Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Kulturkrock Sverige – Moralpoliser trakasserar kvinnor på Järvafältet

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 4 april 2017
- Torbjörn Sassersson red.
Helena Gissén, reporter - Foto: TV4 Kalla Fakta
Helena Gissén, reporter

TV4 Kalla Fakta som rapporterar om utsatta kvinnor på Järvafältet har gjort det förbjudna i PK-Sverige. De har objektivt adresserat de allvarliga problemen som är resultatet av kulturkrockar mellan en fri livsstil i Sverige och andra kulturers förtryck av framför allt kvinnor. Dessa utsätts för grov främlingsfientlighet i sina egna bostadsområden.

Järvafältet särskilt drabbat

Det handlar om stadsdelarna Rinkeby, Tensta, Hjulsta, Kista, Husby och Akalla. Dessa är de områden som TV4 indirekt pekat ut som kulturella “no-go-zoner” för den liberala kvinnan, oavsett om hon kommer från Iran eller Vasastaden.

TV4 Kalla Fakta beskriver situationen så här:

“Grova trakasserier, hot och till och med stenkastning. Det är vad kvinnor i vissa svenska förorter utsätts för när dom lever självständiga liv, i strid med grannars informella regelverk om livsstil och klädsel.”

Reportern Helena Gissén på Kalla Fakta har med sitt team under en period intervjuat kvinnor på Järvafältet om hur de upplever sin personliga frihhet. Det saknas ett statistiskt underlag, men uppfattningen är att problemet med trakasserier eventuellt är omfattande och inte bör sopas undan mattan.

TV4 Kalla Fakta sände programmet 4 april kl 21.00 – Se inslaget på TV4 Play tom 4 maj 2017 eller reklamfritt på C More

Källa: TV4 Kalla Fakta

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq