Fd etikprofessor greps av polis misstänkt för tre överfall på Trump-supporters

publicerad 28 maj 2017
- av NewsVoice
Eric Clanton

USA. En tidigare professor* i etik Eric Clanton har gripits av polis misstänkt för tre överfall på Trump-supporters i april. Det meddelar bla SF State University och CBS.

Attackerna skedde i april under pro-Trump-demonstrationer i Berkeley, Kalifornien. Den misstänkte förövaren Eric Clanton ska ha varit maskerad när han använt ett krafigt u-format cykellås med vilket han slagit mot sina meningsmotståndares huvuden. En pro-Trump-aktivist skadade allvarligt. Clanton hålls mot en borgen på 200,000 dollar.

Eric Clanton
Eric Clanton

"Eric Clanton remained in custody in lieu of $200,000 bail at Berkeley Jail on Thursday and is scheduled to be arraigned at 9 a.m. Friday at Oakland’s Wiley W. Manuel Courthouse. He was arrested on three counts of suspicion of assault with a deadly weapon that isn’t a firearm and assault causing great bodily injury." - Eastbaytimes.com

Det graverande är att den misstänkte är en expert på etik och filosofi samt att många universitet i USA genomgår vad som uppfattas som vänsterradikaliseringar. Intoleransen mot oliktänkande är en stark tendens som lyfts upp i kritiken och det verkar ha gått så långt att tom professorer i etik och filosofi uppmanar till våldshandlingar.

"This is the new “tolerance” of the college campus Left, where professors don black masks and attempt to murder political opponents by wielding kinetic weapons like something right out of the Bronze Age." - Mike Adams, Natural News

Text: NewsVoice

*In the U.S., "professors" commonly occupy any of several positions in academia, typically the ranks of assistant professor, associate professor, or professor. The same terms are used outside the U.S., although they often denote different roles from in the U.S. system. -Wikipedia

Relaterat och referenser