Den ryska geopolitiska och anonyma analytikern “The Saker”, som bor i USA och har ett internationellt rykte för sina träffsäkra analyser, har tittat närmare på händelserna runt USA:s Tomahawk-attack den 6:e april 2017 mot Syrien. Hans kollega Imran N. Hosein varnar för risken för kärnvapenkrig om krigshandlingarna eskalerar. NewsVoice sammanställer.

Text: Torbjörn Sassersson

Attacken som kallas “The 2017 Shayrat missile strike” var en attack med 59 kryssningsmissiler av modellen Tomahawk som skedde den 6 april 2017 mot Syriens militärflygplats i Shayrat. Attacken beordrades av Donald Trump och missilerna sköts från jagare i Medelhavet. Attacken mot Shayrat kan jämföras med de 36 kryssningsmissiler av modellen Tomahawk som USA attackerade Baghdad med under det första dygnet i kriget 2003, enligt data från USA:s försvarsdepartement.

Det officiella motivet bakom missilattacken mot Shayrat ska vara en påstådd attack med kemiska stridsmedel som utförts mot byn Khan Shaykhun i Syrien på order av Assad den 4:e april. Ryssland och Syrien hävdar att Assad inte beordrat en sådan attack. Man säger att det är galet att Assad skulle attackera sitt eget folk. De egentliga motivet är förmodligen att försöka trigga igång ett krig mot Syrien, anser “The Saker”. Han skriver att det är orimligt att Assad skulle beordra en kemisk attack mot sitt eget folk.

Det finns flera skäl att förkasta Västs uppfattning:

 • Assads styrkor har redan i stora drag vunnit kriget mot terrorgruppen Daesh.
 • USA har deklarerat att det inte längre är aktuellt att ersätta Assad.
 • Syrien har inga kemiska vapen och det är bekräftat av oberoende part.
 • Assad skulle inte attackera en position som saknar militärt värde, en enkel by, med vanligt folk, Assads eget folk.
 • När Ryssland kräver en utredning passar USA på att avfyra 59 missiler innan det ens beslutats att en utredning ska genomföras. Utredningen var tydligen till USA:s nackdel.
 • Till råga på allt anklagar USA Ryssland för att ha medverkat i den påstådda attacken.

“The Saker” skriver att om man inte inser det absurda i denna situation bör man inte fortsätta läsa hans artikel utan istället gå tillbaka till mainstream media. För de som har intelligensen i behåll finns tre möjliga scenarier:

 • USA har utfört en klassisk false flag
 • Syrien har slagit till mot terrorister på en plats där de kan ha lagrat kemikalier som tex klorgas.
 • USA:s underrättelsetjänst har försett Syrien med desinformation som fått Syrien att bomba en plats där USA visste att det fanns kemiska gifter i tex gasbehållare.

“The Saker” fortsätter att fördjupa sig i händelsen och omständigheterna i artikeln: “A multi-level analysis of the US cruise missile attack on Syria and its consequences” (7000 ord).

Imran N. Hosein kommenterar utvecklingen

Imran N. Hosein spenderade nyligen tio dagar med “The Saker” i Tobago, skriver Hosein i en artikel på sin blogg i söndags. I videon ovan kommentarer han USA:s missilattack. NewsVoice har kortat ned originalvideon på 59 minuter till drygt 6,5 minuter.

Hosein säger att saknas bevis för att Syrien attackerat sitt eget folk i Khan Shaykhun och att media redan dömt Assad. Han menar att det krävs ett intellekt hos en åsna för att köpa Västs propaganda. Hosein har fortfarande förhoppningar för att Donald Trump ska ta sitt förnuft tillfånga, men kallar honom för en skolpojke.

Hoseins prognos är dyster då han ser kärnvapenkrig som en fullt möjlig och kanske till och med trolig utveckling.

Se hela videon på Imran N. Hoseins YouTube-kanal.

Swisha Sassersson valfri summaImran N. Hosein som föddes i Trinidad med indisk härkomst är en mycket berest filosof, författare (“Jerusalem in the Qur’an”) och insatt  forskare på Islam. Han har specialiserat sig på världspolitik, ekonomi och politiska frågor. Hosein har en lång meritlista. Hosein arbetade många år på Trinidads utrikesdepartement och även som Imam vid Masjid Dar al-Qur’an nära New York, enligt Wikipedia.

Text: Torbjörn Sassersson

Källor och relaterat

 • Wikipedia: Timeline of the 2003 invasion of Iraq
 • Wikipedia: Khan Shaykhun chemical attack, 2017
 • Satellitfotot: The U.S. Navy on April 7, 2017, launched 59 Tomahawk cruise missiles at the Shayrat airfield, which U.S. officials say was used by Syrian aircraft that unleashed a chemical attack in Idlib Province on April 4 that left more than 80 people dead. (U.S. Defense Department photo)
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

8 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
per
per
Gäst
13 april 2017 kl 23:00

Det hedrar Mike Adams att han kritiserar den nya amerikanska administrationens sinnessjuka bombning av Syrien efter giftgasutsläppet där. Jämförelsen att Ryssland har rätt att bomba USA eftersom man dödar och lemlästar barn med vacciner är träffande:

http://www.naturalnews.com/2017-04-13-according-to-pentagon-logic-russia-bomb-usa-stop-vaccine-violence-against-children.html

Birgit
Birgit
Gäst
13 april 2017 kl 15:48

Michel. A en tänkvärd och inte så osant kommentar. Homo sapiens är tydligen av den enda rasen i naturen som gärna säljer sin själ för, som du riktig skriver lite krims krams.Vi matas ju dagligen i media hur fantastisk många miljonärer det finns i landet,som om det är det enda viktiga här i livet att springer efter denna moroten, som de som styr håller framför näsan på oss för att vi skall lyda.Inga pengar i världen kan förhindra att man dö i krig, men möjligen drar ut på lidandet. Man ser hur flyktingar från Afrika åter säljs som slavar efter de redan har betalt sin resbiljett.
Även om jag verkligen hoppas att bilden inte är så dystert som du beskriver, ser man på reaktion på Stockholmsattacken att först när det verkligen sker elände då hjälper människor varandra. Om det är så behöver då västvärlden ett hemsk krig för att se vad som verkligen gäller?

Michael A.
Michael A.
Gäst
13 april 2017 kl 13:58

Ni skriver “Hoseins prognos är dyster då han ser kärnvapenkrig som en fullt möjlig och kanske till och med trolig utveckling.” Det är fel.

Hosein säger att “Nuclear war is inevitable. Nuclear war is coming”. Det är en helt annan sak!

I det har han fullständigt rätt. De galna hundar, som styr i USA och NATO bakom kulisserna, kommer att starta det tredje världskriget. De kommer naturligtvis att skapa någon lämplig falseflag-incident – som de alltid gör, för att verka oskyldiga – men de kommer att starta det.

I århundraden har vi alla låtit oss mutas av välstånd och karriär. För att kunna klamra oss fast vid vår statusposition och våra tillgångar, har vi alltid tittat åt ett annat håll, när dessa människors satanistiska vedervärdigheter begåtts. När negerslavarna packades som sillar på deras skepp, såg vi åt ett annat håll. När dessa negerslavar försåg oss med billig bomull, gladdes vi. När de stal Afrikas och Asiens mineraler och rikedomar, efter att med vapenmakt ha kuvat deras folk, köpte vi gladeligen deras produkter. När de lurade in oss i krig efter krig, slaktade vi gladeligen våra bröder i grannländerna.

Vi såg åt ett annat håll, när bankiren Aschberg sålde det guld, som kommunisterna stulit från miljontals mördade ryssar och ukrainare. Vi blundade, när nazisterna, som en schackpjäs i bankelitens makabra maktspel, överföll land efter land i Europa. Vi blundade, när England gladeligen brände hundratusentals civila – kvinnor, barn och åldringar – till döds i tyska städer, för att för alltid kuva det tyska folket. Vi blundade när USA förintade etthundraåttio tusen – kvinnor, barn och åldringar – i Japan, för att för alltid kuva det japanska folket.

I varje sådan händelse ökade vi sålunda dessa satanisters ekonomiska och politiska makt, så att den idag är absolut. De äger idag nästan alla länder och de äger också alla media, som skulle ha kunnat avslöja deras illdåd. Därför är det inte längre något vi kan göra, för att hindra dem. Vi har sålt vår integritet – faktiskt våra själar – för billigt krims-krams, till kallhamrade djävlar. Nu kommer vi att få skörda frukterna, när de sätter sina mångtusenåriga planer i verket.

Vi kan nu bara med fasa se hur det går, när man har sålt sin själ till djävulen.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  Michael A.
13 april 2017 kl 15:12

I frågan om slaveriet blundade folk ja, men i mkt av det andra var även majoriteten inom etablissemanget grundlurat. En blind leder blinda, målningen av Bruegel som Chomsky har på omslaget till en av sina böcker.
Typiska uppfattningar hos Svensson är att dom [dvs ‘Infödingarna’] är själva korrumperade.
Så det imperialisterna gör är egentligen offrens eget fel. Om dom vore som vi skulle dom inte ha det så eländigt är deras implicita slutsats.
Det är inte en majoritet som mot bättre vetande blundar.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
12 april 2017 kl 22:51

Björn Nilsson och Björn Backegård skriver kommentarer på Stefan Lindgrens 8dagar, ‘Gårdagens Terrordåd’ 8/4 där dom pekar på att missilattacken nog var en test för att undersöka vilken teknik som kan ta sig igenom Ryssarnas elektroniska motmedel. Och dom gissar att list finns bakom att ca 24 av de 59 missilerna släpptes igenom. Och att S300/400 inte användes. Det pågår en hjärnornas kamp.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
12 april 2017 kl 20:57

Det tror inte jag men en sänkning av ex. ett av USAs fartyg som levererat den olagliga attacken mot ett suveränt demokratiskt land vore inte en omöjlighet. En proportionerlig vedergällning med ett löfte om att sänka dem allihop om de inte ger sig av på momangen från Syriens kust.