Kulturkrock Sverige – Moralpoliser trakasserar kvinnor på Järvafältet

7
Helena Gissén, reporter - Foto: TV4 Kalla Fakta
Helena Gissén, reporter – Foto: TV4 Kalla Fakta

TV4 Kalla Fakta som rapporterar om utsatta kvinnor på Järvafältet har gjort det förbjudna i PK-Sverige. De har objektivt adresserat de allvarliga problemen som är resultatet av kulturkrockar mellan en fri livsstil i Sverige och andra kulturers förtryck av framför allt kvinnor. Dessa utsätts för grov främlingsfientlighet i sina egna bostadsområden.

Järvafältet särskilt drabbat

Det handlar om stadsdelarna Rinkeby, Tensta, Hjulsta, Kista, Husby och Akalla. Dessa är de områden som TV4 indirekt pekat ut som kulturella “no-go-zoner” för den liberala kvinnan, oavsett om hon kommer från Iran eller Vasastaden.

TV4 Kalla Fakta beskriver situationen så här:

“Grova trakasserier, hot och till och med stenkastning. Det är vad kvinnor i vissa svenska förorter utsätts för när dom lever självständiga liv, i strid med grannars informella regelverk om livsstil och klädsel.”

Reportern Helena Gissén på Kalla Fakta har med sitt team under en period intervjuat kvinnor på Järvafältet om hur de upplever sin personliga frihhet. Det saknas ett statistiskt underlag, men uppfattningen är att problemet med trakasserier eventuellt är omfattande och inte bör sopas undan mattan.

TV4 Kalla Fakta sände programmet 4 april kl 21.00 – Se inslaget på TV4 Play tom 4 maj 2017 eller reklamfritt på C More

Källa: TV4 Kalla Fakta

Text: NewsVoice

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

7 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Helena
Helena
Gäst
5 april 2017 kl 21:49

Jag förstår inte att folk kan bli förvånade när det kommit väldigt många män till Sverige från kulturer där kvinnor behandlas som mindre värda? Om en stor mängd män från kulturer där kvinnor inte har något att säga till om invandrar till Sverige så vore det väl underligt om de plötsligt skulle ändra inställning och se kvinnor som jämlika. Detta är något som pågått under ett antal år och om man som kvinna oroat sig för detta samtidigt blir kallad rasist av de s.k. feministerna så håller man käft. Ingen vill bli stämplad som rasist. Men jag är i varje fall oroad och det är främst för våra unga flickor som riskerar att råka illa ut när de under den varma årstiden går lättklädda och då kan bli kallade diverse otäcka tillmälen.

Erik
Erik
Gäst
4 april 2017 kl 23:54

Sedan någon gång på sjuttiotalet har makten propagerat för att Sverige ska bli mångkulturellt. Efter slutfört uppdrag är landet äntligen mångkulturellt och detta är ett utslag av en av alla dessa olika kulturer. Ni har lyckats, var nöjda. *liten golfapplåd*

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
4 april 2017 kl 18:19

Vore trevligt med ett referat av den sändningen,