Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Stella Tormanoff och Torbjörn Sassersson diskuterar moralpoliser och kulturkrocken på Järvafältet

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 5 april 2017
- Torbjörn Sassersson red.
Svenska polisen. Licens: redaktionell, Mostphotos.se

Stella Tormanoff aktiv i stiftelsen Pharos och Torbjörn Sassersson redaktör för NewsVoice diskuterar kulturkrocken på Järvafältet nära Stockholm i eftersvallet av TV4:s inslag “Kalla fakta – Flykten från moralpolisen” som sändes den 4 april 2017.

TV4 Kalla Fakta sände programmet 4 april kl 21.00 – Se inslaget på TV4 Play tom 4 maj 2017 eller reklamfritt på C More

Inslaget på TV4 handlar om hur islamska fundamentalister trakasserar kvinnor som uttrycker en västerländsk livsstil när de lever sina vardagliga liv. De kulturella brott som dessa kvinnor begår är att de klär sig lättare på sommaren, vilket enligt Islam anses stimulera promiskuitet. De rastar sina hundar, men enligt Islam är hundar smutsiga djur. De dricker vin på sina uteplatser. För muslimer är alkoholhaltiga drycker förbjudet och vissa kvinnor lever ensamma, vilket kan anses vara ett tecken på att de är promiskuösa eller till och med prostituerade, enligt Islamska fundamentalister.

Inslaget tar även upp att en skola i Vällingby könssegregerar sina elever och att skolskjutsen i området delat upp pojkar och flickor i bussen.

Kulturkrocken är ett faktum när självutnämnda moralpoliser upprätthåller religiösa ordningsregler, vilka överskuggar västerländsk livsstil.

Text: NewsVoice

Politiker och samhällsdebattörer reagerar

(Listan uppdateras löpande, uppdaterad senast kl 19:47, 6 april 2017)


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq