Stella Tormanoff och Torbjörn Sassersson diskuterar moralpoliser och kulturkrocken på Järvafältet

publicerad 5 april 2017
- av Torbjörn Sassersson red.
Svenska polisen. Licens: redaktionell, Mostphotos.se

Stella Tormanoff aktiv i stiftelsen Pharos och Torbjörn Sassersson redaktör för NewsVoice diskuterar kulturkrocken på Järvafältet nära Stockholm i eftersvallet av TV4:s inslag “Kalla fakta – Flykten från moralpolisen” som sändes den 4 april 2017.

TV4 Kalla Fakta sände programmet 4 april kl 21.00 – Se inslaget på TV4 Play tom 4 maj 2017 eller reklamfritt på C More

Inslaget på TV4 handlar om hur islamska fundamentalister trakasserar kvinnor som uttrycker en västerländsk livsstil när de lever sina vardagliga liv. De kulturella brott som dessa kvinnor begår är att de klär sig lättare på sommaren, vilket enligt Islam anses stimulera promiskuitet. De rastar sina hundar, men enligt Islam är hundar smutsiga djur. De dricker vin på sina uteplatser. För muslimer är alkoholhaltiga drycker förbjudet och vissa kvinnor lever ensamma, vilket kan anses vara ett tecken på att de är promiskuösa eller till och med prostituerade, enligt Islamska fundamentalister.

Inslaget tar även upp att en skola i Vällingby könssegregerar sina elever och att skolskjutsen i området delat upp pojkar och flickor i bussen.

Kulturkrocken är ett faktum när självutnämnda moralpoliser upprätthåller religiösa ordningsregler, vilka överskuggar västerländsk livsstil.

Text: NewsVoice

Politiker och samhällsdebattörer reagerar

(Listan uppdateras löpande, uppdaterad senast kl 19:47, 6 april 2017)


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Hur talar man vidskepliga människor till rätta? I varje fall inte med ytterligare vidskeplighet. Släng alla religiösa sagoböcker i papperskorgen. Att det får förekomma religiösa friskolor är ett dåligt skämt; som om Darwin aldrig levat.

 • Tack! Mycket bra. Detta borde du göra oftare Torbjörn.
  Jag håller med om att det finns många platser på jorden, nu och i historien, där människor av olika kulturer, raser och religioner lever sida vid sida utan några som helst problem. De skulle aldrig acceptera det beteendet som utspelar sig i Sverige.
  Polariseringen mellan “PK” och “Extremhögern” är en medveten polariseringsmetodik som media sysslar med på uppdrag av våra förtroendevalda. Det är så uppenbart då de gör reportage som handlar om hur man å ena sidan monterar ner hela välfärdslandet, å andra sidan hur synd det är om, oftast endast EN grupp invandrare, som målas upp som kriminella och snyltare, som om en inte VAR rasist och påläst (som de flesta Newsvoiceläsare är) så lär man bli det. Och detta från “seriösa” program som Studio Ett.
  Hade vi haft sånna som ER i debatten hade vi kunnat både lösa problemen, om de ens hade uppstått, och vi hade kunnat leva sida vid sida med varandra, och jag är säker på att de som driver denna agenda, genom att skapa krig och flyktingmassor och betalda soldater, hade haft svårare att genomföra den. Men när man monterar ner de människor som byggt upp detta land genom att råna dem och håna dem, då kan det inte bli annat än extrem friktion när allmosorna delas ut till “nysvenskarna” som skyddas av grundlagen, som IS enligt DN häromdagen, när inte svenskar verkar omfattas av den. Svenskar och invandrare inte är lika inför lagen. Det är inte vanligt folk om makten heller. När det bildas grupper som inte bara står utanför lagen, men över den, när en annan grupp straffas in absurdum för minimala regelbrott, som att ha en “extrem” åsikt, kan det explodera. BRA HÖRRNI!

 • Det handlar om att skapa motsättningar så att folket ropar efter mer kontroll och strängare lagar. Det skulle inte förvåna mig om dessa grupper som kallar sig moralpoliser är finansierade och styrda från samma krafter som står bakom all elände i världen i form av terrorist attacker för att införa NWO. Jag tror att dessa får man leta efter i egna led i varje land i form av underrättelse tjänster, politik och de rikas agenda.

  De så kallade moralpoliserna är bara ett redskap för att uppnå ett syfte. Det handlar om inprogrammering.

  Motmedel mot detta är MEDVETENHET! En medveten människa lyfter inte sitt finger mot en annan och begränsar inte andras friheter och uttrycksätt.

 • “Varför fungerar det i Syrien?”
  Assads far slängde ut muslimska brödraskapet. Syrien är den sista kvarvarande delen av den krossade sekulära panarabiska nationalismen som Britternas verktyg MB är motståndare till. Den arabiska nationalismens motsats, de fundamentalistiska rörelsernas växande betydelse är Britternas verk och planerades redan omkring 1820 medan det tog mer tid att realisera så att det växer fram efter zionismen och den krigsbejakande fundamentalistiska kristendomen som dominerar i Usa. Alla dessa tre maligna företeelser är framskapade för att kunna utnyttjas för imperiet. Först för att ta kontrollen över Usa vilket förverkligades och sen för NWO.
  Många som ondgör sig över islam vill inte veta den bakgrunden.
  Syrien har inte imperiet lyckats krossa därför har dom blivit ett modernare samhälle. Så hade det blivit över hela regionen om inte imperiet saboterat.

 • Tack för en intressant diskussion. Stella för fram viktiga synpunkter och frågor. Varför har Syrien fungerat? När, var och hur började fundamentalismen?

  Vi måste se och acceptera den djupare andliga dimensionen i islam och andra religioner, något vi stela svenskar behöver upptäcka och anamma, men för den skull inte acceptera när det utmanar djupt liggande värderingar t ex kvinnors rättigheter.

  Samtidigt måste muslimer och kristna förstå att det är dags för eget ansvar och gudomlig kontakt bortom regelboken. Islam är inte skapat av Gud/Allah utan av människan. Samma sak med Kristendomen. Man kan se det som sin tids politiska program. Det är dags att gå vidare.

  Politiker måste ta det som Kalla Fakta lyfter fram på största allvar. Vi får inte vara undfallande av respekt för en religion. Men vad med att mötas halvvägs? Vi “vanliga” svenskar börjar se den högre dimension och hur vi kan skapa ett nytt samhälle utifrån den vetskapen medan muslimer, judar och kristna lägger boken åt sidan?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *