lycklig – men killen lekte bara med Selliots känslor, dumpade honom och spred ut en massa sjuka rykten. Selliot kraschlandade.

Släkten vände Selliot ryggen när de fick reda på att han var gay. Selliot ville inte till skolan på grund av all ryktesspridning och en natt sov han i en okänd trappuppgång för att han inte hade någonstans att ta vägen. Han (red. Selliot) var så fruktansvärt ensam, skriver storebrodern i dagboksinlägget på HBT-sajten Qruiser.

Förtvivlad ringde Selliot till brodern som befann sig utomlands och bönade och bad honom att komma hem. Det skulle dröja två dagar innan Selliots storebror kom hem. Under tiden fick Selliot kontakt med en man som han åkte hem till. I dagboksinlägget skriver Selliots storebror att han tror att lillbrorsan och den äldre mannen fick kontakt med varandra på Qruiser.  Selliot fick aldrig någon kram av mannen när de träffades. Istället för en kram och tröst blev Selliot våldtagen av mannen.

Selliots storebror avslutar sitt dagboksinlägg med följande rader:

”Jag kom hem försent. För ca tre veckor sedan orkade han inte längre och avslutade sitt liv.

Han blev bara 15 år. Allt han ville var att älska, bli älskad och vara accepterad.

Jag kommer att älska dig så mycket en bror kan göra och sakna dig för varje sekund resten av mitt liv.”

Det är inte första gången som unga homosexuella utnyttjas av äldre bögar. För några år sedan rönte en annan ung bög ungefär samma öde som Selliot. Den gången blev den unge killen hembjuden till en äldre man, han blev nerdrogad och lämnades ensam kvar över natten i sina egna spyor som kvävde honom.

Den gången blev det också stor uppståndelse bland medlemmarna på HBT-sajten. En tid under sorgearbetet fanns mamman på Qruiser för att hålla kontakt med alla som lärt känna sonen. Men någon debatt inom homorörelsen blev det aldrig den gången – trots att det är vida känt att unga homosexuella är överrepresenterade beträffande självmordsstatistik.

Text: Carl Gram


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Manne:

  Jag kritiserar de delar av homomiljön som inte skyddar unga homosexuella som hamnat på kant med familj och vänner under deras komma ut-process. Jag kan tycka att vuxna inom homomiljön har ett stort ansvar för att ta hand om sina unga och vägleda dem genom en jobbig period i livet. Att då utnyttja, antingen känslomässigt och/eller sexuellt, en ung människa som känner sig ensam och övergiven är förstås förkastligt.

  Om vi specifikt talar om den höga självmordsfrekvensen bland unga homosexuella så tycker jag faktiskt att man bör granska kulturen som finns i homomiljön och ställa sig frågan om det är denna som gör att unga homosexuella mår dåligt själsligt eller om skulden ligger hos samhället i övrigt.

  Selliot ville leva sitt liv med en enda kille som älskade honom och som Selliot kunde älska tillbaka – det fann han aldrig på dejtingsajten Qruiser. Där fanns någonting helt annat. Det är HBTQ-rörelsen som har skapat dagens översexualiserade homomiljö – oavsett om den utspelar sig i den digitala världen eller på uteställen för homosexuella.

  När vuxna inte skyddar sina unga, ja då är det samhället dömt att gå under.

 • Manne. Artikeln är endast en historia om ett olyckligt fall författad av en fristående skribent. Att familjen tog avstånd från en familjemedlem är tragiskt och det kan klandras, likaså majoritetsamhället.

  Inga högerextrema grupper får möjlighet att tränga sig in i NV. Om du anser så sker är det bara din egen projektion för att du vill att det ska vara så, antar jag. Du har väl din agenda.

  Vi får se om artikelskribenten kommer in med en kommentar också. I övrigt är din vinkling härmed avslutad. / Red

 • @Newsvoice: om man menar att majoritetssamhället INTE kan klandras för den stora överrepresentationen av unga homosexuella som mår dåligt, då saknar man helt insikt i vad det innebär att växa upp som homosexuell.

  Även i det tragiska fallet ovan så syns ju majoritetssamhällets förakt i form av en familj som tog avstånd från sitt barn. Skall inte heller detta klandras?

  Det är inte en okänd nyhet att de högerextrema grupperna driver ett hat mot det de kallar homolobby och RFSL i synnerhet. Liknande tendenser letar aig bu in i Newsvoice under täckmanteln att det finns våldtäktsmän även bland bögar.

 • Ser nu att han själv ger svar på frågan på twitter “Istället för att klandra det heterosexuella majoritetssamhället borde homomiljön syna”. Tråkigt om Newsvoice skall driva hat mot hbtq-rörelsen. Men det ligger kanske i linje med den övriga glidningen.

 • “Men någon debatt inom homorörelsen blev det aldrig den gången – trots att det är vida känt att unga homosexuella är överrepresenterade beträffande självmordsstatistik.” – menar Carl Gram verkligen att anledningen till överrepresentationen ligger INOM själva rörelsen snarare än omgivningens fördomar/förakt?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *