Sverige gjorde en false flag mot ryssarna redan år 1788

6
Gustaf III var med bakom en svensk false flag 1788
Bild: Gustaf III målad av Alexander Roslin -Wikimedia Commons

HISTORIA. Chefskräddaren på den Kungliga Operan fick uppdraget att sy upp ett antal ryska uniformer som användes för att iscensätta en false flag som skulle ge sken av att ryssarna anföll en svensk utpost i östra Finland den 27 juni 1788. Svenska regimen kunde på så vis starta kriget de ville ha.

Den falska flagg-attacken i Puumala som skulle kasta skulden på Ryssland lyckades. Attacken gav ett starkt gensvar i Stockholm. Riksdagen gav Gustaf III (1746-1792) grön signal att starta krig mot Ryssland.

“Falsk flagg var ursprungligen en sjökrigsterm där en aktör seglade under en annan flagga än sin egen som en krigslist. I modern tappning beskriver termen specialoperationer som lagts upp så att det framstår som om de utförs av en viss aktör snarare än den som faktiskt planerade och utförde den.

Operationer som utförs i fredstid av civila organisationer, såväl som hemliga myndighetsoperationer, kan till viss del anses gå under falsk flagg om de syftar till att dölja den verkliga aktören.” – Wikipedia, falsk flagg

En false flag och konspiration som smiddes i svenska finrum

Gustaf III fick uppslaget om den falska attacken av Gudmund Jöran Adlerbeth som var ledamot av Svenska Akademien, enligt uppgifter från “General Tolls krigsplan år 1788 – Dess utförande och sammanbrott” av Erik Ludvig Birck. Den Svenska Akademin har lokaler i Börshuset i Stockholm. Akademien instiftades 1786 av Gustav III med syftet att “arbeta uppå Svenska Språkets renhet, styrka och höghet”. Börshuset instiftades i Gamla stan samma år den 5 april.

Det svenska, militära befälet Berndt Johan Hastfer fick order om att anstalta det falska överfallet i Puumala. Det hade beslutats om i en “secretissime beredning” med Gustaf III, Gustaf Mauritz Armfelt och Hastfer som ledamöter.

Den Kungliga Operan grundades av Gustaf III år 1773.

Text: NewsVoice

Källor: Erik Ludvig Brick, Wikipedia, Kungliga Operan

Börshuset
Bild: Börshuset, Gamla Stan, Stockholm, 2015 – Foto: Arild Vågen, Wikimedia Commons
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

6 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Bo
Bo
Gäst
17 april 2017 kl 23:01

Sen har vi NATO:s operation Gladio samt Stay Behind som bombade i bl.a Italien för att röra upp stämningar, detta i närtid långt efter andra världskriget, detta och andra vansinniga manövrar i .bl.a f.d Jugoslavien säger mej att NATO är något annat än ett skydd mot “elaka ryssar” som bara försöker hålla ihop sitt land. Ryssarna är ingen fiende idag, PUNKT.
Politiker är de dummaste människorna som går i ett par skor, totalt historielösa och korrupta egoister. Se vad NATO har gjort och det är inte i folkens och fredens intresse.

War Is a Racket generalen Smedley D. Butler (1881–1940)
Läs: https://archive.org/stream/WarIsARacket/WarIsARacket_djvu.txt

Sverige ska ha ett eget starkt försvar, enda sättet att vara neutrala och slippa globalisternas dumheter.

Fred
Bo värnpliktssoldat 1982.

Marcus Gullberg
17 april 2017 kl 20:19

Som ett litet tillägg om konungariket Sverige berättas det i en gammal biografi om Fredrik den Store att Sverige blev genomkorrupt direkt efter Karl XIIs död. Adeln tog makten och festade upp alla pengar.

Castoropollux
Reply to  Marcus Gullberg
18 april 2017 kl 10:36

Visste väl det att Alliansen skulle överträffa svindleriet efter Karl d. XII.. Varför lita till historien när man kan skapa sin egen brutala version.. Välfärdsnedrustarna har haft ett otroligt stöd av blågula fanbärare och gett den privata resistenta bakterien näring genom bidragsberoende politik assistans.. Judas kysste ju åtminstone ansiktet på den han svek…

sten bjorsell
sten bjorsell
Gäst
17 april 2017 kl 13:20

Mycket intressant ny kunskap för mig iaf. Intet nytt under solen, samma gamla tricks.
Kanske det finns ett register någonstans över sedemera accepterade false flags och misstänkta?
Tonkinbukten innebar tydligen endast falska/uppblåsta rapporter om ett angrepp av NordVietnam som aldrig ägde rum.
Reichtagsfuer?
Påstått angrepp av Polen som startade andra världskriget.
Israeliskt angrepp på USS Liberty avsett att dra in USA i krig mot Egypten.
Israeler gör terrorattentat för att ge skulden på “Muslim Brotherhood” i Egypten-Lavon affair.
Hittade mer, bl.a. hur Britterbna bombade fartyg med Judiska flyktingar 1946-1948
och t.o.m. satte upp en Arabisk Pseudogrupp som tog “äran” av det, varefter jag antar det var “fritt fram” att driva ut och slakta Araber i det ursprungliga Palestina.
Länk till en sammanställning av totalt 42 FF-attacker som alla borde vara medvetna om.

http://www.whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/42falseflags.php#axzz4eVJuNftY
Om vi och andra fått läsa om detta i skolan skulle dagens godtrogenhet knappast existera.

Castoropollux
Gäst
17 april 2017 kl 12:59

Usch Ja, nu får vi skämmas mer för historien än för SD. Storhetstiden bli bara mindre och mindre, medan SD letar ett Lützen att låta agendan försvinna i så att bara skammen blir kvar.. Norge har bara en TV-serie……
De fornstora dagarna kan ju försvinna och ta med sig de inhemska förmågorna som oavlåtligen skiter i det blågula skåpet, som de barn av ett brunt grumligt vatten de är.

USA målar egna plan i Ryska färger på lek… Medan de öppet bombar Syriska ställningar för att hjälpa terroristerna.