Off Guardian reagerar på angiveripolicy mot BBC:s licensbetalare

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 23 maj 2017
- NewsVoice redaktion
BBC
BBC World News, studio, pressfoto

Public service-kanalen BBC har förändrat sin policy gentemot sina licensbetalande tittare. BBC varnar för att den som skickar in eller postar olämpligt, stötande, störande eller kränkande information till BBC:s sajter kan anges till polisen eller arbetsgivaren.

BBC uppger i sin policy att de kan använda licensbetalarens personliga information för att ange denne till dennes arbetsgivare, en myndighet, skola, internetleverantör med avsikten att stoppa licensbetalarens beteende.

9. Offensive or inappropriate content on BBC websites

“If you post or send offensive, inappropriate or objectionable content
anywhere on or to BBC websites or otherwise engage in any disruptive
behaviour on any BBC service, the BBC may use your personal
information to stop such behaviour.

Where the BBC reasonably believes that you are or may be in breach
of any applicable laws (e.g. because content you have posted may be
defamatory), the BBC may use your personal information to inform
relevant third parties such as your employer, school email/internet
provider or law enforcement agencies about the content and your
behaviour.”

Off Guardian som skriver om BBC:s policydokument i artikeln: “BBC goes full Big Brother in recent announcement” drivs av tre hängivna journalister som tröttnat på att den brittiska tidningen The Guardian avvikit från god journalistisk sed. De ställer frågor om vad BBC avser med olämpligt innehåll etcetera.

“Are the words “objectionable” and “disruptive” going to be employed like the words “hate” (currently being used to shut down discourse on social media), and “fascist” (currently being used by (often fascist) neoliberals to brand any serious criticism of globalism and the corporatocracy), to outlaw and/or punish dissident views?”

Texten i policydokumentet beskrivs som om den utgör en förändring i BBC:s relation till sina licensbetalare, alltså TV-tittare och radiolyssnare som betalar in den årliga avgiften för att få ta del av BBC:s innehåll.

Text: NewsVoice

Relaterat

“British Broadcasting Corporation (BBC) är ett statligt brittiskt public service-företag för TV- och radioverksamhet, i första hand finansierat genom licensintäkter men även från intäkter i det kommersiella bolaget BBC Worldwide”. – Wikipedia

Ladda ner BBC-dokumentet från BBC

Ladda ner BBC-dokumentet från NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: BBC