Terrorattack Stockholm 7 april 2017 – Varför skedde den nu?

publicerad 8 april 2017
- Torbjörn Sassersson red.
Terrorattentat Stockholm
Nationella Insatsstyrkans antiterrorövning i Göteborg 31 mars 2016 - Foto: anonym

DEBATT. Sverige har drabbats av en terrorattack i Stockholm, men varför just nu? En spekulation som NewsVoice här presenterar är att terrordådet i Stockholm den 7 april är kopplat till TV4:s mycket kritiska reportage från den 4 april 2017 om moralpoliser på Järvafältet, ett inslag som följdes av 40-50 lika kritiska artiklar i MSM-medierna.

Det råder ingen tvekan om att attacken i Stockholm följer samma mönster som attackerna i Nice (2016), Berlin (2016) och London (2017). Någon tillgriper ett fordon och mejar ned folk. I samtliga dessa tre fall finns misstankar om kopplingar till IS även om det råder olika uppfattningar om motiven. I ett av fallen har IS tagit på sig skulden.

Media rapporterar att en av de misstänkta männen som hittills anhållits är 39 år och kommer från Uzbekistan. Han bor i en förort till Stockholm. Han är ej känd sedan tidigare av polisen och han har familj och arbete. Mannen ska ha lagt ut propaganda för IS på sin Facebooksida. Det uppger bland annat Aftonbladet TV.

En terrorattack stimulerad av medierna och statsministerns uttalande?

En spekulation som NewsVoice presenterar är att terrordådet i Stockholm den 7 april var stimulerat av TV4:s mycket kritiska reportage från den 4 april 2017 om hur islamska fundamentalister (som i inslaget kallades för moralpoliser) i orterna på Järvafältet trakasserar kvinnor som inte följer muslimska levnadsregler.

Inslaget på TV4 Kalla Fakta medförde att ytterligare ett 50-tal artiklar publicerades inom tre dagar i alla stora medier i Sverige. En överväldigande majoritet av dessa artiklar uttryckte direkt eller indirekt kritik mot islamsk fundamentalism, hedersvåld och en kritik mot trakasserier som ansätter den västerländska liberala livsstilen. Se hela artikellistan nedan.

Politiker och politiska skribenter uttalade tex att en skola i Vällingby med en muslimsk rektor borde stängas, att ett stort statsbidrag borde dras in till en islamsk förening. Statsministern utryckte starka känslor mot vad som kom fram i TV4-reportaget.

Frågan är alltså om dessa anti fundamentalistiska skriverier medfört en kraftig motreaktion i formen av ett terrordåd. NewsVoice lämnar debatten öppen för denna spekulation. Debatten är viktig. Stefan Löfven sa under sitt tal till Sverige igår att vi aldrig får låta vår demokrati och våra friheter förtryckas av ett terrordåd, men tänk om dådet är en motreaktion på just denna typ av uttalanden?

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

LIVE-SÄNDNINGAR OM TERRORATTACKEN 7 APRIL STOCKHOLM KL 14.53

Politiker och samhällsdebattörer uttrycker 4-7 april kritik mot muslimska moralpoliser och islamsk fundamentalism

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • https://m.youtube.com/watch?v=5FCxZ9w2HSY
  Drottninggatan är tömd på folk och lastbilen är inte satt i brand. Inga skadade syns utmed Drottninggatan. Hundratals (?) personer står bakom avspärrningar och väntar på att “släppas på” in i hetluften tillsammans med fotografer etc.
  Korvståndet med röd parasoll,,, olika foton ställer denna vagn på olika positioner, ibland direkt invid lastbilen ibland på andra sidan korsningen. Osannolikt att någon “får” flytta denna om det var skarpt läge. Däremot tror jag man vill flytta den när rökgranaterna tänds. Foton på brinnande hytt och korvstånd är photoshopped där ett ansikte syns i lågorna. Kul.
  Övning dagen innan var Åhléns City ett av målen för simulerat bombhot. Wow! Inte RN enda person har skadats eller dött i den här övningen. Terror innebär att sprida skräck och rädsla — så, ja det är ett terrorbrott. Den misstänkte var antagligen med på övningen så, ja … han får bli syndabocken för hela klabbet. Terror behöver alltså inte innebära dödade/skadade människor,,, bara målet med skräck uppfylls så räcker det så.

 • Löpsedlarna har exponerat några namngivna personer som dödsoffer, “Fyra personer har bekräftats döda efter terrorattacken i Stockholm i fredags. Två av offren var belgiska Maïlys Dereymaeker och brittiska Chris Bevington. De två svenska offren var Lena Wahlberg från Ljungskile och en 11-årig flicka. ” 11åringen anges av GP vara Ebba Åkerlund från Stockholm. Wahlberg var tydligen medarbetare i Amnesty.
  Wahlberg har placerats även i Stenungssund och Uddevalla.
  “Kvinnans anhöriga bekräftar uppgifterna, men har avböjt kommentarer”
  Om det är fejk som några misstänker bör det vara ngt skumt med dessa namngivna dödsfall.

 • @Marcus Gullberg och Birgitta
  Att kameran rör på sig beror troligtvis på det är en kameratelefon som filmar av en CCTV-monitor och det är väl även därför det är så dålig upplösning. Jag har sett ett stort antal övervakningsfilmer som varit filmade på detta vis.

  Vad gäller nedsläckningen av sjukhusens kommunikationssystem så är det väl en försmak av vad som kommer hända med Internet vid en ännu större händelse. Stänger de av Internet och mobilsystemet så är vi tillbaka till att skicka röksignaler.

 • Marcus Gullberg. Tänkvärd kommentar. Jag har också noterat att CCTV-kameran i butiken, som “videofilmade” lastbilen samt klädhängarna utanför, inte är stationärt monterad eftersom den rör på sig, precis som om händelsen vore filmad genom en handhållen kamera. Noterar också att ljusinsläppet varierar under filmens gång. Den högra pelaren blir alldeles mörk efter att lastbilen passerat. Gick solen i moln precis då och vad händer med datum och klockvisningen i bildens top?

  Det var inte bara sjukhusens kommunikationssystem som slogs ut utan även mobilnätet enligt Ole Dammegård. Hans tolkning var att man ville förhindra spridning av ögonvittnesberättelser i skarpt läge eftersom man ville ha kontroll på att spridningen och tolkningen av händelsen skulle ske via MSM. Annat intressant som Ole nämner är att “terrorattacker” är starkt kopplade till marknadsföring och reklam, vilket han tidigare tolkat som en följd av att eliten säljer reklamplats till hugade spekulanter innan en “attack” äger rum. I London gjorde man en stor sak av Budweiser och i Stockholm av Spendrups öl. False flag-händelser äger, enligt Ole, ofta rum på fredagar för att eliten ska kontrollera aktiemarknaden.
  När får allmänheten tillgång till alla CCTV-kameror så att vi själva kan analysera inspelade filmer utan att gå vägen via filtrerad fake news MSM-media?
  https://www.youtube.com/watch?v=BHFFA89wxlo

 • Att sjukhusens komm.system slogs ut just under terrorattacken är ett illavarslande tecken som borde skapa intresse av att undersöka vem som verkligen var ute på plats hos de skadade – var det svensk ambulanspersonal som sprang runt utomhus i vit rock utan skyddskläder vid terrordådet? Har inte svensk ambulanspersonal alltid ytterkläder på sig vid alla olyckor som standard?

  Dessutom kör lastbilen en mycket kort sträcka precis som i Nice, Berlin etc och ingen förare syns till efter en frontalkrock i 80 km/h och han som sedan fångas in är oskadd. Hur ser det ut med akutsjukhusen, finns där svensk personal som kan verifiera antalet skadade, nationaliteter på de skadade etc och att “svensk personal” själva var med på platsen? Har någon verifierat den rörliga “fasta” CCTV-kameran i butiken som filmade lastbilen samt klädhängarna utanför?

  Där finns många frågetecken som Stockholmarna lokalt bör räta ut innan vi drar slutsatser. Den som söker lite lokalt komma att finna många sanningar ganska snabbt tror jag.

  PS:

  Jerusalem truck attack med “rörlig” CCTV-kamera där Mirror spelar upp filmen i högfart(vilket förvillar folk): http://www.mirror.co.uk/news/world-news/jerusalem-truck-attack-horrifying-footage-9584066

  Normal fart här och lastbilen backar och snurrar runt på ett märkligt sätt efter “attacken”(vem kan bli överkörd av en lastbil som rör sig i slow motion – skulle inte folk flytta sig när man hör lastbilen komma?):
  https://www.youtube.com/watch?v=h6_PHNAv6uk

 • Whistleblower David Steele, a former Marine and CIA clandestine services case officer says that most terrorists are false flag terrorists, or were created by our own security services….“The truth is, there is no Islamic army or terrorist group called Al-Qaeda, and any informed intelligence officer knows this. But, there is a propaganda campaign to make the public believe in the presence of an intensified entity representing the ‘devil’ only in order to drive TV watchers to accept a unified international leadership for a war against terrorism. The country behind this propaganda is the United States.” – Former British Foreign Secretary, Robin Cook
  http://www.anonews.co/cia-agent-terror/

 • @NewsVoice
  Varför skulle vi uppnå någon form av konsensus där vi bara accepterar att det är som presenterat? Att myndigheterna avslutade en antiterrorövning dagen innan denna s.k. “terrorattack” är ett tydligt tecken på en falsk-flagg. Dessa övningar i samband med att det inträffar attentat går ju som en röd tråd genom historien som vid 9/11, London bombningarna, Madrid bombningarna, Boston maraton bombningarna och så vidare. Om man fördjupar sig lite i ämnet så blir det oftast helt uppenbart att den officiella beskrivningen inte stämmer. Om den officiella beskrivningen inte är korrekt så har ju någonting annat skett. Eller hur? Vad som sen har skett är ju en annan fråga, men varför skulle vi haka upp och på den officiella lögnen?

  Vad gäller verkliga händelser och anomalier så är jag övertygad om att ibland dör människor och vid andra tillfällen använder de sig av crisis-actors. Sen kan det vara svårt att veta vilket som vad. Ögonvittnen är osäkra och visst kan det på så vis smyga sig in naturliga anomalier när hjärnan spelar människor ett spratt. Men oavsett osäkra ögonvittnen, anomalier och ren desinformation så brukar ändå den officiella förklaringen inte hålla måttet och då kan ju precis vad som helst ha hänt.

 • Det finns många teorier om att allt var en false flag och att myndigheter är med på plotten, men varför kan vi inte bara acceptera att det är en terroristhandling, att mannen stal, körde lastbilen och klarade krashen med mindre skador så att han kunde fly till Märsta? Vidare att responstiden faktiskt var tre minuter för det finns alltid någon ambulans och polis centralt i staden osv.

  Nästa fråga, kan det vara en kombination av verkliga händelser och anomalier?

 • @ElisabethLarsson

  Enligt grafiken på expressenlänken du postade,

  http://www.expressen.se/nyheter/stockholm/lastbil-har-kort-in-i-folkmassa-i-stockholm/

  körde lastbilen först rakt fram (österut) och kom sen efter kringelkrokar ut på Drottninggatan. Kan kanske förklara den långa tiden från kapningen (14.30 skall väl tiden vara)? Chaffisen blev i och för sig “lätt överkörd”, men i alla fall! Förresten (enligt expressens grafik) var kaparen tvungen att svänga vänster, av från Drottninggatan vid “2”. Fanns det inga stenlejon längre ner på Drottninggatan som han i så fall uppenbarligen forcerat?

  Men du har rätt i att det finns många konstigheter. Kaparen borde åtminstone bli så pass skadad att han inte kunnat ta sig från platsen. Finns det verkligen ingen övervakningskamera eller turist som filmat lastbilens framfart? Eller ät det något jag missat?

  Skall f ö bli intressant att se om det dyker upp en obelisk i närheten av attentatsplatsen om något år eller så ..

  .. och har alla glömt bussolyckan i Härjedalen (jämför uppmärksamhet)?

 • @ Elisabeth Larsson

  Dessutom ser den misstänkte märkligt hel o ren ut på cctv-bilderna för att nyss ha kört denna lastbil , med rätt kraftigt demolerad hytt , i hög fart in i varuhuset.

 • Någon som vet varför förardörren till lastbilen är maskerad (tejp + beige plast/papper)?? Är det för att man skall spekulera i kulhål eller vaddå?!
  Fantastiskt hur svårsläckt öl och läsk är när det väl “tar sig”. Hahahaha!
  Vilka skador ådrog sig gärningsmannen efter att ha kört in i Åhlens i 80 knyck? Hmm just det ja,,, det finns vittnen som påstår att lastbilen inte hade någon som körde. Vilket iofs stämmer väl överens med att inget vittne har sett föraren lämna lastbilen som det rapporterades i början.
  Men det spelar mindre roll nu när gärningsmannen erkänner! Problem solved.

  Vi köper det här. Precis som i mordet på Lisa där gärningsmannens frus DNA hittades i offrets trosor. Låter ju rimligt – köper det med!

 • Ang. restaurang Caliente på Adolf Fredriks Kyrkogata,,, så är den vägsträckan enkelriktad med fordonstrafik i riktning österut,,, för att stjäla en lastbil och åka västerut mot Drottninggatan så bör lastbilen vändas först och åka mot enkelriktat. Struligt. Inte omöjligt men osannolikt.
  Larmet rings in av en person på Kammakargatan (två kvarter norrut!) kl 14.53.
  Kl 15.05 finns det anställda på Drottningatan som postar inlägg på Flashback att ambulanser redan hämtat två personer,,, responstid för prio 1 larm i centrala Sthlm är 10.9 minuter,,, den här dagen gick det mycket mycket fortare än så! Nästan som om det var en övning.

 • [Sylthammar är tillbaka]

  Vad sysslar du med sasser? Dags för en ny fake sylthammarartikel, dvs nr3? Då kan du få hurrarop från knatteper, fnatteper och tjatteper.

 • Citat:

  “Sten/Peter/Carper/Johan/Olof/Manne osv och allt vad du nu heter här som kommentator, sluta nu. Du gör så här emellanåt, och verkar vara fullständigt oärlig, du hör inte hemma i seriösa sammanhang eller bland andra människor. Sök hjälp.
  Du har en ovana att posta som ett namn kanske det som ska vara ”mainstreamat”/återhållet och verka ”ok”, så att du i nästa post ska ”svara” med ”andra sidan”, mer konspiratoriskt. Du tackar dig själv, frågar dig själv, osv. Jag är trött på dina nedlusningar av NV. Tex kan du spamma som Rascasse och tacka dig själv som Danne. Postar som anders och tackar dig själv som zecharia. Under en artikel var du anders, JHL och som John lade du där också in en kommentar om att du håller med dig själv, Eiwa.”

  Sylthammar är tillbaka.

 • @Kenneth Thorberg
  Det är ju detta det går ut på. Otrygga rädda människor som tänker med reptilhjärnan och där de högre funktionerna har stängts av helt. De vänder sig mot auktoriteter för att få trygghet och tröst. Det fungerar lika bra varenda gång. Nu kommer den lugne och trygge landsfadern Löfven “leda oss ur den här krisen” och allting kommer bli jättebra. Sen blir han kanske till och med omvald och då blir det ännu bättre. Mer övervakning, hårdare straff och givetvis mer invandring. För enligt Löfven kan “vi kan klara det här tillsammans” och ju fler vi blir desto bättre klarar vi det här.

  Men vi borde väl vara tysta och vänta och se vad utredningen kommer fram till om ungefär sisådär ett år. Under tiden kan vi läsa MSN, lyssna på lite politiska floskler och absolut inte tänka själva. För då riskerar vi att bli klassade som såna där “foliehattar” och vad ska folk då tro om oss.

 • Ang. denna tiggerska så är hon alltså utskriven idag efter att ha brutit fotleden på två ställen i fredags ? 83 år ? Utan någon annan stans att ta vägen än tillbaka till gatan ? Vem ska tro på det ? Ja, alltså förutom de obrydda som sväljer allt annat som fake-medierna serverar ?

  De flesta läsarna här inne har ju , minst sagt , en tendens att förkasta msm som lögnhalsar och/eller lydiga springschasar åt makten , men nu är deras rapportering tydligen väldigt legitim och trovärdig igen.

  Hela det här så kallade terrordådet är inte mindre konstigt eller osannolikt än något av alla andra “terrordåd” som vi fått kastat i ansiktet. Alltid samma konstigheter som omger händelsen. Alltid katastrofövningar i anslutning till “dådet”. Inga övervakningskameror som verkar kunna presentera tydliga bildbevis. Och om det är som de säger , att de inte vill utsätta allmänheten för skrämmande bilder så vad är det som hindrar att de åtminstone visar “stölden” av lastbilen ?

  För mig är den påstådda “terroristen” ingenting annat än en “patsy” , man måste ju sätta dit nån för det. Det här ligger säkerhetstjänsterna bakom ,som vanligt.

 • @Ale
  Då skriver man snuddade bara betonglejonen och rev upp ett ytligt köttsår medelst stukning. Man skriver alltså vad som har hänt och man hittar inte på nyheter. För då kan ju Freuds cigarr bli en skär elefant och då är det mer fantasi än nyhet. Sen visade jag på det orimliga med exempel medan du fritt spekulerar. Sensmoralen är att om man ska uppmana allmänheten att vara källkritisk och inte sprida lösa rykten, så ska man själv föregå med ett gott exempel.

 • Peter, eller så snudda bara betonglejonen och möjligen rev upp ett ytligt köttsås medels stukning?

  Tänk på att i bland är en cigarr bara en cigarr, för att citera Freud!

 • SVT spinner Fake-News där ett av betonglejonen på Drottninggatan ska ha landat på en 83 årig tiggerskas ben. Lastbilens fart var så hög att ett av betonglejonen välte och landade på hennes ben så hon inte kunde resa på sig. Sen ska två personer kommit till hennes räddning och burit iväg med henne till ett hotell. Nu ligger hon på sjukhus men förväntas bli utskriven idag måndag.

  SVT:s Fake-News artikel
  http://www.svt.se/nyheter/jag-blev-forvanad-av-att-de-stannade-och-hjalpte-mig

  Angående betonglejonen så väger de ca 900 kg styck och hade hon fått ett sånt över benet skulle det ha blivit fullständigt krossat. Hon hade definitivt inte blivit utskriven idag. Sen är det även helt omöjligt för två personer att själva flytta på 900 kg.

  Betonglejonens vikt i Sydsvenskan (där de även nämner att lejonet kan ha blivit flyttat p.g.a. arbete. Sen ser det även för oskadat ut för att ha blivit påkört.)
  http://www.sydsvenskan.se/2017-04-08/betonglejon-star-inte-emot-en-lastbil

  Blir nästan lite komiskt det här, då med tanke på att allmänheten uppmanas vara källkritiska och inte sprida falska rykten.

 • @.357
  Du avslöjade mig. Det är bara jag som kommenterar här på NewsVoice och jag har även skrivit din kommentar. Sök hjälp!

 • [Sylthammar är tillbaka]

  Sten/Peter/Carper/Johan/Olof/Manne osv och allt vad du nu heter här som kommentator, sluta nu. Du gör så här emellanåt, och verkar vara fullständigt oärlig, du hör inte hemma i seriösa sammanhang eller bland andra människor. Sök hjälp.
  Du har en ovana att posta som ett namn kanske det som ska vara “mainstreamat”/återhållet och verka “ok”, så att du i nästa post ska “svara” med “andra sidan”, mer konspiratoriskt. Du tackar dig själv, frågar dig själv, osv. Jag är trött på dina nedlusningar av NV. Tex kan du spamma som Rascasse och tacka dig själv som Danne. Postar som anders och tackar dig själv som zecharia. Under en artikel var du anders, JHL och som John lade du där också in en kommentar om att du håller med dig själv, Eiwa.

 • @sten bjorsell
  Du kan väl vara snäll och skriva ned ett regelverk om vad vi får diskutera eller ej, bara så vi vet. Vi diskuterar händelsen i sig och olika teorier kring den, inte antiterror-arkitektur. Sen gör väl dina egna ombyggnadsplaner varken till eller från för någonting som redan har hänt.

 • @Carper
  Några ton mer eller mindre spelar nog ingen större roll. Skadorna är liknande de jag sett vid ett flertal tillfällen. Ibland har det varit mycket blod och andra gånger mindre och mer utsmetat i hjulspåren. Det finns sidor på nätet om du vill ha jämförelse material, men de är rätt magstarka saker.

 • Kanske onödigt många konspirationsteorier här idag. Praktiskt istället:
  Med hjälp av tyngre betongsuggor (samtidigt soffor) som tvingar bilar att åka slalom kan attacker i hög fart på gågator elimineras och leveranser och uttryckningar kan fortsätta fungera. Halvmeterhöga räcken/stålrör mellan körbana och trottoar på andra ställen förhindrar både avsiktliga påkörningar som på Westminster bridge, och även ett fåtal oavsiktliga.
  Med många små och billiga förändringar kan vi snabbt slippa åtminstone den här typen av attacker.
  Vägrar de styrande får vi titta närmare på teorierna ovan…

 • Nu har jag hittat en märklig detalj. Lastbilen stals så vitt jag vet utanför en restaurang på Adolf Fredriks kyrkogata. Sedan körde kaparen iväg och svängde in på Drottninggatan. Men det var inte chauffören som först larmade polisen, utan en shoppande kvinna som befann sig på Kammakargatan.

  http://www.svt.se/nyheter/jag-sager-till-polisen-att-det-ar-forsent-det-ar-for-sent

  Men inte körde väl lastbilen förbi Kammakargatan på sin väg nerför Drottninggatan?

 • @Birgitta
  Jag har också haft funderingar över fotona på de söndertrasade kropparna. En sådan sak som att det saknas ordentligt med blod är en besvärlig detalj. Det saknas också blod på en bild som föreställer en ung kvinnas söndertrasade fot. Däremot tror jag att den döda hunden som ligger på gatan mycket väl är en äkta hund (som mycket väl kan vara ditlagd).

  @Peter
  Lastbilen var på 12 ton. Men det kanske inte spelar så stor roll när det handlar om skador?

 • @Ivan Björn
  Vår s.k. “överhet” är begiven på numerologi och stjärntydning. Dessa s.k. terrordåd sammanfaller med vissa månfaser. Utifrån det kan de införstådda hålla sig på betryggande avstånd. Trumps raketer och “Drottninggatan” har samma datum?
  Googla t.ex. numerology Trump 7 april, och det finns läsning.

 • @Birgitta
  Bilden av den söndertrasade personen skall tydligen vara den försvunna 11 åriga flickan då signalementet är detsamma. Vad gäller kroppsskador vid på-/överkörning så blir kroppen mer eller mindre söndertrasad av en lastbil à 15-20 ton. Jag har själv sett ett flertal videos där det varit liknande skador.

 • Fem människor dog sägs det. En bild på nätet visar en person med ena benet liggande en bit ifrån kroppen, vilket väcker en del frågor. Är det en vanlig kroppsskada när man blir på-/överkörd eller hade man ”förberett sig för en sprängningsattack”? Attacker på andra håll har inte hållit för en kritisk granskning. Frågan är om så är fallet även nu. Här behövs medborgarjournalistik för att analysera händelsen.

  Kriser av olika slag är “mumma” för djupa staten som har en långsiktig plan som behöver följas. Finns det ingen bra kris så måste denna skapas för att legitimera snabba politiska förändringar. Vid sidan av de stora skapade kriserna som oljekrisen under 70-talet och finanskrisen under 90-talet, vilka både satte riktningen, finns det också, politiskt tacksamt, små kriser som listigt används för “de små stegens tyranni”. Om några dagar lär vi får reda vilka politiska interventioner som denna händelse ska legitimera.

  Det är mycket underligt att man från vissa håll så snart utropade att händelsen var utförd av IS, när det lika gärna kunde ha berott på att drickabilschauffören fått hjärnsläpp. Det är väl ganska allmänt känt att IS skapats av USA. USA har då inte bara attackerat Syrien utan även Stockholm, vilken av den senaste tidens mediakampanj att döma kan sägas bedriva tvåfrontskrig mot muslimer genom de neoconsägda monopolmedia som styr landets propaganda.

  Noterar att denna händelse, liksom flera andra “händelser”, ägt rum på dagar som kan knytas till numerologi /gemantri, vilket i sin tur kan knytas till loger/ordenssällskap (bl a frimureri) som utövar ceremoniell magi som en central del av sin verksamhet. Vissa riter kräver blod och offer gärna med barn.

 • @johan. Det du pekar på har ett namn: tredjepartsmetoden! En osynlig part styr två andra att förgöra varandra. Om du har obegränsat med pengar men inga “muskler” i övrigt, där kan man i regel se detta.
  Detta program att överta världen med ett globalt religionskrig finns att läsa helt öppet för den som behagar söka efter det. Programmet är dolt under rubriken profetia!

 • Få tycks begripa vad Torbjörn försöker att säga; och för att citera Torbjörn behöver man en vara intelligent för att se korruptionen i Sverige.

  Först monterar man ner våra gränser samt ger singlar om att Sverige är en humanitär stormakt vars gränser, var gäller landets territorium så väl som volymer i invandring inte kommer att gränsas. Har något inte en gräns, så finns det inte. Ett gränslöst Europa upphör att vara just Europa i samma stund som man tar bort dess gränser. Eller man kan säga att utan gränser vet vi inte var Europa börjar eller slutar. Vad gör ett spel? Dess regler naturligtvis. Annars har vi bara 52 kort som vi inte vad hur vi ska fördela. Vad gör ett land, en nation? Dess gränser naturligtvis.

  Den grupp av människor vi omfamnat i hundratusentals de senaste åren står längst bort från våra värderingar. Vi, här i det sekulära och individuella Sverige förväntar vi oss att vi alltid försöker göra rätt för oss. Att förverkliga oss. Att utbilda oss. Att stå på egna ben samt försöka att försörja oss själva. Att söka sträva efter jämlikhet mellan kön samt att inte förtrycka minoriteter.

  Huvudgruppen som har kommit hit är muslimer från Nord Afrika samt Mellanöstern (MENA). De är inte sekulära på något sätt. Sedan ger samhället dessa grupper grönt ljus att utveckla deras kulturella och religiösa särarter helt utan förankring i vår kultur. Det resulterar i helt autonoma, parallella samhällen med helt egna regler och rättsuppfattning. Om någon opponerar sig är man rasist, fascist eller nazist. För att ytterliga spä på kulturmotsättningarna ser man mellan fingrarna med brott i dessa så kallade utanförskapsområden, emedan man nagelfar den etniska svenska befolkningen, eller alla som vill bli svenskar med invandrarbakgrund, med minsta lilla glömda intyg till t ex skatteverket. Ta bara en sådan sak som instegsjobb som bara finns för nyanlända, eller att man kan ljuga om sin ålder för att få bidrag under lägre tid, utan att detta straffas, o.s.v.

  Man skapar motsättningar. När motsättningarna resulterar i Sverige Demokraterna sakta med säkert går mot egen majoritet gör alla medier samma sak och spyr galla över att det finns moralpoliser i förorterna

  MSM piskar alltså upp en stämning – mot muslimer som resulterar i den motreaktion vi nu sett runt Sergel Torg. Hjärtat av Landets huvudstad. Man kontrollerar alltså bägge sidor en konflikt som bara har börjat.
  Ur denna konflikt som spär på rädsla, misstänksamhet samt oro skapar man ett mentalt tillstånd i befolkningen som kommer att resultera i att vi kommer att acceptera att ge upp vår frihet för att få säkerhet. För att citera en gammal tänkare ”ger man upp sin frihet, för att få trygghet, förlorar man bägge två”.

  Nu väntar vi bara på att eliten och etablissemanget kommer att inskränka friheten på internet. Det har redan börjat. Sverige Demokraterna säger öppet att de vill gå med i NATO och vill göra upp med moderaterna om detta. Det är så Sverigefientligt man kan komma. Två moderata riksdags ledamöter vill införa tvångs vaccinationer i Sverige. All alternativa medier som vill problematisera och därför brädda demokratin nagelfar man som fake news. Emedan man själv inom MSM säger sig står för sanningen.

  Det nya inom MSM handlar om att alla måste omfatta samma ”värdegrund”. Accepterar man inte värdegrunden, ges man inte utrymma att debattera. Vad som bräddar demokratin är olika ståndpunkter; att bara acceptera en värdegrundad diskurs som bara accepterade vissa åsikter är att strypa demokratin. I 30-talets Tyskland hade man också en värdegrund. Inga åsikter utanför åsiktskorridoren accepterades där heller. Vi ä nu där i Sverige. Och värre kommer det att bli. Tro mig.

 • Det är bristen på information från ansvariga (politiker, polis etc.) som orsakar spekulationer!
  Efter fredaganes attack i Sthlm. har man ju fått praktiskt taget ingen information.
  I UK, där jag bor, rapporteras det hela tiden – antalet döda (män, kvinnor, barn ..ålder – hemort etc.) och vad slags skador som orsakats. Ofta görs intervjuer med läkare, patienter och/eller familjemedlemmar på sjukhuset (de som vill ställa upp förstås) eller i hemmet osv.
  Det är mänskligt att vilja veta vem/vad/hur/varför osv om något som hänt.
  Jag tycker att man har rätt att få veta. Dessutom förväntar man sig att myndigheter ska rapportera på ett professionellt sätt. Det är beklämmande (genant rent ut sagt!) så många oprofessionella svenska myndighetspersoner jag sett i nyhetsprogrammens TV-intervjuer de senaste dagarna. Information är viktig!
  Om man sedan litar på den – det är en annan femma…

 • Nu blev det liv i Foliehattarna, konspirationsteoretikerna och vanliga svenska politiker med deras enorma propagandamaskin. Men lugn gott folk, lyssna på det gammal visdom: “Don’t get high on your own supply”.
  Ett och ett halvt år efter 11 september katastrofen, mejade en utländsk man ner 19 personer med en bil i Gamla Stan, han uppgavs vara psykiskt sjuk.
  Dagens galningar kallas terrorister och mediecirkusen är enorm. Självutnämnda experter mal på i TV och tidningar om asiater, muslimer och Uzbekistan, av alla ställen.
  Den gången, i maj 2003, stod inga ministrar och andra politiker i TV rutan med sina beklagande, inga terrorhot nämndes och statstelevisionen sände inga extra inslag.
  Regeringen vill idag införa mer gränskontroll, vad det nu skulle hjälpa, och budgetera mer pengar till statliga verksamheter, höja skatterna helt enkelt.
  Problemet står att finna bland psyksjuka, småkrimminella och drogmissbrukare som sedan länge har förlorat fotfästet i samhället. Det är inget nytt, så har det varit de senaste hundra åren, det nya är att så många kan berika sig politiskt på katastrofernas efterdyningar.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10368992.ab

 • Olov
  Och ett litet klargörande så sprids krig, hat, intolerans osv. uppifrån. Du har inte fattat det där med att falsk flagg attacker även de kommer uppifrån och då blir ju deras slutsatser helt meningslösa. Titta på hur samhället ser ut. Våra s.k. “ledare” har förrått oss och du vill att vi ska vänta på vad de har att säga.

 • Olov
  Det är ju helt uppenbart att du bara läser kvällstidningar. Sen upplever jag inte att man sprider rykten utan det handlar om att man processar den nya information som tillkommer. Du behöver själv inte delta i detta men du ska inte försöka tysta andra.

 • Johan
  Skrev jag att man ska “invänta polisutredningen och sen bara godta den”?
  Nej det är det här bisarra, destruktiva spekulationsspelet som jag skrev om: Sprid massor av rykten, sprid att man har hört, sprid att det troligen är …
  Det är vad kvällstidningar lever på – varför haka på det spelet? Alternativa medier borde leva på fakta och riktigt, riktigt ärligt och kraftfullt grävande efter faktiska bevis (inklusive ifrågasättande av obevisade teser i färdiga polisutredningar). I hur många fall av tragiska attacker har vi haft att göra med ensamma galningar som triggats av spekulationer och blod i medier. Sprid inte mer hat och krig, sprid lugn, sprid uppmaningar att verka för fred, sprid tolerans, bygg broar till andra kulturer.

 • Manne och Olov
  Varför ska vi invänta polisutredningen och sen bara godta den? Skrapar man lite på ytan på de flesta s.k. “terroristattacker” så faller den officiella förklaringen som ett korthus. Varför skulle denna s.k. “terrorattack” vara annorlunda? Men det räcker om huvuddelen av det sovande folket godtar den officiella förklaringen för att de ska kunna genomföra vissa samhällsförändringar.

 • Ytterligare en kommentar på följande länk: https://www.flashback.org/sp60387893

  Min syster jobbar på en akutmottagning i Stockholm. De fick bekräftat via ett internt samlingslarm att det kom in personer med skottskador. Bland annat på Karolinska. En annan sak som ej nämnts i media var att sjukhusens kommunikationssystem slagits ut i någon form av sabotage mot flera sjukhus i Stockholm, det nämns endast kort i media som ”katastrofläge”

 • Tänk att så många kan veta så mycket utan att egentligen veta nånting. Det är för mig nivån på rapporteringen i main stream-media. Värdet av alternativa medier borde bestämmas av hur väl man lyckas hålla sig utanför det destruktiva “spekulationsspelet”, hålla sig till kända fakta – och gräva rejält för att få fram verkliga bevis.

 • Landsfadern samlar folket och det råder borgfred där alla partier nu är en monolit. Polisen mobiliserar över hela landet och borta är kritiken mot Dan Eliasson. Massmedia förbereder oss på en framtid av ökad övervakning och beväpnad militär på våra gator och torg. Fem människor dog p.g.a. en lastbil och då reser sig den svenska polisen som en man. Undrar hur många som har dött i alla de lågintensiva småkrig som pågår i våra förorter, där polisen stått rätt handfallna. Så polisen kan om någon vill men denne någon vill bara ibland och bara då av rätt anledningar.

 • Kan man få andra att slåss med varandra så kan man medan de är upptagna att slåss med varandra varsamt leda dem i en önskad riktning. Divide and conquer.

 • Ole Dammegård säger sig se tecken på att de dolda makthavarna förbereder kraftig censur av internet. Detta misstänker han kommer att sättas i verket efter ett terrorattentat som man skyller på Sanningsrörelsen, som kommer att utmålas som mycket farlig och förbjudas föra ut sin information i samhället. Även mötesfriheten tror Dammegård kommer att inskränkas.

 • Min uppfattning är följande:

  Stefan Löfvens uttalande att värna demokratin är lika med mera kontroll av medborgare och hårdare lagar, alltså raka motsatsen.
  Reportage från Järva fältet och sedan dådet på Drottninggatan skulle jag kunna se på helt annat sätt. Allt är planerat i förväg, vilka reportage/ tidningsartiklar när och hur och i vilken ordning ska komma för att uppnå ett visst syfte och utöva mindcontrol vars definition är: ” Swerdlow: ”Sinneskontroll är en förmåga hos en person eller en sak att ha en manipulativ styrka/förmåga över en eller flera personer.””

  Att detta dåd var planerad tillsammans med alla negativa reportage om muslimer kan bevisas av att dagen innan ”terrorattacken” hade man en övning som också var planerad i förväg.

  Så denna nyhet om en ”terrorattack” har flera målsättningar. Makten vill alltid krama ut det mesta av en sådan situation.

  Målsättningarna enligt min uppfattning är: att dölja amerikansk avfyrning av missiler mot Syrien, att skapa konfrontation mellan olika grupper i Sverige, att införa mera kontroll och strängare lagar, att hålla människor på spänn och otrygga. Detta kan hända var som helst och när som helst är massmedias slogan!

  Slutligen. Jag är väl förtrogen med Nice och hur det ser ut där. När jag hörde om hur det rapporterades om Nice i MSM media visste jag att detta inte stämmer med verkligheten.

  Sedan kom Berlin och det tog inte lång tid innan duktiga människor i Tyskland slog hål på hela berättelsen.

  Hur blir det med Stockholm? Det får tiden att uppvisa. Egentligen spelar det för den manipulativa makten ingen roll. Skörden av uppmärksamhet, ändrade lagar, uppnådda syften har de redan fått oavsett om någon avslöjar detta som falsk.
  Skörden i form av energi av upprörda känslor, sorg, hat och förhoppning om att våra bödlar ska agera!

 • [Sylthammar är tillbaka]

  Till kommentatorn ovan, mannen med många användarnamn, som “… finner det terapeutiskt och skönt att skriva av mig ibland.”

  Det är väldigt lätt att ta en bil, bara till att gå till en drickabil, varubil eller en lastbil som lämnar något utanför tex ICA Kvantum eller Coop där jag bor. En stund är de i bilen en annan stund kör de en pall inne i lokalen. Du behöver inte fråga “hur visste föraren”.

 • Efter USAs ( Sveriges allierade) olagliga o folkrättsvidriga massbobning av Syrien är det även möjligt att hela terrorattcken har ett syfte att vända oss inåt i sorg och omtanke istället för att ifrågasätta regeringen och Löfven som öppet stödjer en terrormakt som USA. Allt löst prat om demokrati är överspelat utan det handlar om USAs petrodollar och när eller hur USA ska förse Europa med gas utan Iran eller Ryssland.

  IS-anknytning i Stockholm
  Sedan igår eftermiddag dominerar Stockholmsdådet totalt i alla nyhetskanaler och blockerar effektivt alla nyheter från omvärlden. Allt pekar nu mot att Stockholmsdådet har IS-anknytning genom den gripne personen, som kommit till Sverige från Uzbekistan (88% sunnimuslimsk befolkning). På så sätt finns förstås även en slag koppling till angreppet på Syrien och det galna kriget mot terrorismen.

  Att lägga allt krut på polis, övervakning, undantagslagar etc etc (och glömma omvärldsperspektivet) kommer inte att hjälpa mot terror mer än ytterst marginellt, men däremot urholka demokratin. Enda sättet att göra våra gator säkrare är att stoppa USAs galna krig mot terrorismen och lämna Mellanöstern i fred.

  http://www.lindelof.nu/usa-slar-mot-syrien-is-slar-mot-stockholm/

 • Håller helt med Manne, spekulationerna är bara destruktiva. Spär på den otroliga upprördhet som det här redan skapat hos folk; tjänar inget gott syfte. Invänta polisutredning, rapportera bara fakta, fall inte in i den vanliga “nightcrawlerrapporteringen”.

 • Tror att fundamenalisterna är brickor i ett spel från de 1 % som äger världen och vill få världen i gungning och mänskor rädda och därmed följsamna , lydiga och tappa sin kraft.

  Fler och fler vaknar och vill leva i frihet och utan korruption och den processen innebär ett hot mot eliten.

  Människor som inte rädda och har kraft att utvecklas förstår att universum har inget tak och ALLT är möjligt. Återerövra vårt andliga ursprung!

  Då är dessa ca 1 % som äger allt maktlösa om vi ser igenom skådespelet.

  Detta kaos och sjuka samhälle har skapats för att vi ska bli splittrade, rädda och tappa vår Högre väg.

 • Med tanke på att det är rätt knepigt att stjäla en lastbil snabbt från en verklig förare infinner sig en mängd obekväma frågor.

  Hur visste förövaren hur han skulle komma förbi alla spårra i lastbilen?

  Hur visste förövaren att en lastbil skulle komma med varor till just den platsen och vid just den tidpunkten?

  Hur visste förövaren att just den föraren inte skulle ta ur nycklarna ur tändningslåset när han lämnade hytten?

  Hur visste föraren hur han och att han var tvungen att hantera alkohollåset för att få igång lastbilen?

  Med tanke på hur mycket rekognosering som skulle behövas för denna typ av operation finner jag det otroligt att förövaren själv skulle ha tagit beslutet och utfört det hela på grund av ett TV-inslag på TV4.

  Nej. Dags att ställa den alltid lika viktiga frågan: Cui bono?

  Vem/vilka tjänar på att denna händelse tar över medias bandbredd och folks medvetande JUST NU?

 • “Debatten är viktig” – du menar spekulationerna är viktiga. Varför det?

  Varför inte invänta polisutredningen för att försöka få klarhet i motiven istället?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *