Terrorattack Stockholm 7 april 2017 – Varför skedde den nu?

60
Torbjörn Sassersson 15 juni 2016 - Foto: Anna Böhlmark
Torbjörn Sassersson – Foto: A. Böhlmark

DEBATT. Sverige har drabbats av en terrorattack i Stockholm, men varför just nu? En spekulation som NewsVoice här presenterar är att terrordådet i Stockholm den 7 april är kopplat till TV4:s mycket kritiska reportage från den 4 april 2017 om moralpoliser på Järvafältet, ett inslag som följdes av 40-50 lika kritiska artiklar i MSM-medierna.

Det råder ingen tvekan om att attacken i Stockholm följer samma mönster som attackerna i Nice (2016), Berlin (2016) och London (2017). Någon tillgriper ett fordon och mejar ned folk. I samtliga dessa tre fall finns misstankar om kopplingar till IS även om det råder olika uppfattningar om motiven. I ett av fallen har IS tagit på sig skulden.

Media rapporterar att en av de misstänkta männen som hittills anhållits är 39 år och kommer från Uzbekistan. Han bor i en förort till Stockholm. Han är ej känd sedan tidigare av polisen och han har familj och arbete. Mannen ska ha lagt ut propaganda för IS på sin Facebooksida. Det uppger bland annat Aftonbladet TV.

Terrorattack Stockholm
Nationella Insatsstyrkans antiterrorövning i Göteborg 31 mars 2016 – Foto: anonym

En terrorattack stimulerad av medierna och statsministerns uttalande?

En spekulation som NewsVoice presenterar är att terrordådet i Stockholm den 7 april var stimulerat av TV4:s mycket kritiska reportage från den 4 april 2017 om hur islamska fundamentalister (som i inslaget kallades för moralpoliser) i orterna på Järvafältet trakasserar kvinnor som inte följer muslimska levnadsregler.

Inslaget på TV4 Kalla Fakta medförde att ytterligare ett 50-tal artiklar publicerades inom tre dagar i alla stora medier i Sverige. En överväldigande majoritet av dessa artiklar uttryckte direkt eller indirekt kritik mot islamsk fundamentalism, hedersvåld och en kritik mot trakasserier som ansätter den västerländska liberala livsstilen. Se hela artikellistan nedan.

Politiker och politiska skribenter uttalade tex att en skola i Vällingby med en muslimsk rektor borde stängas, att ett stort statsbidrag borde dras in till en islamsk förening. Statsministern utryckte starka känslor mot vad som kom fram i TV4-reportaget.

Frågan är alltså om dessa anti fundamentalistiska skriverier medfört en kraftig motreaktion i formen av ett terrordåd. NewsVoice lämnar debatten öppen för denna spekulation. Debatten är viktig. Stefan Löfven sa under sitt tal till Sverige igår att vi aldrig får låta vår demokrati och våra friheter förtryckas av ett terrordåd, men tänk om dådet är en motreaktion på just denna typ av uttalanden?

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

LIVE-SÄNDNINGAR OM TERRORATTACKEN 7 APRIL STOCKHOLM KL 14.53

Politiker och samhällsdebattörer uttrycker 4-7 april kritik mot muslimska moralpoliser och islamsk fundamentalism

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

60 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Elisabeth Larsson
Elisabeth Larsson
Gäst
15 april 2017 kl 17:34

https://m.youtube.com/watch?v=5FCxZ9w2HSY
Drottninggatan är tömd på folk och lastbilen är inte satt i brand. Inga skadade syns utmed Drottninggatan. Hundratals (?) personer står bakom avspärrningar och väntar på att “släppas på” in i hetluften tillsammans med fotografer etc.
Korvståndet med röd parasoll,,, olika foton ställer denna vagn på olika positioner, ibland direkt invid lastbilen ibland på andra sidan korsningen. Osannolikt att någon “får” flytta denna om det var skarpt läge. Däremot tror jag man vill flytta den när rökgranaterna tänds. Foton på brinnande hytt och korvstånd är photoshopped där ett ansikte syns i lågorna. Kul.
Övning dagen innan var Åhléns City ett av målen för simulerat bombhot. Wow! Inte RN enda person har skadats eller dött i den här övningen. Terror innebär att sprida skräck och rädsla — så, ja det är ett terrorbrott. Den misstänkte var antagligen med på övningen så, ja … han får bli syndabocken för hela klabbet. Terror behöver alltså inte innebära dödade/skadade människor,,, bara målet med skräck uppfylls så räcker det så.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
13 april 2017 kl 11:07

Löpsedlarna har exponerat några namngivna personer som dödsoffer, “Fyra personer har bekräftats döda efter terrorattacken i Stockholm i fredags. Två av offren var belgiska Maïlys Dereymaeker och brittiska Chris Bevington. De två svenska offren var Lena Wahlberg från Ljungskile och en 11-årig flicka. ” 11åringen anges av GP vara Ebba Åkerlund från Stockholm. Wahlberg var tydligen medarbetare i Amnesty.
Wahlberg har placerats även i Stenungssund och Uddevalla.
“Kvinnans anhöriga bekräftar uppgifterna, men har avböjt kommentarer”
Om det är fejk som några misstänker bör det vara ngt skumt med dessa namngivna dödsfall.

Hllviken
Gäst
13 april 2017 kl 07:45

Proffsfotografer finns ofta snabbt på första parkett vid terrordåd – kan tänka mig hur lukrativt det är! Vet de i förväg?

http://www.youtube.com/watch?v=_4hnaRdA8uU

Peter
Peter
Gäst
13 april 2017 kl 02:15

@Marcus Gullberg och Birgitta
Att kameran rör på sig beror troligtvis på det är en kameratelefon som filmar av en CCTV-monitor och det är väl även därför det är så dålig upplösning. Jag har sett ett stort antal övervakningsfilmer som varit filmade på detta vis.

Vad gäller nedsläckningen av sjukhusens kommunikationssystem så är det väl en försmak av vad som kommer hända med Internet vid en ännu större händelse. Stänger de av Internet och mobilsystemet så är vi tillbaka till att skicka röksignaler.

Birgitta
Birgitta
Gäst
13 april 2017 kl 00:49

Marcus Gullberg. Tänkvärd kommentar. Jag har också noterat att CCTV-kameran i butiken, som “videofilmade” lastbilen samt klädhängarna utanför, inte är stationärt monterad eftersom den rör på sig, precis som om händelsen vore filmad genom en handhållen kamera. Noterar också att ljusinsläppet varierar under filmens gång. Den högra pelaren blir alldeles mörk efter att lastbilen passerat. Gick solen i moln precis då och vad händer med datum och klockvisningen i bildens top?

Det var inte bara sjukhusens kommunikationssystem som slogs ut utan även mobilnätet enligt Ole Dammegård. Hans tolkning var att man ville förhindra spridning av ögonvittnesberättelser i skarpt läge eftersom man ville ha kontroll på att spridningen och tolkningen av händelsen skulle ske via MSM. Annat intressant som Ole nämner är att “terrorattacker” är starkt kopplade till marknadsföring och reklam, vilket han tidigare tolkat som en följd av att eliten säljer reklamplats till hugade spekulanter innan en “attack” äger rum. I London gjorde man en stor sak av Budweiser och i Stockholm av Spendrups öl. False flag-händelser äger, enligt Ole, ofta rum på fredagar för att eliten ska kontrollera aktiemarknaden.
När får allmänheten tillgång till alla CCTV-kameror så att vi själva kan analysera inspelade filmer utan att gå vägen via filtrerad fake news MSM-media?
https://www.youtube.com/watch?v=BHFFA89wxlo

Marcus Gullberg
12 april 2017 kl 23:12

Att sjukhusens komm.system slogs ut just under terrorattacken är ett illavarslande tecken som borde skapa intresse av att undersöka vem som verkligen var ute på plats hos de skadade – var det svensk ambulanspersonal som sprang runt utomhus i vit rock utan skyddskläder vid terrordådet? Har inte svensk ambulanspersonal alltid ytterkläder på sig vid alla olyckor som standard?

Dessutom kör lastbilen en mycket kort sträcka precis som i Nice, Berlin etc och ingen förare syns till efter en frontalkrock i 80 km/h och han som sedan fångas in är oskadd. Hur ser det ut med akutsjukhusen, finns där svensk personal som kan verifiera antalet skadade, nationaliteter på de skadade etc och att “svensk personal” själva var med på platsen? Har någon verifierat den rörliga “fasta” CCTV-kameran i butiken som filmade lastbilen samt klädhängarna utanför?

Där finns många frågetecken som Stockholmarna lokalt bör räta ut innan vi drar slutsatser. Den som söker lite lokalt komma att finna många sanningar ganska snabbt tror jag.

PS:

Jerusalem truck attack med “rörlig” CCTV-kamera där Mirror spelar upp filmen i högfart(vilket förvillar folk): http://www.mirror.co.uk/news/world-news/jerusalem-truck-attack-horrifying-footage-9584066

Normal fart här och lastbilen backar och snurrar runt på ett märkligt sätt efter “attacken”(vem kan bli överkörd av en lastbil som rör sig i slow motion – skulle inte folk flytta sig när man hör lastbilen komma?):
https://www.youtube.com/watch?v=h6_PHNAv6uk

gustav
gustav
Gäst
12 april 2017 kl 19:35

Whistleblower David Steele, a former Marine and CIA clandestine services case officer says that most terrorists are false flag terrorists, or were created by our own security services….“The truth is, there is no Islamic army or terrorist group called Al-Qaeda, and any informed intelligence officer knows this. But, there is a propaganda campaign to make the public believe in the presence of an intensified entity representing the ‘devil’ only in order to drive TV watchers to accept a unified international leadership for a war against terrorism. The country behind this propaganda is the United States.” – Former British Foreign Secretary, Robin Cook
http://www.anonews.co/cia-agent-terror/

Hllviken
Gäst
12 april 2017 kl 17:03

@ Newsvoice

Bra sammanfattning finns på Skrivarens blogg av Peter Harold.

Peter
Peter
Gäst
12 april 2017 kl 16:44

@NewsVoice
Varför skulle vi uppnå någon form av konsensus där vi bara accepterar att det är som presenterat? Att myndigheterna avslutade en antiterrorövning dagen innan denna s.k. “terrorattack” är ett tydligt tecken på en falsk-flagg. Dessa övningar i samband med att det inträffar attentat går ju som en röd tråd genom historien som vid 9/11, London bombningarna, Madrid bombningarna, Boston maraton bombningarna och så vidare. Om man fördjupar sig lite i ämnet så blir det oftast helt uppenbart att den officiella beskrivningen inte stämmer. Om den officiella beskrivningen inte är korrekt så har ju någonting annat skett. Eller hur? Vad som sen har skett är ju en annan fråga, men varför skulle vi haka upp och på den officiella lögnen?

Vad gäller verkliga händelser och anomalier så är jag övertygad om att ibland dör människor och vid andra tillfällen använder de sig av crisis-actors. Sen kan det vara svårt att veta vilket som vad. Ögonvittnen är osäkra och visst kan det på så vis smyga sig in naturliga anomalier när hjärnan spelar människor ett spratt. Men oavsett osäkra ögonvittnen, anomalier och ren desinformation så brukar ändå den officiella förklaringen inte hålla måttet och då kan ju precis vad som helst ha hänt.

Ingvar Kullberg
Gäst
12 april 2017 kl 13:38

@ElisabethLarsson

Enligt grafiken på expressenlänken du postade,

http://www.expressen.se/nyheter/stockholm/lastbil-har-kort-in-i-folkmassa-i-stockholm/

körde lastbilen först rakt fram (österut) och kom sen efter kringelkrokar ut på Drottninggatan. Kan kanske förklara den långa tiden från kapningen (14.30 skall väl tiden vara)? Chaffisen blev i och för sig “lätt överkörd”, men i alla fall! Förresten (enligt expressens grafik) var kaparen tvungen att svänga vänster, av från Drottninggatan vid “2”. Fanns det inga stenlejon längre ner på Drottninggatan som han i så fall uppenbarligen forcerat?

Men du har rätt i att det finns många konstigheter. Kaparen borde åtminstone bli så pass skadad att han inte kunnat ta sig från platsen. Finns det verkligen ingen övervakningskamera eller turist som filmat lastbilens framfart? Eller ät det något jag missat?

Skall f ö bli intressant att se om det dyker upp en obelisk i närheten av attentatsplatsen om något år eller så ..

.. och har alla glömt bussolyckan i Härjedalen (jämför uppmärksamhet)?

ElisabethLarsson
ElisabethLarsson
Gäst
12 april 2017 kl 08:32

http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/KJEA4/ambulanssjukvardaren-kenneth-var-forst-pa-plats–igen
Inte sannolikt.
Responstid 10.9 minuter är att förvänta sig. Nu gick det på 3 minuter. Ambulanserna har alltså stått och väntat i närområdet.

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
Gäst
11 april 2017 kl 19:13

@ Elisabeth Larsson

Dessutom ser den misstänkte märkligt hel o ren ut på cctv-bilderna för att nyss ha kört denna lastbil , med rätt kraftigt demolerad hytt , i hög fart in i varuhuset.

ElisabethLarsson
ElisabethLarsson
Gäst
11 april 2017 kl 12:50

http://www.expressen.se/nyheter/stockholm/lastbil-har-kort-in-i-folkmassa-i-stockholm/
15.30 kapas lastbilen av en maskerad man — say what!!!??? Under ca 23 minuter undanlåter sig Spendrups-chauffören att ringa in larm till polisen tills en kvinna på Kammakargatan ringer in larmet. Hahahaha!
Jag vill se en intervju med detta stjärnskott till chaffis.

ElisabethLarsson
ElisabethLarsson
Gäst
11 april 2017 kl 12:43

Någon som vet varför förardörren till lastbilen är maskerad (tejp + beige plast/papper)?? Är det för att man skall spekulera i kulhål eller vaddå?!
Fantastiskt hur svårsläckt öl och läsk är när det väl “tar sig”. Hahahaha!
Vilka skador ådrog sig gärningsmannen efter att ha kört in i Åhlens i 80 knyck? Hmm just det ja,,, det finns vittnen som påstår att lastbilen inte hade någon som körde. Vilket iofs stämmer väl överens med att inget vittne har sett föraren lämna lastbilen som det rapporterades i början.
Men det spelar mindre roll nu när gärningsmannen erkänner! Problem solved.

Vi köper det här. Precis som i mordet på Lisa där gärningsmannens frus DNA hittades i offrets trosor. Låter ju rimligt – köper det med!

ElisabethLarsson
ElisabethLarsson
Gäst
11 april 2017 kl 12:34

Ang. restaurang Caliente på Adolf Fredriks Kyrkogata,,, så är den vägsträckan enkelriktad med fordonstrafik i riktning österut,,, för att stjäla en lastbil och åka västerut mot Drottninggatan så bör lastbilen vändas först och åka mot enkelriktat. Struligt. Inte omöjligt men osannolikt.
Larmet rings in av en person på Kammakargatan (två kvarter norrut!) kl 14.53.
Kl 15.05 finns det anställda på Drottningatan som postar inlägg på Flashback att ambulanser redan hämtat två personer,,, responstid för prio 1 larm i centrala Sthlm är 10.9 minuter,,, den här dagen gick det mycket mycket fortare än så! Nästan som om det var en övning.

.357
.357
Gäst
11 april 2017 kl 00:06

[Sylthammar är tillbaka]

Vad sysslar du med sasser? Dags för en ny fake sylthammarartikel, dvs nr3? Då kan du få hurrarop från knatteper, fnatteper och tjatteper.

Peter
Peter
Gäst
10 april 2017 kl 18:02

@Kenneth Thorberg
Det är ju detta det går ut på. Otrygga rädda människor som tänker med reptilhjärnan och där de högre funktionerna har stängts av helt. De vänder sig mot auktoriteter för att få trygghet och tröst. Det fungerar lika bra varenda gång. Nu kommer den lugne och trygge landsfadern Löfven “leda oss ur den här krisen” och allting kommer bli jättebra. Sen blir han kanske till och med omvald och då blir det ännu bättre. Mer övervakning, hårdare straff och givetvis mer invandring. För enligt Löfven kan “vi kan klara det här tillsammans” och ju fler vi blir desto bättre klarar vi det här.

Men vi borde väl vara tysta och vänta och se vad utredningen kommer fram till om ungefär sisådär ett år. Under tiden kan vi läsa MSN, lyssna på lite politiska floskler och absolut inte tänka själva. För då riskerar vi att bli klassade som såna där “foliehattar” och vad ska folk då tro om oss.

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
Gäst
10 april 2017 kl 15:08

Ang. denna tiggerska så är hon alltså utskriven idag efter att ha brutit fotleden på två ställen i fredags ? 83 år ? Utan någon annan stans att ta vägen än tillbaka till gatan ? Vem ska tro på det ? Ja, alltså förutom de obrydda som sväljer allt annat som fake-medierna serverar ?

De flesta läsarna här inne har ju , minst sagt , en tendens att förkasta msm som lögnhalsar och/eller lydiga springschasar åt makten , men nu är deras rapportering tydligen väldigt legitim och trovärdig igen.

Hela det här så kallade terrordådet är inte mindre konstigt eller osannolikt än något av alla andra “terrordåd” som vi fått kastat i ansiktet. Alltid samma konstigheter som omger händelsen. Alltid katastrofövningar i anslutning till “dådet”. Inga övervakningskameror som verkar kunna presentera tydliga bildbevis. Och om det är som de säger , att de inte vill utsätta allmänheten för skrämmande bilder så vad är det som hindrar att de åtminstone visar “stölden” av lastbilen ?

För mig är den påstådda “terroristen” ingenting annat än en “patsy” , man måste ju sätta dit nån för det. Det här ligger säkerhetstjänsterna bakom ,som vanligt.

Peter
Peter
Gäst
10 april 2017 kl 14:30

@Ale
Då skriver man snuddade bara betonglejonen och rev upp ett ytligt köttsår medelst stukning. Man skriver alltså vad som har hänt och man hittar inte på nyheter. För då kan ju Freuds cigarr bli en skär elefant och då är det mer fantasi än nyhet. Sen visade jag på det orimliga med exempel medan du fritt spekulerar. Sensmoralen är att om man ska uppmana allmänheten att vara källkritisk och inte sprida lösa rykten, så ska man själv föregå med ett gott exempel.

Ale
Ale
10 april 2017 kl 13:33

Peter, eller så snudda bara betonglejonen och möjligen rev upp ett ytligt köttsås medels stukning?

Tänk på att i bland är en cigarr bara en cigarr, för att citera Freud!

Peter
Peter
Gäst
10 april 2017 kl 12:19

SVT spinner Fake-News där ett av betonglejonen på Drottninggatan ska ha landat på en 83 årig tiggerskas ben. Lastbilens fart var så hög att ett av betonglejonen välte och landade på hennes ben så hon inte kunde resa på sig. Sen ska två personer kommit till hennes räddning och burit iväg med henne till ett hotell. Nu ligger hon på sjukhus men förväntas bli utskriven idag måndag.

SVT:s Fake-News artikel
http://www.svt.se/nyheter/jag-blev-forvanad-av-att-de-stannade-och-hjalpte-mig

Angående betonglejonen så väger de ca 900 kg styck och hade hon fått ett sånt över benet skulle det ha blivit fullständigt krossat. Hon hade definitivt inte blivit utskriven idag. Sen är det även helt omöjligt för två personer att själva flytta på 900 kg.

Betonglejonens vikt i Sydsvenskan (där de även nämner att lejonet kan ha blivit flyttat p.g.a. arbete. Sen ser det även för oskadat ut för att ha blivit påkört.)
http://www.sydsvenskan.se/2017-04-08/betonglejon-star-inte-emot-en-lastbil

Blir nästan lite komiskt det här, då med tanke på att allmänheten uppmanas vara källkritiska och inte sprida falska rykten.

Peter
Peter
Gäst
9 april 2017 kl 23:13

@.357
Du avslöjade mig. Det är bara jag som kommenterar här på NewsVoice och jag har även skrivit din kommentar. Sök hjälp!

.357
.357
Gäst
9 april 2017 kl 22:15

[Sylthammar är tillbaka]

Sten/Peter/Carper/Johan/Olof/Manne osv och allt vad du nu heter här som kommentator, sluta nu. Du gör så här emellanåt, och verkar vara fullständigt oärlig, du hör inte hemma i seriösa sammanhang eller bland andra människor. Sök hjälp.
Du har en ovana att posta som ett namn kanske det som ska vara “mainstreamat”/återhållet och verka “ok”, så att du i nästa post ska “svara” med “andra sidan”, mer konspiratoriskt. Du tackar dig själv, frågar dig själv, osv. Jag är trött på dina nedlusningar av NV. Tex kan du spamma som Rascasse och tacka dig själv som Danne. Postar som anders och tackar dig själv som zecharia. Under en artikel var du anders, JHL och som John lade du där också in en kommentar om att du håller med dig själv, Eiwa.

Peter
Peter
Gäst
9 april 2017 kl 20:02

@sten bjorsell
Du kan väl vara snäll och skriva ned ett regelverk om vad vi får diskutera eller ej, bara så vi vet. Vi diskuterar händelsen i sig och olika teorier kring den, inte antiterror-arkitektur. Sen gör väl dina egna ombyggnadsplaner varken till eller från för någonting som redan har hänt.

Peter
Peter
Gäst
9 april 2017 kl 19:51

@Carper
Några ton mer eller mindre spelar nog ingen större roll. Skadorna är liknande de jag sett vid ett flertal tillfällen. Ibland har det varit mycket blod och andra gånger mindre och mer utsmetat i hjulspåren. Det finns sidor på nätet om du vill ha jämförelse material, men de är rätt magstarka saker.

sten bjorsell
sten bjorsell
Gäst
9 april 2017 kl 18:41

Kanske onödigt många konspirationsteorier här idag. Praktiskt istället:
Med hjälp av tyngre betongsuggor (samtidigt soffor) som tvingar bilar att åka slalom kan attacker i hög fart på gågator elimineras och leveranser och uttryckningar kan fortsätta fungera. Halvmeterhöga räcken/stålrör mellan körbana och trottoar på andra ställen förhindrar både avsiktliga påkörningar som på Westminster bridge, och även ett fåtal oavsiktliga.
Med många små och billiga förändringar kan vi snabbt slippa åtminstone den här typen av attacker.
Vägrar de styrande får vi titta närmare på teorierna ovan…

Carper
Carper
Gäst
9 april 2017 kl 17:19

Nu har jag hittat en märklig detalj. Lastbilen stals så vitt jag vet utanför en restaurang på Adolf Fredriks kyrkogata. Sedan körde kaparen iväg och svängde in på Drottninggatan. Men det var inte chauffören som först larmade polisen, utan en shoppande kvinna som befann sig på Kammakargatan.

http://www.svt.se/nyheter/jag-sager-till-polisen-att-det-ar-forsent-det-ar-for-sent

Men inte körde väl lastbilen förbi Kammakargatan på sin väg nerför Drottninggatan?

Carper
Carper
Gäst
9 april 2017 kl 15:46

@Birgitta
Jag har också haft funderingar över fotona på de söndertrasade kropparna. En sådan sak som att det saknas ordentligt med blod är en besvärlig detalj. Det saknas också blod på en bild som föreställer en ung kvinnas söndertrasade fot. Däremot tror jag att den döda hunden som ligger på gatan mycket väl är en äkta hund (som mycket väl kan vara ditlagd).

@Peter Pettersson
Lastbilen var på 12 ton. Men det kanske inte spelar så stor roll när det handlar om skador?

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
9 april 2017 kl 15:24

@Ivan Björn Björn
Vår s.k. “överhet” är begiven på numerologi och stjärntydning. Dessa s.k. terrordåd sammanfaller med vissa månfaser. Utifrån det kan de införstådda hålla sig på betryggande avstånd. Trumps raketer och “Drottninggatan” har samma datum?
Googla t.ex. numerology Trump 7 april, och det finns läsning.

Peter
Peter
Gäst
9 april 2017 kl 11:48

@Birgitta
Bilden av den söndertrasade personen skall tydligen vara den försvunna 11 åriga flickan då signalementet är detsamma. Vad gäller kroppsskador vid på-/överkörning så blir kroppen mer eller mindre söndertrasad av en lastbil à 15-20 ton. Jag har själv sett ett flertal videos där det varit liknande skador.

Birgitta
Birgitta
Gäst
9 april 2017 kl 11:26

Fem människor dog sägs det. En bild på nätet visar en person med ena benet liggande en bit ifrån kroppen, vilket väcker en del frågor. Är det en vanlig kroppsskada när man blir på-/överkörd eller hade man ”förberett sig för en sprängningsattack”? Attacker på andra håll har inte hållit för en kritisk granskning. Frågan är om så är fallet även nu. Här behövs medborgarjournalistik för att analysera händelsen.

Kriser av olika slag är “mumma” för djupa staten som har en långsiktig plan som behöver följas. Finns det ingen bra kris så måste denna skapas för att legitimera snabba politiska förändringar. Vid sidan av de stora skapade kriserna som oljekrisen under 70-talet och finanskrisen under 90-talet, vilka både satte riktningen, finns det också, politiskt tacksamt, små kriser som listigt används för “de små stegens tyranni”. Om några dagar lär vi får reda vilka politiska interventioner som denna händelse ska legitimera.

Det är mycket underligt att man från vissa håll så snart utropade att händelsen var utförd av IS, när det lika gärna kunde ha berott på att drickabilschauffören fått hjärnsläpp. Det är väl ganska allmänt känt att IS skapats av USA. USA har då inte bara attackerat Syrien utan även Stockholm, vilken av den senaste tidens mediakampanj att döma kan sägas bedriva tvåfrontskrig mot muslimer genom de neoconsägda monopolmedia som styr landets propaganda.

Noterar att denna händelse, liksom flera andra “händelser”, ägt rum på dagar som kan knytas till numerologi /gemantri, vilket i sin tur kan knytas till loger/ordenssällskap (bl a frimureri) som utövar ceremoniell magi som en central del av sin verksamhet. Vissa riter kräver blod och offer gärna med barn.

Ivan Björn
Gäst
9 april 2017 kl 10:25

Kommer ni ihåg år 2013? Närmare bestämt maj månad: https://sv.wikipedia.org/wiki/Eurovision_Song_Contest_2013

14, 16 och 18 maj var det Eurovision Song Contest. Hela Europa hade ögonen på Sverige.

Vad hände den 19 maj? Gatupplopp i Husby! http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16804681.ab

Tillfällighet? Eller en noggrann planering av den dolda makten vars synliga del vi så godtroget röstar på?

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
9 april 2017 kl 07:13

@Johan Bonander. Det du pekar på har ett namn: tredjepartsmetoden! En osynlig part styr två andra att förgöra varandra. Om du har obegränsat med pengar men inga “muskler” i övrigt, där kan man i regel se detta.
Detta program att överta världen med ett globalt religionskrig finns att läsa helt öppet för den som behagar söka efter det. Programmet är dolt under rubriken profetia!

Ale
Ale
9 april 2017 kl 02:42

Få tycks begripa vad Torbjörn försöker att säga; och för att citera Torbjörn behöver man en vara intelligent för att se korruptionen i Sverige. Först monterar man ner våra gränser samt ger singlar om att Sverige är en humanitär stormakt vars gränser, var gäller landets territorium så väl som volymer i invandring inte kommer att gränsas. Har något inte en gräns, så finns det inte. Ett gränslöst Europa upphör att vara just Europa i samma stund som man tar bort dess gränser. Eller man kan säga att utan gränser vet vi inte var Europa börjar eller slutar. Vad gör ett spel? Dess regler naturligtvis. Annars har vi bara 52 kort som vi inte vad hur vi ska fördela. Vad gör ett land, en nation? Dess gränser naturligtvis. Den grupp av människor vi omfamnat i hundratusentals de senaste åren står längst bort från våra värderingar. Vi, här i det sekulära och individuella Sverige förväntar vi oss att vi alltid försöker göra rätt för oss. Att förverkliga oss. Att utbilda oss. Att stå på egna ben samt försöka att försörja oss själva. Att söka sträva efter jämlikhet mellan kön samt att inte förtrycka minoriteter. Huvudgruppen som har kommit hit är muslimer från Nord Afrika samt Mellanöstern (MENA). De är inte sekulära på något sätt. Sedan ger samhället dessa grupper grönt ljus att utveckla deras kulturella och religiösa särarter helt utan förankring i vår kultur. Det resulterar i helt autonoma, parallella samhällen med helt egna regler och rättsuppfattning. Om någon opponerar sig är man rasist, fascist eller nazist. För att ytterliga spä på kulturmotsättningarna ser man mellan fingrarna med brott i dessa så kallade utanförskapsområden, emedan man nagelfar den etniska svenska befolkningen, eller alla som vill bli svenskar med invandrarbakgrund, med minsta lilla glömda intyg till t ex skatteverket. Ta bara en sådan sak som instegsjobb som bara finns för nyanlända, eller att man kan ljuga om sin ålder för att få bidrag under lägre tid, utan att detta straffas, o.s.v. Man skapar motsättningar. När motsättningarna resulterar i Sverige Demokraterna sakta med säkert går mot egen majoritet gör alla medier samma sak och spyr galla över att det finns moralpoliser i förorterna MSM piskar alltså upp en stämning – mot muslimer som resulterar i den motreaktion vi nu sett runt Sergel Torg. Hjärtat av Landets huvudstad. Man kontrollerar alltså bägge sidor en konflikt som bara har börjat. Ur denna konflikt som spär på… Read more »

Mayne Sundewall Hopkins
Gäst
9 april 2017 kl 01:07

Det är bristen på information från ansvariga (politiker, polis etc.) som orsakar spekulationer!
Efter fredaganes attack i Sthlm. har man ju fått praktiskt taget ingen information.
I UK, där jag bor, rapporteras det hela tiden – antalet döda (män, kvinnor, barn ..ålder – hemort etc.) och vad slags skador som orsakats. Ofta görs intervjuer med läkare, patienter och/eller familjemedlemmar på sjukhuset (de som vill ställa upp förstås) eller i hemmet osv.
Det är mänskligt att vilja veta vem/vad/hur/varför osv om något som hänt.
Jag tycker att man har rätt att få veta. Dessutom förväntar man sig att myndigheter ska rapportera på ett professionellt sätt. Det är beklämmande (genant rent ut sagt!) så många oprofessionella svenska myndighetspersoner jag sett i nyhetsprogrammens TV-intervjuer de senaste dagarna. Information är viktig!
Om man sedan litar på den – det är en annan femma…

Per Larsen
Per Larsen
Gäst
8 april 2017 kl 19:38

Nu blev det liv i Foliehattarna, konspirationsteoretikerna och vanliga svenska politiker med deras enorma propagandamaskin. Men lugn gott folk, lyssna på det gammal visdom: “Don’t get high on your own supply”.
Ett och ett halvt år efter 11 september katastrofen, mejade en utländsk man ner 19 personer med en bil i Gamla Stan, han uppgavs vara psykiskt sjuk.
Dagens galningar kallas terrorister och mediecirkusen är enorm. Självutnämnda experter mal på i TV och tidningar om asiater, muslimer och Uzbekistan, av alla ställen.
Den gången, i maj 2003, stod inga ministrar och andra politiker i TV rutan med sina beklagande, inga terrorhot nämndes och statstelevisionen sände inga extra inslag.
Regeringen vill idag införa mer gränskontroll, vad det nu skulle hjälpa, och budgetera mer pengar till statliga verksamheter, höja skatterna helt enkelt.
Problemet står att finna bland psyksjuka, småkrimminella och drogmissbrukare som sedan länge har förlorat fotfästet i samhället. Det är inget nytt, så har det varit de senaste hundra åren, det nya är att så många kan berika sig politiskt på katastrofernas efterdyningar.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10368992.ab

Johan
Johan
Gäst
8 april 2017 kl 17:11

Olov
Och ett litet klargörande så sprids krig, hat, intolerans osv. uppifrån. Du har inte fattat det där med att falsk flagg attacker även de kommer uppifrån och då blir ju deras slutsatser helt meningslösa. Titta på hur samhället ser ut. Våra s.k. “ledare” har förrått oss och du vill att vi ska vänta på vad de har att säga.

Johan
Johan
Gäst
8 april 2017 kl 17:03

Olov
Det är ju helt uppenbart att du bara läser kvällstidningar. Sen upplever jag inte att man sprider rykten utan det handlar om att man processar den nya information som tillkommer. Du behöver själv inte delta i detta men du ska inte försöka tysta andra.

Olov
Olov
Gäst
8 april 2017 kl 16:59

Johan
Skrev jag att man ska “invänta polisutredningen och sen bara godta den”?
Nej det är det här bisarra, destruktiva spekulationsspelet som jag skrev om: Sprid massor av rykten, sprid att man har hört, sprid att det troligen är …
Det är vad kvällstidningar lever på – varför haka på det spelet? Alternativa medier borde leva på fakta och riktigt, riktigt ärligt och kraftfullt grävande efter faktiska bevis (inklusive ifrågasättande av obevisade teser i färdiga polisutredningar). I hur många fall av tragiska attacker har vi haft att göra med ensamma galningar som triggats av spekulationer och blod i medier. Sprid inte mer hat och krig, sprid lugn, sprid uppmaningar att verka för fred, sprid tolerans, bygg broar till andra kulturer.

Johan
Johan
Gäst
8 april 2017 kl 16:11

Manne och Olov
Varför ska vi invänta polisutredningen och sen bara godta den? Skrapar man lite på ytan på de flesta s.k. “terroristattacker” så faller den officiella förklaringen som ett korthus. Varför skulle denna s.k. “terrorattack” vara annorlunda? Men det räcker om huvuddelen av det sovande folket godtar den officiella förklaringen för att de ska kunna genomföra vissa samhällsförändringar.

Ivan Björn
Gäst
8 april 2017 kl 15:59

Ytterligare en kommentar på följande länk: https://www.flashback.org/sp60387893

Min syster jobbar på en akutmottagning i Stockholm. De fick bekräftat via ett internt samlingslarm att det kom in personer med skottskador. Bland annat på Karolinska. En annan sak som ej nämnts i media var att sjukhusens kommunikationssystem slagits ut i någon form av sabotage mot flera sjukhus i Stockholm, det nämns endast kort i media som ”katastrofläge”

Olov
Olov
Gäst
8 april 2017 kl 15:37

Tänk att så många kan veta så mycket utan att egentligen veta nånting. Det är för mig nivån på rapporteringen i main stream-media. Värdet av alternativa medier borde bestämmas av hur väl man lyckas hålla sig utanför det destruktiva “spekulationsspelet”, hålla sig till kända fakta – och gräva rejält för att få fram verkliga bevis.

Lotta
Lotta
Gäst
8 april 2017 kl 14:47

Såg att man förde antiterror-övning två dagar innan:

“Polismyndigheten, Försvarsmakten och Säkerhetspolisen har under två dagar genomfört en gemensam övning. Syftet var att öva samverkan mellan myndigheterna vid ett terroristattentat i Sverige.

EDIT: Skärmdump https://imgur.com/a/jijrC
källa
https://www.flashback.org/t2828385

Anders
Anders
Gäst
8 april 2017 kl 14:41

Landsfadern samlar folket och det råder borgfred där alla partier nu är en monolit. Polisen mobiliserar över hela landet och borta är kritiken mot Dan Eliasson. Massmedia förbereder oss på en framtid av ökad övervakning och beväpnad militär på våra gator och torg. Fem människor dog p.g.a. en lastbil och då reser sig den svenska polisen som en man. Undrar hur många som har dött i alla de lågintensiva småkrig som pågår i våra förorter, där polisen stått rätt handfallna. Så polisen kan om någon vill men denne någon vill bara ibland och bara då av rätt anledningar.

Anders
Anders
Gäst
8 april 2017 kl 13:57

Kan man få andra att slåss med varandra så kan man medan de är upptagna att slåss med varandra varsamt leda dem i en önskad riktning. Divide and conquer.

per
per
Gäst
8 april 2017 kl 13:55
per
per
Gäst
8 april 2017 kl 13:54

Ole Dammegård säger sig se tecken på att de dolda makthavarna förbereder kraftig censur av internet. Detta misstänker han kommer att sättas i verket efter ett terrorattentat som man skyller på Sanningsrörelsen, som kommer att utmålas som mycket farlig och förbjudas föra ut sin information i samhället. Även mötesfriheten tror Dammegård kommer att inskränkas.

Ivan Björn
Gäst
8 april 2017 kl 13:08

Min uppfattning är följande:

Stefan Löfvens uttalande att värna demokratin är lika med mera kontroll av medborgare och hårdare lagar, alltså raka motsatsen.
Reportage från Järva fältet och sedan dådet på Drottninggatan skulle jag kunna se på helt annat sätt. Allt är planerat i förväg, vilka reportage/ tidningsartiklar när och hur och i vilken ordning ska komma för att uppnå ett visst syfte och utöva mindcontrol vars definition är: ” Swerdlow: ”Sinneskontroll är en förmåga hos en person eller en sak att ha en manipulativ styrka/förmåga över en eller flera personer.””

Att detta dåd var planerad tillsammans med alla negativa reportage om muslimer kan bevisas av att dagen innan ”terrorattacken” hade man en övning som också var planerad i förväg.

Så denna nyhet om en ”terrorattack” har flera målsättningar. Makten vill alltid krama ut det mesta av en sådan situation.

Målsättningarna enligt min uppfattning är: att dölja amerikansk avfyrning av missiler mot Syrien, att skapa konfrontation mellan olika grupper i Sverige, att införa mera kontroll och strängare lagar, att hålla människor på spänn och otrygga. Detta kan hända var som helst och när som helst är massmedias slogan!

Slutligen. Jag är väl förtrogen med Nice och hur det ser ut där. När jag hörde om hur det rapporterades om Nice i MSM media visste jag att detta inte stämmer med verkligheten.

Sedan kom Berlin och det tog inte lång tid innan duktiga människor i Tyskland slog hål på hela berättelsen.

Hur blir det med Stockholm? Det får tiden att uppvisa. Egentligen spelar det för den manipulativa makten ingen roll. Skörden av uppmärksamhet, ändrade lagar, uppnådda syften har de redan fått oavsett om någon avslöjar detta som falsk.
Skörden i form av energi av upprörda känslor, sorg, hat och förhoppning om att våra bödlar ska agera!