Kulturkrock Sverige – Moralpoliser trakasserar kvinnor på Järvafältet

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 4 april 2017
- Torbjörn Sassersson red.
Helena Gissén, reporter - Foto: TV4 Kalla Fakta
Helena Gissén, reporter

TV4 Kalla Fakta som rapporterar om utsatta kvinnor på Järvafältet har gjort det förbjudna i PK-Sverige. De har objektivt adresserat de allvarliga problemen som är resultatet av kulturkrockar mellan en fri livsstil i Sverige och andra kulturers förtryck av framför allt kvinnor. Dessa utsätts för grov främlingsfientlighet i sina egna bostadsområden.

Järvafältet särskilt drabbat

Det handlar om stadsdelarna Rinkeby, Tensta, Hjulsta, Kista, Husby och Akalla. Dessa är de områden som TV4 indirekt pekat ut som kulturella “no-go-zoner” för den liberala kvinnan, oavsett om hon kommer från Iran eller Vasastaden.

TV4 Kalla Fakta beskriver situationen så här:

“Grova trakasserier, hot och till och med stenkastning. Det är vad kvinnor i vissa svenska förorter utsätts för när dom lever självständiga liv, i strid med grannars informella regelverk om livsstil och klädsel.”

Reportern Helena Gissén på Kalla Fakta har med sitt team under en period intervjuat kvinnor på Järvafältet om hur de upplever sin personliga frihhet. Det saknas ett statistiskt underlag, men uppfattningen är att problemet med trakasserier eventuellt är omfattande och inte bör sopas undan mattan.

TV4 Kalla Fakta sände programmet 4 april kl 21.00 – Se inslaget på TV4 Play tom 4 maj 2017 eller reklamfritt på C More

Källa: TV4 Kalla Fakta

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Jag förstår inte att folk kan bli förvånade när det kommit väldigt många män till Sverige från kulturer där kvinnor behandlas som mindre värda? Om en stor mängd män från kulturer där kvinnor inte har något att säga till om invandrar till Sverige så vore det väl underligt om de plötsligt skulle ändra inställning och se kvinnor som jämlika. Detta är något som pågått under ett antal år och om man som kvinna oroat sig för detta samtidigt blir kallad rasist av de s.k. feministerna så håller man käft. Ingen vill bli stämplad som rasist. Men jag är i varje fall oroad och det är främst för våra unga flickor som riskerar att råka illa ut när de under den varma årstiden går lättklädda och då kan bli kallade diverse otäcka tillmälen.

 • Starka reaktioner efter TV4:s inslag, några exempel:

  Stefan Löfven:
  “Jag tycker det är avskyvärt. Det hör inte hemma i Sverige” (han kommenterar att killar och tjejer könssegregeras på skolbussen)

  Özz Nûjen rasar efter Kalla faktas avslöjande: “Det ska inte förekomma i Sverige”
  http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/%C3%B6zz-nujen-rasar-efter-kalla-faktas-avsl%C3%B6jande-det-ska-inte-f%C3%B6rekomma-i-sverige-3884073

  Nyhetsmorgon: Efter avslöjandet om moralpoliser: ”Vi har tillåtit två procent att styra” – Nyhetsmorgon (TV4): https://www.youtube.com/watch?v=QKL0gqwYusI

  Mohamed Nuur (S) försöker tona ner via Expressen: Utse inte äldre gubbar på torget till moralpoliser
  http://www.expressen.se/debatt/utse-inte-aldre-gubbar-pa-torget-till-moralpoliser/

  Aftonbladet: Inga moralpoliser på våra gator
  Debattörerna: En skola som behandlar flickor och pojkar olika ska förlora sitt tillstånd
  http://www.aftonbladet.se/debatt/a/Lz20P/inga-moralpoliser-pa-vara-gator

  TV4: Efter avslöjandet om moralpoliser: ”Vi har tillåtit två procent att styra”
  https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=3885227

  TV4 ger dock intrycket av att de “avslöjat” “moralpoliser”. I verkligheten har detta varit känt länge och många har varnat för utvecklingen men de som varnat har avfärdats som islamofober….

 • Sedan någon gång på sjuttiotalet har makten propagerat för att Sverige ska bli mångkulturellt. Efter slutfört uppdrag är landet äntligen mångkulturellt och detta är ett utslag av en av alla dessa olika kulturer. Ni har lyckats, var nöjda. *liten golfapplåd*

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *