Brittiska regeringen utlyser nyval – för att rädda Brexit

3
768
Theresa May vill rädda Brexit - Foto: Wikimedia Commons
Theresa May – Foto: Wikimedia Commons

Den brittiska premiärministern Theresa May har kallat till nyval i Storbritannien den 8 juni. Det skriver Fredrik Haglund som är redaktör för Europaportalen i Bryssel.

”Jag har dragit slutsatsen att det enda sättet att garantera visshet och säkerhet under de kommande åren är att hålla detta val, sade May som tillade att hon motvilligt utlyser nyvalet.”

Theresa May uppger att skälet till att begära nyval handlar om att oppositionen i parlamentet och krafter inom hennes egen parti motsätter sig Brexit. May är inte beredd att tillåta sina motståndare att äventyra folkets vilja att lämna EU.

Läs mer i artikeln ”Brittiska regeringen utlyser nyval”


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

3 KOMMENTARER

  1. Theresa May hoppas stjäla röster med det berömda stabilitet-kortet, men folket i Storbritannien bör nog önska sig en uppvaknad regering som inser vad som måste ske med extrema islamister, en regering som är för ett hårt Brexit och därefter en socialpolitik enligt Corbyn, men frågan är om britterna ens kan få detta. Det är tveksamt. Har de verkligen demokrati? Har de en fri och sanningsenlig media öppen för fri diskurs? Har vi det?

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här